X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie zewnetrzne poszycie wozka chyba nie, ale to wewnetrzne co blizej dziecka? tak czy nie ? bo mam dylemat

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    no wlasnie zewnetrzne poszycie wozka chyba nie, ale to wewnetrzne co blizej dziecka? tak czy nie ? bo mam dylemat
    ja swoje od gondoli opiare bo lezy juz 3 lata to raczej trzeba ale pamietam ze nowe tez pralam te ze srodka tylko....

Bambi85 lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was była na IP z powodu słabego czucia ruchów? Bo od rana spokojna mała jest, po jedzeniu obiadu właśnie obserwuje czy się rozbudzi, a jak nie to chyba skocze na ktg

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Ja nie piore bo i tak malucha bede na kocyk albo na pieluche kladla ;-)

Bambi85, Aguś86 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O niee. Marta, zazdroszczę. Ja też chcę pessar! :P Nic mi nie proponują. Myślałam, że po 30 tyg już nie zakładają.

Piękne brzuszki macie, dziewczęta. :)

A w ogóle to mam lekką temperaturę. Niby 37,2 ale już mnie wpisali na "czarną listę". :P A czuję się wyjątkowo dobrze dziś. Nawet spac mi się nie chce. Ciekawostka. ;)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Czy któraś z Was była na IP z powodu słabego czucia ruchów? Bo od rana spokojna mała jest, po jedzeniu obiadu właśnie obserwuje czy się rozbudzi, a jak nie to chyba skocze na ktg

Ja w poprzedniej ciąży byłam chyba ze trzy razy. Tylko że ja nie czułam wcale.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwi nie żartuj!! Daj znać czy ci przeszło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 16:07

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwi u Ciebie mocno, u mnie słabo. Ja czuje ale bardzo bardzo lekko i nie reaguje na zaczepki... Maż już próbował tez zaczepiać i nic, w porównaniu z poprzednimi dniami różnica kolosalna

• liwi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka84 wrote:
    Liwi nie żartuj!! Daj znać czy ci przeszło

Narazie leże to nie czuje, tylko mała strasznie szaleje w tym moim brzuchu.

ałłł mam skurcz

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś mi się dzisiaj często brzuch napina, kurcze, żeby to znowu skurcze nie były :-( Normalnie czuję jak mi to moje dziecko na szyjkę naciska, nie wiem czemu ona się tak pcha, jak to jeszcze nie czas!!! Niedobre dziecko muszę przeprowadzić z nią dyscyplinującą rozmowę :-)
    Gosha mam pytanie do Ciebie ( będę Cię molestować, bo Ty już obyta z gestozą ;-) ) czy Tobie robią ten test opuchlizny z uciskaniem kości piszczelowej palcem przez 5 sekund???

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, nie panikuje, czuje ruchy ale słabiej moze mała ma leniwy dzień ;)

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta ja przedwczoraj miałam taki dzień... zaczepiałam, oddychałam przeponowo, wypiłam 1l coli, zjadłam 2 op skittlesów i dupa jakby dzieci nie było... przyszła godzina spania i myślałam że jej wyjmę z brzucha i odłożę do łóżeczka bo normalnie rozszaleli się na maksa :P
    Połóż się na boku i pooddychaj przeponą, może się ruszy. Tylko nie przesadzaj z tym oddychaniem żebyś nie zasłabła czasem.

Liwi połóż się i odpoczywaj! Jeszcze nie czas na rodzenie!

W ogóle to nie mogę tu z Wami siedzieć bo naczytałam się o tych sukienkach dresowych i oczywiście zrobiłam zakupy na all :/ M mnie zabije :P

Haneczka - tekst z pączkami jest czadowy :*

hwesta, haneczka lubią tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta jedź śmiało jak masz wątpliwości. Właśnie o tym mi wczoraj mówiła gin, ze jak cos niepokoi to jechać bez zastanowienia. Podepna Cie pod ktg i pewnie po ktg Cie puszczą, a Ty się uspokoisz.
    Zresztą Liwi też ;)
    Ja nie prałam nowego wózka nawet w środku. Teraz prałam i owszem, ale dlatego, że się przybrudził :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 16:25

hwesta, Bambi85 lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem, ale pod ktg zawsze milion ruchów wychodzi, nie chce na matkę wariatkę wyjsć :p bo czuje ruchy ale delikatniej ,pewnie da mi wieczorem popalić ;)

littletwig lubi tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez dzisiaj bardziej leniwy, jak na siebie oczywiscie, moze taki dzien, ale tak jak Agus pisze, jak masz niepokoj, to jedz sprawdz.
    No wlasnie nawrzucalyscie linkow, a ja tak jak Ewelcia pewnie zaraz kupie.
    Znowu byl kurier, dzisiaj jakis dobry rzut co jeden to przystojnijeszy a ja brzucha nie wciagnelam hehe.
    Przyszla wanienka z tym stelazem chyba co Amy wrzucala, mpoim zdaniem nie ma szans zeby do niego dopasowac wanienke z ikei, on taki troche gięty, wyprofilowany, do tego na pewno nie, ale na all widzialam takie bardziej proste, moze tamte bylyby ok

EDIT maz sie ucieszy, bo od wejscia do salony droga jest w kartonach, codziennie walczy z tymi kartonami a ja codziennie dostarczam mu nowych, ale dzisiaj wyjatkowo duze gabaryty :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 16:38

lysinka, Aguś86 lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta na pocieszenie jeszcze raz powtórze,że pessar jest ok i zakładanie to identyczne uczucie jak zwykłe badanie palpitacyjne więc nic nie boli. Ale to nie oznacza, że można normalnie funkcjonować. Niestety mam zalecenie bardzo oszczędzającego trybu życia i gdy tylko za dużo chodzę albo robię to czuję ciągnięcie w szyjce i trzeba uważać.Nie szalej więc dziewczyno:)

w4sqkrntullx6pdx.png

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia pochwal się co zamówiłaś:D ja to się trochę dygam na all kupować ubrań bo zawsze coś mi w nich nie pasuje:P

ja wózka nie piorę ani z zewnątrz ani wewnątrz. ma sie wywietrzyć do czasu porodu, zresztą nie będę izolować dziecka od różnych bakterii nawet od wózkowych:D

ale pojadłam dorsza:D mniam:D

BAMBI toś jeszcze nie odpakowała tych kartonów???:D

Aguś86 lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis odstawiłam dietę z powodu tych słabych ruchów i zjadłam na obiad ziemniaki z sosem pieczarkowym zagęszczonym śmietana i 2 jajka sadzone... Za 15 min robię pomiar cukru, aż strach

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mała się rusza, wiec zadziałało :p

misia83, Bambi85, Gosha, Aguś86, mimka84, Fasia, Ewelcia, Agusiek89, liwi, lysinka, weronika86, haneczka lubią tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LIWI to co piszesz wymaga konsultacji, takie moje zdanie...

HWESTA mój dzisiaj tez spokojny, praktycznie wogole nie czuje, jak robili mi USG to az mi gorąco było az zobaczyłam serduszko, a mały leżał i bawił sie stopa... A ja go w ogole nie czułam. Takie dni maja te dzieci nasze chyba, zbierają siły na godzine zero ;)

SYLWIA ja tam lubię byc molestowana na rożne sposoby, wiec luz ;) otóż nie robią mi tego testu, ale dotykają stopy, od kolan w dol mam spuchnięte, ręce, paluchy jak serdelki, buzia jak księżyc ;) ja mowię wprost ze rano mam spuchnięta twarz, od południa cała puchne, ważny przy tym jest przyrost wagi, bo widac jak woda sie zatrzymuje w organizmie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 16:57

sylvia007 lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
‹‹ 2839 2840 2841 2842 2843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ