Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzień dobry
ja podchodzę do tego, że piątek 13-go jest wyjątkowo szczęśliwy
Dziewczyny uważajcie na siebie, szczególnie te szyjkowe. Teraz dzieciaki duże, naciskają i będą się te szyjki skracały. Nie koniecznie musi się to wiązać z zagrożeniem ale jak już ból dochodzi albo skurcze...nie bagatelizujcie i jedzcie na ip!
Fasiabeż
Fasia, Gosha lubią tę wiadomość
-
Anka nikomu hehe
porównywaliśmy do XL xmove, bo dziewczyny pisały, że jest przyszłościowy tzn że spokojnie w spacerówce dziecko pojeździ te 2-3 lata. Także sprawdzaliśmy sobie szerokość siedziska, wysokość oparcia i długość na nóżki. Poza długością na nóżki, która jest jakieś 2-3cm krótsza to reszta wydaje się być taka sama
A jak wyjdzie w praniu to się okaże co do spacerówki już jesienią i zimą hihi
Anka to Ty się oszczędzaj! Szyjka króciutka, a do wizyty jeszcze ponad 3 tygodnie.. 36tc to już na spokojnie. Dla mnie to taka data w której odetchnę z ulgą, że udało mi się dotrwać i donosić ciążę. Wierzę, że już wtedy jakby Julek się urodził to da sobie radę bez zbędnych problemów -
nick nieaktualnyDo mnie dzisiaj dotarło słoneczko
spacerek z psem będzie a potem fryzjer i kosmetyczka.
Fasia każda z nas odetchnie w 36 tygodniu. Nawet jeśli nie mam kłopotów szyjkowych, cukrzycowych itp to mam swoje obawy jak każda z nas. U mnie chociażby wiek...ale wcale nie wyolbrzymiam, robię wszystko...tylko wolniejWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 08:07
-
Na razie leze i czekam, chociaz do końca nie wiem na co. Po południu drugie sterydy, wcześniej ktg a tak to nie wiadomo. Mało co tu mówią na razie. Na razie nastawiam się, że miesiąc poleże. Nawet mi pór posiłków nie powiedzieli, musiałam się dowiedzieć od wspollokatorek dowiedzieć. Na szczęście są w porządku.
jedna, taka starsza z 5 ciążą w 33 tyg leży już 3 tyg i będą ja trzymac aż do zaplanowanej cesarki, ale na pewno nie do 40 tyg. Ddruga kilka dni pprzed terminem, ID poniedziałku leży, bo ja rana po poprzedniej cesarce bolała. Więc pewnie lada dzień pofrunie, chociaż jej synus malutki.
Widzisz Fasia, nawet do 6 dali mi pospać. I drzwi po sobie zamykają.chociaż co chwilę ktoś wlazil.
-
Anka dawaj sernik !!
KasiaKwiatek wiem Kochana, że każda z Nas czeka na ten bezpieczny czas. To zrozumiałeTy sie tam nie zamartwiaj swoim wiekiem, moja Mama miała 38 lat jak ja się urodziłam i proszę jaka fajna laska ze mnie wyrosła
Mantissa no to pełna kulturka tam u Ciebie heheU nas były śniadania o 8, obiady 12-13, a kolacje o 17
Kurcze miesiąc masz zostać? No nic jak trzeba to dasz radę, silna babka z Ciebie! Najważniejsze aby dzidziuś siedział w brzuszku do bezpiecznego czasu
Anka1501, KasiaKwiatek, iwonka1077 lubią tę wiadomość
-
Anka1501 wrote:Fasia ja mam taką szyjke od 24tc.
Bóle miewam ale nie wpływają na długość czy rozwarcie. Trzymam się tego, że podobnie jak ze starszym synkiem mimo krótkiej szyjki urodze po terminie.
I tego się trzymamy -
mf wrote:Fasia - jak ja wybierałam wózek, to mi pracownicy sklepu miarkę pożyczyli i też mierzyłam
O tym nie pomyślałam !!w sumie nie wiedziałam jakie wymiary powinny być odpowiednie ale pomierzyliśmy rękami i na oko hehe
-
nick nieaktualnyEeee nie to, że zamartwiam się wiekiem, wszystkie badania wzór, szyja łabędzia, ja dobrze się czuję git...wychodzi, że jestem idealnym inkubatorem
Damy radę wszystkie, zobaczycieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 08:36
Anka1501, Fasia, weronika86, natt, Aguś86, lysinka, Gosha, Angela89 lubią tę wiadomość
-
Anka też o tym pomyślałam, że siostra dostanie w spadku ciuszki, bo zapewne po swoich dzieciach już nie ma
Kurcze ale fajnie !
dzieciaczki z jednego rocznika
)
Anka1501 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo tak... A tu od rana produkcja pełną parą... Czemu mnie to jeszcze dziwi?!
Fasia mój też okazał się jaśniejszy niż na zdjęciach co jest mi nawet na rękę.
Faktycznie w tych wózkach wielofunkcyjnych te spacerówki to mnie tak średnią urzekają, jedyna w której byłam zakochana to Graco Symbio B ale w końcu rozsądek wziął górę.Szkoda kasy bo i tak pewnie pojezdzimy tym wózkiem max rok bo sporo latamy samolotem i lekka parasolka będzie nam więcej niż przydatna.
Trzymajcie kciuki dziś za ciszę w moim telefonie bo będzie oznaczała, że badania wątroby są ok... Wczorajszy wieczór to myślałam że się zadrapie na amen ale to już chyba z nerwów, sama nie wiem.
Aaaaaaaaaaaaa i juz tylko 50 dni do terminu, ale jazda!Fasia, KasiaKwiatek, Gosha lubią tę wiadomość
-
sprobuje zaraz zrobic fotki, w pokoju problwalam ale za ciemne swiatlo mam, a z lampa tragedia... spribuje w kuchni i tak musze zmienic jej posciel..na razie widze tylko 4..mantisa to nie sa rasowce
a kotka rodzi sama, nie trzeba jej pomagac, ona ma do nas duze zaufanie, pozwala sie dotykac i maluszki..nie ma problemu
KasiaKwiatek, Gosha lubią tę wiadomość
-
Ważne żeby dzieciom było w tych spacerówkach wygodnie, a nam żeby sie je dobrze prowadziło - o nic więcej nie chodzi
Werka kombinuj gdzie się da, bo my chcemy zdjęcia tych małych ślepaczków
Natt trzymam kciuki!)
weronika86 lubi tę wiadomość
-
Nie mam już siły do tego ZUSu.. Mija tydzień od komisji, a na stronie dalej cisza - nie ma informacji o wypłacie świadczenia za moje poprzednie L4.. Nie wiem czy się kiedykolwiek tych cholernych pieniędzy doczekam. Dziś przyjdzie nowe L4, a ja nie mam kasy jeszcze za poprzednie. Szlag by ich trafił !
(