X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak... Wszystkie niby spać poszły, a rano narzekanie ze spać w nocy nie mogliście ;)
    To ha tez spróbuje zasnąć, chociaż dopiero sie przywitałam ;)
    Dobranoc :)

Agusiek89 lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 15:15

Gosha lubi tę wiadomość

• Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spac nie moge bo katar straszny mnie meczy i gardło drapie. a do tego młoda w brzuszku dyskoteke urządza - ani siedz anileż a nie próbuj na boku lezec. maz w pracy i lipa :(

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff.. Ale dzis skrobalyscie..

Gosha biedna, odpoczywaj :*

Liloe bedzie dobrze kochana :* trzymaj sie!

A ja wlasnie obczajam wozki, bo chyba jednak zmienilam zdanie :D z kupowaniem wozka w PL jest duzo zachoduu, a ja chce wozek sprawdzic najpierw.. Znalazlam skelp w ktorym sa dostepne Bebetto i strasznie spodobal mi sie Silvia i chyba sie na niego zdecyduje :) tylko jeszcze nie wiem jaki kolor :) moze ktoras tez sie na niego zdecydowala?

jg3al5.jpg

Gosha, Aguś86, weronika86, Amy_, Ida, Angela89, KasiaKwiatek, misia83 lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię, pobudka była na siku i teraz leżę i się męczę z ponownym usypianiem...

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia na temat wózka ci niewiele powiem ale któraś chyba ma taki szary ale to ci pewnie napisze ktoś, kolor jak dla mnie to szary ,brąz,ten granat też ładny, a ten u ciebie wychodzi taniej??ogladalas go w sklepie?

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka dopiero mam zamiar jechac i go ogladac, no niestety tu wychodzi troszke drozej niz z Pl wozek ale jest na miejscu wiec w razie gwarancji czy cos to tez lepiej niz z Polski..

weronika86 lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nio może i tak skoro tak dla ciebie lepiej, poogladaj też inne wózki może akurat ci coś się jeszcze spodoba :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry moje ulubione forumowiczki :)

Dopiero teraz wstalam na siku! Sukces! Zauważyłam, że jak spie na boku czy to prawym czy to lewym to wstaję w nocy do toalety. Natomiast od kilku dni przyjęłam inna pozycję - na wpół boczną :D leżę niby na plecach ale tak naprawdę na lewym boku z nogami na rogalu. Zawijam go sobie pod pupę, nachodzi z lewej strony aż do brzucha i tak dosypiam do rana bez budzenia się :D

Gosha dobrze, że jesteś :) kiepska sytuacja u Ciebie ale ważne, że jesteś pod kontrolą lekarzy. Mam nadzieje, ze te wszystkie problemy znikną po porodzie, a ciąża potrwa jeszcze ładnie do terminu :) co do nutelli to mnie ona nie rusza :P słodka ochyda

Rudziulku myślałam wczoraj o Tobie również, że Cię cały dzień nie widziałam :> co do wózka to ja też nie pomogę aczkolwiek wózki bebetto są śliczne! Widziałam na żywo i bardzo, bardzo mi się podobają. Szczególnie opcja w szarym kolorze :) granatu na żywo nie widziałam.

Justinka trzymaj się dzielnie Kochana. Przykra sytuacja z mężem.. Nie doradze co by tu zrobić, bo pewnie byłoby mi tak samo źle jak Tobie.. Moze rzeczywiście on ma jakis gorszy czas? Fajnie natomiast, że porozmawialas z nim. Oby się opamietal i zmienił podejście :*

Gosha, Rudzia, weronika86, Angela89, Justinka lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, nie wiem co sie stalo, ale ja tez juz na nogach...
    Gosha - inne normy bo to dobowa zbiorka a ile i w jakich jednostkach masz to Ci napisze :)
    Rudzia- ja tez troche ogladalam ta Silvie i jeszcze Flavio, Silvie ma sasiadka i jest zadowolona. Szary albo granat na bialym stelazu- dla mnie super wizualnie. Cena b. przyjemna , przynajmniej u nas. Zastanawiam sie wlasnie czy nie kupic czegos takiego bo i tak sie nastawiam, ze za rok, 1,5 roku bede kupowac lekka spacerowke, duzo jezdzimy samochodem, pewnie bede miala szybko dosc skladania i rozkladania masywnego stelaza- choc bebetto i tak sa stosunkowo lekkie. U mnie na osiedlu b. popularne- rozne modele.
    Justinka- ja licze na to, ze do meza w koncu dotrze o co Ci chodzi i zmieni swoje postepowanie. Oni przezywaja te nasze ciaze na swoj sposob. Moj sie tydzien temu fochal, w sumie nie wiem o co, ale ignorowalam go caly dzien, a wieczorem przyszedl, ze chce porozmawiac zaczynajac" jestem skonczonym idiota " i sam doszedl do tych wnioskow- wiec sie da :P, zdarza sie najlepszym .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 07:56

Gosha, Fasia, Rudzia, Angela89, Justinka lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Bambi :)
    Daj nam znać co u Liloe jak tylko się odezwie. Mam nadzieje, ze skurcze się wyciszyly i, że wszystko wróciło do normy. Usciskaj ja od Nas wirtualnie!

Bambi85, Gosha, iwonka1077, Angela89 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej Fasia, tez juz o niej myslalam, mam nadzieje ze sie dzisiaj odezwie, jak nie , ja do niej napisze i zapytam.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Mamuski :)

Fasia ja jak spie na boku to nie czuje siku, a jak wstane to ledwo do kibelka ide :P w nocy jak sie budzilam to myslalam o Liloe, jak sie czuje, pewnie sie biedna zamartwia :( wiadomo, ze dziecko teraz urodzone bedzie juz w bardzo dobrym stanie, ale to zawsze wczesniaczek urodzony dwa miesiace wczesniej, te pobyty w szpitalu, pelno badan... Ehh oby wyciszyli jej te skurcze i zeby wytrwala jeszcze pare tygodni.
    Gosha u Ciebie sytuacja tez nie jest komfortowa, Kochama dobrze ze jestes pod kontrola lekarzy i ze sama zauwazasz wszystkie niepokojace objawy.
    Justinka nic nie doradze, ale przytulam mocno i trzymam kciuki, zeby maz sie opamietal troszke .

A nutella? Fuuuj nie tykam :)

Justinka lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

BABMI juz pisze:
    Po 24 godzinnej zbiórce moczu: 0,22 g/L
    Po "kubeczku" : 0,32 g/L.

Mi powiedzieli ze ten limit protein jest na razie lekko przekroczony, ale bedzie rósł... Juz sama nie wiem.

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja tez już nie śpię,myśle tez o liloe co z nią... Gosha trzymaj się i w razie czego migiem do szpitala. A ja witam się w rozpoczętym 33 tyg i skończonym 32 :) coraz bliżej:)

Gosha, Bambi85, Fasia, Justinka, misia83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ósemka mi rośnie i boli :( nie miała kiedy

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Dzień dobry :)

BABMI juz pisze:
    Po 24 godzinnej zbiórce moczu: 0,22 g/L
    Po "kubeczku" : 0,32 g/L.

Mi powiedzieli ze ten limit protein jest na razie lekko przekroczony, ale bedzie rósł... Juz sama nie wiem.
    no nie wyglada tak zle, w badaniu ogolnym norma generalnie do ok 0,2 , wtedy wychodzi ze bialko obecne, dobowe wydalanie bialko norma tak do 0,15g/ dobę , a ile mialas tego moczu przez dobe ? ze 2 litry ? czy wiecej ?? liczac przy 2 l - wyszloby 0,44g/ dobe a do 0,5g mowimy o tzw bialkomczu znikomym. Uwazam ze nie jest zle, ale tak jak Ci powiedzieli, przy Twoich obciazeniach pewnie niestety bedzie rosl. Najwazniejsze ze jestes swiadoma probemu, jestes pod opieka i wszystko jest monitorowane, bedzie dobrze.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Ufff.. Ale dzis skrobalyscie..

Gosha biedna, odpoczywaj :*

Liloe bedzie dobrze kochana :* trzymaj sie!

A ja wlasnie obczajam wozki, bo chyba jednak zmienilam zdanie :D z kupowaniem wozka w PL jest duzo zachoduu, a ja chce wozek sprawdzic najpierw.. Znalazlam skelp w ktorym sa dostepne Bebetto i strasznie spodobal mi sie Silvia i chyba sie na niego zdecyduje :) tylko jeszcze nie wiem jaki kolor :) moze ktoras tez sie na niego zdecydowala?

jg3al5.jpg

Ja sie zdecydowalam na ten wozek i nawet kolor taki jak na zdjeciu :) narazie wrazenie super zobaczymy jak maly przyjdzie na swiat jak sie bedzie sprawowal :)

Fasia, Rudzia, Gosha lubią tę wiadomość

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Witam po najfatalniejszej nocy w tym tygodniu :( Co pół godziny wstawanie na siku i robienie kilku kropelek, kopiący synek i wrażenie (wiem, że głupie), że zaraz mi odejdą wody, bo tak jest niziutko. Zeszło ciążowa trauma chyba powoli wraca ;) Zasnęłam coś po 2...
    Co do spania w staniku to też spałam. Wystarczyło, że Zuzia się obudziła godzinę później a już wkładki były jak ściery do wykręcania ;) Także stanik i wkładki to konieczność ;) A w nocy to te większe, żeby nie obudzić się w kałuży ;)
    A co do Bebetto ja mam luca kolor 148 (beż). Jak rodziłam Zuzię to to była mega nowość i hit i z tego co widzę do dziś pozostał w niezmienionej formie i kolorystyce, więc tak jakbym miała nowy po drobnym czyszczeniu ;) Ten Silvia bardzo ładny :) Nawet ten granat wygląda super i na dodatek praktyczny, bo nie widać brudu :P
    Też mam mały składany wózek- ten z kolei mam baby design handy. Kupiliśmy jak Zuzia miała ponad rok na wypady do sklepu, bo u nas na wiosce to sprawdzała się tylko spacerówka od wielofunkcyjnego. A Zuzia odkąd skończyła rok i 10 miesiecy za chiny nie wejdzie do wózka. Chce chodzić i koniec. Nie powiem, bo to upierdliwe jest... Wolałabym ją pchać a nie za nią ganiać ;)

Rudzia lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus a moja to w wozku smiagala do 2,5 roku cos kolo tego, ja mam wszedzie daleko wiec mialam wybór albo w wózek albo siedzenie w domu wybrałam to pierwsze bo ja usiedziec nie moge w domu cały dzien niestety :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
‹‹ 2545 2546 2547 2548 2549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ