X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Haneczka nie wiem co Ci poradzić, musisz jak najszybciej pogadać z pracodawcą. może znajdzie się jakieś sensowne rozwiązanie tej sprawy?
    w sumie to wstawanie do każdego klienta to chyba ciut przesada:) może choć z tego obowiązku zostaniesz zwolniona?:)

haneczka lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kluska Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Czy to zaświadczenie o ciąży jest konieczne? Mój pracodawca chce ode mnie tego zaświadczenia a w poprzedniej ciąży nikt tego nie wymagał. Jestem na L4 w zasadzie od początku. W czwartek mam wizytę i pewnie jak z ginem nie zapomnimy to nie będzie to problemem ale dotychczas zawsze nam to gdzieś umykało.
    Chciałabym wiedzieć jak to jest formalnie? Nie wystarczy samo L4 z kodem B?

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • Lali Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem zostawianie dziecku mokrych majteczek to bardzo zły pomysł, może się rozchorować? Też probowalam na siłe odzwyczajać Polę od pampersa ale skończyło się na tym, że wstrzymywała siusiu i płakała, powiedziałam sobie, że nie będę jej do niczego zmuszać i powiem Wam, że kilka miesięcy później sama zrozumiała o co chodzi i pampersy odeszły dosłownie w jeden dzień, bez stresu i mokrych majtek na pupie.

Krysti lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Ida Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Moim zdaniem zostawianie dziecku mokrych majteczek to bardzo zły pomysł, może się rozchorować? Też probowalam na siłe odzwyczajać Polę od pampersa ale skończyło się na tym, że wstrzymywała siusiu i płakała, powiedziałam sobie, że nie będę jej do niczego zmuszać i powiem Wam, że kilka miesięcy później sama zrozumiała o co chodzi i pampersy odeszły dosłownie w jeden dzień, bez stresu i mokrych majtek na pupie.
    Mogę spytać w jakim była wtedy wieku?

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Psotka, jestem edytorem graficznym w jednym z polskich wydawnictw. Czytaj, wymazuję japońskie krzaczki i sufiksy po to żeby zastąpić je polskimi literkami. I dorysowuję gdzie co trzeba. :) Na razie bez żadnej umowy, raczej z zamiłowania i pasji (chociaż korzyści z tego mam), ale mam nadzieję, że w przyszłości się to zmieni, o ile maluch pozwoli mi to zajęcie ciągnąć. :)

Porad o od-siusianiu niestety żadnych nie mogę dostarczyć. :)

Kiedys sie fascynowalam manga i anime. Ale to byly czasy gdzie na tvpolonia leciala czarodziejka z ksiezyca itp. Potem zaczela sie era internetu (tak, tak ja jeszcze pameitam jak go nei bylo;) i mozna bylo znalezc troche tego w sieci. Kolekcjonowalam Kawaii i jeszcze jeden magazyn, zapomnialam jak sie nazywal.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    Cześć dziewczyny. Czy to zaświadczenie o ciąży jest konieczne? Mój pracodawca chce ode mnie tego zaświadczenia a w poprzedniej ciąży nikt tego nie wymagał. Jestem na L4 w zasadzie od początku. W czwartek mam wizytę i pewnie jak z ginem nie zapomnimy to nie będzie to problemem ale dotychczas zawsze nam to gdzieś umykało.
    Chciałabym wiedzieć jak to jest formalnie? Nie wystarczy samo L4 z kodem B?
    jeśli pracodawca chce zobaczyć zaświadczenie to powinnaś mu je okazać. A z czym jest problem? z wystawieniem go czy jak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HANECZKA powiem Ci że twoja sprawa powinna się szybko rozwiązać, albo poprzez zmianę charakteru pracy na czas ciąży - jeśli chcesz pracować jak najdłużej i jest to możliwe - pracodawca ma obowiązek dostosować stanowisko pracy do aktualnego twojego stanu, albo zwolnienie z pracy na czas trwania ciąży - i tutaj lekarz nie powinien robić żadnych problemów - ale jak wiadomo, lekarze jedni dają zwolnienia inni nie... prywatni Zawsze dają :)

• kluska Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma problemu Amy, jedynie może z pamięcią mam problem. Zawsze na wizycie staram się uzyskać możliwie najwięcej informacji i czasem te przyziemne sprawy wylatują z głowy. Chciałam tylko wiedzieć czy jakbym znów zapomniała to co mogą zrobić.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

• Lali Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Mogę spytać w jakim była wtedy wieku?
    Miała 1,5 roku,w wieku 2 lat sama zdjeła pampersa. U nas było tak, że jak jej tłumaczyłam bardzo łagodnie, że ma robić siusiu na nocnik to ona nie chciała mnie zawieść i wstrzymywała siusiu całkowicie:( ehhh to było takie przykre bo poźniej ją bolało i płakała, stąd moje podejście, ze każde dziecko samo w pewnym momencie zrozumie i nie wolno do niczego zmuszać. Pewnie u nas powodem tego , że nie chciała siadać wcześniej na nocnik było to, że jak raz miała zaparcia ( siedziała na nocniczku wtedy) to się tak zraziła, ze jej się źle kojarzył. Chyba nie ma złotego środka na rezygnacje z pampersa, każde dziecko jest inne i ma inną psychikę i inaczej zareaguje na pewne rzeczy, każda mama musi sama znaleść sposób, ale tym sposobem może być po prostu czekanie na odpowiedni moment:)

Ida lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pracodawca też prosił o zaświadczenie od lekarza, że jestem w ciąży. Potrzebne to do księgowości. Wpisane na nim miałam, że to 7 tydzień. Nie wiem po co im to ale jak chcieli to dałam :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ode mnie nikt nie wymagał zaświadczenia :) zobaczymy jak to będzie jak teraz po zwolnieniu wrócę do pracy :)

• solga Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasami pracodawcy oczekują i wymagają dziwnych rzeczy ;)

Famibion + Baby and Mama Med + OmegaMed
    f2w3rjjgrlzhuy1n.png
    Siły natury
    relgcwa1ja1bh6e1.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn ja poszłam na L4 od samego początku ciąży tj od 4tygodnia, z drugim L4 poprosili właśnie o zaświadczenie od lekarza ginekologa. Wystawienie go trwa jakąś minutę więc w zasadzie to nie widzę problemu aby je dać skoro pracodawca wymaga :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    Nie ma problemu Amy, jedynie może z pamięcią mam problem. Zawsze na wizycie staram się uzyskać możliwie najwięcej informacji i czasem te przyziemne sprawy wylatują z głowy. Chciałam tylko wiedzieć czy jakbym znów zapomniała to co mogą zrobić.

Kluska zapisz sobie normalnie na karteczce i po prostu ją trzymaj w ręku na wizycie, na pewno Ci wtedy nie umknie :) Ja też zazwyczaj zapominam na wizycie co chciałam zapytać, ale jak zmieniłam lekarza, to on zazwyczaj tyle mówi że pytania mi się same przypominają :D

• Lali Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj w nocy jak nie mogłam spać ogarnęła panika, jak sobie poradzę z dwójką dzieci i znowu te szczepienia, stres itd:) macie też tak? Ale już rano widziałam wszystko w innych barwach:D

Daisy lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska mój ginekolog radzi mi przed każdą wizytą spisać sobie pytania na kartce:)
    nie uważa tego za idiotyczny pomysł, wręcz przeciwnie, wtedy wiem że o niczym nie zapomniałam:)
    zresztą wiadomo że na wizycie bardzo łatwo zapomnieć o ważnych rzeczach:)

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kluska Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to muszę pamiętać, chyba sobie zrobię listę ;)
    Dzisiaj znów czuję to szarpanie od wewnątrz. Strasznie mnie ciekawi co to jest. Nie piszę tego po to żeby nawiązywać do dopiero co skończonej dyskusji. Po prostu ciekawość przeze mnie przemawia.

Powiem Wam, że mi się marzy być kurą domową. Mam 32 lata i przez ostatnie 10 lat poświęcałam się pracy. Obecnie jestem zakupowcem w dość dużej firmie produkcyjnej mocno technicznej. I marzy mi się teraz moje małe gospodarstwo, takie z kurkami, kozami, kilkoma psami. Chciałabym mieć czas na porządki, obiadki i dogadzanie rodzince. Myślę że to nic złego poświecić się dla rodziny. Dotychczas poświęcałam się dla w sumie interesów obcych mi ludzi.
    Planujemy budowę małego domku i może choć po części uda mi się spełnić moje marzenia. A pomyśleć, że jeszcze kilka lat temu marzyłam o życiu biznesowym. Jak to się wszystko zmienia ;)

Lali, Daisy, Krysti lubią tę wiadomość

zrz6p07wtzdrpy2l.png

• haneczka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:

Ja czytałam gdzieś w internecie, że mamy obowiązek dostarczyć to zaświadczenie pracodawcy, jeśli chcemy być traktowane w pracy na zasadach kobiet w ciąży w świetle ustawy. Nie wiem jak jest w przypadku przebywania na zwolnieniu lekarskim. Na moim zaświadczeniu było napisane, że to był 2 miesiąc ciąży. To może mieć znaczenie np. jeśli masz umowę na czas określony. Wtedy pracodawca ma prawo wiedzieć, który to miesiąc i czy ma obowiązek przedłużyć Ci umowę.

• Fasia Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się dzisiaj śniło, że będę mieć syna :D

haneczka lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • solga Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Mnie wczoraj w nocy jak nie mogłam spać ogarnęła panika, jak sobie poradzę z dwójką dzieci i znowu te szczepienia, stres itd:) macie też tak? Ale już rano widziałam wszystko w innych barwach:D

ja mam tylko takie czarne scenariusze jak nie mogę zasnąć w nocy, wtedy sobie wymyślam takie głupotki a rano się sama z siebie śmieje, że taką panikarą jestem

Famibion + Baby and Mama Med + OmegaMed
    f2w3rjjgrlzhuy1n.png
    Siły natury
    relgcwa1ja1bh6e1.png
‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ