X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dokladnie tak jak hwesta mowi, u jednej to normalnej, u drugiej moze oznaczac cos powazniejszego. Liloe wczoraj z tego co pamietam tez nie odczuwala skurczow tylko bol, a na ktg skurczow wyszlo dosc duzo. ADK jak Cie cos niepokoi to jedz, sprawdz. Spokoj najwazniejszy.

Fasia lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecają bez fiszbin, bo fiszbiny mogą uciskać kanały mleczne i powodować zastoje.

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że na poczatek te co masz Ci wystarczą. Położna na szkole rodzenia mówiła żeby mieć biustonosz rozmiar większy od tego co się aktualnie nosi.bo piersi na pewno urosną i na poczatek na pewno bez fiszbin żeby nie zrobiły się zastoje. A potem zobaczysz w jakim bedzie Ci wygodnie i czy będziesz karmić, jeśli tak to wtedy jakiś ładnie modelujacy piersi stanik sie przyda :)

Fasia lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MF wydaje mi się, że bez fiszbin będą wygodniejsze. Doświadczenia w tej materii jeszcze nie mam :P

ADK dlatego też napisałam, że ja to ja ale dziewczyny mają takie bóle i nie są one niepokojące. Natomiast jeśli masz je pierwszy raz i masz mozliwość sprawdzenia to ja bym pojechała. Dla mnie były niepokojące, bo pojawiły się pierwszy raz i nie wiedziałam czy to tak ma być czy zaczyna się dziać coś złego.

BAMBI i HWESTA dobrze piszą - każda z nas jest inna i u jednej skurcze dają objawy, a u innej nie. Wszystko należy konsultować. Takie też moje zdanie

Bambi85 lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mf wrote:
    Mam pytanie - jeszcze nie zamawiam, dopiero gdzieś w połowie marca, ale biustonosz do karmienia - bawełniany, ale z fiszbinami, czy bez?? Teraz mam 2 staniki "ciążowe" z Mothercare i są bez fiszbin i rewelacyjnie się sprawdzają, dobrze trzymają moje maleństwa - o co nie trudno, bo przed ciążą zaczynałam od małego B :P ale z drugiej strony te z fiszbiną ładnie też kształtują pierś...
    mnie kolezanka mowila, ze te z fiszbinami są niewygodne, przynajmniej na poczatku, miękkich tez nie lubie, chociaz podobno najwygodniejsze, a ja chyba kupie usztywniane ale bez fiszbin, a na noc miękkie. Tak jak ze wszystkim, pewnie bedzie trzeba przetestowac na sobie :).

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    MF wydaje mi się, że bez fiszbin będą wygodniejsze. Doświadczenia w tej materii jeszcze nie mam :P

ADK dlatego też napisałam, że ja to ja ale dziewczyny mają takie bóle i nie są one niepokojące. Natomiast jeśli masz je pierwszy raz i masz mozliwość sprawdzenia to ja bym pojechała. Dla mnie były niepokojące, bo pojawiły się pierwszy raz i nie wiedziałam czy to tak ma być czy zaczyna się dziać coś złego.

BAMBI i HWESTA dobrze piszą - każda z nas jest inna i u jednej skurcze dają objawy, a u innej nie. Wszystko należy konsultować. Takie też moje zdanie

Teraz już nic nie czuję ale jak się sytuacja powtórzy to będę się zastanawiać nad wycieczką na IP...

Fasia, Bambi85, Aguś86, Gosha, hwesta lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MF ja mam dwa bawełniane z H&M bez fiszbinów, takie domówki wygodne czy do szpitala po piżamkę. Ale kupiłam tez 2 takie lepsiejsze i one sa z fiszbinami, i całe mięciutkie... Ja mam wielkie donice muszę mieć dobrze podtrzymujące staniki. Myśle ze jak dobrze dobrane to nie powinny nic uciskać... To beda wejściówki ;) Haha!

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze nie wiem czy mały mi sie znowu nie obrocil, byl juz glowkowo ( wtedy wydaje mi sie ze czulam, kiedy zrobil obrot) a dzisiaj tak sie ruszal rano, a teraz czka mi cos w lewym podzebrzu, ostanio czkawke czulam nad spojeniem. No bardzo ciekawe. W ogole nie nadazam za soba, no bo jak sie nie rusza to wiadomo stres, chociaz rzadko ma takie okresy, a jak rusza sie "za bardzo" to tez mam stres bo od razu mam wizje ze cos sie z nim dzieje, owija sie pepowina, dusi czy cos. Glupia matka <puka sie w glowe w swojej beznadziejnosci> ;)

Aguś86 lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 18:39

Bambi85, weronika86 lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi nie bądź dla siebie taka surowa! Ja mam dokladnie to samo. Rusza się, źle. Nie rusza sie, źle. No nie dogodzisz :)

Bambi85 lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ADK z pewnością kazdy bol jest niepokjacy i tak jak piszą dziewczyny, moze to byc nic a moze byc początkiem czegoś mniej miłego.
    Ja sie trzymam tego co mi powiedział lekarz, ze na tym etapie ciazy na prawo juz bolec tak jak na miesiączkę, bo ciało przygptowuje sie do porodu. Co lepsze, on uważa ze takie lekkie bóle miesiączkowe to nawet dobre dla kobiety (pod warunkiem ze wiesz ze z szyjka wszystko ok) bo to oznacza ze szyjka robi sie sie coraz bardziej miękka, dzidzia prawidłowo naciska juz na szyjkę i porod powinien byc łatwiejszy.
    Ja nie brałam przez cała ciaze ani nospy ani magnezu, bo nie było takiej potrzeby, a jak sie spytałam czy teraz brać na takie skurcze i bóle cos brać to stwierdził ze w żadnym wypadku mam nie hamować natury :)
    Trzeba zdać sie na intuicje kobieco-matczyna, ale NAJWAZNIEJSZE ze jak cos Cie niepokoi to to sprawdzic! Po co sie męczyć w niepewności... :)

Ida lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi ja wczoraj wieczorem tez mialam schize, ze Alicja sie za bardzo rusza i ze sie zaplacze :P

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak mam Bambi :P Ale mój zrobił fikolka z położenia miednicowego na glowkowe miedzy 21 a 24 tygodniem i chyba tak siedzi :P Przynajmniej tak siedzial 15 stycznia na usg :P Jezu jak ja się bałam że mi się nie obroci, bo przy drugim porodzie to nie jest wskazanie do cc i chyba bym umarła ze strachu ze mi sie poddusi przy porodzie sn. Tak jak chce rodzić sn i wiem, że znowu dam radę i nie jestem zwolenniczką cc na tzw. życzenie tudzież zalatwienie tak tutaj miałabym obiekcje.
    Z innej beczki- na obiad dziś pizza z DaGrasso :D Wybrałam włoską :)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BAMBI i ja mam to samo... Obrócił mi sie w koncu glowka w dol, a tu od 3 dni czuje czkawkę koło pępka, mam nadzieje ze nie zrobił mi psikusa ;) a jyz o swoich myślach i wyobrażeniach co on tam robi w brzuszku nawet pisać nie bede ;) strach sie bać.

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGUS ale z tego co wiem to nawet jak to jest druga ciaza to przy ułożeniu miednicowym to raczej juz robią cesarkę :)

Aguś86 lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 15:16

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj rzadko kiedy sie nie rusza, smieje sie ze bedzie nadpobudliwy po tatusiu , bo moj maz nie moze usiedziec na miejscu spokojnie, zawsze wymysla sobie jakies zajecie, tylko nie wiem jak ja za takimi dwoma nadażę :P. A jak ulozony okaze sie w piatek bo mam wizyte, te dzidzie tam niezle akrobacje wykonuja.

Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 18:39

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • mf Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 16:13

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 15:16

‹‹ 2552 2553 2554 2555 2556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ