X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Ja mam nadzieję, że umie to właśnie jest na tle hormonalnym i że mój dystans jakoś się zmniejszy.
    Dystans - co nie znaczy że nie kocham jeszcze swojego dziecka :)

no na pewno hormony:)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe no nie oburzyłam się, nie miałam o co :)

Ida lubi tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dokładnie każda z nas po prostu pisze to o mysli i już;)trzeba akceptowac czyjeś zdanie, myśle że to oznaka dorosłości heheh

Ida lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa - Wiesz co, ja tez czasem mysle, ze ja mam mase fajnych rzeczy do roboty w domu. Ale to mysle zwlaszcza jak musze pracowac i nei mam czasu ;). A jak nagle sie czas znajduje to nagle mi sie wszystkiego odechciewa. Ale tez juz sobei planuje rozne rzeczy od stycznia. Mam zamiar w te 4 miesiace przeczytac wszystko co planowalam (wielki tom historii europy i historii ubioru), nauczyc sie perfekcyjnie niemieckiego, zeby mojemu dziecku wstyd nei bylo i zeby moj maz mogl rozmawiac ze mna za pomoca bardziej skomplikowanych zdan ;), chcialabym cos porysowac, moze pouczyc sie dalej hiszpanskiego bo zarzucilam. Chetnie pograklabym tez w gry komputerowe ale...to jest taki bezsensowny porzeracz czasu! Kocham grac, ale kurcze, traci sie godziny na glupotoe w sumie.
    W co grywasz :D? Ja sie lubowalam (przestalam grac jak zaczelam doktorat czyli jakies 6 lat temu) w Heroesach, Diablo, Colonization i przygodowki.

Amy - ja uwazam twoja postawae za calkiem normalna. Tylko, zwroci uwage, ze moze poprostu nei wszyscy wiedza to co ty, my. Ja pare lat temu myslalam, ze poronienie to jakies bardzo rzadkie przypadki, absolutnie traumatyczne przezycie gdzie kobieta traci dziecko. A tu sie okazalo, ze to prawie norma, ze tak wiele kobiet przeszlo poronienia, ze w innych krajach ratuje sie dopeiro od II trymestru bo wczesniej to wszystko sie moze zdazyc. Ludzie moze O tym poprostu nei wiedza i mysla, ze jak juz cos w tobie kielkuje to juz na sto procent bedzie z tego dzieciatko.
    Ja chcialabym sie cieszyc ale wlasnie stopuje to u siebie bo nie chce sie rozczarowac. Dopeiro jak na tym usg za tydzien (11tc) zobacze ze wszystko gra to zaczne sie bardziej cieszyc i sobei wyobrazac co kupie, jak bedzie na swieta, gdzie pojedziemy na wakacje itd. Jasne, ze nawet po tym 11tc moze sie cos zdazyc ale z historii dziewczyn na ovu najczesciej bywalo tak ze dziecko przestawalo sie rozwijac w jakims 6-7tc i to wlasnie wychodzilo na usg nastepnym.

Dziewczyny, macie abonament? Moglaby mi ktoras wkleic tekst z "ciaza tydzien po tygodniu" O Tobie dla 10tc :P?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 10:43

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra zakończmy temat różnych postaw bo już się to staje nudne ;)
    Ja idę do kuchni bo mam ochotę na zupę pomidorową, ale pewnie nie ma śmietany i szybko tu wrócę ;)

Ida lubi tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to moje Dzieciątko :)

http://zapodaj.net/868c192fa3180.jpg.html

iwonka1077, Agucha, haneczka, kluska lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy ty już zupe ja jeszcze sniadanie czuje w żołądku:)najwczesniej o 13 cos wcisne chyba dopiero....

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida mimo, że nasze postawy są troszkę inne a mimo wszytsko chyba bardzo podobne to cie rozumiem.
    nie zgodziłam się tylko z tym że nie można poczuć dziecka w 13 tygodniu :) ale mówię - niedanwo czytalam o tym na necie i wybuchnełam śmiechem bo wydawalo mi się to niemozliwe, do póki czegoś dziwnego u siebei nie poczułam. Oczywiście jak już pisałam nie mam pewności, że było to dziecko :)

Psotka - poronien jest duzo i ja także nigdy nei zdawałąm sobie z tego sprawy... ale zanim jeszcze zaszałam w ciąże czułąm że mnie również to spotka.. być może złym myśleniem sprowadziłam na siebie taki los.. w sumie u mnie to nie było poronienie. Dzidzia się przestała rozwijać :)

iwonka1077, Ida, haneczka lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMY mam to samo podejście co Ty.
    do momentu zobaczenia pozytywnej bety biegałam regularnie i mimo ze lekarz pozwolił mi ten rodzaj sportu kontynuować ja go przerwałam

Amy lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Amy ty już zupe ja jeszcze sniadanie czuje w żołądku:)najwczesniej o 13 cos wcisne chyba dopiero....

ja śniadanie zjałam o 7 :P więc kanapek już w siebie nie wcisnę jedynie coś płynnego.. :) zanim zrobie zupę będzie 12 więc luzik :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:

nogi ma tak ugięte jakby się przygotowywał do mocnego kopniaka :D waleczny maluch :D

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    ja śniadanie zjałam o 7 :P więc kanapek już w siebie nie wcisnę jedynie coś płynnego.. :) zanim zrobie zupę będzie 12 więc luzik :D

aha no chyba że tak, ja dziś pupleciki planuje na obiad,może ryz jakiś do tego:)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ja uciekam bo dziecko mi tak narobiłao na włosach że musze sie doprowadzic do porzadku:):)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    nogi ma tak ugięte jakby się przygotowywał do mocnego kopniaka :D waleczny maluch :D

Kręciło się bardzo wczoraj a już po jakimś czasie na usg miał dosyć, odwrócił się najpierw pleckami potem wypiął dupkę i było po badaniu :) Koniec przedstawienia :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    mantissa - Wiesz co, ja tez czasem mysle, ze ja mam mase fajnych rzeczy do roboty w domu. Ale to mysle zwlaszcza jak musze pracowac i nei mam czasu ;). A jak nagle sie czas znajduje to nagle mi sie wszystkiego odechciewa. Ale tez juz sobei planuje rozne rzeczy od stycznia. Mam zamiar w te 4 miesiace przeczytac wszystko co planowalam (wielki tom historii europy i historii ubioru), nauczyc sie perfekcyjnie niemieckiego, zeby mojemu dziecku wstyd nei bylo i zeby moj maz mogl rozmawiac ze mna za pomoca bardziej skomplikowanych zdan ;), chcialabym cos porysowac, moze pouczyc sie dalej hiszpanskiego bo zarzucilam. Chetnie pograklabym tez w gry komputerowe ale...to jest taki bezsensowny porzeracz czasu! Kocham grac, ale kurcze, traci sie godziny na glupotoe w sumie.
    W co grywasz :D? Ja sie lubowalam (przestalam grac jak zaczelam doktorat czyli jakies 6 lat temu) w Heroesach, Diablo, Colonization i przygodowki.

Dziewczyny, macie abonament? Moglaby mi ktoras wkleic tekst z "ciaza tydzien po tygodniu" O Tobie dla 10tc :P?

Oj wiem, że to pożeracz czasu, ale nie chcę na razie z niego rezygnować. Zresztą, telewizji nie oglądam wcale, więc się wyrównuje. :)
    Obecnie gram w Heroesów 6, Dragon Age i ok kilku lat namiętnie w Drakensang Online, chociaż ostatnio jakoś zapał mi przeszedł, ale na pewno jeszcze wróci. :) Lubię grać i mój TŻ też lubi, więc nie widzimy w tym nic złego. Ba, to kolejna rzecz, którą możemy robić razem. :) Przygodówki też lubimy, chociaż ostatnio nie możemy jakiejś fajnej upolować.

Konta premium niestety nie mam i też nad tym ubolewam. :(

I też właśnie grzeję sobie pomidorówkę, bo została z wczorajszego obiadu. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju dziewczyny chyba nikt nie chce być kurą domową:D

IDA nie denerwuj się na mój post:) napisałam co uważam i próbowałam obronić moje racje:)
    i tez myśle jak Amy że mimo że nasze zdania się różnią to podejście mamy bardzo podobne:)

i ja bardzo lubię czytać jak ktoś ma odmienne zdanie na jakiś temat ale kurcze przyznam że trochę mnie irytuje takie podejście jak Twoje.
    bo ja w przeciwieństwie do Ciebie WIEM czego oczekiwać. i wręcz dziś dałabym rękę sobie odciąć że to nie wymysł mojej wyobraźni czy na siłę wyszukiwanie objawów bo do takiego mi stanowczo za daleko.

Ida, haneczka lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    proszę PSOTKA :)

O Tobie
    W dalszym ciągu możesz odczuwać huśtawkę nastrojów, niezwykle lekko przechodząc od euforii do płaczu i skrajnego smutku. Możesz odczuwać również obawę jak zmieni się Twoje życie po urodzeniu dziecka, co również ma wpływ na bardziej intensywne odczuwanie emocji.
    W tym okresie mdłości i nadmierne zmęczenie mogą już trochę ustępować.
    Przed zajściem w ciążę Twoja macica była wielkości małego jabłka, teraz zdążyła powiększyć się do rozmiarów grejpfruta.
    Większość kobiet w pierwszym trymestrze nie przybiera wiele na wadze, a te u których mdłości powodują wymioty mogą nawet stracić w tym okresie kilka kilogramów. Powiększająca się talia powoduje, że dotychczasowe ubrania stają się za ciasne i niekomfortowe. Jeśli uważasz że na ubrania ciążowe jest dla Ciebie jeszcze zbyt wcześnie, dobrym pomysłem mogą okazać się spodnie na gumce lub te z niskim stanem (zapinane pod brzuchem). Wymiany wymagać może również Twój biustonosz, powiększające się piersi mogą potrzebować więcej miejsca.
    W czasie ciąży nie zapominaj o aktywności fizycznej. Wzmocni to Twoje mięśnie, kondycję i wytrzymałość, które pomogą Ci w doskonałej formie przejść przez ciążę i poród oraz szybciej wrócić do formy po urodzeniu dziecka. W zależności od Twojej kondycji fizycznej i stanu zdrowia większość ćwiczeń, które wykonywałaś przed ciążą możesz kontynuować również w czasie jej trwania (zapytaj o to swojego lekarza). Nie jest to jednak czas na eksperymentowanie z nowymi dyscyplinami sportu i próbowanie nowych intensywnych ćwiczeń. Świetnym wyborem na czas praktycznie całej ciąży są spacery (szybki marsz) i pływanie.
    Ty jeszcze o tym nie myślisz, ale Twoje ciało już teraz zaczyna przygotowywać się do porodu. Twoje stawy i wiązadła stają się bardziej miękkie i rozluźniają się, co może powodować że w tym okresie poczujesz się mniej stabilnie.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:

CUDO! :D

Ola89 lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że moja zupa wyszła OCHYDNA!!!!!!!! :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Kręciło się bardzo wczoraj a już po jakimś czasie na usg miał dosyć, odwrócił się najpierw pleckami potem wypiął dupkę i było po badaniu :) Koniec przedstawienia :)

Dziecko ma charakter :D w końcu baran :D
    nie wiem jak ja się ze swoim dogadam.. moja mama jest baranem i nie możemy dojść do porozumienia :P

Ola89 lubi tę wiadomość

‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ