X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • lunia79 Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziewczyny, jak do tej pory nie miałam wielkich dolegliwości prócz nieziemska senność i bolące piersi. Od kilku dni jedna wszystko diametralnie sie zmieniło, codzienne mdłości i wymioty nie daja mi żyć, współczuję wszystkim wam, które sie męczą.

Ale do rzeczy- czy to normalne, że wymioty pojawiły się tak późno??? Nie ukrywam, że jestem zadziwiona i trochę przestraszona :/

zi133e3kzeucxr7e.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka też mnie to ciekawi tym bardziej że pracuję 9 godzin dziennie przed komputerem.
    myślę że tyle będę pracowała do puki nie będę na L4, po prostu musze robić wiecej przerw w pracy;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 12:48

haneczka, Krysti lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lunia79 wrote:
    Kochane dziewczyny, jak do tej pory nie miałam wielkich dolegliwości prócz nieziemska senność i bolące piersi. Od kilku dni jedna wszystko diametralnie sie zmieniło, codzienne mdłości i wymioty nie daja mi żyć, współczuję wszystkim wam, które sie męczą.

Ale do rzeczy- czy to normalne, że wymioty pojawiły się tak późno??? Nie ukrywam, że jestem zadziwiona i trochę przestraszona :/

Tak kochana ciąża to zadziwiający okres w życiu. Możliwe jest , że takie objawy pojawiają się później.

lunia79 lubi tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • lunia79 Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sobie radzić z tym??? Macie jakieś sprawdzone na sobie sposoby? Zawsze jak słyszałam, że kobiety w ciąży wymiotują to nie wyobrażałam sobie, że jest to aż tak wyczerpujące i uciążliwe. To moja druga ciąża i kompletnie inna od poprzedniej, za pierwszym razem w ogóle nie czułam, że jestem w ciąży, oprócz podskakującego bąbelka ;)

zi133e3kzeucxr7e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga Kuba ma 20 miesięcy. W lato też biegał bez pampersa bo było ciepło i miałam nadzieję, że szybciej załapie. Ale widocznie to nie jest jeszcze czas ;/ albo robi na złość małpa mała! :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:16

haneczka, KasiaKwiatek, Ewelcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem bhpowcem i fakt jest to 4 godziny dziennie ale to są stare przepisy gdzie monitory były szkodliwe, teraz komputery są nowe więc jakiegoś zagrożenia nie ma. Oczywiście ja pracuje 7.5 godziny przed komputerem i jakoś nie biore tego przepisu szczególnei do siebie. Ale jeśli ktoś jest zmęczony oczywiście ma prawo do pracy przez 4 godziny przy komputerze. Trzeba to zgłosić kierownikowi, i będzie potrzebne zaświadczenie o ciąży. Wówczas będzie inna organizacja pracy

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunia mi życie ratowała herbata z cytryną i cukrem. Nic innego mi nie wchodziło przez cały sierpień.

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMY ja w biurze pracuję z bhpowcem:)
    ale fajnie wiedzieć że i Ty jesteś bo jak nie bede się chciała jego o cos zapytać to zapytam Ciebie:)

LILIOE nie zapomnij kota ogolić:D

Amy, Lali, liloe lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dyskusja, wszystko przeczytałam i komentować nie zamierzam ;-) Co do odpieluszkowania, to ja swoją córę nauczyłam siusiać do nocnika gdy miała 1 rok i 4 miesiące i poszło gładko, zwłaszcza, że przesypiała całą noc bez wstawania na siku.
    Umówiłam się dzisiaj na usg na czwartek, już się nie mogę doczekać, bo ja jestem akurat z tych, co to się wzruszają na usg :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wiem tylko żartuję. Na prawdę staram się być cierpliwa i nie odpuszczam bo też nie chcę go wprowadzać w błąd - raz bez pampersa a jutro już w pampersie. Na szczęście nie mam dywanów!! :P Więc ze szmatą latam hehe

Ida, haneczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    AMY ja w biurze pracuję z bhpowcem:)
    ale fajnie wiedzieć że i Ty jesteś bo jak nie bede się chciała jego o cos zapytać to zapytam Ciebie:)

LILIOE nie zapomnij kota ogolić:D

ja jestem jeszcze świeżynką :P bo dopiero dwa lata pracuje w bhp, ale postaram się odpowiadać w razie pytań jakbym czegoś nie wiedziała to się skonsultuję z kolegą i odpowiem wiarygodnie :)

• Jaga Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha dokładnie tak jak mówi Ida. Jak zrobi siku w majtki , nie zmieniaj odrazu tylko niech mu tyłek trochę obszczypie. Wytłumacz mu , że jak będzie w majtki robić to pupsko będzie bolało. W te wakacje uczyłam 2 letniego siostrzeńca chodzić bez pampersa. Moja mama latała za nim i ciągle mu zmieniała majtki , został ze mną sam dupsko zaczęło szczypać to sam zaczął ściągać majtki i wołać. Ale co z tego jak pojechał do domu i siostra mu odpuściła. Wygodniej w pampersa włożyć mu dupke iż poświęcić mu czas i się trochę pomęczyć.

Agucha lubi tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O na przykład teraz kładłam go spać, to zawołał mnie, że chce siku. Spróbuje tak jak mówicie zostawić go w tych mokrych majtach. Mam nadzieję, że to pomoże :) Miło jak możemy tu posłuchać rad innych bardziej doświadczonych. :)

Ida lubi tę wiadomość

• ziolko Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lunia79 wrote:

Moja kuzynka zaczęłam wymiotować właśnie mniej więcej na etapie 12 tygodnia. Wymiotowała codziennie wieczorem do około 5 miesiąca! także mam nadzieję, że u Ciebie będzie to troszkę krócej trwało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 13:21

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    mantissa - a co ty z manga masz wspolnego?

Psotka, jestem edytorem graficznym w jednym z polskich wydawnictw. Czytaj, wymazuję japońskie krzaczki i sufiksy po to żeby zastąpić je polskimi literkami. I dorysowuję gdzie co trzeba. :) Na razie bez żadnej umowy, raczej z zamiłowania i pasji (chociaż korzyści z tego mam), ale mam nadzieję, że w przyszłości się to zmieni, o ile maluch pozwoli mi to zajęcie ciągnąć. :)

Porad o od-siusianiu niestety żadnych nie mogę dostarczyć. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • lunia79 Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziolko no właśnie u mnie zaczyna się popołudniami i trwa do wieczora, mam nadzieję, że szybko przejdzie, bo się wykończę, jak spojrzę na cokolwiek do jedzenia to od razu mi niedobrze, nawet na samą myśl o jedzeniu :/

zi133e3kzeucxr7e.png
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lunia79 wrote:
    Ziolko no właśnie u mnie zaczyna się popołudniami i trwa do wieczora, mam nadzieję, że szybko przejdzie, bo się wykończę, jak spojrzę na cokolwiek do jedzenia to od razu mi niedobrze, nawet na samą myśl o jedzeniu :/

No ona się biedna namęczyła ale opłaciło się!! przedwczoraj urodziła zdrową córeczkę :)

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm myślałam, że ten przepis dotyczy nie tylko szkodliwości pola elektromagnetycznego, ale też wzroku. Ja mam dość dużą wadę bo po +2,5 na każdym oku i teraz w ciąży, jak dłużej patrzę w ekran zaczynają mnie boleć oczy i głowa. Ja pracuję w banku z klientami nie dość, że non stop przed komputerem to jeszcze na wielkich obrotach (wieczne kolejki) i praktycznie nie mam przerw. Dodam, że to stresująca praca, bo ludzie potrafią być okropni i ciągle się awanturują (może stąd ten mój niski próg kłótliwości ;)). Ponadto przy każdym kliencie muszę wstawać na powitanie.:] Wyobrażacie to sobie? Ciężarna wstaje na widok faceta w średnim wieku?! I tak co 3 minuty. Pracodawca dostał już moje zaświadczenie o ciąży, kiedy szłam na zwolnienie. Boję się po prostu jak dam radę to wszystko znieść i zastanawiam się, czy nie powinnam jakoś porozmawiać z pracodawcą. Ale nie wiem, jak się do tego zabrać...

• lunia79 Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, gratulacje dla kuzynki :D

ziolko lubi tę wiadomość

zi133e3kzeucxr7e.png
‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ