X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze jak mi sie chce lezec na brzuchu!!!! ;(

adk_1989, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Mam neta :) leżę na położnictwie, wczoraj byłam na bloku porodowym na obserwacji. Podali mi pierwszą dawkę sterydow, dziś dostałam druga ostatnią. Byli zdecydowani na Fenoterol w pompie czyli taki lek wyciszajacy ostatniej szansy ale zmienili zdanie, co chwile miałam ktg i skurcze słabły i robiły się rzadsze. Na IP miałam co 3 min i nic nie czułam poza mocnymi ruchamu dziecka!!! bóle w dole brzucha były ciągnące i byłam pewna, że to szyjka.
    Od wczoraj od 7 rano nie zmrużyłam oka, moja współlokatorka chrapie jak otyły 60 letni facet i nawet przez stopery ją strasznie słychać.
    Dobrze ze juz lepiej u ciebie i ze dali sterydy na płucka dobra reakcja szpitala widac ze masz dobrą opiekę buzie :* ,pozdrawiam ciepło :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 23:44

• Ida Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 15:21

Amy_ lubi tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Boze jak mi sie chce lezec na brzuchu!!!! ;(

Hehe a mi na plecach :))

Bolą was tez biodra??? Mnie masakrycznie przez to zle sie śpi a na plecach sie dusze:((

Amy_ lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusiek inhalacje parową wody do miski pare kropli olejku eukaliptusowego i powinno pomoc .

Agusiek89, iwonka1077 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida masz jak ja :) ale my ciśnieniowcy mamy się dobrze jak jest ciut wyższe :) tu umnie oatrzą na tą drugą zawartość jak ona przekracza140 to juz notują jak essential hipertension . Mnie się cisnienie uregulowalo pije wody duzo i jest git .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 23:56

• Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Hehe a mi na plecach :))

Bolą was tez biodra??? Mnie masakrycznie przez to zle sie śpi a na plecach sie dusze:((

Jeju z tymi biodrami to mam ogromny problem, ze 3 dni może ale jak poleże dłużej to jak stara babcia sie czuje - nie obrazajac nikogo.
    W ogole w ciągu max tygodnia strasznie mi sie zrobilo ciezko. troszkę się poużalam nad soba bo tego nie robilam a mezowi nie chce marudzic bo widze ile kosztuje go praca na te głupie zmiany i jeszcze remontujemy klatkę schodowa :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coś czuje ze urodzę po terminie , brzuch wysoko nic mnie nie boli a młody taki aktywny dobrze mu w tym moim brzuszku :) i co dziwne on budzi się kiedy ja się budze od paru dni zwracam uwagę na to :)

• Lwica Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusiek89 wrote:
    Jeju z tymi biodrami to mam ogromny problem, ze 3 dni może ale jak poleże dłużej to jak stara babcia sie czuje - nie obrazajac nikogo.
    W ogole w ciągu max tygodnia strasznie mi sie zrobilo ciezko. :(

Podobno ten ból w biodrach jest spowodowany hormonami - macica rozluźniająca sie i przygotowująca na poród.
    Ja juz mam ten ból od 2 tygodni:( spanie to jakaś masakra

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu bede przestrzegać... IDA uważaj z ciśnieniem, bądź czujna... Bo Ty jeszcze masz problemy z opuchlizna. Zobacz przypadek naszej Sylwii. Odpoczywaj duzo :*

Aguś86, Fasia, Ida lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica w pierwszej ciązy miałam ten sam problem, ale może tak z tydzień czy dwa przed porodem, urodziłam w skończonym 37 tyg plus chyba 5 dni. A teraz przecież nie noszę już od dawna starszej córci, no ale trzeba za nią iść i do wc i się pobawić. za pierwszym razem też więcej odpoczywałam a teraz się po prostu nie da, bo jak. No i ten ból krzyża kurcze, no jak babusie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja sonia to taka mądra jest by tylko się tuliła i przy mnie leżała pipa jedna Jak kupuje rzeczy dla Ignacego przychodze do do domu ta juz nochal w reklamówkę:) pokazuje jej a ta macha ogonem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 00:12

weronika86 lubi tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    No pewnie - inhalacje! Jak najbardziej. Mam inhalator przecież :) Tyle że zostawiłam... u rodziców :/

Chodziło mi o takie prowizoryczne: miska z gorącą wodą, kilka kropel olejku, ręcznik na głowę i jedziesz. :P

Agusiek, nie wiem czy olbas można stosować w ciąży, ale w sumie tylko to wdychasz, więc raczej zaszkodzić nie powinno. Wpisz w google, na pewno ktoś o to pytał. :)

Oj ja też bym na brzuszku pospała. Tęsknię za tym. ;_; Za to chociaż na plecach mogę swobodnie i biodra mnie nie bolą.

W ogóle chyba ostatecznie zdecydowałam się na Jedo Fyna. Poczytałam jeszcze więcej opinii i stwierdzam, że chyba nie ma co dłużej rozkminiać. Tylko jeszcze nie wiem czy wersję memo czy classic, ale że kupujemy używkę to po prostu zobaczę jakie wersje będą w ofercie. :P

Ida lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospalam i mnie spac się nie chce :/

Lwica, misia83 lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Pospalam i mnie spac się nie chce :/

Hehe, trzeba było się nie kłaść w dzień. :)

Krysti lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusiek89 wrote:
    Lwica w pierwszej ciązy miałam ten sam problem, ale może tak z tydzień czy dwa przed porodem, urodziłam w skończonym 37 tyg plus chyba 5 dni. A teraz przecież nie noszę już od dawna starszej córci, no ale trzeba za nią iść i do wc i się pobawić. za pierwszym razem też więcej odpoczywałam a teraz się po prostu nie da, bo jak. No i ten ból krzyża kurcze, no jak babusie :(

Agusiek ty mnie nie strasz pracuje do 38+2tyg :(((
    Rodzice moge następnego dnia:]
    Eeee no jeszcze krzyż mnie nie boli....no jesteśmy jak babusie:))

Agusiek89 lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Lwica, ja myślę że spokojnie dotrwasz :) Rozmawiałam niedawno z moją mamą i też okazało się że wszyscy trzej urodziliśmy się ok, 2 tyg wcześniej niż termin :) reguła powtórzyła się przy pierwszej córci a mam przeczucie (i potwierdzenie na usg że wyprzedzamy termin o 1,5 tyg) że teraz sytuacja się powtórzy. Chciałabym jednak wytrzymać chociaż do "pełni kwietniowej" czyli tak po świętach :D

Lwica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:02

Aguś86, Gosha, shimmer_lip, hwesta, Rudzia, Angela89, Krysti, Fasia, MartaAlvi, Bambi85, Agusiek89, KasiaKwiatek, Amy_, lysinka lubią tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    A ja się muszę przyznać, że trochę przeholowałam dzisiaj... Pomagałam mężowi malować pokój i jechałam równo z wałkiem po ścianach, po czym kiedy poczułam zmęczenie spiął mi się brzuch. Spoko - myślałam że minie i się położyłam, ale raczej nie przeszło. No nic, pojechaliśmy na małe zakupy, nie byliśmy długo, ale ledwo chodziłam, a brzuch ciągle był twardy. Aż na koniec bolało, ledwo wsiadłam do auta. W aucie przestało, w domu się położyłam i jest w miarę ok, bo odpoczęłam, ale brzuch mam nadal chwilami twardy. Te chwile są dosyć długie. Nie wiem - to skurcze czy co? Teraz nic mnie nie boli. No i zmierzyłam sobie ciśnienie z ciekawości i tu 147/103. Drugi raz było podobne. Wiem, że za wysokie, ale zwalam to na chorobę dzisiejszą i to, że jednn paracetamol wzięłam.
    Ech, okropny dzień...
    Jeśli brzuch jest ciągle spięty to niedobrze. Te napięcia powinny po chwili mijać i być rzadkie, bo jak są za często to mogą to już być te właściwe skurcze. Ciśnienie też nieciekawe. Mi gin powiedziała, żeby sobie raz dziennie dla spokoju kontrolować i musi być poniżej 140/90, bo jak wyższe i po powtornym pomiarze nie schodzi to dzwonić do niej i powie co robić.

Ida lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Sylvia, Liloe trzymajcie sie kochane :*

liloe lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
‹‹ 2566 2567 2568 2569 2570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ