X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Witam się w ten brzydki deszczowy dzień, chociaż dla mnie jest wyjątkowo piękny bo jeszcze mam w pamięci wczorajszy widok Maluszka :) Powodzenia dla Dziewczyn, które dzisiaj mają wizyty - dajcie znać jak tam Maluchy :)

liloe lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEj Kochane jakie wy pisarki jesteście to się nie da za wami nadążyć.

Polaris to normalne wiązadła które są teraz bardzo rozluźnione dały o sobie znać.

PsotkaKotka to co opisałaś nie jest zbyt dobrym objawem. Warto zasięgnąć porady psychiatry, który albo poda leki albo wyśle do psychologa na sesje terapeutyczne.

Ida w pierwszej ciąży cieszyłam się jak głupia jak widziałam dzidke na usg teraz podchodzę do tego spokojniej. Każda pierworódka ma prawo ekscytować się tym co nieznane i naprawde dla kobiety w ciąży najwspanialsze to widziec jak rozwija się dzidek.

A w ogóle to mój syn dzisiaj już do szkoły nie poszedł bo kaszle jak stary palacz. Leży teraz w łóżku i się wygrzewa a ja liczę , by mnie tylko nie zaraził. Pogoda też nieciekawa od wczoraj leje ciągle , nawet nosa na podwórko wystawić się nie da , na ganek nie moge wyjść bo i tam mi pada ehhh.

Ida lubi tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) a mnie znowu mdli!!! Idę dziś do gina i pewnie dostane L4 bo w przedszkolu salmonelli przypadek sie zdążył :(

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar wytrzymać w pracy max do końca stycznia, zobaczymy jak to wyjdzie :) Teraz będę zastępowała koleżankę, która odchodzi z pracy i póki nie znajdą kogoś na jej miejsce to nie ma za bardzo nikogo kto mógłby ją zastąpić więc zależy mi żebym wytrzymała w pracy jak najdłużej, a poza tym czas dłuży mi się w domu

relgwn15ds2ncxvn.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokażę Wam mój brzunio z wczoraj rana,koleżanki pytają czy jestem pewna że noszę tylko jedno dzieciątko :Pa6ygedaz.jpg

solga, KasiaKwiatek, sylvia007, Ola89, Justinka, haneczka, Fasia, Militta110816 lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny brzusio :) Ola,ja tylko 3 dni zwolnienia wezmę do czasu wyjaśnienia tej salmonelli

malinka1984 lubi tę wiadomość

• solga Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)_

malinka - jaki piękny brzusio, już ładnie ci się zaokrąglił :)

mam chwile wolnego, to chyba usiądę i ustawie sobie suwaczki, bo to tak fajnie wygląda :)

Famibion + Baby and Mama Med + OmegaMed
    f2w3rjjgrlzhuy1n.png
    Siły natury
    relgcwa1ja1bh6e1.png
  • solga Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo wczoraj tylko jeden mi się załapał i córci mi nie pokazuje

f2w3rjjgrlzhuy1n.png
    Siły natury
    relgcwa1ja1bh6e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 14:09

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, ale super brzuszek :-) zazdroszczę!!! ;-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry:)
    ja witam się w średnim nastroju choć liczę że się poprawi:)

IDA muszę Ci powiedzieć że Twoja postawa mnie trochę rozczarowuje....
    to nie jest już realizm a zwykły pesymizm.
    najpierw wmawiałaś dziewczynom że to niemożliwe aby im brzuchy tak wcześnie rosły a teraz ze nie możliwe ruchy..... dziwne jest Twoje podejście.
    tym bardziej że kilka dziewczyn w podobnym wieku ciąży mówi o bardzo podobnych niespotykanych wcześniej objawach wskazujących właśnie na to że tak było.
    ja też nie sikam podczas usg bo jeszcze ani razu nie miałam mokrych spodni ani nie podniecam się jak nastolatka ale na miłość boską po prostu sie cieszę i mam potem przez kilka dni wyraźny obraz usg przed oczami co wprawia mnie w pozytywny nastrój, czy to przesada? nie sądzę.
    nie kupuję nic dla dziecka, a to że oglądam? czytam, szukam? mam na to czas i lubię to robić.
    u mnie na pewno wszystko będzie wcześniej przygotowane dla dziecka niż na ostatnią chwilę-czemu? bo mam doświadczenie z pierwszą córką że czekanie na ostatnią chwile było nie zbyt fajnym rozwiązaniem choćby na mój stan i szybsze męczenie się więc zakupy dla mnie był robione wręcz na czas-bo byłam zmęczona.

OLA gratuluję wizyty:) super widok prawda? mój miał na wizycie 5.2 cm:) to już taki fajny człowieczek:)

widzę że pisałyście jakimi jesteście osobami:)
    na co dzień jestem bardzo życzliwą osobą, z jajem jak to mówią znajomi:)
    ale jestem też uparciuch i co tu dużo mówić-mam dość duży temperament:) w końcu pochodzę z rodziny góralskiej:)

JAGA w której klasie syn??
    u mnie odroczyłam córę i nadal chodzi do zerowki, w domu mam zapas leków na przeziębienie gdyby postanowilo nas zaatakować:) dla młodej i dla mnie od razu:)

MALINKA wooow ale brzuch:D super:)
    no i chciałam powiedzieć że nasza Haneczka wygląda na wysportowaną:) bo figura pierwsza klasa:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 08:44

Malenq, KasiaKwiatek, Amy, Justinka, haneczka, Fasia, kluska lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Piękny brzusio :) Ola,ja tylko 3 dni zwolnienia wezmę do czasu wyjaśnienia tej salmonelli

W Twoim wypadku to zwolnienie jest konieczne, nie ma co narażać dziecka

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja unikam zwolnien,bo nudzę się w domu :( nie umiem znaleźć sobie zajęcia w pustym domu ;)

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    Pokażę Wam mój brzunio z wczoraj rana,koleżanki pytają czy jestem pewna że noszę tylko jedno dzieciątko :Pa6ygedaz.jpg

ja tez mam spory brzuszek :) ja zrobię zdjęcie to Wam pokażę :)

Krysti lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    dzień dobry:)
    ja witam się w średnim nastroju choć liczę że się poprawi:)

IDA muszę Ci powiedzieć że Twoja postawa mnie trochę rozczarowuje....
    to nie jest już realizm a zwykły pesymizm.
    najpierw wmawiałaś dziewczynom że to niemożliwe aby im brzuchy tak wcześnie rosły a teraz ze nie możliwe ruchy..... dziwne jest Twoje podejście.
    tym bardziej że kilka dziewczyn w podobnym wieku ciąży mówi o bardzo podobnych niespotykanych wcześniej objawach wskazujących właśnie na to że tak było.
    ja też nie sikam podczas usg bo jeszcze ani razu nie miałam mokrych spodni ani nie podniecam się jak nastolatka ale na miłość boską po prostu sie cieszę i mam potem przez kilka dni wyraźny obraz usg przed oczami co wprawia mnie w pozytywny nastrój, czy to przesada? nie sądzę.
    nie kupuję nic dla dziecka, a to że oglądam? czytam, szukam? mam na to czas i lubię to robić.
    u mnie na pewno wszystko będzie wcześniej przygotowane dla dziecka niż na ostatnią chwilę-czemu? bo mam doświadczenie z pierwszą córką że czekanie na ostatnią chwile było nie zbyt fajnym rozwiązaniem choćby na mój stan i szybsze męczenie się więc zakupy dla mnie był robione wręcz na czas-bo byłam zmęczona.

OLA gratuluję wizyty:) super widok prawda? mój miał na wizycie 5.2 cm:) to już taki fajny człowieczek:)

widzę że pisałyście jakimi jesteście osobami:)
    na co dzień jestem bardzo życzliwą osobą, z jajem jak to mówią znajomi:)
    ale jestem też uparciuch i co tu dużo mówić-mam dość duży temperament:) w końcu pochodzę z rodziny góralskiej:)

JAGA w której klasie syn??
    u mnie odroczyłam córę i nadal chodzi do zerowki, w domu mam zapas leków na przeziębienie gdyby postanowilo nas zaatakować:) dla młodej i dla mnie od razu:)

MALINKA wooow ale brzuch:D super:)
    no i chciałam powiedzieć że nasza Haneczka wygląda na wysportowaną:) bo figura pierwsza klasa:D

Widok Dzieciątka jest niezapomniany :) Dla mnie jest to coś tak wzruszającego i wyczekanego, mój mąż też tak ma więc dla mnie jest to też niezrozumiałe jak można nie cieszyć się z widoku własnego dobrze rozwijającego się dziecka

Amy, Robotka1 lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • solga Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez sie trochę boję nudy na zwolnieniu ale juz mam zaplanowany kurs angielskiego więc będzie co robić :) kurcze ale senna jestem nie wiem jak wytrzymam w pracy , dobrze, że mdłości już mnie tak nie męczą, ale myślę nad spróbowaniem energia i witalność, żeby mieć więcej energii w taką pogodę jak dzisiaj , bop kawy nie chcę pić

f2w3rjjgrlzhuy1n.png
    Siły natury
    relgcwa1ja1bh6e1.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ja unikam zwolnien,bo nudzę się w domu :( nie umiem znaleźć sobie zajęcia w pustym domu ;)

Ja mam podobnie. Siedzenie samej w ciasnym mieszkaniu jak jest jeszcze zimno na dworze i za bardzo nie można pospacerować jest straszne, bo ile można ogladać telewizji i sprzątać...

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mnie też przeraża trochę zima w domu, ale wolę to niż spędzać czas z zimnym biurze 9 godzin dziennie;/
    mam dość duży dom więc zajmę się sprzątaniem, układaniem, obmyślaniem, trochę będę do mamy jeździć, trochę do ulubionej szwagierki:) eee zleci:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jakbym tak zdroworozsadkowo podchodzila do ciazy to na forum bym sie raczej nie odnalazla bo my tu wszystkie nie dosc ze wrzucamy zdj z usg to jeszcze zdj brzuchow rozczulamy sie nad tymi wszystkimi malutkimi istotkami..popadamy w przesade jak cos nas niepokoi i cieszymy sie z byle czego... chyba bym z taka postawa tu wtedy nie wytrzymala :)

Ja jestem jeszcze na zwolnieniu. Ale 6 wracam i juz njestem tego pewna bo czuje sie o niebo lepiej :) do konca lutego chce pracowac :) ale to zalezy jaka bedzie zima.. chcialabym wytrzymac jak najdluzej :)

Ola89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkaaaaaaaa super brzuchoooo !!!!

‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ