X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    R

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 15:14

• Ida Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez będę miec łysego... no coż :p

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    R

• mantissa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Mantissa się przekonasz sama i wtedy pogadamy:) na razie nie mów o spaniu na plecach bo zobaczysz jak troska o dziecko weryfikuje.nawet tak banalne rzeczy jak pozycję w jakiej śpimy;)

No ja nie mądruję, tylko pytam, bo się przecież nie znam zupełnie. :P Próbuję sobie tylko wymówki znaleźć. :D

ADK, paskudztwo mówisz? No nic, już zamówione. Grosze od zgagi nie będzie. :P

adk_1989 lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko zaschnieta siare w sutkach od kilkunastu tygodni ale mleka ani śladu..

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ja mam tylko zaschnieta siare w sutkach od kilkunastu tygodni ale mleka ani śladu..
    Ciesz się i z tego ja nic nie mam. Pępek siedzi na miejscu. Niee linia mi się zaczyna pojawiać :P A i rozstępy w bonusie

• Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i witam nowe mamusie i nadrabiam :D

• Ida Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

• Justinka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży nie miałam ani razu zgagę, a synek włoski miał i to nie mało ;) z kolei teraz też na zgagę nie narzekam, a mała już włoski ma :P więc to nie jest koniecznie tak, że jak zgaga to dzidzi włosy ma, a jak zgagi nie ma to nie będzie mieć ;) więc spokojnie :)

Co do wypływu mleka/siary przed porodem nic takiego nie miałam, a pokarm był od razu jak małego mi przystawili... wiadomo w czasie ciąży, że jak się ściśnie cyca zwłaszcza po b.ciepłym prysznicu to coś tam może skapnie, ale lepiej nie robić tego, bo można akcję porodową ruszyć ;)

PS powiedziałam mężowi co mi leży na wątrobie to niestety tylko się upłakałam... i dalej nic się nie zmieniło i raczej nie zmieni... wyrzucił mi że z pracy przychodzi do pracy... że nie ma w ogóle czasu dla siebie... że ciągle jest zmęczony ech bez komentarza... a to że ja jestem w pracy 24h - syn, dom, praca-firma, ciąża zagrożona... to jest ok
    jeszcze się dowiedziałam że poumawiał się na zaległe pępkowe u znajomego [urodziła mu się córka 23.01] na przyszły piątek... tylko to wyjazdowy wypad dwu dniowy.. a w sobotę rano mieliśmy iść na dni otwarte szpitala... o tym dniu już mówiłam w grudniu, no cóż pójdę najwyżej sama :( bo kolejne są początkiem marca, ale wiadomo różnie to może być...

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idą ja cierpliwa poczekam:) na resztę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe trzymaj się kochana ,bedzie dobrze no stress.

• mantissa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Phi! Ja linię mam od dawna :P Ale też długo nie miałam. A teraz od mostku aż do samego dołu :D A sutki ciemne jak u murzynki :D

Sutki jak sutki. Mi nawet takie pasy skóry ściemniały od sutka po pachę. wygląda jakbym brudna ciągle była. :P

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka nie wiem co Ci powiedzieć, przytulam Cię mocno. Mam nadzieje że mąż otworzy oczy. Jesteś silna !

Justinka lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skradam sie skradam i dotarłam w koncu do końca tej waszej dzisiejszej konwersacji... ;)
    Dzieki za troskę :*
    A u mnie dupa troche z tym ciśnieniem, cukrem i wszystkim juz. Rano to wogole masakra, ciśnienie dzisiaj 163/104, potem spadło... cukier po śniadaniu 146 :( to co najgorsze zbliża sie wielkimi krokami, no cóż w środę bedzie decyzja, zobaczymy jak sie podniesie białko w moczu i zaczynam z insulina od przyszłego tygodnia.
    Torby spakowałam do szpitala i tyle... Jestem czujna.

I pytanie mam... Normy zawartości protein w moczu sa takie same dla zwykłego "kubeczka" i dla tego co robiłam do kanki przez 24h? Wiecie cos ktoś? BAMBI..?

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:

Lwica - Nicholas to nasz Mikołaj przecież :)

Wiem, ale my mieszkamy w UK tutaj by sobie język łamali na Mikołaju -jest tez spolszczona wersja Nicholasa -Nikolas w polskim:)
    Ale my chcemy Nicholas bo tak bedzie mu tu łatwiej -nasze nazwisko jest juz nie lada wyczynem dla nich:]

weronika86 lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    No dla mnie to abstrakcja była. Ja nawet dobrze nie wiedziałam skąd to mleko wypływać ma, gdzie te kanaliki są :P

Tobie juz mleko poleciało?? A mi nic :( lini na brzuchu tez nie mam :(

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Tobie juz mleko poleciało?? A mi nic :( lini na brzuchu tez nie mam :(
    A to nie ma co sie smucić! Po co ma Ci mleko juz lecieć..? Jak urodzisz to bedzie :) moje nie uroniły jeszcze ani kropelki, a juz z doświadczenia wiem co bedzie po porodzie :) wiec luz blus.

Lwica, Angela89 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    A to nie ma co sie smucić! Po co ma Ci mleko juz lecieć..? Jak urodzisz to bedzie :) moje nie uroniły jeszcze ani kropelki, a juz z doświadczenia wiem co bedzie po porodzie :) wiec luz blus.

A to ja myślałam ze leci wczesniej juz :)))

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i jeszcze zapomniałam wspomnąć o przeziębieniu, kogoś tez dopadło... IDA, chyba Ciebie? I brawo za kupno ciśnieniomierza :)
    No nic... Herbatki pije, sok rano z cytryny i pomarańczy, ząbek czosnku na kanapke, miodu nie moge... Bo to słodkie i tak sie kuruje... I woda litrami idzie ;)
    I dobra wiadomość dla miłośniczek truskawek... Sa juz te pierwsze dobre (nie te bezsmakowe suchary), dostałam od sąsiada z ogródka i w sklepach tez juz stoją, wiec niedługo do was dojada :)
    I przestańcie juz biadolić o tej nutelli, niegrzeczne jesteście... 2 dni o tym samym, a jaaaa.... Buuu :( jak urodzę to zamknę sie w kuchni na 2 spusty z zjem sama cały słoik! Juz lepiej o kupie gadajcie ;)

Ida, Angela89, Fasia, Krysti lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
‹‹ 2544 2545 2546 2547 2548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ