X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • lunia79 Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziewczyny, jak do tej pory nie miałam wielkich dolegliwości prócz nieziemska senność i bolące piersi. Od kilku dni jedna wszystko diametralnie sie zmieniło, codzienne mdłości i wymioty nie daja mi żyć, współczuję wszystkim wam, które sie męczą.

Ale do rzeczy- czy to normalne, że wymioty pojawiły się tak późno??? Nie ukrywam, że jestem zadziwiona i trochę przestraszona :/

zi133e3kzeucxr7e.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka też mnie to ciekawi tym bardziej że pracuję 9 godzin dziennie przed komputerem.
    myślę że tyle będę pracowała do puki nie będę na L4, po prostu musze robić wiecej przerw w pracy;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 12:48

haneczka, Krysti lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lunia79 wrote:
    Kochane dziewczyny, jak do tej pory nie miałam wielkich dolegliwości prócz nieziemska senność i bolące piersi. Od kilku dni jedna wszystko diametralnie sie zmieniło, codzienne mdłości i wymioty nie daja mi żyć, współczuję wszystkim wam, które sie męczą.

Ale do rzeczy- czy to normalne, że wymioty pojawiły się tak późno??? Nie ukrywam, że jestem zadziwiona i trochę przestraszona :/

Tak kochana ciąża to zadziwiający okres w życiu. Możliwe jest , że takie objawy pojawiają się później.

lunia79 lubi tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • lunia79 Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sobie radzić z tym??? Macie jakieś sprawdzone na sobie sposoby? Zawsze jak słyszałam, że kobiety w ciąży wymiotują to nie wyobrażałam sobie, że jest to aż tak wyczerpujące i uciążliwe. To moja druga ciąża i kompletnie inna od poprzedniej, za pierwszym razem w ogóle nie czułam, że jestem w ciąży, oprócz podskakującego bąbelka ;)

zi133e3kzeucxr7e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga Kuba ma 20 miesięcy. W lato też biegał bez pampersa bo było ciepło i miałam nadzieję, że szybciej załapie. Ale widocznie to nie jest jeszcze czas ;/ albo robi na złość małpa mała! :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:16

haneczka, KasiaKwiatek, Ewelcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem bhpowcem i fakt jest to 4 godziny dziennie ale to są stare przepisy gdzie monitory były szkodliwe, teraz komputery są nowe więc jakiegoś zagrożenia nie ma. Oczywiście ja pracuje 7.5 godziny przed komputerem i jakoś nie biore tego przepisu szczególnei do siebie. Ale jeśli ktoś jest zmęczony oczywiście ma prawo do pracy przez 4 godziny przy komputerze. Trzeba to zgłosić kierownikowi, i będzie potrzebne zaświadczenie o ciąży. Wówczas będzie inna organizacja pracy

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunia mi życie ratowała herbata z cytryną i cukrem. Nic innego mi nie wchodziło przez cały sierpień.

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMY ja w biurze pracuję z bhpowcem:)
    ale fajnie wiedzieć że i Ty jesteś bo jak nie bede się chciała jego o cos zapytać to zapytam Ciebie:)

LILIOE nie zapomnij kota ogolić:D

Amy, Lali, liloe lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dyskusja, wszystko przeczytałam i komentować nie zamierzam ;-) Co do odpieluszkowania, to ja swoją córę nauczyłam siusiać do nocnika gdy miała 1 rok i 4 miesiące i poszło gładko, zwłaszcza, że przesypiała całą noc bez wstawania na siku.
    Umówiłam się dzisiaj na usg na czwartek, już się nie mogę doczekać, bo ja jestem akurat z tych, co to się wzruszają na usg :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wiem tylko żartuję. Na prawdę staram się być cierpliwa i nie odpuszczam bo też nie chcę go wprowadzać w błąd - raz bez pampersa a jutro już w pampersie. Na szczęście nie mam dywanów!! :P Więc ze szmatą latam hehe

Ida, haneczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    AMY ja w biurze pracuję z bhpowcem:)
    ale fajnie wiedzieć że i Ty jesteś bo jak nie bede się chciała jego o cos zapytać to zapytam Ciebie:)

LILIOE nie zapomnij kota ogolić:D

ja jestem jeszcze świeżynką :P bo dopiero dwa lata pracuje w bhp, ale postaram się odpowiadać w razie pytań jakbym czegoś nie wiedziała to się skonsultuję z kolegą i odpowiem wiarygodnie :)

• Jaga Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha dokładnie tak jak mówi Ida. Jak zrobi siku w majtki , nie zmieniaj odrazu tylko niech mu tyłek trochę obszczypie. Wytłumacz mu , że jak będzie w majtki robić to pupsko będzie bolało. W te wakacje uczyłam 2 letniego siostrzeńca chodzić bez pampersa. Moja mama latała za nim i ciągle mu zmieniała majtki , został ze mną sam dupsko zaczęło szczypać to sam zaczął ściągać majtki i wołać. Ale co z tego jak pojechał do domu i siostra mu odpuściła. Wygodniej w pampersa włożyć mu dupke iż poświęcić mu czas i się trochę pomęczyć.

Agucha lubi tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O na przykład teraz kładłam go spać, to zawołał mnie, że chce siku. Spróbuje tak jak mówicie zostawić go w tych mokrych majtach. Mam nadzieję, że to pomoże :) Miło jak możemy tu posłuchać rad innych bardziej doświadczonych. :)

Ida lubi tę wiadomość

• ziolko Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lunia79 wrote:

Moja kuzynka zaczęłam wymiotować właśnie mniej więcej na etapie 12 tygodnia. Wymiotowała codziennie wieczorem do około 5 miesiąca! także mam nadzieję, że u Ciebie będzie to troszkę krócej trwało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 13:21

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    mantissa - a co ty z manga masz wspolnego?

Psotka, jestem edytorem graficznym w jednym z polskich wydawnictw. Czytaj, wymazuję japońskie krzaczki i sufiksy po to żeby zastąpić je polskimi literkami. I dorysowuję gdzie co trzeba. :) Na razie bez żadnej umowy, raczej z zamiłowania i pasji (chociaż korzyści z tego mam), ale mam nadzieję, że w przyszłości się to zmieni, o ile maluch pozwoli mi to zajęcie ciągnąć. :)

Porad o od-siusianiu niestety żadnych nie mogę dostarczyć. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • lunia79 Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziolko no właśnie u mnie zaczyna się popołudniami i trwa do wieczora, mam nadzieję, że szybko przejdzie, bo się wykończę, jak spojrzę na cokolwiek do jedzenia to od razu mi niedobrze, nawet na samą myśl o jedzeniu :/

zi133e3kzeucxr7e.png
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lunia79 wrote:
    Ziolko no właśnie u mnie zaczyna się popołudniami i trwa do wieczora, mam nadzieję, że szybko przejdzie, bo się wykończę, jak spojrzę na cokolwiek do jedzenia to od razu mi niedobrze, nawet na samą myśl o jedzeniu :/

No ona się biedna namęczyła ale opłaciło się!! przedwczoraj urodziła zdrową córeczkę :)

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm myślałam, że ten przepis dotyczy nie tylko szkodliwości pola elektromagnetycznego, ale też wzroku. Ja mam dość dużą wadę bo po +2,5 na każdym oku i teraz w ciąży, jak dłużej patrzę w ekran zaczynają mnie boleć oczy i głowa. Ja pracuję w banku z klientami nie dość, że non stop przed komputerem to jeszcze na wielkich obrotach (wieczne kolejki) i praktycznie nie mam przerw. Dodam, że to stresująca praca, bo ludzie potrafią być okropni i ciągle się awanturują (może stąd ten mój niski próg kłótliwości ;)). Ponadto przy każdym kliencie muszę wstawać na powitanie.:] Wyobrażacie to sobie? Ciężarna wstaje na widok faceta w średnim wieku?! I tak co 3 minuty. Pracodawca dostał już moje zaświadczenie o ciąży, kiedy szłam na zwolnienie. Boję się po prostu jak dam radę to wszystko znieść i zastanawiam się, czy nie powinnam jakoś porozmawiać z pracodawcą. Ale nie wiem, jak się do tego zabrać...

• lunia79 Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, gratulacje dla kuzynki :D

ziolko lubi tę wiadomość

zi133e3kzeucxr7e.png
‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ