X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis dowiedziałam się ze moja koleżanka dobra znajoma pracuje na dziecięcym w maternity hospital tam gdzie ja rodzic bede :)) ale fajnie ze tam się dostała a takiego cykoria przed interviev miała masakra bidulka:)) na nocne zmiany chodzi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 19:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pijecie siemię lniane ?? Pytam bo ja sobie kupiłam i niewiem czy pic mogę;)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję:) Nawet się opaliłam taka ładna była teraz pogoda nad morzem.:) A siemię lniane możesz pić, a nawet jest wskazane. Na zaparcia, na gardło też dobre:)

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Dziękuję:) Nawet się opaliłam taka ładna była teraz pogoda nad morzem.:) A siemię lniane możesz pić, a nawet jest wskazane. Na zaparcia, na gardło też dobre:)
    Nonto pozazdrościć ci pogody nad morzem tu na wyspach juz się robi wyśpiarska pogoda ;) Haneczka ładnie opalona jesteś ja to bladziuch bo w tym roku wogóle się nie opalalam tylko na solarium chodziłam czasami raz na ruski rok .Za to w grudniu w Barcelonie odbije sobie i się opale:)mówisz ze moge pic siemię lniane to super :) zrobie sobie ,szczuplutka tez jestes:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 19:39

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomjest prawda ze szczupłe dziewczyny szybciej odczuwają ruchy dziecka w łonie:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli jesteś w ciąży po raz pierwszy, prawdopodobnie poczujesz ruchy płodu około 20. tygodnia ciąży. Gdy masz już dziecko, może się to stać nieco wcześniej – między 14. a 18. tygodniem ciąży. Zaobserwowano też, że wcześniej i wyraźniej odczuwają ruchy dziecka kobiety szczupłe, słabiej natomiast te, u których łożysko jest umiejscowione na przedniej ścianie macicy (tworzy ono wtedy jakby poduszkę, która amortyzuje ruchy dziecka).
    Pierwsze ruchy płodu
    Na początku sygnały wysyłane przez płód są bardzo delikatne. Możesz odczuwać je jako pulsowanie, bulgotanie czy coś jakby puknięcia z wewnątrz brzucha. Ruchy dziecka stają się bardziej wyczuwalne około 5. miesiąca ciąży. I z dnia na dzień stają się mocniejsze i bardziej regularne. Pod koniec drugiego trymestru będziesz już wyraźnie czuła, jak płód swobodnie się porusza: kopie, przeciąga się, obraca, a nawet fika koziołki.
    Ruchy dziecka to taka codzienna gimnastyka, bardzo ważna dla jego rozwoju. Pomagają w kształtowaniu się mięśni, stawów, kości i narządów wewnętrznych maluszka.
    Odczuwanie ruchów dziecka jest też ogromnie ważne dla przyszłej mamy. Dostarcza jej to wielu wzruszeń, wzmacnia więź z nienarodzonym dzieckiem i pozwala poczuć się mamą jeszcze przed porodem. Choć czasami rosnąca w brzuchu istotka nieźle dokazuje, co może być bolesne, np. gdy malec trafi nóżką w żołądek.

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/Ciaza-kiedy-zaczniesz-czuc-ruchy-plodu_35656.html

haneczka lubi tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    Ola89 czekamy na wieści.
    Jestem juz po dzieciątko zdrowe nosek ładnie widoczny NT prawidłowe 6,5 cm CRL także duże dziecko :) ruszalo się bardzo dużo mamy filmy nagrane na pamiątkę :) jestem taka szczęśliwa :)

Amy, Ida, Krysti, Agucha, malinka1984, Fasia, kluska, Robotka1, haneczka lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mój lekarz powiedział że to niemożliwe żebyśmy juz czuły ruchy bo to za male dziecko jeszcze najwcześniej można poczuć 16-18 tydzien

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co lekarz to opinia. tak jak z poronieniem inni każą się starać od razu inni każą czekać 3 miesiące inni pół roku.

Są kobiety które czują ruch wcześniej niż na to wskazują ogólne statystyki :]

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści Ola :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie parówka mi sie ruszala w macicy :P

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bulgotanie w brzuchu zawsze rano o 5 wtedy kiedy zjem pierwsze śniadanko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    pewnie parówka mi sie ruszala w macicy :P
    Hahaha:) amy ;) rozsmieszylas mnie do łez:) :)

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie miałam bulgotania właśnie, dlatego skłoniłam się ku temu żeby się wypowiedzięć, że być może było to dziecko, czuje wyraźnie gdzie mam macice i co innego miało by mi w niej lekko rozciągnąc jedno miejsce w prawej ścianie? Nie mam zamiaru nikogo przekonywać do swoich odczuć :) więcej razy się to nie powtórzyło więc czekam na ruchy żeby potwierdzić, że to było to. Znam swoje jelita od 27 lat wiem jakie ruchy wykonują więc wiem też to nie były one :)

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nomkazdy odczuwa co inne fajnie by było gdyby to faktycznie były nasze maleństwa:))<3

Ola89, Ida lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jako ze to moja pierwsza ciąza tez się wsłuchuję we wszystko co dzieje się w moim brzuchu :)moj to czasem przykłada ucho z ciekawości bo on sam słyszy ze mi bulgocze w brzusiu:) jak siedzi koło mnie czy leży więc ciekawość jest:)

Ida lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż od pierwszych dni mówi do brzucha, a odkąd na usg dzidek stał się bardziej jak człowiek głaszcze po kilka razy dziennie i pyta się jak się czuje i czy nie przeszkadza mi bardzo :P

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez taki ciekawski głaszcze piesci brzusio całuje oszalał :)mówi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 20:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj dzisiaj na moj rozkaz sluchał czy małuch sie porusza jak zaczął do niego mówić do dostał w łeb :P "on cie jeszcze nie slyszy!" :D wkurwia mnie mówienie do brzucha :) może się jeszcze to zmieni ale na tym etapie nie jestem gotowa do mówienia do dziecka

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:11

Krysti, Amy, haneczka lubią tę wiadomość

‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ