X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Hej dziewczyny.

Mam do was pytanie. Biore slub kiedy bede w 12tc. Brzuszek mam troszeczke, stawiam ze to tluszcz, wzdecia i zatrzymana woda. Suknie mam z gorsetem i zaczynam sie zastanawiac czy to jest dobry model :(. Boje sie ze bede sciskac za bardzo macice i dzieciatko :/.
    NY wrote:
    To ja w dniu ślubu będę 14,5 tygodnia ;) mam też wiązaną górę - myślę, że konieczne będzie popuszczanie w trakcie imprezy (pełny brzuch z jedzenia i wzdęcia murowane) ale nie stresuję się zbytnio, znam przypadek młodej dziewczyny która wiązała się całą ciążę bandażami żeby ukryć brzuch :/ i urodziła zdrowe dziecko! a my się 1 nocą martwimy ;))) nic się nie stanie, dzidzia ma jeszcze dużo miejsca a po 2 chronią ją wody ;)

Jestem świeżo (3mce) po ślubie w gorsecie to może coś podpowiem.:) Nie chcę Was martwić, ale wiązane gorsetowe sukienki, jeśli nie mają ramiączek, trzymają się tylko na biodrach, a sukces gwarantuje tylko porządne związanie. Ja mimo iż byłam ściśnięta dość mocno, po kilku godzinach się poluzowałam i sukienka dosłownie zjeżdżała mi coraz niżej i potykałam się w tańcu o zbyt długą halkę! Skończyło się maksymalnym związaniem i podcinaniem tiulu podczas wesela. Dodam, że było ciasno i niewiele byłam w stanie zjeść.

Jeśli nie chcecie się wiązać zbyt mocno polecam Wam serdecznie żebyście zaopatrzyły sukienki w grubsze ramiączka, dzięki czemu suknia nie będzie się zsuwać i minimalne skrócenie jej na długości (do kilku centymetrów nad ziemią) bo ciężar sukni może ciągnąć ją w dół. Powodzenia! :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    dziewczyny miłego dnia życzę i trzymajcie kciukasy dzis o 11.40 mam wizyte :-)

Angela, trzymam kciuki:) Dołączam się do dzisiejszych wizytówek:) Ja mam na 18:30 usg genetyczne. Zobaczymy, czy już będzie coś widać...

KasiaKwiatek, Angela89 lubią tę wiadomość

• Jaga Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Dzieki dziewczyny za rady. Dobrze ze moj gorset jest wioazany tasiemkami z tylu wiec bedzie mozna go poluznic. Ale postanowilam tez kupic krotka sukienke biala na zmiane jakby mi ciasno bylo. Tylko gdzie jej szukac???

A myslicie ze krem brazujacy uzyty ze dwa razy na cale cialo jest szkodliwy? Mam taki z Zaja sport.

Z kremem brązującym bym uważała bo może być tak , że wyjdą ci okropne plamy. Zadzwoń może sobie i podpytaj się o opalaniu natryskowym. Z tego co mam wiadomości jest bezpieczne w ciązy bo nie ma żadnych skutków ubocznych, można stosować w ciąży i karmiąc piersią. Sama karmioąc syna z tego korzystałam jak szłam na wesele siostry.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Jestem świeżo (3mce) po ślubie w gorsecie to może coś podpowiem.:) Nie chcę Was martwić, ale wiązane gorsetowe sukienki, jeśli nie mają ramiączek, trzymają się tylko na biodrach, a sukces gwarantuje tylko porządne związanie. Ja mimo iż byłam ściśnięta dość mocno, po kilku godzinach się poluzowałam i sukienka dosłownie zjeżdżała mi coraz niżej i potykałam się w tańcu o zbyt długą halkę! Skończyło się maksymalnym związaniem i podcinaniem tiulu podczas wesela. Dodam, że było ciasno i niewiele byłam w stanie zjeść.

Jeśli nie chcecie się wiązać zbyt mocno polecam Wam serdecznie żebyście zaopatrzyły sukienki w grubsze ramiączka, dzięki czemu suknia nie będzie się zsuwać i minimalne skrócenie jej na długości (do kilku centymetrów nad ziemią) bo ciężar sukni może ciągnąć ją w dół. Powodzenia! :)

W sumie dobry pomysł , porozmawiajcie w salonie gdzie kupujecie suknie czy nie mogą wam zrobić takich zakładek jak do odpinanych ramiączek , i czy nie zrobiłyby wam ramiączek
    z materiału sukni.
    Moja też się niestety zsuwała ale to jest urok sukni bez ramiączek. Tyle , że ja dodatkowo gabarytowo miałam problem bo mam wielki biust i musiałam gorset podciągać do góry bo mi się cycoliny wylewały:D

haneczka lubi tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:

A jak zaloze pod spod biustonosz?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biustonosz ja też miałam pod gorsetem, ale tak czy siak sukienka opiera się na biodrach, więc potrzebne są ramiączka przy sukience. Mogą być odpinane. Ale docenisz je w tańcu, kiedy sukienka będzie luźniejsza:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) moja siostra miala w swojej sukni powszywane sylikony od srodka trzymala się idealnie bez ramiączek ,:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jajecznice robie :) bo mam ochote

• NY Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde moje wiązanie kończy się w talii a potem jest jeszcze zamek, ta fałdka brzuszka tłuszczykowo ciążowa :D znajduje się już w miejscu gdzie mi się suknia rozkloszowuje i tam mam trochę zapasu, niemniej jednak zmartwiłaś mnie, bo znasz sprawę z doświadczenia a mi do ślubu zostały 4 dni :D

Ja używałam zawsze masła do ciała Bursztyn orzech z Bielendy - na twarz - i daje on super słoneczny ciepły kolor bez zacieków (a karnacje mam bardzo jasną) odkąd jestem w ciąży to go nie używam - on zawiera DHA i już sama nie wiem czy ten składnik jest szkodliwy czy nie bo różnie na ten temat czytałam, ale chyba zaaplikuję sobie kilka razy przed tym weekendem bo nawet jak make up po kilku godz. się ściera to ten koloryt skóry ratuje sytuacje ;)

haneczka lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Angela, trzymam kciuki:) Dołączam się do dzisiejszych wizytówek:) Ja mam na 18:30 usg genetyczne. Zobaczymy, czy już będzie coś widać...
    Haneczko a co być chciała podglądnąć?:)

ja właśnie kupiłam sobie świeży soczek marchewkowy:) pychaaa :D

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • NY Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i dziś startuje 14 tydzień- czuję się super ;))))

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy macie jakiś sposób na zmotywowanie się do sprzątania??? My od 3 tyg w fazie przeprowadzki i wiele rzeczy w workach;) a ja nie mogę się zmotywować ;)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w kwestii sukienki nie pomogę, miałam w stylu rzymskim taką długą lejącą skromną, na ramionach:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY gratulacje:D czas zasuwa nie ma co:)

HWESTA co do motywacji to nie pomogę:) jak mi nie przyjdzie wena na sprzątanie to nie sprzątam:)
    choć gdybym sie przeprowadzała do nowego mieszkania to pewnie sama radość że jestem na swoim by mnie motywowała:D

NY lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    No ja też raczej po lekarzach nie biegam, leczę się sama :P. Ale teraz to wyjątkowa sytuacja.Każdy dodatkowy problem mega mnie stresuje, od razu włącza mi się myślenie i czarnowidztwo. Chyba mam za dużą świadomość medyczną a to niestety nie ułatwia. Też pójdę raczej prywatnie, tak wydaje się prościej i nie trzeba sie nikogo o nic prosić.
    No właśnie z racji tego że trzeba się prosić, wcześniej iść do rodzinnego po skierowanie, prościej będzie prywatnie... w poprzedniej ciąży TSH miałam w normie to i nie miałam takiego problemu :| a teraz dość dużo gorzej ją przechodziłam na początku to jeszcze nadczynność się przyplątała.. ale mam nadzieję, że się unormuje i bez leków się obejdzie.. :)

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • NY Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Dziewczyny, czy macie jakiś sposób na zmotywowanie się do sprzątania??? My od 3 tyg w fazie przeprowadzki i wiele rzeczy w workach;) a ja nie mogę się zmotywować ;)
    Na mnie nie licz ;) mam ciążowego lenia jeśli chodzi o porządki ;) podobno za kilka miesięcy czeka nas syndrom wicia gniazda i w każdy kąt z miotłą zaglądniemy a teraz dajmy sobie czas hahahah :)

Mi na badaniach tarczycy w ciązy wyszło antyTPO dostałam euthyrox - jestem w grupie ryzyka zachorowania na Hashimoto do końca zycia bede musiala robic raz w roku próby tarczycowe o ile mi to po ciązy zaniknie a jak nie to katastrofa bo to nieciekawe schorzenie ;(

• Justinka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY szykuje się do ślubu :) a ja do urodzin synka ;) ale oczywiście dla obcych dzieci robię przeróżne cuda.. ale dla własnego brakło czasu i wszystko na ostatnią chwilę :| na szczęście coś tam udało mi się zrobić i całkiem innego kolorystycznie i stylowo niż robiłam do tej pory ;) będzie dobrze :) Ale swojego ślubu sobie nie wyobrażam mieć teraz, więc NY podziwiam i fajnie że się dobrze czujesz :) Czekamy na fotkę ;)

NY lubi tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • solga Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY - to ślub tuż, tuż :)

Ja dzisiaj rozpoczęłam 13 tc niby powinny już ustępować mdłości ale coś tego nie widzę, dobrze się tylko czuję jak wypiję Szczęśliwa Ciąża, dobrze że chociaż coś pomaga ale wolę żeby i tak to już przeszło

Famibion + Baby and Mama Med + OmegaMed
    f2w3rjjgrlzhuy1n.png
    Siły natury
    relgcwa1ja1bh6e1.png
  • NY Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już ustaliliśmy wszelkie formalności to zaczelismy się starać o dzidzię, no i udało się za PIERWSZYM razem ;) byliśmy trochę zaskoczeni, że tak łatwo poszło :) dzięki Bogu koszmarne 2 miesiące wymiotów przechodzą do historii ;)

haneczka, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• NY Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że już bym chciała ten dzień ;) nie lubię tak czekać i zastanawiać się co jeszcze mam kupić, zrobić, o czym pamiętać ;) niech się dzieje :) a potem już tylko skupienie na dzidziusiu :)
    Podróż poślubna na Costa del Sol zamieniona na rodzinne wakacje w 2017 roku :D
    nie chcę ryzykować podróży samolotem raz ze bramki działają jak rtg a 2 że zmiana ciśnienia a ja mam żylaki...

‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ