Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
coraz bardziej zaczynają mi się podobać wasze odpowiedzi:D
no to nic, czekam do pierwszego na wypłatę i zobaczę skąd ją dostanę
choć koleżanka w pracy mnie uświadamiała że z zusu pewnie dostanę.
jak do 1 nie pojawi się nic na koncie to wiem że płatnikiem będzie zus, bo u nas w firmie zazwyczaj przed pierwszym są już przelwewy
HANECZKA chyba sobie skopiuję Twoją wypowiedź na przyszłość
ja też przyznam że nic nie nadrabiałam:) i nie zamierzam
ej a co sie Werce stało że na IP miała jechać???haneczka lubi tę wiadomość
-
ja zawsze wypełniałam PIT za pomocą jakiegoś tam programu z internetu potem drukowałam lub przepisywałam i oddawałam do US czasem po znajomości a z kasa to różnie czasowo było.
czy wypełnianie tej e-deklaracji zgodnie ze ściągą którą napisałyście to jest coś podobnie i spokojnie dałabym sobie z tym radę? -
Murraya wrote:mimka84, MłodaDamo
Niestety ja pracuje w małej firmie pon. 20 osób , dostałam Pit 11 od pracodawcy i Pit 11A od ZUS, w przypadku dużej firmy zawsze myślałam że otrzymuje się jednego Pit-a , no i dzwoniłam do księgowej-bo temat żyć mi nie daje, niestety ja się nie znajuu no i ona mi potwierdziła, że jeżeli firma jest powyżej 20 osób to Pit 11 za L4 za poprzedni rok wystawia pracodawca. ZUS już nic nie przesyła do pracownika. W necie niestety nie znalazłam odpowiedniego linka by to potwierdzić..
Kocham Cie za to!
Murraya lubi tę wiadomość
-
MILA no pewnie:) to jest ta sama zasada wypełniania pita:) tylko na koniec program pyta Cię czy chcesz go wysłać elektronicznie czy zanieść osobiście:)
ja sobie dziś ściągłam pierwszy lepszy program i tak zrobiłam:) -
Niestety ja pracuje w małej firmie pon. 20 osób , dostałam Pit 11 od pracodawcy i Pit 11A od ZUS, w przypadku dużej firmy zawsze myślałam że otrzymuje się jednego Pit-a , no i dzwoniłam do księgowej-bo temat żyć mi nie daje, niestety ja się nie znajuu no i ona mi potwierdziła, że jeżeli firma jest powyżej 20 osób to Pit 11 za L4 za poprzedni rok wystawia pracodawca. ZUS już nic nie przesyła do pracownika. W necie niestety nie znalazłam odpowiedniego linka by to potwierdzić..Murraya lubi tę wiadomość
-
Niestety ja pracuje w małej firmie pon. 20 osób , dostałam Pit 11 od pracodawcy i Pit 11A od ZUS, w przypadku dużej firmy zawsze myślałam że otrzymuje się jednego Pit-a , no i dzwoniłam do księgowej-bo temat żyć mi nie daje, niestety ja się nie znajuu no i ona mi potwierdziła, że jeżeli firma jest powyżej 20 osób to Pit 11 za L4 za poprzedni rok wystawia pracodawca. ZUS już nic nie przesyła do pracownika. W necie niestety nie znalazłam odpowiedniego linka by to potwierdzić..Murraya lubi tę wiadomość
-
Robotka skoro od końca grudnia jesteś na zwolnieniu a ZUS płaci ci po 31 dniach czyli na początku marca kiedy mają przelewy to najlepiej zadzwoń to się dowiesz ja tak zrobiłam i za cześć miesiąca płacą mi 10 a za drugą część np teraz 24
Robotka1 lubi tę wiadomość
-
Dziekuje za odpowiedzi Murraya. Ja od sierpnia na l4 a od polowy wrzesnia mam wyplate z zusu , bo moja firma jest mala ponizej 20osob i po 33 dniach wyplaca mi juz zus. Wiec musze miec od pracodawcy i od zusu pit tak zrozumialam.
-
nick nieaktualny
-
Oh Ci faceci ; P jak ja nie lubie jak moj odpisuje tak krotko a ja sie produkuje ; p