Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnka1501 wrote:Dzięki
pani w aptece się na mnie dziwnie patrzyła jak test ciążowy kupowałam
ale napewno się ucieszylas ze siostra jest w ciązy fajnie bedziecie mialy nie caly rok roznicy od siebie
fajnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 00:53
-
Część dziewczyny.
Pisze bo chce wam powiedziec , ze nie ma sensu zwlekanievz wizyta na IP. Cala ciąża przebiegała u mnie idealnie. W niedziele miaklam lekkie bóle brzucha, przeszły po no spie.
Wszędzie grzmią, ze to co przechodzi po no spie to nic ważnego. Posluchalam i nie pojechała na ip. w środę miałam planowana wizytę u lekarza.
Okazało się,ze szyjka skrócona do 2.5cm przy waszych problemach taki wynik to moze dużo ale dla mojej wzorowej dotąd ciąży to był szok. Dostalam tabletki.
Dzień później leże i napina mi się brzuch raz, drugi, trzeci... Jade. Nie.... Przeszło. Zostaje. Trwało to z pol godziny i na szczęście przeczttalam w tym czasie post Liloe zebralam się pojechalam.
Szyjka 2cm, główka w kanale, rozwarcie na palec.
Nie bolalo a skorcze były regularne co 2min.
Czeka mnie prawdopodobnie pessar bo to dopiero 31tydz.
Także nie czekajcie lepiej jak uznają was za matki wariatki. Kolejna historia, która takze niev wiązała się z bólem. Lepiej dmuchac na zimne
Pozdrawiam was i trzymajcie wszysrtke dzieciaczki ile się daWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 06:53
[/url]
-
Dzień dobry
Widzę, że wózek beżowy pobił ten zielonymy też stawialismy na bez ze względu na uniwersalność i tak jak za bezami nie przepadam tak w tym przypadku wszystko jest spójne
na żywo prezentuje się lepiej. Zieleń jest wesoła, taka żywa ale jak tylko dojdzie dziś kasa od brata to zamawiam
rany będę mieć nowy wózek dla Julka! Super się ciesze, bo nie było tego w planach!
Werka koniecznie pochwal się kotkami!
Anka gratulacje dla siostry! Ale niespodzianka, super)) no i uważaj z tym polpascem..
Jem i idę spaćweronika86 lubi tę wiadomość
-
PeggySue ojej u Ciebie tez problemy z szyjka? Co to się u nas dzieje.. Trzymaj się dzielnie! Zakładają jeszcze pessar w tym tygodniu?
Co do IP to ja już wielokrotnie pisałam dziewczynom żeby nie bagatelizować różnego rodzaju bólów brzucha, ciągnięć, twardnienia itd. U mnie to były objawy skracającej się szyjki i co najgorsze również rozwierającej.. każda z Nas jest inna ale w ciąży nie ma co być bohaterem, bo tu chodzi o życie naszych dzieci!weronika86 lubi tę wiadomość
-
Witam się po jakże przyjemnej pobudce o 6 na pobieranie krwi. O dziwo jestem całkiem wyspana zważywszy że udali mi się zasnąć dopiero po północy i o 2 wstawalam na siku.
Glodna jestem. ;_;
Peggy, u mnie szyjka 14 cm i rozwarcie na opuszek. Żadnych objawów poza bezbolesnymi twardnieniami. Ale nic o pessarze nie mówią, więc pewnie za późno.
Wercia, ja bym chyba zemdlala jakbym miała poród kotki odbierać. A ona ich nie odrzuci jak je dotykasz? Powiedz, to jakieś rasowe?
Miłego dnia. Będę na bieżąco.niestety na Operze nie mam obrazków, więc nie będę się odnosić, cytowania i polubienia też słabo działają jak coś. Ale chrom więcej transferu zżera, więc wolę tak.
-
MF wózek będę zamawiać oo południu wiec jeszcze głosy się liczą ale widzę, że bez wygrywa
tak samo uważamy z mężem, że jest delikatniejszy
Mój mąż też musiał pobudke do pracy o 6.20pewnie się chwilę spóźnił przez tego kapcie w swoim samochodzie no ale cóż, w końcu dziś 13nasty
Miałam iść spać ale może też nie pójdę? Mam kilka rzeczy do ogarnięcia dziś -
Hejka babeczki
Fasia też bardziej podoba mi się o beżowy, zwłaszcza jeśli naprawdę jest ciut jaśniejszy
Jessu Peggy co tu się dzieje z tymi szyjkami, dobrze, że pojechałaś na IP. Trzymaj się
Weronika, uwielbiam koty, musisz pokazać maluchy
Mf ja ostatnio też mam jakieś problemy ze snem, właśnie zdarzają mi się takie bezsenne dziury lub budzę się po 4 i koniec -
Mantissa o 6 na krew? Jacy oni życzliwi tam u Ciebie - u mnie jakoś 5.15 jest pobudka na temp, a zaraz później pobierają krew, wchodzą panie sprzątać salę i ogólnie od 5 to już spania nie ma
Za to po 20 po obchodzie oddział zamiera i wszystkie ciężarówki odsypiają poranną pobudkę
Coś mówią lekarze odnośnie dalszego postępowania? Czy leżysz i czekasz?
Mi też się wydaje, że na pessar jest za późno no ale nie znam się, lekarzem nie jestem. -
shimmer_lip wrote:Bry
fasia do bezu wszystko pasuje a do zielonego nie
do bezu pieknie pasuje chaberek
Dziękuję Kochana !!O to samo pytałam męża - a do którego bardziej pasuje chabrowy kocyk Julka ?
hihi ahhh te baby
shimmer_lip lubi tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 07:43
lysinka, Anka1501, Rudzia, mf, KasiaKwiatek, Aguś86, natt, weronika86, iwonka1077, CzaryMary, Ida, misia83, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
Anka faktem jest, że one wszystkie wyglądają bardzo podobnie. Dla mnie wózek to wózek - musi mi się podobać, musi być funkcjonalny (a ten jest, nawet spacerówkę sprawdzaliśmy czy nam się dziecko zimą w kombinezonie zmieści
), musi się go dobrze prowadzić, fajnie jak się łatwo odpina i gondolę i spacerówkę no jeszcze kilka innych funkcji na, które zwracaliśmy uwagę.
Na żywo wygląda lepiej, zdecydowanieCzymś to moje dziecię jeździć musi
A mi osobiście bardziej się spacerówka podoba aniżeli gondola hihi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 07:52
Anka1501 lubi tę wiadomość