Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 15:27

Bambi85 lubi tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nigdy nie wiadomo. Niby karmienie piersią utrudnia zajście w ciążę, ale są tacy mądrale w moim otoczeniu, co tylko na takiej antykoncepcji jechali i się przejechali. Ja bym nie ryzykowała. :P

Kurde, nie mogłam się doczekać aż m to mleko będzie lecieć a teraz się tylko wkurzam. ;/ Co przebiorę koszulkę do spania to plama. :( Z obu cycków. Nie chcę jeszcze spać w staniku. ;_; Chyba sobie wacik plastrem przykleję. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 22:13

Aguś86 lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha i Ida - też jestem zaskoczona jak szybko mi poszło :P Oczywiście jeszcze go nie zamówiłam. Mam zamiar najpierw podjechać do sklepu i zobaczyć go na żywo, dotknąć, pojeździć i wtedy podjąć ostateczną decyzję :) fajnie, że jest u mnie w mieście. Jedynym minusem, który widzę już teraz jest fakt, ze ma nieregulowaną rączkę - mam 161cm wzrostu i zobaczymy czy nie okaże się, że jest za wysoki. Jutro wizyta, we wtorek mąż jedzie do Krakowa na szkolenie więc pewnie sklep odwiedzimy w środę :)

Robotka a powiedz mi do ilu kg jest ta spacerówka z xlandera? u BJ na plus jest waga o ok. 4kg lżejsza jeśli chodzi o spacerówkę i to, że udźwignie dzieciaka do 34kg. No nic poczytam jeszcze, w środę zobaczymy i jednego i drugiego na żywo i będziemy myśleć co dalej :) ja raczej jestem zdecydowana ale wiadomo - każdemu pasuje co innego i po oględzinach na żywo może się okazać totalną klapą :P a wtedy będę płakać :P

Ida, misia83, Robotka1 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała zajść w ciąże jakoś pod koniec macierzyńskiego. Wtedy kolejne 9 miesięcy L4 i rok z dzieciaczkami :D masakra kilka lat pracy by mnie ominęło, a na komisji w ZUSie bywałabym chyba co 2 tyg :D :D :D

Anka1501, Gosha, Ida, mantissa, misia83, Agusiek89, weronika86, adk_1989 lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dawna śpię w staniku. Mam takie wrażliwe sutki, że każde przesunięcie koszulki je podraznialo

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi ja właśnie przeczytałam czym się refluks objawia i właśnie mi tak odbija i ogień w przełyku jest więc to bardziej to niż zgaga ale i tak nie jest to fajne.

• Ida Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

weronika86 lubi tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ja bym chciała zajść w ciąże jakoś pod koniec macierzyńskiego. Wtedy kolejne 9 miesięcy L4 i rok z dzieciaczkami :D masakra kilka lat pracy by mnie ominęło, a na komisji w ZUSie bywałabym chyba co 2 tyg :D :D :D
    tez o tym myslalam... szef by mnie chyba powiesil, teraz w ciagu 4 miesiecy po kolei w piatke zaszlysmy w ciaze, a wiadomo rezydenci podstwa organizacji pracy na oddziale, usmiechal sie i gratulowal niby ale jak zrobilybysmy jeszcze jedna rundke byloby zabawnie :P
    FASIA a ja czuje ze kupisz ten wozek :)

Fasia lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:

Też tak planowałam początkowo ale niby po CC najlepiej odczekać 2 lata więc wychodzi kicha.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka mam to samo - ja od początku ciąży chodzę 24 na dobę w biustonoszu sportowym. Tylko na wyjścia czasem ubieram taki normalny. Nie dałabym rady bez !

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi chyba Mala sie obróciła znowu glowka do gory bo od kilku dni czuje Jej ruchy wylacznie przy spojeniu lonowym..;/ nie kopie po bokach ani u gory..nic.. i te ruchy na dole sa takie bolesne..nie przyjemne ;/

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANGELA skoro sie przyznajesz do winy, w tym miejsu oficjalnie Ci dziekuje za zgage w prezencie, naprawde nie trzeba było :P

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    A mi chyba Mala sie obróciła znowu glowka do gory bo od kilku dni czuje Jej ruchy wylacznie przy spojeniu lonowym..;/ nie kopie po bokach ani u gory..nic.. i te ruchy na dole sa takie bolesne..nie przyjemne ;/

Ale moja jest na 100% głową w dół i głownie czuje jej ruchy na dole dziś poczułam jakby rączką mnie skrobała takie odczucie dziwne

• Gosha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Moja ciotka w życiu przepracowała moze z rok i potem czwórka dzieci, chyba ponad 10 lat w domu siedziała, szok! Jak macierzyńskie sie kończyło, brała wychowawcze i zachodziła w ciaze, potem znowu chorobowe i tak w kółko :)

Bambi85, Fasia, Ida lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    ANGELA skoro sie przyznajesz do winy, w tym miejsu oficjalnie Ci dziekuje za zgage w prezencie, naprawde nie trzeba było :P

Spoko daj mi jeden dzień spokoju od tego cholerstwa od początku ciąży z tym się mecze :P

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela tylko ze ja wczesniej czulam wlsnie kopania po bokach i u gory a polozna powiedziala zd jwst glowka w dol a teraz czuje te ruchy calkiem inaczej

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IDA na Głogowskiej obok budynku NFZ. Nigdy tam nie byłam. W środę pewnie się zjawimy z mężem na małe oględziny :D

BAMBI no mój szef też by nie był zadowolony .. Ale z drugiej strony nie będę planować macierzyństwa pod szefa :P
    Ja też czuję, że go kupię ale ciiii :P

ANGELA może jednak nie zrobią mi cc ? Ehh nie wiem sama .. Jutro wizyta więc postaram się coś ustalić. Zobaczymy czy się uda ..
    Poza tym znam dziewczyny, które zachodziły w ciążę w wyniku tak jakby wpadki podczas karmienia piersią, a były po cc i jakoś musiały urodzić. Więc gdyby i mnie się tak trafiło to myślę, że lekarze musieliby dać radę :P

nick nieaktualny, Ida, Bambi85, misia83 lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 15:28

Fasia, Bambi85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    IDA na Głogowskiej obok budynku NFZ. Nigdy tam nie byłam. W środę pewnie się zjawimy z mężem na małe oględziny :D

BAMBI no mój szef też by nie był zadowolony .. Ale z drugiej strony nie będę planować macierzyństwa pod szefa :P
    Ja też czuję, że go kupię ale ciiii :P

ANGELA może jednak nie zrobią mi cc ? Ehh nie wiem sama .. Jutro wizyta więc postaram się coś ustalić. Zobaczymy czy się uda ..
    Poza tym znam dziewczyny, które zachodziły w ciążę w wyniku tak jakby wpadki podczas karmienia piersią, a były po cc i jakoś musiały urodzić. Więc gdyby i mnie się tak trafiło to myślę, że lekarze musieliby dać radę :P

To nie jest tak że nie można zajść w ciąże po cc tylko najlepiej dla organizmu jest odczekanie. Ja piszę o moim przypadku gdzie CC mam na 99%
    Jutro masz wizytę ? Daj znać co się dowiedziałaś :)

‹‹ 2583 2584 2585 2586 2587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ