X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lunia79 wrote:
    uuuuu, nieźle :/ "Delikatne" rączki miała...
    Ale później się cieszyłam bo okazało się, że po tym badaniu mieli mi założyć cewnik do szyjki, żeby się rozwierała, a to podobno bardzo nie fajne!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 20:20

lunia79 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka super już taki duży dzidziuś!!!

malinka1984 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • lunia79 Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka świetnie, cieszę się razem z tobą :D

malinka1984 lubi tę wiadomość

zi133e3kzeucxr7e.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zastrzelcie mnie proszę.
    Marceli popołudniu dostał strasznego bólu ucha więc latałam po sąsiadach żeby nas do lekarza zawiózł , bo nie miałam dzisiaj samochodu. Mąż do 17 w pracy a godzina była 14, więc mi sie płakać chciało jak widziałam jak młodego bolało. Pojechałam do lekarza - zapalenie ucha środkowego. 7 dni antybiotyk + kropelki do ucha i leżenie w domku. Ok 17 Marcela zaczęła rozkładać gorączka, więc wcześniej podałam mu antybiotyk który podawać mam co 12 godzin. O 18 dostał antybiotyk, zrobił się strasznie marudny i dostał okropny katar. Także zaczął płakać bo nie mógł oddychać przez nos, a po chwili zaczął mi mówić , że nie może w ogóle oddychać. A to dlatego, że wydzielina z nosa spływając mu z nosa do gardła stworzyła wielką gule w gardle.Pierwsze co pomyślałam , ze dostał duszności po antybiotyku. Ale po chwili wzięłam mu tylko bluze zarzuciłam na plecy czape na głowe i z nim na rękach wybiegłam na podwórko.Przeszło po kilkunastu minutach. Bozziu co się najadłam strachu to swoje. Szczęście , że nie dostałam ataku paniki bo pewnie leżałabym teraz w szpitalu bo wtedy moje ciśnienie skacze a puls mam do 200/min. Dodatkowo , nie podaje dziecku zadnych leków bez konsultacji z lekarzem jeżeli dostaje już jakieś leki i nie wiedziałam jaki moge mu podać lek przeciwgorączkowy. Dobrze , że doktórka która go leczy w przychodni mieszka na naszej wsi to podjechałam do niej i mi pozwoliła podać cokolwiek byle zbić gorączke. Teraz widać po oczach , że jest dużo lepiej. Ehhh wyżaliłam wam się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 20:52

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga współczuje choroby synka:( takie sytuacje mnie przerażają! Byłaś bardzo dzielna!

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Lali Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciaży miałam termin na 12.04 ale cc zaplanowano na 05.04 a 8ego była Wielkanoc i wyszliśmy do domku:) pamietam jaka byłam szcześliwa:) tez sie bałam cewnikowania przed cc ale nie było tak źle:)

lunia79 lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:16

Lali, nick nieaktualny, Justinka, nick nieaktualny, malinka1984, kluska, lunia79, Fasia, Robotka1, MartaAlvi, nick nieaktualny, haneczka, Ewelcia lubią tę wiadomość

• Jaga Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Jaga, tylko spokojnie. Synkowi nic nie będzie, jest chory ale wydrowieje. Do noska są kropelki dla dzieci, któe szybko udożniają nos, a na gorączkę także są różne syropki, które zbijają temperaturę. Nie miałaś nic w domu z tych rzeczy?

Słonko mam wszystko i krople do nosa i syropy na gorączke ( od rana mu podawałam) ale nie podaje leków sama jeśli ma antybiotyk. Uczulił mnie na to lekarz alergolog, by przy antybiotyku nic samemu nie podawać , nawet jak będzie to jakiś lek ziołowy. A on zaczął mi się dusić parę minut po podaniu antybiotyku. Pewnie bym nie panikowała gdyby nie fakt , że krople do ucha dostaje pierwszy raz. Przeszłam z nim mnóstwo chorób, ale jeszcze nie mieliśmy zapalenia ucha. Wystraszyłam się , że może uczulił go antybiotyk albo krople do ucha.
    A ataku nerwicy odpukać takiego ostrego nie mam od grudnia zeszłego roku. Bo ataki jakieś zawsze mam i mieć będę bo na nerwice choruje od 15 lat jak nie dłużej i dopiero po poronieniu w zeszłym roku poszłam do psychiatry po leki bo sobie nie radziłam z atakami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 21:18

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga bardzo współczuję. Życzę synkowi szybkiej poprawy. Jeny to naprawdę przerażające taka niemoc. Już będzie lepiej.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Kobietki:) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3fec8bdaa7fc.jpg

• lunia79 Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2014, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, a ja coś ostatnio źle sypiam w nocy, prześpię z godz lub dwie i wybudzam się na następne 2 godziny :/

zi133e3kzeucxr7e.png
  • NY Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny dawno mnie tu nie było :) korzystam z przypływu energii i już siedzę w pracy:) Ok chodzę spać o 21 ale jak już się rano obudzę to nie zasnę ;) w niczym to nie przypomina stanu sprzed kilku tygodni, kiedy to oczy zamykały się na każdym kroku ;) Dziś mam fryzjera ;) w nd ślub ;)

Mam pytanie czy można używać kremów do depilacji albo sprayu Veet ? (na ich stronie pisze, żeby zastąpić wosk który może powodować siniaki właśnie tym sprayem) ale przecież to jakiś kwas który wypala włosy nie wiem czy ryzykować, a do ślubu bardzo chciałabym być gładka jak jedwab ;) może ktoś wie z doświadczenia, pytał lekarza, interesował się ??

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane , ja też już na nogach. W nocy mało spalismy z mężem bo młody ciągle się wybudzał i majaczył , ale teraz już spokojnie śpi. Wstaliśmy przed 6 rano , patrzymy za okno a tam .......biało???? Jest - 5 stopni na dworze. Mąż musiał skrobać szyby w samochodzie. Szok poprostu, wczoraj pierwszy dzień jesieni a tu już zimą straszą.
    W nocy dostałam olśnienia , że muszę przepisać się do gina na 1. 10 a wizyte mam 15.10 . Gina nie będzie 8.10 a do tego dnia mam dupka. Dobrze czasami mieć nawał myśli, przynajmiej po recepte pójde w czas a nie będę musiała latać po aptekach prosić się o lek by mi dali bez recepty.

NY pytałam gina o krem do depilacji. Powiedział , że nie ma problemu można używać bo to się trzyma tylko kilka minut i spłukuje. Także możesz spokojnie spróbować.

A teraz ide zjeść śniadanie bo mi żołądek fikołki wykonuje.

NY lubi tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • NY Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o bardzo mi pomogłaś :) kamień z serca ;) I podziwiam wszystkie z Was, które mają już dzieci - ja na początku ciąży cały czas sobie myślałam jakby to było przejść przez te wszelkie nieprzyjemne objawy mając jeszcze dziecko pod opieką (też mnie to kiedyś czeka:)) i w sumie w duchu cieszyłam się, że nie mam jeszcze tych obowiązków, bo mam prawo być w niedyspozycji - także szacunek dla Was!!!

My wczoraj mieliśmy sąsiedzką naradę i włączyliśmy piec gazowy (3 mieszkania nad sklepem i mamy 1 piec) tak nahajcowaliśmy, że o 1 do wc jak się obudzilam to było w mieszkaniu 26 st :D straszne ;)) a rano też szyby zamarzniete:(

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    Nasze dziecko ma już całe 7.5 cm co odpowiada wiekowi ciąży na 13w2d a wg.dr jestem w 13 tyg.
    Serduszko bije miarowo 155 uderzeń na minutę.
    Kosmówka położona na ścianie przedniej, prawidłowa ilość płynu owodniowego.
    Przepływy i wszystko inne ok. 
    Przydatki prawidłowe i szyjka prawidłowej długości, zamknięta. 
    Płci doktor nie podał ponieważ stwierdził że musi mieć 100% pewności a to tak za 2 tygodnie. 
    Jesteśmy bardzo szczęśliwi.
    Dziecko ma swoją ulubioną pozycję leży wzdłuż głową do dołu, nie chciało się za bardzo nam przekręcić ale Pan dr.głowicą powiercił i uparciuszek na chwilę pomachał rączką i dał się zmierzyć z drugiej strony.

Ale duży Twój Maluszek, prawie 1 cm większy niż mój :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:46

NY, nick nieaktualny, Fasia, malinka1984, Justinka, haneczka lubią tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    dziewczyny miłego dnia życzę i trzymajcie kciukasy dzis o 11.40 mam wizyte :-)

Trzymamy kciuki i czekamy na relacje z wizyty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 08:14

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ale mam zaległości, troche tu nie zaglądałam a tu proszę, tyle nowych postów. Teraz postaram sie pisać bardziej regularnie. U mnie ostatnio tak średnio, samopoczucie średnie- mdłości do wytrzyania od czasu do czasu, ale częste bóle głowy i potworna słabość- na nic nie mam siły; po wyprawie po bułki odpoczywam godzinę. Poza tym dużo stresów, w zeszłym tygodnu na buzi wyskoczyła mi opryszczka, co prawda nie pierwszy raz w życiu ale co się najadłam strachu to moje; mam nadzieje ze to nie zaszkodzilo dzidziusiowi. Wczoraj odebrałam wyniki badań ( przeleciałam po całości)i oczywiści znowu stres bo TSH mi spadło do 0,04 uIU/ ml. Nigy z tarczycą nie miałam kłopotów, nawet w czerwcu przed ciążą sobie kontrolowałam i było w porządku. Oczywiście znowu włączyło mi sie myslenie echhh :(. Niby w pierwszym trymestrze spadek Tsh jest niemal fizjologiczny ale juz nie wiem. W sumie co jakiś czas miewam kołatania serca co mogłoby być objawem nadczynności tarczycy ( jedynym jaki mam jeśli już). Dorobię sobie dzisiaj wolne hormony i może przeciwciała TRab. Jutro i tak mam wizytę u gina i też oczywiście już mam stres- czy dzidzia urosła czy serduszko dalej bije. Gdyby nie mąż, który mnie bardzo wspiera to bym chyba zwariowała.
    No nic, to sie poużalałam... Gratuluje wszystkich udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny pomyślałam że do was napisze tutaj bo pomyślałam że też może będę kwietniowka. Do tej pory udzielałam się w marcowkach bo mam termin na 27 marca ale kto wie czy moja kruszynka nie poczeka do kwietnia :)

lunia79, haneczka, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj byłam u gina,wszystko ok,ale dostałam 3 dni zwolnienia z powodu przypadku salmonelli w przedszkolu i nakaz oszczędzania sie,bo jestem bardzo przemeczona

‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ