Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Robotka1 wrote:Mantissa się przekonasz sama i wtedy pogadamy:) na razie nie mów o spaniu na plecach bo zobaczysz jak troska o dziecko weryfikuje.nawet tak banalne rzeczy jak pozycję w jakiej śpimy;)
No ja nie mądruję, tylko pytam, bo się przecież nie znam zupełnie.Próbuję sobie tylko wymówki znaleźć.
ADK, paskudztwo mówisz? No nic, już zamówione. Grosze od zgagi nie będzie.adk_1989 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja w poprzedniej ciąży nie miałam ani razu zgagę, a synek włoski miał i to nie mało
z kolei teraz też na zgagę nie narzekam, a mała już włoski ma
więc to nie jest koniecznie tak, że jak zgaga to dzidzi włosy ma, a jak zgagi nie ma to nie będzie mieć
więc spokojnie
Co do wypływu mleka/siary przed porodem nic takiego nie miałam, a pokarm był od razu jak małego mi przystawili... wiadomo w czasie ciąży, że jak się ściśnie cyca zwłaszcza po b.ciepłym prysznicu to coś tam może skapnie, ale lepiej nie robić tego, bo można akcję porodową ruszyć
PS powiedziałam mężowi co mi leży na wątrobie to niestety tylko się upłakałam... i dalej nic się nie zmieniło i raczej nie zmieni... wyrzucił mi że z pracy przychodzi do pracy... że nie ma w ogóle czasu dla siebie... że ciągle jest zmęczony ech bez komentarza... a to że ja jestem w pracy 24h - syn, dom, praca-firma, ciąża zagrożona... to jest ok
jeszcze się dowiedziałam że poumawiał się na zaległe pępkowe u znajomego [urodziła mu się córka 23.01] na przyszły piątek... tylko to wyjazdowy wypad dwu dniowy.. a w sobotę rano mieliśmy iść na dni otwarte szpitala... o tym dniu już mówiłam w grudniu, no cóż pójdę najwyżej samabo kolejne są początkiem marca, ale wiadomo różnie to może być...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ida wrote:Phi! Ja linię mam od dawna
Ale też długo nie miałam. A teraz od mostku aż do samego dołu
A sutki ciemne jak u murzynki
Sutki jak sutki. Mi nawet takie pasy skóry ściemniały od sutka po pachę. wygląda jakbym brudna ciągle była. -
nick nieaktualny
-
Skradam sie skradam i dotarłam w koncu do końca tej waszej dzisiejszej konwersacji...
Dzieki za troskę :*
A u mnie dupa troche z tym ciśnieniem, cukrem i wszystkim juz. Rano to wogole masakra, ciśnienie dzisiaj 163/104, potem spadło... cukier po śniadaniu 146to co najgorsze zbliża sie wielkimi krokami, no cóż w środę bedzie decyzja, zobaczymy jak sie podniesie białko w moczu i zaczynam z insulina od przyszłego tygodnia.
Torby spakowałam do szpitala i tyle... Jestem czujna.
I pytanie mam... Normy zawartości protein w moczu sa takie same dla zwykłego "kubeczka" i dla tego co robiłam do kanki przez 24h? Wiecie cos ktoś? BAMBI..? -
Ida wrote:
Lwica - Nicholas to nasz Mikołaj przecież
Wiem, ale my mieszkamy w UK tutaj by sobie język łamali na Mikołaju -jest tez spolszczona wersja Nicholasa -Nikolas w polskim:)
Ale my chcemy Nicholas bo tak bedzie mu tu łatwiej -nasze nazwisko jest juz nie lada wyczynem dla nich:]weronika86 lubi tę wiadomość
-
Lwica wrote:Tobie juz mleko poleciało?? A mi nic
lini na brzuchu tez nie mam
moje nie uroniły jeszcze ani kropelki, a juz z doświadczenia wiem co bedzie po porodzie
wiec luz blus.
Lwica, Angela89 lubią tę wiadomość
-
Aaa i jeszcze zapomniałam wspomnąć o przeziębieniu, kogoś tez dopadło... IDA, chyba Ciebie? I brawo za kupno ciśnieniomierza
No nic... Herbatki pije, sok rano z cytryny i pomarańczy, ząbek czosnku na kanapke, miodu nie moge... Bo to słodkie i tak sie kuruje... I woda litrami idzie
I dobra wiadomość dla miłośniczek truskawek... Sa juz te pierwsze dobre (nie te bezsmakowe suchary), dostałam od sąsiada z ogródka i w sklepach tez juz stoją, wiec niedługo do was dojada
I przestańcie juz biadolić o tej nutelli, niegrzeczne jesteście... 2 dni o tym samym, a jaaaa.... Buuujak urodzę to zamknę sie w kuchni na 2 spusty z zjem sama cały słoik! Juz lepiej o kupie gadajcie
Ida, Angela89, Fasia, Krysti lubią tę wiadomość