X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane :)

Klusko chciałabym się odnieść do Twojej wypowiedzi o byciu kurą domową (często to się teraz nazywa Manager Domu :D).

Ja odnajduję się w takiej sytuacji od 1.5 roku. Mam obecnie 28 lat, przez kilka lat łączyłam pracę ze studiami, jednymi, drugimi, trzecimi..z wychowywaniem dziecka na pierwszym planie tego wszystkiego.
    Decyzję o pozostaniu w domu podjęlismy po tym, gdy w poprzedniej firmie pracodawca podziękował mi za współpracę po 2 tyg l4 (chora córka). Szukałam pracy, poszłam na kilka rozmów, już miałam isc do pracy i tu zaświeciła się żaróweczka przysłowiowa na czubku głowy. :)

Teraz wszelkimi finansami zajmuje się mój mąż, od 10 lat prowadzi własny biznes, więc moje zarobki przynoszone do domu i tak były kroplą, dlatego też między innymi dlatego podjęliśmy decyzję o tym, że będę sobie 'siedziała' w domku.

Nie mamy co prawda kur, kóz itp, ale mamy 4 koty, 2 psy :), jakiś tam ogród, dom..trochę pająków i myszy również. :)

Wydaje mi się, że cała nasza trojka skorzystała na wprowadzonych zmianach. Zawsze mam czas na sprzątanie, gotowanie, pranie, odbieranie dziecka ze szkoły, możemy jechac na wakacje kiedy chcemy, a nie wtedy kiedy ja mogę wziąć urlop, mogę załatwiać różne sprawy na mieście w ciągu dnia, poświęcam rodzinie dużo więcej czasu niż wcześniej. Pomagam mężowi w prowadzeniu firmy, ale nie jest to aż tak absorbujące jak praca na etacie u kogoś obcego..Kiedyś również żyłam potrzebami innych osób, ciągłe zlecenia, praca, praca, praca, żyłam praktycznie tylko tym, niekiedy zapominając o tym, co powinno być dla mnie najważniejsze.

Kończąc mój długi, nudny wywód :p Uważam, że jeżeli masz taką możliwość by spełnić to Twoje marzenie, nie powinnaś się nawet zastanawiać. ;)

Przesyłam dla wszystkich buziaczki z różowej strony mocy!

kluska, haneczka, KasiaKwiatek, Malenq lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:16

Robotka1, Ewelcia lubią tę wiadomość

• kluska Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fakt, teraz mam umowę na czas określony, przy ostatniej ciąży miałam na nieokreślony. Pewnie stąd ta różnica.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wsparcie dziewczyny. Też uważam to wstawanie do klienta za głupotę i zamierzam tego zaprzestać w swoim stanie. Porozmawiam z kierownictwem, w końcu kiedyś też pracowały tam gdzie ja teraz. A jak się okaże, że nie zechcą pójść mi na rękę w pewnych kwestiach to pójdę na zwolnienie.

Ja mam lekarza na nfz i jak mi wypisywał drugie zwolnienie na kod: nudności i wymioty to powiedział, że to już ostatnie, bo Zus "wziął się" za ciężarne. Parsknęłam śmiechem wtedy, szczególnie, że miałam ochotę zwymiotować w tamtym momencie, a nie pracować.
    Lekarz powiedział, że przy dłuższym zwolnieniu z powodu nudności konieczna jest wizyta w szpitalu, choćby kilka dni kroplóweczki, żeby mieć podkładkę dla Zusu w razie wezwania. :\

Zastanawiam się na co w takim razie dostają zwolnienie dziewczyny np. w 6 miesiącu ciąży, które już nie chcą pracować? A z powodu jakich dolegliwości Wy formalnie macie zwolnienia?

• haneczka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    A mi się dzisiaj śniło, że będę mieć syna :D

Może proroczy:)
    A mi już drugi raz śniło się, że mi się leje mleko z piersi. :D Fajnie, szczególnie, że nie wiem jak to jest, bo to moja pierwsza ciąża :) Ale bardzo chcę karmić.

• kluska Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka większość ciężarnych jest na zwolnieniu. Lekarz zawsze coś wymyśleć może. Moje znajome nie będące na L4 zawsze same z niego rezygnowały. Lekarz zawsze im chciał dać zwolnienie choć wszystko było ok. Ja akurat mam zagrożoną i poprzednie poronienie. Poza tym dość sporo innych problemów zdrowotnych. Myślę jednak, że sam fakt iż nie jest się w stanie wykonywać obowiązków plus stres w pracy jest wystarczającym uzasadnieniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 14:36

haneczka lubi tę wiadomość

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:16

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 22:50

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    solga wrote:
    ja mam tylko takie czarne scenariusze jak nie mogę zasnąć w nocy, wtedy sobie wymyślam takie głupotki a rano się sama z siebie śmieje, że taką panikarą jestem

no to widzę, że nie jestem sama :D mnie też dopada nocą czarnowidztwo...jakieś głupoty a stresuję się i panikuję, na szczęście rano wszystko mija :)

• Fasia Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    No fakt, teraz mam umowę na czas określony, przy ostatniej ciąży miałam na nieokreślony. Pewnie stąd ta różnica.

Ja mam umowę na czas nieokreślony, a zaświadczenie było wymagane

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:

Zastanawiam się na co w takim razie dostają zwolnienie dziewczyny np. w 6 miesiącu ciąży, które już nie chcą pracować? A z powodu jakich dolegliwości Wy formalnie macie zwolnienia?

Ja jak już pisałam jestem na L4 od 4tc. Mam wadę w budowie macicy - macica dwurożna, która jest zagrożeniem dla ciąży. Poronienie w zeszłym roku. Dość duża torbiel na jajniku. Bóle brzucha po 9h pracy - dużo schylania się, kucania, wyciągania w górę przez prawie cały dzień.

Ja nie prosiłam o L4, na pierwszej wizycie lekarka od razu powiedziała, że mam nie wracać do pracy tylko odpoczywać w domu. U mnie problemy dopiero się zaczną na dalszym etapie ciąży jak macica da o sobie znac ... :/

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Może proroczy:)
    A mi już drugi raz śniło się, że mi się leje mleko z piersi. :D Fajnie, szczególnie, że nie wiem jak to jest, bo to moja pierwsza ciąża :) Ale bardzo chcę karmić.

Może proroczy, kto wie :) chciałabym córę ale czuję, że będzie syn :P

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Kiedys sie fascynowalam manga i anime. Ale to byly czasy gdzie na tvpolonia leciala czarodziejka z ksiezyca itp. Potem zaczela sie era internetu (tak, tak ja jeszcze pameitam jak go nei bylo;) i mozna bylo znalezc troche tego w sieci. Kolekcjonowalam Kawaii i jeszcze jeden magazyn, zapomnialam jak sie nazywal.

Psotka, ja też czasy bez internetu pamiętam i to bardzo dobrze. :)
    Ba, komputer dostała dopiero w wieku 16 lat. A M&A tez interesowałam się za czasów Czarodziejki z Księżyca i Dragon Balla w TV, później miałam dłuuuugą przerwę i na studiach znowu mnie wciągnęło, tylko tym razem w większym stopniu w mangę niż anime. Teraz w sieci jest tego całe mnóstwo a i rynek wydawniczy kwitnie. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 23:46

Krysti, Amy, haneczka lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Psotka, ja też czasy bez internetu pamiętam i to bardzo dobrze. :)
    Ba, komputer dostała dopiero w wieku 16 lat. A M&A tez interesowałam się za czasów Czarodziejki z Księżyca i Dragon Balla w TV, później miałam dłuuuugą przerwę i na studiach znowu mnie wciągnęło, tylko tym razem w większym stopniu w mangę niż anime. Teraz w sieci jest tego całe mnóstwo a i rynek wydawniczy kwitnie. :)

Ja akurat z komputerem to sie przywitalam dosc wczesnie bo mama jest elektornikim i potrzebowala do pracy w domu wiec wyciulali pieniazki i kupili. Bylam wtedy w przedszkolu. Monitor byl malutki (ze czarnobialy to chyba oczywiste;). Pierwsza moja gra bylo Space Invaders i DigDug :D a ulubiona chyba Capitan Comic i Alley Cat, to z tych starych. Potem jakos mama zawsze zdobywala gry od kogos na dyskietkach. W sumie to w podstawowce bylam chyba jedna na poczatku ktora miala komputer IBM, dzieci to mi nawet nei wierzyly ;P. Dziwne ze nie wyszedl ze mnie zawodowy informatyk lub chociaz gracz, troche szkoda, moze zmarnowalam dobre warunki startowe...Moja mama nadal sie lepiej zna na komputerach odemnie a ma juz ponad 60 lat, wnuczce i znajomym komputery naprawia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 16:32

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    hihih może lepiej nie ryzykuj:)

KRYSTI śpiochu jeden!!! o której Ty spać chodzisz:P
    Robotka wczoraj o 24 poszłam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie jeżeli ktos czuje się na siłach to czemu ma nie pracować ,, w domu tez z nie da się wysiedzieć wiem z wlasnego doświadczenia ,ze jak bym leżała to by mnie migrena dopadła o ból kręgosłupa pleców . Ja lubie coś robic nie siedzę w domu , zawsze coś robie dziś duzo roboty zrobiłam w domu aż sama jestem w szoku ze tyle Powera mam ,teraz usiadłam zaliczyłam film dopiero inherbatke popijam i podiadam ciasteczka :) za niedługo bede robic ryż zapiekany z jabłkiem incynamonem w piekarniku:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 17:14

Ida, haneczka lubią tę wiadomość

• misia83 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 16:03

Krysti lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    Ja ryż z jabłuszkiem miałam wczoraj:) pycha:) Dziś mąż zrobił wątróbkę z cebulką mniam
    Ja bym zjadła wątróbkę tez niewiem czynjutro nie zrobie ,a jak robisz wątróbkę ?masz jakis dobry przepis

• misia83 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 16:03

Krysti lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ