X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę się pożalić, mogę? ale mam dzis spadek formy :(
    Czuję się taka ociężała, cieżko mi zrobić prawie wszystko! A taki niby niewielki brzuch mam, co to będzie potem :( Boże, jeszcze dwa miesiace!!
    A najbardziej mnie doprowadza do szału fakt opuchniętej twarzy! Ręce i nogi mi nie pychną tylko morde mam jak księżyc w pelni! faken! :(

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, aż bym chciała zobaczyć ten księżyc w pełni. :D A tak serio to współczuję. Ale codziennie się taka ociężała czujesz czy dzis wyjątkowo?
    Mnie za to oczy strasznie dziś bolą i w ogóle w ciąży mi naczynka na powiekach się rozszerzyły. Mam nadzieję, że to zejdzie. :(

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta trzeba pocieszyć się, że to jeszcze tylko 2 miesiące :) Potem wysiusiasz tą całą wodę nagromadzoną w organizmie i opuchlizna zniknie :)

mantissa, nick nieaktualny, MartaAlvi lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis na wychodnym byłam z moim :) i jak do domu wrocilam całą chatę do gory nogami przerzuciłam wraz z ciuchami :) przesortowalam wsio :). Sypialnia posprzątana jutro lozeczko przywiozą uhhhh :)padam z sił nie mam weny do niczego juz pije herbatę mango truskawka i juz dupy nie ruszam forma spadła mi juz cieżko cokolwiek robic .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 18:49

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia a gdzie zdj wozka?? Pochwal sie! :)

Aguś86 lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Krysia a gdzie zdj wozka?? Pochwal sie! :)
    Rudzia jutro kochana zrobie foty :) nie złożony jest do końca myslalam ze DPD mi dowiezie resztę a w weekend zamknięte mają dopiero jutro kochana ale juz jest ostatnia paka w uk tu :) także złoże całość jutro ładnie i pokarze .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 18:53

Rudzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie mam siły robic w domu nic plecy wszystko boli jak się schylam kucam. Masakra a gdzie jeszcze do końca ,po schodach na drugie piętro ledwo wchodzę trzymam się rampy .Dzis się porycZalam to mnie moj z domu wyciągnoł do restauracji . Nie mam weny do niczego . Dobrze ze się uśmiecham i pocieszam samą siebie ze bedzie dobrze bi bym deprechy dostała jakiejś :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 19:00

• misia83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, damy radę:)
    Współczuję bardzo z tym puchnięciem:( przytulam :*

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez juz ciezko i zle znosze jazde autem ;/ do tego boli ciagle mnie to zebro/watroba juz nawet lezenie nie pomaga.. eh no takie uroki ciazy .. jeszcze troszke wytrzymamy :)

misia83, nick nieaktualny, MartaAlvi lubią tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, że damy radę. Kto jak nie kwietniówki :p

Rudzia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti, ja na trzecim mieszkam. Wdrapuję się na nie siedem- osiem razy dziennie i czasami muszę moją sunię wciągać, bo ona by jeszcze na dworku została :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 19:15

Aguś86, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam na 4 pietrze :P ale na szczescie mam winde :D ostatnio byla nieczynna bo cos robili to myslalam ze nie wleze po tych schodach :D

Aguś86, nick nieaktualny, misia83 lubią tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    Krysti, ja na trzecim mieszkam. Wdrapuję się na nie siedem- osiem razy dziennie i czasami muszę moją sunię wciągać, bo ona by jeszcze na dworku została :)
    Ja tez z 10'razy za dnia po schodach wejdę niby nie duzo ale juz na końcówce wysiadam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam na Szkocji opis porodu koleżanki z Aberdeen i 30 godzin rodziła cizes i kleszczami małego wyciągali imwywolany miała :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 19:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide spac padnieta jestem dziś :) jutro się odezwę buzie dobranoc :****

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 19:31

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że damy radę :) "bo jak nie my to ktooo?!"
    Ale pomarudzić trochę też se trzeba :P

jej, podziwiam za latanie po schodach. Dzięki Bogu ja mam windę, bo czasem jak muszę wleźć na 3 piętro to potem łapie oddech przez 10 minut :P Nie ma to jak dobra forma!

Rudzia, misia83, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudzicie jak baby w ciąży :P

Bambi85, Rudzia, Gosha, MartaAlvi, weronika86, misia83, mantissa, Lwica, Aguś86, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Agusiek89, Fasia lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hola :)
    Wlasnie koleżanka mi przywiozła piłkę w prezencie... Jyz przetestowałem :) pocwiczylam troszkę, na piłce była taaaaka ulga, ale jak wstałam to znowu pipka boli ;)
    No i moja amiga stwierdziła ze przez tydzien mi sie brzuch obniżył... Oooo matko, jak one to widza ;) a tak szczerze to jakby mi sie lepiej oddychało, wiec moze faktycznie sie juz obniża...
    Właściwie to ile przed porodem brzuszek schodzi juz w dol? Bo ja nie pamietam :)
    KRYSTI to juz uroki koncówki, a bedzie coraz gorzej ;) niedługo maz Cie po schodach bedzie wnosił ;)
    FASIA gratuluje tak szybkiego wyboru wózka, nie skłamie pisząc ze mnie zaskoczyłaś! Biorąc pod uwagę fakt ile czasu wybieralas koszule ;)
    KASIAK a juz zaczelam tęsknić za Toba, ale widzę jestss :) widzę se tez dołączyłas do przeziębionych mamusiek... Witaj w tym niemiłym klubie ;)

nick nieaktualny, Fasia lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Pewnie że damy radę :) "bo jak nie my to ktooo?!"
    Ale pomarudzić trochę też se trzeba :P

jej, podziwiam za latanie po schodach. Dzięki Bogu ja mam windę, bo czasem jak muszę wleźć na 3 piętro to potem łapie oddech przez 10 minut :P Nie ma to jak dobra forma!
    Jeśli będziemy zmieniać kiedyś mieszkanie na większe, to będę szukała bloku z windą:)

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Marudzicie jak baby w ciąży :P
    Ciekawe czemu? Jakieś pomysły?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 19:58

bl9c4z17a80ayfoc.png
‹‹ 2578 2579 2580 2581 2582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ