Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aguś86 wrote:Jeju strasznie wyglądało to wkłuwanie się tą ogromną igłą w kręgosłup, a ta babka tak przy tym jęczała...
Także nie oglądaj już Porodów.
Czy to ten odcinek z młodą babką, taką blondynką na grzybka ściętą? Jeśli tak, to to mega panikara i aż śmiać mi się z niej chciało, jak to oglądałamZUpełnie jakby nie była świadoma, że poród może boleć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 16:00
-
nick nieaktualnyTylko dziś czytam bo nie mam siły na bieżąco pisać.
Cd wózków Ida pamiętaj, że to co będziesz wozić to nie tylko waga dziecka...chodzi o wytrzymałość stelażu i kółek, moim zdaniem udźwig to ważna cecha nie warto jej pomijać.
To samo waga wózka, ja identycznie jak Misia mieszkam na 3p bez windy, często wyjeżdżam sama, ważne aby wózek nie był kolosem 15kg bo po co mam męczyć kręgosłup?
Co do wieku jazdy w wozku... Ida wcale rzadkością nie jest w początkowych grupach dowozenie wózkiem dziecka. I wcale nie ma, że nie wypada. Ja mieszkam na dużym osiedlu, albo zaiwaniają rodzice samochodem albo biorą wózek i poranny spacer do przedszkola. Z małym, zaspanym glutkiem ciężko przejść 2km no chyba, że na barana weźmiesz marudkę i masz mocne plecy...
Ja używałam wózka do 3 lat, im później tym rzadziej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 16:02
mimka84, Amy_, Bambi85, misia83, weronika86, Gosha lubią tę wiadomość
-
No u nas i tak nie ma, więc nie ma dylematu
Zuzię urodziłam bez znieczulenia, bo dolarganu nie chciałam- bałam się że mnie ogłupi, a na dziecko też negatywnie wpływa, a jak już przyszedł moment krytyczny, że chciałam gaz rozweselający to się okazało, że jest rozwarcie 10 cm i już mi nie dadzą. Heh... Teraz to ten gaz se wcześniej zażyczę.
Tak Ida z taką co ciągle ryczałaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 16:07
Ida lubi tę wiadomość
-
Aguś86 wrote:Jeju strasznie wyglądało to wkłuwanie się tą ogromną igłą w kręgosłup, a ta babka tak przy tym jęczała...
Ida lubi tę wiadomość
-
Hej Kwietniowki! Popisalabym z wami ale czasu brak a wy drukujecie szalone! Melduje ze gęste po wizycie wszystko ok jest i będzie...Dziewczynka
Klaudia90, Amy_, mimka84, Bambi85, KasiaKwiatek, Angela89, lysinka, Lali, iwonka1077, Robotka1, Ida, mf, Krysti, Justinka, weronika86, Gosha, liwi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEeee dajcie spokój, przy porodzie w ogóle nie będziemy zwracały uwagi czy nam coś leci czy krzyczymy za głośno, albo czy nam dupy kawałek wystaje...
kto by się tym przejmował wtedy...
Cd karmienia piersią ja przy dziewczynkach karmiłam 11 miesięcy, z czego ostatnie półtora tylko przed snem. Teraz chciałabym podobnie, zobaczymy jak wyjdzie... Ale powyżej roku to już nieeeeAguś86, Robotka1, Ida, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny