Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ida wrote:Chcecie kolejny odcinek szkoły rodzenia? Wczoraj była kąpiel noworodka.
Tzn mam na temat kąpieli swoje nieco odmienne i bardziej rozsądne zdanie niż moja położna
Ida lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhaneczka wrote:Też to miałam i jak usłyszałam, że do umycia buzi dziecka schodzi jednorazowo 10 wacików to stwierdziłam, że nie będę tutaj takich bzdur wypisywać.
Tzn mam na temat kąpieli swoje nieco odmienne i bardziej rozsądne zdanie niż moja położna
U nas wyliczyła że schodzi okolo 5
-
Angela89 wrote:10 ?
Wyliczam:D 1- prawe oko na mokro, 2- prawe oko na sucho, 3- lewe oko na mokro, 4- lewe oko na sucho, 5- czoło na mokro, 6- czoło na sucho, 7- policzki na mokro, 8- policzki na sucho, 9- za uszkami na mokro, 10- za uszkami na sucho
No, to by było na tyle -
Angela89 wrote:10 ?
-
nick nieaktualny8485 - od razu będzie łatwiej sie do Ciebie zwracać " Aga od Papieża"
Zapomniałam Wam powiedzieć, że na wadze mam 11 na plusie.
aaa mam nową ciążową zachciankę od tygodnia hektolitrami piję miętę. Pyycha
A tutaj coś co dostałam w spadku po dzieciach siostry ( ani razu nie używane- czyli jednym słowem bardzo przydatne) Kto zgadnie co to jest ??
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhaneczka wrote:Wyliczam:D 1- prawe oko na mokro, 2- prawe oko na sucho, 3- lewe oko na mokro, 4- lewe oko na sucho, 5- czoło na mokro, 6- czoło na sucho, 7- policzki na mokro, 8- policzki na sucho, 9- za uszkami na mokro, 10- za uszkami na sucho
No, to by było na tyle
MAASAKRA u nas mówiła że na oczka po 2 na mokro, twarz ,uszka no i mówiła o jamie ustnej że tam też przemywać aby pleśniaki się nie pojawiły.haneczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzaryMary wrote:8485 - od razu będzie łatwiej sie do Ciebie zwracać " Aga od Papieża"
Zapomniałam Wam powiedzieć, że na wadze mam 11 na plusie.
aaa mam nową ciążową zachciankę od tygodnia hektolitrami piję miętę. Pyycha
A tutaj coś co dostałam w spadku po dzieciach siostry ( ani razu nie używane- czyli jednym słowem bardzo przydatne) Kto zgadnie co to jest ??
Hahaha kojarzy mi się z nocnikiem dla kobiety po porodzie ?Tylko dna nie ma
Bambi85, CzaryMary lubią tę wiadomość
-
Haneczka masakra tożto mojemu synowi buzie myłam mokrą pieluszką i drugim suchym końcem wycierałam, zadnych wacików i innych. A w kąpieli myłąm buzie ręką jak dużemu dziecku i nic mu się nie stało. Ja nie pamiętam co nam mówili na szkole rodzenia ale powiem szczerze , że więcej umiałam przed ich naukami. Może dlatego , że miałam doświadczenie z moim młodszym bratem. I to co WAM powiem to to , że żadne szkoły rodzenia nie nauczą was niczego czego byś sama nie wiedziała. Po urodzeniu włącza się taki instynkt macierzyński , że przy dziecku potrafić zrobić będziecie umiały wszystko. Nie myśląc zbytnio nad tym co robicie, będziecie robiły to automatycznie.
Ida, haneczka, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMantissa ja im dalej tym bardziej się niecierpliwie i coraz bardziej pozwalam sobie
ale odbija się to na mnie spięciami brzucha, ale już z górki... Jeszcze 3 tyg i wstaje całkiem żeby mnie nawet plecy miały lupac jak szalone , odliczam te 3 tyg jakbym na zbawienie czekała
planuje już wyjazdy itd , i myśle o antykoncepcji żeby w następna ciąże od razu nie zajść:p post mamy od września, wiec jak już będziemy mogli to uuuuu aż się boje
odstawimy mała na noc do dziadków chyba
iwonka1077, CzaryMary, Eweliśka lubią tę wiadomość