X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    R

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 15:14

• Ida Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez będę miec łysego... no coż :p

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    R

• mantissa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Mantissa się przekonasz sama i wtedy pogadamy:) na razie nie mów o spaniu na plecach bo zobaczysz jak troska o dziecko weryfikuje.nawet tak banalne rzeczy jak pozycję w jakiej śpimy;)

No ja nie mądruję, tylko pytam, bo się przecież nie znam zupełnie. :P Próbuję sobie tylko wymówki znaleźć. :D

ADK, paskudztwo mówisz? No nic, już zamówione. Grosze od zgagi nie będzie. :P

adk_1989 lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko zaschnieta siare w sutkach od kilkunastu tygodni ale mleka ani śladu..

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ja mam tylko zaschnieta siare w sutkach od kilkunastu tygodni ale mleka ani śladu..
    Ciesz się i z tego ja nic nie mam. Pępek siedzi na miejscu. Niee linia mi się zaczyna pojawiać :P A i rozstępy w bonusie

• Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i witam nowe mamusie i nadrabiam :D

• Ida Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

• Justinka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży nie miałam ani razu zgagę, a synek włoski miał i to nie mało ;) z kolei teraz też na zgagę nie narzekam, a mała już włoski ma :P więc to nie jest koniecznie tak, że jak zgaga to dzidzi włosy ma, a jak zgagi nie ma to nie będzie mieć ;) więc spokojnie :)

Co do wypływu mleka/siary przed porodem nic takiego nie miałam, a pokarm był od razu jak małego mi przystawili... wiadomo w czasie ciąży, że jak się ściśnie cyca zwłaszcza po b.ciepłym prysznicu to coś tam może skapnie, ale lepiej nie robić tego, bo można akcję porodową ruszyć ;)

PS powiedziałam mężowi co mi leży na wątrobie to niestety tylko się upłakałam... i dalej nic się nie zmieniło i raczej nie zmieni... wyrzucił mi że z pracy przychodzi do pracy... że nie ma w ogóle czasu dla siebie... że ciągle jest zmęczony ech bez komentarza... a to że ja jestem w pracy 24h - syn, dom, praca-firma, ciąża zagrożona... to jest ok
    jeszcze się dowiedziałam że poumawiał się na zaległe pępkowe u znajomego [urodziła mu się córka 23.01] na przyszły piątek... tylko to wyjazdowy wypad dwu dniowy.. a w sobotę rano mieliśmy iść na dni otwarte szpitala... o tym dniu już mówiłam w grudniu, no cóż pójdę najwyżej sama :( bo kolejne są początkiem marca, ale wiadomo różnie to może być...

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idą ja cierpliwa poczekam:) na resztę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe trzymaj się kochana ,bedzie dobrze no stress.

• mantissa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Phi! Ja linię mam od dawna :P Ale też długo nie miałam. A teraz od mostku aż do samego dołu :D A sutki ciemne jak u murzynki :D

Sutki jak sutki. Mi nawet takie pasy skóry ściemniały od sutka po pachę. wygląda jakbym brudna ciągle była. :P

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka nie wiem co Ci powiedzieć, przytulam Cię mocno. Mam nadzieje że mąż otworzy oczy. Jesteś silna !

Justinka lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skradam sie skradam i dotarłam w koncu do końca tej waszej dzisiejszej konwersacji... ;)
    Dzieki za troskę :*
    A u mnie dupa troche z tym ciśnieniem, cukrem i wszystkim juz. Rano to wogole masakra, ciśnienie dzisiaj 163/104, potem spadło... cukier po śniadaniu 146 :( to co najgorsze zbliża sie wielkimi krokami, no cóż w środę bedzie decyzja, zobaczymy jak sie podniesie białko w moczu i zaczynam z insulina od przyszłego tygodnia.
    Torby spakowałam do szpitala i tyle... Jestem czujna.

I pytanie mam... Normy zawartości protein w moczu sa takie same dla zwykłego "kubeczka" i dla tego co robiłam do kanki przez 24h? Wiecie cos ktoś? BAMBI..?

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:

Lwica - Nicholas to nasz Mikołaj przecież :)

Wiem, ale my mieszkamy w UK tutaj by sobie język łamali na Mikołaju -jest tez spolszczona wersja Nicholasa -Nikolas w polskim:)
    Ale my chcemy Nicholas bo tak bedzie mu tu łatwiej -nasze nazwisko jest juz nie lada wyczynem dla nich:]

weronika86 lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    No dla mnie to abstrakcja była. Ja nawet dobrze nie wiedziałam skąd to mleko wypływać ma, gdzie te kanaliki są :P

Tobie juz mleko poleciało?? A mi nic :( lini na brzuchu tez nie mam :(

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Tobie juz mleko poleciało?? A mi nic :( lini na brzuchu tez nie mam :(
    A to nie ma co sie smucić! Po co ma Ci mleko juz lecieć..? Jak urodzisz to bedzie :) moje nie uroniły jeszcze ani kropelki, a juz z doświadczenia wiem co bedzie po porodzie :) wiec luz blus.

Lwica, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    A to nie ma co sie smucić! Po co ma Ci mleko juz lecieć..? Jak urodzisz to bedzie :) moje nie uroniły jeszcze ani kropelki, a juz z doświadczenia wiem co bedzie po porodzie :) wiec luz blus.

A to ja myślałam ze leci wczesniej juz :)))

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i jeszcze zapomniałam wspomnąć o przeziębieniu, kogoś tez dopadło... IDA, chyba Ciebie? I brawo za kupno ciśnieniomierza :)
    No nic... Herbatki pije, sok rano z cytryny i pomarańczy, ząbek czosnku na kanapke, miodu nie moge... Bo to słodkie i tak sie kuruje... I woda litrami idzie ;)
    I dobra wiadomość dla miłośniczek truskawek... Sa juz te pierwsze dobre (nie te bezsmakowe suchary), dostałam od sąsiada z ogródka i w sklepach tez juz stoją, wiec niedługo do was dojada :)
    I przestańcie juz biadolić o tej nutelli, niegrzeczne jesteście... 2 dni o tym samym, a jaaaa.... Buuu :( jak urodzę to zamknę sie w kuchni na 2 spusty z zjem sama cały słoik! Juz lepiej o kupie gadajcie ;)

Ida, nick nieaktualny, Fasia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
‹‹ 2544 2545 2546 2547 2548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ