WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie maż coś choruje, zawalony nos, gardło, przed chwila inhalacje z amolem mu zrobiłam... A mi się nospa skończyła i na rano już nie mam, muszę go do apteki wysłać a on taki przeziębiony:( przy okazji niech mi kupi oscilococinum czy jak to się pisze ;) moze się uchronię przed zarażeniem

• Jaga Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej słoneczka
    Ledwie zipie, wczoraj cały dzień na nogach bo pełna chata gości. Kręgosłup mnie boli , troche zaczęłam puchnąć. Zasypało w nocy nas nieźle. Dzisiaj plan leżeć i nic nie robić ale już widzę co bede robic. Ehhh

Ida powinnaś przy takim ciśnien iu zapierniczać na ip. Tak mi mówił mój gin, nie czekać aż spadnie i nie szukać powodów zeby to odwołać tylko jechać.

liloe trzymaj się kochana , napewno będzie dobrze i mała zostanie w brzuszku jeszcze troche :)

liloe, Amy_ lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie pobytów na patologi ciąży czy położnictwie... Ja tez się napatrzyłam na dziewczyny które cierpiały przed samym porodem, na sali leżałam z dziewczyna czekająca na cesarkę z powodu ciśnienia, pierwsze dziecko po kilkunastu godzinach tez urodziła przez co, bo miała stan przedrzucawkowy i naprawdę była spokojna i zadowolona z cc. Dlatego ja jeśli tylko będę miała możliwość decyduje się na cc. Wiem ze są rożne opinie na ten temat. :)

• Lali Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Jaga oszczedzaj sie troszke, bo jestesmy na takim etapie, ze musimy wiecej odpoczywac.
    Liloe jak mozesz to napisz jeszcze raz jakie mialas objawy, ja czytalam Twoj wpis ale nie chce szukac w tym gaszczu :) A malutka jak jest ulozona?
    Ja dzis mam zamiar odpoczywac, maz jest w domu to zajmie sie corka, ja tylko wyprasuje zaslony i ciuszki ale to godzina czasu :)

Aguś86, liloe lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Liloe współczuje nocy - ja też tak miałam w grudniu babeczka po narkozie się w ogóle nie kontrolowała cała noc nie spałam, później było lepiej. Dobrze że mała się już Ciebie słucha niech tak zostanie :)

Jaga - odpoczywamy nie szalejemy

Ida - z ciśnieniem to nie ma żartów nawet jeżeli jest się wysokociśnieniowce.

Ktoś kiedyś pisał żebyśmy się nie nakręcały praniem prasowaniem. Ale tak naprawdę lepiej mieć przygotowane bynajmniej połowę ubranek w tym najmniejszym rozmiarze w razie Wu bo tak naprawdę nigdy nie wiadomo jak się następnego dnia poczujemy i co może się stać a w tym zaawansowaniu będzie się coraz więcej dziać. Ale to tylko moje zdanie i ja wole mieć trochę uprasowane poprane.

Aguś86, Krysti, weronika86, Fasia, Lali, liloe, Ida lubią tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Dzień dobry. Witam się niedzielno-szpiralnie, czyli pobudka o 5.30 leki, 5.50 temp, 6.05 ciśnienie, a teraz sprzątanie. SPAŁAM! dziołcha chrapała strasznie, stopery przebijała, ale byłam już skrajnie wymeczona i jakoś z głową pod kołdrą.
    We wczorajszym zapisie ZERO skurczów, moja królewna posłuchała mamy i dała się uprosić o te choćby pare tygodni.
    Spinamy tyłki z wyprawką, w tym tyg zamawiamy fotelik i wózek, powiedziano nam że mamy być gotowi nawet na koniec lutego po takiej akcji regularnych skurczów. Resztę prasowania ogarnie mąż pewnie, ale najważniejsze że Ala jeszcze siedzi.
    Po tym bloku porodowym dotarło bardziej co nas czeka, ten krzyk, wynoszone zakrwawione mopy, nie powiem działa na psychikę. Mąż mi dowiózł wkładki bo mi się siara sączy jak widzę lub słyszę płaczące noworodki.
    Trochę Was nadrabiałam, nieco po łebkach. Wybaczcie, że nie odniosę się do wszystkiego, ale to w następnym poście. Pora na prysznic przed ktg i obchodem :)
    Liloe super ze już lepiej, cieszę się,mam nadzieję że dziecko posiedzi jak najdłużej w brzuszku a ty grzecznie lez kompletuj wyprawkę :)buziaki

liloe lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry niedzielnie :)

Mantissa myślę,że Jedo Fyn to naprawdę będzie dobry wybór :) ja mam wersję memo ale z tego co widziałam na stronie producenta to nie ma jakiejś szalonej różnicy miedzy memo a classic.

My wczoraj poprasowaliśmy ubranka :) wszystko co w rozmiarze około 56 jest gotowe i poukładane w komodzie :)

Lileo, czlowiek jak zmęczony to zaśnie w każdych warunkach :) dla mnie w szpitalu chrapanie to był koszmar ale to niestety ja jestem tą co chrapie i całą noc nie spałam bo się bałam że będę przeszkadzać innym... Cieszę się niezmiernie, że skurcze się wyciszyły!

Jakie plany na dzisiaj? U nas śnieg :D więc albo pas wybiegać do lasu pojedziemy albo na basen męża wyciągnę.:)

Angela89, weronika86, mantissa, liloe lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odnośnie prania/prasowania myślę tak jak Ty Angela, bo im ciąża bardziej zaawansowana tym zazwyczaj czuje się gorzej a ponadto zawsze może się cos przyplàtać. Przezorny zawsze ubezpieczony :P

Angela89 lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też padał w nocy ale leżę teraz i nie chce mi się pupy ruszyć hihi
    Sylvia współczuję zatrucia, trzymaj się i bądź silną dla dziecka,myśl pozytywnie i wszystko będzie dobrze i jakoś się ułoży,a ktoś ma numer do sylvi w razie czego żeby się dowiedzieć co i jak??

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja. Tez powiem lepiej miec po prane po prasowanie wcześniej i jest spokój ,ja juz raczej nie dała bym rady prasowac pod koniec bo plecy by mi wysiadły a prasując teraz juz odczułam bol w szyji i plecach a co dopiero pozniej .
    Ja wole te 4!tyg 5 Odpoczywać i nastawić się psychicznie na poród niz miała bym coś robic .
    Dzień Dobry :**kochane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 09:34

iwonka1077 lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja :D
    liloe super,ze juz dobrze..dotrwamy do konca!
    ida kontroluj to cisnienie rybko bo widac ze to nie zarty.
    hwesta to jak chcesz rodzic totwoj wybor..ja chyba bardziej boje sie igly w kregoslup niz porodu naturalnego :D
    Jaga bedzies odsniezac? ja cholera tez nie moge zwolnic tak jak lwica musze pracowac do konca. Dzisiaj wyjezdzamuy o 12 a wrocimy dopiero kolo 19.00..na szczescie jutro jest wolne,moze uda mi sie z biegu pojsc na te wizjoterapie.
    moja mala zaczyna byc bardzoo ruchliwa..az strach co ona tam wyprawia..spanie na plecach u mnie tez nie mozliwe bo sie dusze..a boki bola...na szczescie jakos sie wysypiam :)

Ida lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja. Tez powiem lepiej miec po prane po prasowanie wcześniej i jest spokój ,ja juz raczej nie dała bym rady prasowac pod koniec bo plecy by mi wysiadły a prasując teraz juz odczułam bol w szyji i plecach a co dopiero pozniej .
    Ja wole te 4!tyg 5 Odpoczywać i nastawić się psychicznie na poród niz miała bym coś robic .
    Dzień Dobry :**kochane
    ja tez mam juz wszytsko poprane i poprasowane i tak to byl nie lada wyczyc..myslalam ze mi kregoslup wyjdzie tylkiem gdzie normalnie na niego nie narzekam.

Krysti lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie tak że jak się przekrecacie z jednego boku na drugi to. Was zaboli albo zakluje? Bo nie wiem czy to normalne kiedyś mi to się parę razy zdazalo a teraz codzień?już nie wiem w jakiej pozycji mam to robić, poradzicie coś?

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Ignacy tak dupke wypina haha ze normalnie go głaszcze po niej :) a ten bardziej wypina :D haha tak brzuch lata mi jak worek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 09:40

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    U nas też padał w nocy ale leżę teraz i nie chce mi się pupy ruszyć hihi
    Sylvia współczuję zatrucia, trzymaj się i bądź silną dla dziecka,myśl pozytywnie i wszystko będzie dobrze i jakoś się ułoży,a ktoś ma numer do sylvi w razie czego żeby się dowiedzieć co i jak??
    ja chyba mam, musze sprawdzic.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak sie kładę na lewy bok to mnie chwile ściska w klatce tak jak by mi tchu brakowalo ale zaraz przechodzi

• Gosha Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IWONKA tez tak mam, myśle ze na tym etapie ciazy to juz zupełna normalką, brzuszek ciągnie, ścięgna sie naciągają, dzidzia w brzuszku coraz większa tez robi swoje... :)

iwonka1077 lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    ja tez mam juz wszytsko poprane i poprasowane i tak to byl nie lada wyczyc..myslalam ze mi kregoslup wyjdzie tylkiem gdzie normalnie na niego nie narzekam.
    Wercia ja po chwili na siedząco prasowalam bo szyja myslalam ze mi odpadnie i plecy bolały moj się smial :) mówi jak babuszka a ja i comtakiego śmiesznego w tym jak byś dźwigala dziecko jak ja to tez mys mruczal :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 09:44

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe ale masz współlokatorkę, głupia jest. Powinna pic i to hektolitry wody aby nerki pracowały i oczyszczały. Leżeć musi trudno niech leży i nie marudzi. Nerwicę dostałam aż.

liloe lubi tę wiadomość

‹‹ 2567 2568 2569 2570 2571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ