X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak... Wszystkie niby spać poszły, a rano narzekanie ze spać w nocy nie mogliście ;)
    To ha tez spróbuje zasnąć, chociaż dopiero sie przywitałam ;)
    Dobranoc :)

Agusiek89 lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 15:15

Gosha lubi tę wiadomość

• Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spac nie moge bo katar straszny mnie meczy i gardło drapie. a do tego młoda w brzuszku dyskoteke urządza - ani siedz anileż a nie próbuj na boku lezec. maz w pracy i lipa :(

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff.. Ale dzis skrobalyscie..

Gosha biedna, odpoczywaj :*

Liloe bedzie dobrze kochana :* trzymaj sie!

A ja wlasnie obczajam wozki, bo chyba jednak zmienilam zdanie :D z kupowaniem wozka w PL jest duzo zachoduu, a ja chce wozek sprawdzic najpierw.. Znalazlam skelp w ktorym sa dostepne Bebetto i strasznie spodobal mi sie Silvia i chyba sie na niego zdecyduje :) tylko jeszcze nie wiem jaki kolor :) moze ktoras tez sie na niego zdecydowala?

jg3al5.jpg

Gosha, Aguś86, weronika86, Amy_, Ida, Angela89, KasiaKwiatek, misia83 lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię, pobudka była na siku i teraz leżę i się męczę z ponownym usypianiem...

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia na temat wózka ci niewiele powiem ale któraś chyba ma taki szary ale to ci pewnie napisze ktoś, kolor jak dla mnie to szary ,brąz,ten granat też ładny, a ten u ciebie wychodzi taniej??ogladalas go w sklepie?

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka dopiero mam zamiar jechac i go ogladac, no niestety tu wychodzi troszke drozej niz z Pl wozek ale jest na miejscu wiec w razie gwarancji czy cos to tez lepiej niz z Polski..

weronika86 lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nio może i tak skoro tak dla ciebie lepiej, poogladaj też inne wózki może akurat ci coś się jeszcze spodoba :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry moje ulubione forumowiczki :)

Dopiero teraz wstalam na siku! Sukces! Zauważyłam, że jak spie na boku czy to prawym czy to lewym to wstaję w nocy do toalety. Natomiast od kilku dni przyjęłam inna pozycję - na wpół boczną :D leżę niby na plecach ale tak naprawdę na lewym boku z nogami na rogalu. Zawijam go sobie pod pupę, nachodzi z lewej strony aż do brzucha i tak dosypiam do rana bez budzenia się :D

Gosha dobrze, że jesteś :) kiepska sytuacja u Ciebie ale ważne, że jesteś pod kontrolą lekarzy. Mam nadzieje, ze te wszystkie problemy znikną po porodzie, a ciąża potrwa jeszcze ładnie do terminu :) co do nutelli to mnie ona nie rusza :P słodka ochyda

Rudziulku myślałam wczoraj o Tobie również, że Cię cały dzień nie widziałam :> co do wózka to ja też nie pomogę aczkolwiek wózki bebetto są śliczne! Widziałam na żywo i bardzo, bardzo mi się podobają. Szczególnie opcja w szarym kolorze :) granatu na żywo nie widziałam.

Justinka trzymaj się dzielnie Kochana. Przykra sytuacja z mężem.. Nie doradze co by tu zrobić, bo pewnie byłoby mi tak samo źle jak Tobie.. Moze rzeczywiście on ma jakis gorszy czas? Fajnie natomiast, że porozmawialas z nim. Oby się opamietal i zmienił podejście :*

Gosha, Rudzia, weronika86, Angela89, Justinka lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, nie wiem co sie stalo, ale ja tez juz na nogach...
    Gosha - inne normy bo to dobowa zbiorka a ile i w jakich jednostkach masz to Ci napisze :)
    Rudzia- ja tez troche ogladalam ta Silvie i jeszcze Flavio, Silvie ma sasiadka i jest zadowolona. Szary albo granat na bialym stelazu- dla mnie super wizualnie. Cena b. przyjemna , przynajmniej u nas. Zastanawiam sie wlasnie czy nie kupic czegos takiego bo i tak sie nastawiam, ze za rok, 1,5 roku bede kupowac lekka spacerowke, duzo jezdzimy samochodem, pewnie bede miala szybko dosc skladania i rozkladania masywnego stelaza- choc bebetto i tak sa stosunkowo lekkie. U mnie na osiedlu b. popularne- rozne modele.
    Justinka- ja licze na to, ze do meza w koncu dotrze o co Ci chodzi i zmieni swoje postepowanie. Oni przezywaja te nasze ciaze na swoj sposob. Moj sie tydzien temu fochal, w sumie nie wiem o co, ale ignorowalam go caly dzien, a wieczorem przyszedl, ze chce porozmawiac zaczynajac" jestem skonczonym idiota " i sam doszedl do tych wnioskow- wiec sie da :P, zdarza sie najlepszym .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 07:56

Gosha, Fasia, Rudzia, Angela89, Justinka lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Bambi :)
    Daj nam znać co u Liloe jak tylko się odezwie. Mam nadzieje, ze skurcze się wyciszyly i, że wszystko wróciło do normy. Usciskaj ja od Nas wirtualnie!

Bambi85, Gosha, iwonka1077, Angela89 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej Fasia, tez juz o niej myslalam, mam nadzieje ze sie dzisiaj odezwie, jak nie , ja do niej napisze i zapytam.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Mamuski :)

Fasia ja jak spie na boku to nie czuje siku, a jak wstane to ledwo do kibelka ide :P w nocy jak sie budzilam to myslalam o Liloe, jak sie czuje, pewnie sie biedna zamartwia :( wiadomo, ze dziecko teraz urodzone bedzie juz w bardzo dobrym stanie, ale to zawsze wczesniaczek urodzony dwa miesiace wczesniej, te pobyty w szpitalu, pelno badan... Ehh oby wyciszyli jej te skurcze i zeby wytrwala jeszcze pare tygodni.
    Gosha u Ciebie sytuacja tez nie jest komfortowa, Kochama dobrze ze jestes pod kontrola lekarzy i ze sama zauwazasz wszystkie niepokojace objawy.
    Justinka nic nie doradze, ale przytulam mocno i trzymam kciuki, zeby maz sie opamietal troszke .

A nutella? Fuuuj nie tykam :)

Justinka lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

BABMI juz pisze:
    Po 24 godzinnej zbiórce moczu: 0,22 g/L
    Po "kubeczku" : 0,32 g/L.

Mi powiedzieli ze ten limit protein jest na razie lekko przekroczony, ale bedzie rósł... Juz sama nie wiem.

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja tez już nie śpię,myśle tez o liloe co z nią... Gosha trzymaj się i w razie czego migiem do szpitala. A ja witam się w rozpoczętym 33 tyg i skończonym 32 :) coraz bliżej:)

Gosha, Bambi85, Fasia, Justinka, misia83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ósemka mi rośnie i boli :( nie miała kiedy

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Dzień dobry :)

BABMI juz pisze:
    Po 24 godzinnej zbiórce moczu: 0,22 g/L
    Po "kubeczku" : 0,32 g/L.

Mi powiedzieli ze ten limit protein jest na razie lekko przekroczony, ale bedzie rósł... Juz sama nie wiem.
    no nie wyglada tak zle, w badaniu ogolnym norma generalnie do ok 0,2 , wtedy wychodzi ze bialko obecne, dobowe wydalanie bialko norma tak do 0,15g/ dobę , a ile mialas tego moczu przez dobe ? ze 2 litry ? czy wiecej ?? liczac przy 2 l - wyszloby 0,44g/ dobe a do 0,5g mowimy o tzw bialkomczu znikomym. Uwazam ze nie jest zle, ale tak jak Ci powiedzieli, przy Twoich obciazeniach pewnie niestety bedzie rosl. Najwazniejsze ze jestes swiadoma probemu, jestes pod opieka i wszystko jest monitorowane, bedzie dobrze.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Ufff.. Ale dzis skrobalyscie..

Gosha biedna, odpoczywaj :*

Liloe bedzie dobrze kochana :* trzymaj sie!

A ja wlasnie obczajam wozki, bo chyba jednak zmienilam zdanie :D z kupowaniem wozka w PL jest duzo zachoduu, a ja chce wozek sprawdzic najpierw.. Znalazlam skelp w ktorym sa dostepne Bebetto i strasznie spodobal mi sie Silvia i chyba sie na niego zdecyduje :) tylko jeszcze nie wiem jaki kolor :) moze ktoras tez sie na niego zdecydowala?

jg3al5.jpg

Ja sie zdecydowalam na ten wozek i nawet kolor taki jak na zdjeciu :) narazie wrazenie super zobaczymy jak maly przyjdzie na swiat jak sie bedzie sprawowal :)

Fasia, Rudzia, Gosha lubią tę wiadomość

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Witam po najfatalniejszej nocy w tym tygodniu :( Co pół godziny wstawanie na siku i robienie kilku kropelek, kopiący synek i wrażenie (wiem, że głupie), że zaraz mi odejdą wody, bo tak jest niziutko. Zeszło ciążowa trauma chyba powoli wraca ;) Zasnęłam coś po 2...
    Co do spania w staniku to też spałam. Wystarczyło, że Zuzia się obudziła godzinę później a już wkładki były jak ściery do wykręcania ;) Także stanik i wkładki to konieczność ;) A w nocy to te większe, żeby nie obudzić się w kałuży ;)
    A co do Bebetto ja mam luca kolor 148 (beż). Jak rodziłam Zuzię to to była mega nowość i hit i z tego co widzę do dziś pozostał w niezmienionej formie i kolorystyce, więc tak jakbym miała nowy po drobnym czyszczeniu ;) Ten Silvia bardzo ładny :) Nawet ten granat wygląda super i na dodatek praktyczny, bo nie widać brudu :P
    Też mam mały składany wózek- ten z kolei mam baby design handy. Kupiliśmy jak Zuzia miała ponad rok na wypady do sklepu, bo u nas na wiosce to sprawdzała się tylko spacerówka od wielofunkcyjnego. A Zuzia odkąd skończyła rok i 10 miesiecy za chiny nie wejdzie do wózka. Chce chodzić i koniec. Nie powiem, bo to upierdliwe jest... Wolałabym ją pchać a nie za nią ganiać ;)

Rudzia lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus a moja to w wozku smiagala do 2,5 roku cos kolo tego, ja mam wszedzie daleko wiec mialam wybór albo w wózek albo siedzenie w domu wybrałam to pierwsze bo ja usiedziec nie moge w domu cały dzien niestety :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
‹‹ 2545 2546 2547 2548 2549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ