X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o fuuu jak ja nei nawidze watrobki.
    Preferencje smakowe zmienialy mi sie w ciagu zycia ale nienawisc do watrobki pozostala. Nie rusze, no poprostu nie rusze. Kiedys kupilam na stolowce bo nie wiedzialam ze to watrobka, pachnialo i wygladalo ladnie. Wzielam do buzi i myslalam ze haftne sie na talerz...

Podziwiam tez fanow flaczkow ;)

shimmer_lip, haneczka lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wątróbki też nei ruszę. Kiedyś jadłam ale odkryłam że w niej są żyły i już się skończyło jedzenie :P

• misia83 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 16:04

Krysti, lunia79 lubią tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia dawaj znać jak dostaniesz i przetestujesz detektor. Też myślę o takim zakupie. Ciekawa jestem czy to faktycznie działa i czy da się samemu znaleźć puls nowicjuszowi. Wiem że nie należy nadużywać bo dzidziołki jednak nie lubią tych fal dźwiękowych ale jak mam biegać na USG to chyba rozważę zakup detektora.

Rudzia, Krysti, haneczka lubią tę wiadomość

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    o fuuu jak ja nei nawidze watrobki.
    Preferencje smakowe zmienialy mi sie w ciagu zycia ale nienawisc do watrobki pozostala. Nie rusze, no poprostu nie rusze. Kiedys kupilam na stolowce bo nie wiedzialam ze to watrobka, pachnialo i wygladalo ladnie. Wzielam do buzi i myslalam ze haftne sie na talerz...

Podziwiam tez fanow flaczkow ;)
    Flaczki uwielbiam wieprzowe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KLUSKA jak się czujesz kochana ,w domciu nadal bidulka ale dzidzia najważniejsza pozdrawiam cię cieplutko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fasolce po bretońsku myśle tez:D

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fasolke po bretonsku uwielbiam ale gazow juz mam dosyc ;)

Krysti lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha:) no bo po fasolce to tak :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to melduję się po wizycie :) wszystko ok dzidek ma 43,6 mm :) niestety za mały żeby sprawdzić przezierność, dlatego następna wizyta za 2,5 tyg. Wg usg jest to 11 tydz 5d
    pani dr bardzo długo oglądała pod usg więc mogłam się napatrzeć. Pokazywała też zalążek siusiaka albo łechtaczki, powiedziała, że na następnej wizycie możemy się pokusić o stwierdzenie płci, ale żebym się nie nastawiała. Ach jak miło :))

ostatnio miałam taką ochotę na fasolkę po bretońsku. no i zrobiłam :) ale te gazy to jakaś masakra :P:P ale i tak ją uwielbiam hehe

Rudzia, Amy, Krysti, lunia79, MartaAlvi, Ewelcia, haneczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez nie zmierzyli bo za małe maleństwo było w 11 i 4 dniu i także na przyszły tydz mam na czwartek :) agucha widze ze tobie według usg tez wyszło więcej niż na szwaczku masz ,tak samo mi wyszło więcej .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 19:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jakoś tak wychodzi na tym usg :) ale jakoś nie kieruję się tym pierwsze usg pokryło się prawie że idealnie z moimi wyliczeniami

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje tez ,mi zle policzyła położna :) prosiłam by zmieniła w książeczce ciazy .w szpitalu sami wpisali

• kluska Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    KLUSKA jak się czujesz kochana ,w domciu nadal bidulka ale dzidzia najważniejsza pozdrawiam cię cieplutko :)
    Ja się czuję dobrze, choć wyniki badań na to nie wskazują. Mam nadzieję, że moja maleńka niunia jest silna i damy radę. W domku siedzę cały czas. Sporo sypiam.

Agucha fajnie, że wszystko w porządku.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziewczyny pierwszy termin usg genetycznego miałam na 2.10 byłabym wtedy w 11t i 4d, po zastanowieniu 2 dni temu zadzwoniłam i zmieniłam na tydzień później 9.10 będę już w 13 tygodniu, więc mogę być spokojniejsza, że przezierność da się zbadać, po cichu mam nadzieję, że może płeć też ;)

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do jedzonka bo widzę, że temat się pojawił u mnie byla ryba z frytkami i surówką z kapusty kwaszonej, zrobiłyście mi smaka na wątróbkę (nie jadłam chyba z 5 lat-jutro kupię hihi), no i ten ryż z jabłkiem :D też jutro zrobię.
    Co do gazów...ehhh uroki ciąży... :D :D :D

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    Ja się czuję dobrze, choć wyniki badań na to nie wskazują. Mam nadzieję, że moja maleńka niunia jest silna i damy radę. W domku siedzę cały czas. Sporo sypiam.

Agucha fajnie, że wszystko w porządku.
    Kochana tak właśnie myśle o tobie sobie czasem ;) to dobrze ze odpoczywasz nic się nie martw dzidzia twoja jest bezpieczna . Odpoczywaj pozdrawiam ciepło:) a wyniki nie martw się poprawią się ja w pierwszym badaniu miałam infekcje we krwi potem drugi raz zrobili i juz dobrze wszystko a tez się martwiłam płakałam i te plamienie doszło co miałam masakra .Ale juz dobrze u mnie wszystko plamienie przeszły i mam białe upławy juz;) w dużej ilości ze po 5 wkładek na dzien zmieniam .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 19:13

kluska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    ja dziewczyny pierwszy termin usg genetycznego miałam na 2.10 byłabym wtedy w 11t i 4d, po zastanowieniu 2 dni temu zadzwoniłam i zmieniłam na tydzień później 9.10 będę już w 13 tygodniu, więc mogę być spokojniejsza, że przezierność da się zbadać, po cichu mam nadzieję, że może płeć też ;)
    Identycznie jak ja:))) inten sam termin masz 2.10

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 19:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti miałam na 2.10 ale zmianiłam na 9.10 żeby już zacząć 13 tydzień, idę na 12 :D już się nie mogę doczekać

Krysti lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tez na 2.10

Krysti lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ