WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze jak mi sie chce lezec na brzuchu!!!! ;(

adk_1989, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Mam neta :) leżę na położnictwie, wczoraj byłam na bloku porodowym na obserwacji. Podali mi pierwszą dawkę sterydow, dziś dostałam druga ostatnią. Byli zdecydowani na Fenoterol w pompie czyli taki lek wyciszajacy ostatniej szansy ale zmienili zdanie, co chwile miałam ktg i skurcze słabły i robiły się rzadsze. Na IP miałam co 3 min i nic nie czułam poza mocnymi ruchamu dziecka!!! bóle w dole brzucha były ciągnące i byłam pewna, że to szyjka.
    Od wczoraj od 7 rano nie zmrużyłam oka, moja współlokatorka chrapie jak otyły 60 letni facet i nawet przez stopery ją strasznie słychać.
    Dobrze ze juz lepiej u ciebie i ze dali sterydy na płucka dobra reakcja szpitala widac ze masz dobrą opiekę buzie :* ,pozdrawiam ciepło :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 23:44

• Ida Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 15:21

Amy_ lubi tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Boze jak mi sie chce lezec na brzuchu!!!! ;(

Hehe a mi na plecach :))

Bolą was tez biodra??? Mnie masakrycznie przez to zle sie śpi a na plecach sie dusze:((

Amy_ lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusiek inhalacje parową wody do miski pare kropli olejku eukaliptusowego i powinno pomoc .

Agusiek89, iwonka1077 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida masz jak ja :) ale my ciśnieniowcy mamy się dobrze jak jest ciut wyższe :) tu umnie oatrzą na tą drugą zawartość jak ona przekracza140 to juz notują jak essential hipertension . Mnie się cisnienie uregulowalo pije wody duzo i jest git .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 23:56

• Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Hehe a mi na plecach :))

Bolą was tez biodra??? Mnie masakrycznie przez to zle sie śpi a na plecach sie dusze:((

Jeju z tymi biodrami to mam ogromny problem, ze 3 dni może ale jak poleże dłużej to jak stara babcia sie czuje - nie obrazajac nikogo.
    W ogole w ciągu max tygodnia strasznie mi sie zrobilo ciezko. troszkę się poużalam nad soba bo tego nie robilam a mezowi nie chce marudzic bo widze ile kosztuje go praca na te głupie zmiany i jeszcze remontujemy klatkę schodowa :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coś czuje ze urodzę po terminie , brzuch wysoko nic mnie nie boli a młody taki aktywny dobrze mu w tym moim brzuszku :) i co dziwne on budzi się kiedy ja się budze od paru dni zwracam uwagę na to :)

• Lwica Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusiek89 wrote:
    Jeju z tymi biodrami to mam ogromny problem, ze 3 dni może ale jak poleże dłużej to jak stara babcia sie czuje - nie obrazajac nikogo.
    W ogole w ciągu max tygodnia strasznie mi sie zrobilo ciezko. :(

Podobno ten ból w biodrach jest spowodowany hormonami - macica rozluźniająca sie i przygotowująca na poród.
    Ja juz mam ten ból od 2 tygodni:( spanie to jakaś masakra

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu bede przestrzegać... IDA uważaj z ciśnieniem, bądź czujna... Bo Ty jeszcze masz problemy z opuchlizna. Zobacz przypadek naszej Sylwii. Odpoczywaj duzo :*

Aguś86, Fasia, Ida lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica w pierwszej ciązy miałam ten sam problem, ale może tak z tydzień czy dwa przed porodem, urodziłam w skończonym 37 tyg plus chyba 5 dni. A teraz przecież nie noszę już od dawna starszej córci, no ale trzeba za nią iść i do wc i się pobawić. za pierwszym razem też więcej odpoczywałam a teraz się po prostu nie da, bo jak. No i ten ból krzyża kurcze, no jak babusie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja sonia to taka mądra jest by tylko się tuliła i przy mnie leżała pipa jedna Jak kupuje rzeczy dla Ignacego przychodze do do domu ta juz nochal w reklamówkę:) pokazuje jej a ta macha ogonem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 00:12

weronika86 lubi tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    No pewnie - inhalacje! Jak najbardziej. Mam inhalator przecież :) Tyle że zostawiłam... u rodziców :/

Chodziło mi o takie prowizoryczne: miska z gorącą wodą, kilka kropel olejku, ręcznik na głowę i jedziesz. :P

Agusiek, nie wiem czy olbas można stosować w ciąży, ale w sumie tylko to wdychasz, więc raczej zaszkodzić nie powinno. Wpisz w google, na pewno ktoś o to pytał. :)

Oj ja też bym na brzuszku pospała. Tęsknię za tym. ;_; Za to chociaż na plecach mogę swobodnie i biodra mnie nie bolą.

W ogóle chyba ostatecznie zdecydowałam się na Jedo Fyna. Poczytałam jeszcze więcej opinii i stwierdzam, że chyba nie ma co dłużej rozkminiać. Tylko jeszcze nie wiem czy wersję memo czy classic, ale że kupujemy używkę to po prostu zobaczę jakie wersje będą w ofercie. :P

Ida lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospalam i mnie spac się nie chce :/

Lwica, misia83 lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Pospalam i mnie spac się nie chce :/

Hehe, trzeba było się nie kłaść w dzień. :)

Krysti lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusiek89 wrote:
    Lwica w pierwszej ciązy miałam ten sam problem, ale może tak z tydzień czy dwa przed porodem, urodziłam w skończonym 37 tyg plus chyba 5 dni. A teraz przecież nie noszę już od dawna starszej córci, no ale trzeba za nią iść i do wc i się pobawić. za pierwszym razem też więcej odpoczywałam a teraz się po prostu nie da, bo jak. No i ten ból krzyża kurcze, no jak babusie :(

Agusiek ty mnie nie strasz pracuje do 38+2tyg :(((
    Rodzice moge następnego dnia:]
    Eeee no jeszcze krzyż mnie nie boli....no jesteśmy jak babusie:))

Agusiek89 lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Lwica, ja myślę że spokojnie dotrwasz :) Rozmawiałam niedawno z moją mamą i też okazało się że wszyscy trzej urodziliśmy się ok, 2 tyg wcześniej niż termin :) reguła powtórzyła się przy pierwszej córci a mam przeczucie (i potwierdzenie na usg że wyprzedzamy termin o 1,5 tyg) że teraz sytuacja się powtórzy. Chciałabym jednak wytrzymać chociaż do "pełni kwietniowej" czyli tak po świętach :D

Lwica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:02

Aguś86, Gosha, shimmer_lip, hwesta, Rudzia, Angela89, Krysti, Fasia, MartaAlvi, Bambi85, Agusiek89, KasiaKwiatek, Amy_, lysinka lubią tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    A ja się muszę przyznać, że trochę przeholowałam dzisiaj... Pomagałam mężowi malować pokój i jechałam równo z wałkiem po ścianach, po czym kiedy poczułam zmęczenie spiął mi się brzuch. Spoko - myślałam że minie i się położyłam, ale raczej nie przeszło. No nic, pojechaliśmy na małe zakupy, nie byliśmy długo, ale ledwo chodziłam, a brzuch ciągle był twardy. Aż na koniec bolało, ledwo wsiadłam do auta. W aucie przestało, w domu się położyłam i jest w miarę ok, bo odpoczęłam, ale brzuch mam nadal chwilami twardy. Te chwile są dosyć długie. Nie wiem - to skurcze czy co? Teraz nic mnie nie boli. No i zmierzyłam sobie ciśnienie z ciekawości i tu 147/103. Drugi raz było podobne. Wiem, że za wysokie, ale zwalam to na chorobę dzisiejszą i to, że jednn paracetamol wzięłam.
    Ech, okropny dzień...
    Jeśli brzuch jest ciągle spięty to niedobrze. Te napięcia powinny po chwili mijać i być rzadkie, bo jak są za często to mogą to już być te właściwe skurcze. Ciśnienie też nieciekawe. Mi gin powiedziała, żeby sobie raz dziennie dla spokoju kontrolować i musi być poniżej 140/90, bo jak wyższe i po powtornym pomiarze nie schodzi to dzwonić do niej i powie co robić.

Ida lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Sylvia, Liloe trzymajcie sie kochane :*

liloe lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
‹‹ 2566 2567 2568 2569 2570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ