X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka zaszła w ciążę dokładnie rok po cc i urodziła w sierpniu też przez cc. Po prostu nie mogła próbować rodzić sn, bo bali się rozejścia blizny.

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 15:28

• Gosha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    A mi chyba Mala sie obróciła znowu glowka do gory bo od kilku dni czuje Jej ruchy wylacznie przy spojeniu lonowym..;/ nie kopie po bokach ani u gory..nic.. i te ruchy na dole sa takie bolesne..nie przyjemne ;/
    Pewnie raczkami Ci tam grzebie :) a swoja droga, jak maleństwo sie ustawi glowka w dol to w tym tyg juz raczej nie wykonuje fikołka, tak to natura jakos stworzyła. Pewnie sa przypadki, ale to nie Ty :) Sofijka nie wywinęła by Ci takiego numeru :)

Rudzia, Angela89 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak jak u Werki ciężko jest z zaplanowaniem sobie dziecka więc nie mam pojęcia kiedy nam sie uda. Z jednej strony chciałabym zacząć jak tylko będę mogła, bo starania mogą potrwać znowu z 3 lata, a z drugiej strony nie chciałabym "marnować" macierzyńskiego na siedzenie z maleńkim dzieckiem będąc od razu w drugiej ciąży. To by było niewskazane. Najlepiej jakby się trafiło z końcem urlopu rocznego :P
    Najgorzej jakbym wróciła do pracy i np po 3-5 miesiącach znowu zaszła. To chyba dla szefa byłoby lepiej gdybym wcale nie wracała :P

Gosha no to sobie Twoja ciotka nieźle życie zaplanowała hihi :D skubana :D

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zaczelam sie juz martwic bo jakos malo aktywna jwst i tylko mi bol sprawia przy spojeniu..wczoraj az detektor wyjelam bo nie dawala o sobie znac przez csly dzien.. jak nigdy

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Wlasnie zaczelam sie juz martwic bo jakos malo aktywna jwst i tylko mi bol sprawia przy spojeniu..wczoraj az detektor wyjelam bo nie dawala o sobie znac przez csly dzien.. jak nigdy

Ja też wczoraj sprawdzałam małą detektorem bo też spokojna była i serduszko wyraźnie słyszałam na dole pod pępkiem

• Lali Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was, ze tak szybko planujecie zajsc w druga ciaze :) w sumie do roku z dzieckiem jest duzo latwiej, od roku do dwoch lat jest bardzo ciezko, trzeba miec oczy dookola glowy :P zaczyna chodzic, przewraca sie, wszystkiego chce dotknac. Nie wyobrazam sobie w takim momencie miec drugie malenstwo.

Aguś86 lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Ida Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Pewnie raczkami Ci tam grzebie :) a swoja droga, jak maleństwo sie ustawi glowka w dol to w tym tyg juz raczej nie wykonuje fikołka, tak to natura jakos stworzyła. Pewnie sa przypadki, ale to nie Ty :) Sofijka nie wywinęła by Ci takiego numeru :)
    Nie Kochana, mylisz się. Mój Mały właśnie zrobił ostatnio "fik" tylko nie w tą stronę, co trzeba. A był już główkowo... Także nie ma reguły. Niby wygodniej im tak na nietoperza, ale czasem coś im się pomyli (jak mojemu łobuzowi) i fiknie główką w górę, nawet w 31 czy 32 tygodniu. Bo teraz nie wiem już jak jest ułożony, a wizytę miałam tydzień temu, która stwierdzała ułożenie pośladkowe.
    Jednakże mam nadzieję, że ten mój młodzieniec w porę zmądrzeje :D Lekarz mówił, że nie ma się co martwić, ma jeszcze czas. To samo położna.

• Bambi85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela no zaleca sie odczekac po cc, zeby macica sie dobrze zrosla, bo to jednak miesien , ktory na nowo musi sie rozciagac,ale tak jak Ida mowi, zachodza dziewczyny wczesniej i wszystko jest dobrze.
    FASIA ja tez planowac zycia pod szefa nie zamierzam, ale mam troche inna sytuacje, musze skonczyc specke, niby na rezydenturze najlepiej zachodzic w ciaze, pewna praca, pewna kasa, nikt Ci nic nie powie , ale moglam sie wziasc za to wczesniej, a tak zostalo mi 2 lata z hakiem jak wroce, jak szybko zajde w ciaze to egzamin bede zdawac z dwojka malych dzieci na ramieniu, a zeby zdac naprawde trzeba bedzie sie przylozyc, ludzie biora siedza w domu 3-4 miesiace i sie tylko ucza, z rodzina jest trudniej, jak maly bedzie mial 3-4 lata, pojdzie do przwedszkola, popoludniu bedzie sie nim zajmowal maz a ja sie bede uczyc, do dziadkow tez na troche moze pojechac, jest wiele opcji, z mala dzidzia juz gorzej, dlatego ja swoje plany bede musiala troche odlozyc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 22:36

Aguś86, Lali lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • misia83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Misia zastanawiam sie i chyba sie skusze na te pojemniki, kuzynka jedzie za tydzien do ikei to zrobie zamowienie :) tak w ogole nie moge sie doczekac zdjecia lozeczka z szuflada w wykonaniu Twojego meza :)
    Dzięki :) w sumie juz zrobione, tylko tak pusto bez pościeli, przewijaka itp.
    Pytałam o pojemniki, bo zastanawiam sie czy wejdą z boku łóżeczka bo ono ma takie szersze ranty?

Lali lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Angela89 lubi tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja juz nie rozumiem czemu ona juz mnie nie kopie jsk wczesniej.. :( niby w tym tyg juz powinno sie czuc wyrazne ruchy a ona zrobila sie bardzoo spokojna... no martwie sie ;/

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    To znaczy że jest główkowo :0 Nauczyłam się na szkole rodzenia :P

Wiem :) ostatnio na usg była na ukos i lekarka mówiła że lada dzień fiknie no i jakiegoś ranka się obudziłam i poczułam że inaczej leży :)

Ida lubi tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    Dzięki :) w sumie juz zrobione, tylko tak pusto bez pościeli, przewijaka itp.
    Pytałam o pojemniki, bo zastanawiam sie czy wejdą z boku łóżeczka bo ono ma takie szersze ranty?
    Tez sie zastanawialam nad tym, ale w ostatecznosci powiesze je z przodu tez bedzie ok chyba :)

misia83 lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    To ja juz nie rozumiem czemu ona juz mnie nie kopie jsk wczesniej.. :( niby w tym tyg juz powinno sie czuc wyrazne ruchy a ona zrobila sie bardzoo spokojna... no martwie sie ;/

Rudzia nie masz co się martwić, ja też wczoraj się martwiłam bo mała się w ogole prawie nie ruszała. Ja ruchy teraz coraz częściej widzę- jak faluje mi brzuch niż czuje. Dziś mnie tylko poskrobała aż krzyknęłam ała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 22:38

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Rudzia ale dzieciaczki coraz wieksze a miejsca coraz mniej. U mnie charakter ruchow tez sie zmienil, kiedys byly glownie kopniaki w roznej lokalizacji, teraz tez sa ale mniej, jakies gmeranie a najwiecej to takiego przeciagania pod skora, ze az brzuch faluje, jakies wypychanie.
    No wlasnie i nie codziennie ta aktywnosc jest taka sama, sa dni ze bardzo bardzo sie rusza, a sa ze mniej, takich dni zeby totalnie nic to w sumie nie mialam, ale moj ma adhd po tatusiu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 22:40

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak mi tez brzuch falowal kopala mnie a teraz nic!! :( i tak jest od kilku dni..

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    No tak mi tez brzuch falowal kopala mnie a teraz nic!! :( i tak jest od kilku dni..
    masz przeciez detektor, przyloz go i sie uspokoisz

Angela89 lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

• misia83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Tez sie zastanawialam nad tym, ale w ostatecznosci powiesze je z przodu tez bedzie ok chyba :)
    Czyli plan mamy podobny:)

Lali lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
‹‹ 2584 2585 2586 2587 2588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ