X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lunia79 wrote:
    uuuuu, nieźle :/ "Delikatne" rączki miała...
    Ale później się cieszyłam bo okazało się, że po tym badaniu mieli mi założyć cewnik do szyjki, żeby się rozwierała, a to podobno bardzo nie fajne!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 20:20

lunia79 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka super już taki duży dzidziuś!!!

malinka1984 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • lunia79 Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka świetnie, cieszę się razem z tobą :D

malinka1984 lubi tę wiadomość

zi133e3kzeucxr7e.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zastrzelcie mnie proszę.
    Marceli popołudniu dostał strasznego bólu ucha więc latałam po sąsiadach żeby nas do lekarza zawiózł , bo nie miałam dzisiaj samochodu. Mąż do 17 w pracy a godzina była 14, więc mi sie płakać chciało jak widziałam jak młodego bolało. Pojechałam do lekarza - zapalenie ucha środkowego. 7 dni antybiotyk + kropelki do ucha i leżenie w domku. Ok 17 Marcela zaczęła rozkładać gorączka, więc wcześniej podałam mu antybiotyk który podawać mam co 12 godzin. O 18 dostał antybiotyk, zrobił się strasznie marudny i dostał okropny katar. Także zaczął płakać bo nie mógł oddychać przez nos, a po chwili zaczął mi mówić , że nie może w ogóle oddychać. A to dlatego, że wydzielina z nosa spływając mu z nosa do gardła stworzyła wielką gule w gardle.Pierwsze co pomyślałam , ze dostał duszności po antybiotyku. Ale po chwili wzięłam mu tylko bluze zarzuciłam na plecy czape na głowe i z nim na rękach wybiegłam na podwórko.Przeszło po kilkunastu minutach. Bozziu co się najadłam strachu to swoje. Szczęście , że nie dostałam ataku paniki bo pewnie leżałabym teraz w szpitalu bo wtedy moje ciśnienie skacze a puls mam do 200/min. Dodatkowo , nie podaje dziecku zadnych leków bez konsultacji z lekarzem jeżeli dostaje już jakieś leki i nie wiedziałam jaki moge mu podać lek przeciwgorączkowy. Dobrze , że doktórka która go leczy w przychodni mieszka na naszej wsi to podjechałam do niej i mi pozwoliła podać cokolwiek byle zbić gorączke. Teraz widać po oczach , że jest dużo lepiej. Ehhh wyżaliłam wam się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 20:52

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga współczuje choroby synka:( takie sytuacje mnie przerażają! Byłaś bardzo dzielna!

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Lali Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciaży miałam termin na 12.04 ale cc zaplanowano na 05.04 a 8ego była Wielkanoc i wyszliśmy do domku:) pamietam jaka byłam szcześliwa:) tez sie bałam cewnikowania przed cc ale nie było tak źle:)

lunia79 lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:16

Lali, Krysti, Justinka, Angela89, malinka1984, kluska, lunia79, Fasia, Robotka1, MartaAlvi, Amy, haneczka, Ewelcia lubią tę wiadomość

• Jaga Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Jaga, tylko spokojnie. Synkowi nic nie będzie, jest chory ale wydrowieje. Do noska są kropelki dla dzieci, któe szybko udożniają nos, a na gorączkę także są różne syropki, które zbijają temperaturę. Nie miałaś nic w domu z tych rzeczy?

Słonko mam wszystko i krople do nosa i syropy na gorączke ( od rana mu podawałam) ale nie podaje leków sama jeśli ma antybiotyk. Uczulił mnie na to lekarz alergolog, by przy antybiotyku nic samemu nie podawać , nawet jak będzie to jakiś lek ziołowy. A on zaczął mi się dusić parę minut po podaniu antybiotyku. Pewnie bym nie panikowała gdyby nie fakt , że krople do ucha dostaje pierwszy raz. Przeszłam z nim mnóstwo chorób, ale jeszcze nie mieliśmy zapalenia ucha. Wystraszyłam się , że może uczulił go antybiotyk albo krople do ucha.
    A ataku nerwicy odpukać takiego ostrego nie mam od grudnia zeszłego roku. Bo ataki jakieś zawsze mam i mieć będę bo na nerwice choruje od 15 lat jak nie dłużej i dopiero po poronieniu w zeszłym roku poszłam do psychiatry po leki bo sobie nie radziłam z atakami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 21:18

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga bardzo współczuję. Życzę synkowi szybkiej poprawy. Jeny to naprawdę przerażające taka niemoc. Już będzie lepiej.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Kobietki:) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3fec8bdaa7fc.jpg

• lunia79 Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2014, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, a ja coś ostatnio źle sypiam w nocy, prześpię z godz lub dwie i wybudzam się na następne 2 godziny :/

zi133e3kzeucxr7e.png
  • NY Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny dawno mnie tu nie było :) korzystam z przypływu energii i już siedzę w pracy:) Ok chodzę spać o 21 ale jak już się rano obudzę to nie zasnę ;) w niczym to nie przypomina stanu sprzed kilku tygodni, kiedy to oczy zamykały się na każdym kroku ;) Dziś mam fryzjera ;) w nd ślub ;)

Mam pytanie czy można używać kremów do depilacji albo sprayu Veet ? (na ich stronie pisze, żeby zastąpić wosk który może powodować siniaki właśnie tym sprayem) ale przecież to jakiś kwas który wypala włosy nie wiem czy ryzykować, a do ślubu bardzo chciałabym być gładka jak jedwab ;) może ktoś wie z doświadczenia, pytał lekarza, interesował się ??

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane , ja też już na nogach. W nocy mało spalismy z mężem bo młody ciągle się wybudzał i majaczył , ale teraz już spokojnie śpi. Wstaliśmy przed 6 rano , patrzymy za okno a tam .......biało???? Jest - 5 stopni na dworze. Mąż musiał skrobać szyby w samochodzie. Szok poprostu, wczoraj pierwszy dzień jesieni a tu już zimą straszą.
    W nocy dostałam olśnienia , że muszę przepisać się do gina na 1. 10 a wizyte mam 15.10 . Gina nie będzie 8.10 a do tego dnia mam dupka. Dobrze czasami mieć nawał myśli, przynajmiej po recepte pójde w czas a nie będę musiała latać po aptekach prosić się o lek by mi dali bez recepty.

NY pytałam gina o krem do depilacji. Powiedział , że nie ma problemu można używać bo to się trzyma tylko kilka minut i spłukuje. Także możesz spokojnie spróbować.

A teraz ide zjeść śniadanie bo mi żołądek fikołki wykonuje.

NY lubi tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • NY Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o bardzo mi pomogłaś :) kamień z serca ;) I podziwiam wszystkie z Was, które mają już dzieci - ja na początku ciąży cały czas sobie myślałam jakby to było przejść przez te wszelkie nieprzyjemne objawy mając jeszcze dziecko pod opieką (też mnie to kiedyś czeka:)) i w sumie w duchu cieszyłam się, że nie mam jeszcze tych obowiązków, bo mam prawo być w niedyspozycji - także szacunek dla Was!!!

My wczoraj mieliśmy sąsiedzką naradę i włączyliśmy piec gazowy (3 mieszkania nad sklepem i mamy 1 piec) tak nahajcowaliśmy, że o 1 do wc jak się obudzilam to było w mieszkaniu 26 st :D straszne ;)) a rano też szyby zamarzniete:(

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    Nasze dziecko ma już całe 7.5 cm co odpowiada wiekowi ciąży na 13w2d a wg.dr jestem w 13 tyg.
    Serduszko bije miarowo 155 uderzeń na minutę.
    Kosmówka położona na ścianie przedniej, prawidłowa ilość płynu owodniowego.
    Przepływy i wszystko inne ok. 
    Przydatki prawidłowe i szyjka prawidłowej długości, zamknięta. 
    Płci doktor nie podał ponieważ stwierdził że musi mieć 100% pewności a to tak za 2 tygodnie. 
    Jesteśmy bardzo szczęśliwi.
    Dziecko ma swoją ulubioną pozycję leży wzdłuż głową do dołu, nie chciało się za bardzo nam przekręcić ale Pan dr.głowicą powiercił i uparciuszek na chwilę pomachał rączką i dał się zmierzyć z drugiej strony.

Ale duży Twój Maluszek, prawie 1 cm większy niż mój :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:46

NY, KasiaKwiatek, Fasia, malinka1984, Justinka, haneczka lubią tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    dziewczyny miłego dnia życzę i trzymajcie kciukasy dzis o 11.40 mam wizyte :-)

Trzymamy kciuki i czekamy na relacje z wizyty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 08:14

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ale mam zaległości, troche tu nie zaglądałam a tu proszę, tyle nowych postów. Teraz postaram sie pisać bardziej regularnie. U mnie ostatnio tak średnio, samopoczucie średnie- mdłości do wytrzyania od czasu do czasu, ale częste bóle głowy i potworna słabość- na nic nie mam siły; po wyprawie po bułki odpoczywam godzinę. Poza tym dużo stresów, w zeszłym tygodnu na buzi wyskoczyła mi opryszczka, co prawda nie pierwszy raz w życiu ale co się najadłam strachu to moje; mam nadzieje ze to nie zaszkodzilo dzidziusiowi. Wczoraj odebrałam wyniki badań ( przeleciałam po całości)i oczywiści znowu stres bo TSH mi spadło do 0,04 uIU/ ml. Nigy z tarczycą nie miałam kłopotów, nawet w czerwcu przed ciążą sobie kontrolowałam i było w porządku. Oczywiście znowu włączyło mi sie myslenie echhh :(. Niby w pierwszym trymestrze spadek Tsh jest niemal fizjologiczny ale juz nie wiem. W sumie co jakiś czas miewam kołatania serca co mogłoby być objawem nadczynności tarczycy ( jedynym jaki mam jeśli już). Dorobię sobie dzisiaj wolne hormony i może przeciwciała TRab. Jutro i tak mam wizytę u gina i też oczywiście już mam stres- czy dzidzia urosła czy serduszko dalej bije. Gdyby nie mąż, który mnie bardzo wspiera to bym chyba zwariowała.
    No nic, to sie poużalałam... Gratuluje wszystkich udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny pomyślałam że do was napisze tutaj bo pomyślałam że też może będę kwietniowka. Do tej pory udzielałam się w marcowkach bo mam termin na 27 marca ale kto wie czy moja kruszynka nie poczeka do kwietnia :)

lunia79, haneczka, Krysti, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj byłam u gina,wszystko ok,ale dostałam 3 dni zwolnienia z powodu przypadku salmonelli w przedszkolu i nakaz oszczędzania sie,bo jestem bardzo przemeczona

‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ