X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • mf Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 16:15

Ida, misia83, Fasia lubią tę wiadomość

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyprasowalam pierwsza partie mini ubranek i sie zmachalam - kondycja pierwsza klasa.
    Ida ja sie przymierzam zeby cos takiego kupic
    http://allegro.pl/polko-przewijak-regal-do-przewijania-dla-dzieci-i5041451371.html, tylko ja go chce do lazienki wstawic, zeby po kapieli miec gdzie ogarniac malego, bo nie mam innej powierzchni tam, gdzie moglabym go polozyc, a biegac z mokrym dzieckiem z lazienki do pokoju to bez sensu. Kiedys widzialam na allegro taki tradycyjny z koleczkami, ale nie moge go znalezc, ten ma ciekawy ksztalt , musze sie zastanowic. Jeszcze z klupsia gdzies widzialam , troche tansze. W sypialni zamierzam polozyc drugi przewijak na lozeczko nakladany, coby znowu po nocach z kazdym przewijaniem do lazienki nie biegac.
    ROBOTKA ale Ci zazdroszcze, bylas w zaglebiu polskich wozkow :P- domyslam sie, ze wozka juz nie szukalas :). Gdybym byla bardziej mobilna wybralabym sie do rodzicow, a po drodze zahaczyla o Czestochowe i wozki :D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 21:35

Angela89, Ida, Robotka1 lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam regal, 3 poleczki z debu...ma doczepiany plastikowy, mocny organizer i wbudowana, ale wyciagana dosyc duza wanienke...planuje wlasnie uzywac tego pozniej na zabawki dla corci, bo wyglada po sciagnieciu wanienki jak ladny,zgrabny mebelek. chce zostawic wszystko bo planujemy szybko nasteonego makuszka...mam nadzieje ze tym razem nie zajmie to nam tak wiele czasu, moze jak cisnienie bedzie mniejsze to uda sie szybciej...nasz stasiu za 6 lat juz wyfrunie z gniazda :-)

Anka1501, Ida, Gosha lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 15:26

• Lali Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam przewijak nakladany na lozeczko, zastanawiam sie jeszcze nad kupnem przewijaka do lazienki tak jak Bambi.

Bambi85 lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Angela - naprawdę fajna rzecz. tylko kurcze, nie dla nas kolory. mamy meble w odcieniach szarości...

My kupowaliśmy bardziej z myślą na później aby miała do swojego pokoju dlatego też nie ma zdobień typu miś itp :)Znajdziecie coś dla siebie na pewno :)

weronika86, Ida lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

• misia83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też przewijak nakładany na łóżeczko. Komoda z przewijakiem mi nie wejdzie do sypialni, łazienka też malutka.

Lali, ponowię pytanie, czy Ty kupujesz te pojemniki Ikea na łóżeczko??

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze taki polko przewijak na wiele sposobow mozna wykorzystac przy dziecku jak i pozniej, ja chyba kupie. Czekam do dziesiatego a ze to juz pojutrze :)aaaa i znowu bedzie szal zakupow :P.

EDIT
    o i te pojemniki z ikei tez na tym przewijaku mozna zahaczyc, ich jets tam kilka wiec mozna jakos podzielic . Tez je musze wlasnie kupic, ostatnio w ikei bywalam co tydzien a tego jakos zapominalam ciagle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 21:46

Ida, weronika86, Gosha lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I

Bambi85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zmierzyłam łożeczko i jest wyższe niż nasze łóżko więc z dostawki nici będę się męczyć bo łóżko ogólnie bardzo niskie mamy więc wątpię abym taką dostawkę nawet znalazła.

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    No i zmierzyłam łożeczko i jest wyższe niż nasze łóżko więc z dostawki nici będę się męczyć bo łóżko ogólnie bardzo niskie mamy więc wątpię abym taką dostawkę nawet znalazła.

Typowe dostawki mają regulowaną wysokość.

Angela89, Gosha lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    No faktycznie, takiej tragedii z miejscem po tym regale później nie będzie, zawsze się przyda na coś typu zabawki.
    Tym razem na pewno uda Wam się szybciej! :) Mówię Ci to!
    Za ile planujecie się starać? Jakieś konkretne plany?
    idus od razu w sumie jak tylko ja bede chciala, wiadomo ze zalezy to od tego jak szybko dojde do siebie, nie bede sie zabezpieczac bo przy tak mocnym pcos to zle wyjdscie. przy karmieniu piersia bede utrzymywc diete i na pewno schudne, wiec to juz powinmo duzo dac w poorawie mojej plodnosci i pcos. na poczatku karmienie moze dzialac lekko antykoncepcyjnie chociaz to tez niekoniecznie..idus ja bez ciazy czuje sie fatalnie, hormony szaleja...u mnie wybralismy z mezem 2 opcje..albo dzieci albo sterylizacja bo u mnie naprawde kiepsko to wyglada...moge dostac raka piersi, jajnikow itd..wiec wchodzi w gre ciaza lub uspanie calkowite jajnikow juz bezpowrotnie...jestem jednak pewna w 100% ze karmienie piersia w moim orzypadku zmniejsza mozliwosc raka piersi o 80%! jesli sama dieta po porodzie nie pomoze i znow zaczne sie czuc zle, wdroze znow metformin...polozna potwierdzila,ze biorac metformin moge karmic piersia...zastanawiam sie czy wdrozyc od razu po porodzie czy jesli sie zle poczuje? wolalabym sprobowac najpierw bez lekow jednak. jestem pelna nadziei,ze tym razem bedzie dobrze...

Ida lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 15:27

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IDA ja mam wrazenie ze mimo choroby to i tak super Wam idzie, a my w sumie w tym samym miejscu co bylismy. Ale ostatnie miesiace/ rok byly na takich obrotach wysokich ( no dobrze moze moje byly srednie, a od listopada jak kazali mi lezec- zadne:P) ale tak ogolnie mowie o naszych czyli meza obrotach :P ze juz nam sie nie chce, kupno mieszkania, remont, sprzedaz starego, przeprowadzka itp.
    W ten weekend maz mi wyjechal wiec i tak nie ma kto dzialac :P.
    Ale tak jak mowisz , tez caly czas mam mysli, ze jak sie zacznie wczesniej to co. W tym tyg kompletuje reszte rzeczy do szpitala, reszte ubranek, bo jeszcze na 56 cos chce kupic a potem konkrety lozeczko, wozek,przewijaki, wanienka. A potem zostana takiej rzeczy"drugiej" potrzeby no i na koniec moje kaprysy :P.

Ida, Gosha lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez sie marzy dostawka, moze upoluje uzywke..chociaz mam juz cholerka kosz mojzeszowy ktory moze stac przy lozku wlasnie, wiec nie wiem czy jest sens...jak myslicie?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak karmilam synka to pierwszy okres dostałam po miesiącu od odstawienia małego od cycka... czyli 21 miesięcy po porodzie :)

weronika86 lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ja sobie założyłam ten szał na ten tydzień roboczy. Do końca muszę się uwinąć i basta! przez tą chorobę trochę się boję, że nie zdążę, albo że - nie daj Boże - coś się zacznie wcześniej.

EDIT
    Na łóżeczku też je można zamontować, już to zrobiliśmy ;)
    idus tylko sie kochana nie przemeczaj, bo jeszcze oslabiona jestes przeziebieniem no i to cisnienie..pomalutku,delikatnie ale nic na sile!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Jak karmilam synka to pierwszy okres dostałam po miesiącu od odstawienia małego od cycka... czyli 21 miesięcy po porodzie :)
    no wiem wlasnie ze dziala to antykoncepcyjnie..nie ma dla mnie znaczenia..to jest naturalna antykoncepcja ktora tez reguluje hormony...wiec karmieniepiersia jest supernrozwiazaniem dla mojego zdrowia oraz maluszka :-)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    mi tez sie marzy dostawka, moze upoluje uzywke..chociaz mam juz cholerka kosz mojzeszowy ktory moze stac przy lozku wlasnie, wiec nie wiem czy jest sens...jak myslicie?

Chyba nie :P Tak samo teraz stwierdziłam że łóżko po prostu przesunę najbliżej siebie i tak ma opuszczany bok więc aż tak wstawać nie będę musiała :)

weronika86, mantissa lubią tę wiadomość

‹‹ 2581 2582 2583 2584 2585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ