X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Jaga. Ciężko u ciebie widzę. Jak tu odpoczywać. Oczywiście nie życzę ci tego ale gdybyś była zmuszona leżeć w szpitalu, to może by dotarło do męża jak to jest kiedy wszystko na głowie jednej osoby.
    Najtrudniej przy przymusowym lezeniu właśnie leżeć z tylkiem, kiedy wszyscy dookoła robią pół godziny coś, co tobie zajęłoby 5 minut.

Wercia, to u mnie jest tak samo. Sam się za nic nie zabierze, chyba że będę gnebic, o sprzątaniu i gotowaniu to nie wspomne. Ale jak się okazało, że mogę trafić do szpitala to zaraz sniadanka były. :)

Myślałam że Amy ma Olka wypluc. :P

U mnie na stronie szpitala też nigdzie nie jest napisane co w torbie do porodu. Dopiero jak zapytałam położne to tak ogólnikowo powiedziały. A ile tych małych pieluch bierzecie? Cała paczkę czy tak z 20 na początek?

Amy_, weronika86 lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobity na tvp2 mariolka 30 lat wczesniej :D

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj jadąc do domu stwierdziłam że po co mi pampersy? :P mlody ma siusiaka więc jak się dobrze postara to się nie obleje, zamontuje mu kubki w łóżeczku może będzie trafiał do kubków ? :D
    <marzy>

weronika86 lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Asica Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    byla tesciowa krzyczaca na mnie ze orzeciez az tak nie boli zeby sie tak drzec..sama miala jebana 2 cesarki..wtedy nie wiedzialam...3 oolozne, 2 lekarzy i inna babka rodzaca za oarawanem..tragedia...teraz chce byc sama
    A jak teściowa z Tobą trafiła?
    W życiu bym teściowej nie wzięła choćby nie wiem jak cudowna była.
    Ale po cesarza to faktycznie mądra Jeana że śmiała do ciebie tak powiedzieć że aż tak nie boli

xtmhqo7.png
  • Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore 20 pamerów a maz dowiezie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 21:24

• Fasia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asica wrote:
    A jaki ten made in Poland jak byś mogła pokazać lub firmę podać lub link cokolwiek bo się waham a już chce kupić mieć z głowy..
    Tak w ogóle myślicie że koszula po porodzie się odbierze czy bierzecie jakąś co pójdzie na straty

http://colorstories.pl/produkt/kocyk-tkany-cottonclassic-dzika-chabrowy/
    Ja mam ten, jest śliczny :) jutro będę go prać więc dam znać czy coś się z nim stało. Aczkolwiek już jedna z nas go ma i mówi, że nic a nic się nie zmienił po praniu :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuźwa ale mnie okłada!!! to chyba za ten pomysł z sikaniem do kubków :P okej będą pampersy :P

Agusiek89, Fasia, weronika86, Aguś86, Gosha lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Fasia moj żyd został zaspokojony :PPPPP jestem 100 na plusie :P a nawet 200 bo 100 dostaliśmy od babci M :P

czemu się nie darłaś że pranie robisz wysłałabym ci Olkowe rzeczy :P wyprasowałąbyś wszystko za jednym zamachem :P

Chyba bym urodziła w trakcie tego prasowania ... Ale sobie siedziałam cały czas :) na stojąco to bym padła po 3 bodziakach...

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy to odpowiedź jest na to hasło jaki będzie temperament :)

Amy_ lubi tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Chyba bym urodziła w trakcie tego prasowania ... Ale sobie siedziałam cały czas :) na stojąco to bym padła po 3 bodziakach...
    ja też na siedząco będę prasować nie ma szans żebym ustała nawet z 20 min...

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusiek89 wrote:
    Amy to odpowiedź jest na to hasło jaki będzie temperament :)
    u Olka wiadomo jaki :P po mamusi :P

Agusiek89, weronika86 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Fasia?? 5 pralek ciuszków??? no co Ty?! ja będę miała 2 max :D żeś nakupowala :D

Nie wiem jaką macie ładowność swoich pralek :P Bardzo dużo miejsca zajęły kombinezony. Mam ich 6 od takich mega grubych zimowych po troszkę cieńsze. Jak je wrzuciłam to już prawie cała pralka. Nie chciałam mocno upychać ciuszków. Zostały jeszcze dwie z kolorami no i te dodatki co pisałam :)

Ale wiecie co? Moje ciuszki nie pachną.. Tzn ten zapach po wypraniu jest na tyle delikatny, że jak je dziś prasowałam kilka dni po wypraniu to nie miały żadnego zapachu ..

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn tylko dwa razy się zsikal nie do pampersa. Pierwszy raz na neonatologa a drugi raz na ścianę w sypialni. Piękna fontanna była :D

Amy_, weronika86, Aguś86, lysinka lubią tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dokazuje!! i schował dupę, nie wiem gdzie mam go bić :P dzisiaj mu się upiecze :P

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asica wrote:
    A jak teściowa z Tobą trafiła?
    W życiu bym teściowej nie wzięła choćby nie wiem jak cudowna była.
    Ale po cesarza to faktycznie mądra Jeana że śmiała do ciebie tak powiedzieć że aż tak nie boli
    askca ja jcieklam z domj w wieku 16 lat..to jedyna konieta z ktora mialam kontakt w ciazy..do dnia porodu istny aniol..pozniej diabel wcielony..urodzilam w wieku 17 lat.wszystko bylo zaplanowane z mnie, ubranka kupione za mnie, decyzje ze bedzie ze mna podjela za mnie..dobrze ze jebana za mnie jeszcze nie urodzila :-) teraz mam w doopie pomoce, radze sobie sama!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie cierpię prasować .. Ogólnie nie prasuję wcale rzeczy. Żelazko wyciągam raz na kilka miesięcy jak mąż ubiera koszule. A jak już wyciągnę i deskę i żelazko to prasuję wszystkie koszule i mam z głowy. Z tymi mini ciuszkami miałam problem .. Nie wiem czy dobrze je wyprasowałam.. A co jeśli nie? jakaś alergia będzie czy co? :/

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok koniec z głupimi tekstami bo zaraz do mnei zapuka policja :P że nienarodzonego biję :P idę po kanapkę.
    ale byłby wstyd jakby mnie mąż w kajdankach konwojował :D

Anka1501, Gosha lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff dobrnęłam do końca! W ciągu dnia było spokojniej niż teraz! :)

Ja dziś też mocno się zdenerwowałam na mojego, ech :/
    Na dodatek teraz jestem sama z synem, bo on sobie pojechał na zaległą pępkówkę i wróci jutro...

Dzisiaj skończyłam prasowanie ubranek :) już wszystkie są w komodzie. Zostały mi jeszcze kocyki i ręcznik, niestety prześcieradeł i ochraniacza nadal nie mam...

Wczoraj wieczorem miałam mega spięcia brzucha + bóle krzyżowe, trochę się przestraszyłam, na szczęście po prysznicu trochę popuściło... ale co lepsze teraz mam to samo :( B-H chyba mocno się odzywają...

Co do organizacji kosmetyków jestem zdecydowanie za tym aby były jak najbardziej pod ręką ;) a te co są związane z kąpielą i po aby były w jednym pojemniku/koszyku/pudełku bo gdy kąpiemy i ogarniamy po w innym miejscu niż mamy przewijak, bierzemy tylko ten koszyczek, a nie wyciągamy za każdym razem pojedyncze kosmetyki, waciki itp i musimy za każdym razem pamiętać o każdej rzeczy.

A co do odwiedzin w szpitalu, w tym co będę teraz rodzić to sale są dwuosobowe i w sumie bardzo małe, dlatego jest powiedziane że może przyjść tylko jedna osoba odwiedzająca, bo w sumie na więcej nie ma miejsca... i dobrze, bo pamiętam jak przy synku do tej drugiej laski przychodziło po 5osób jeszcze się na mnie gapili, ech kiepsko to wspominam i ten harmider... jak chce więcej osób to na głównym korytarzu można się spotkać... a i dzieci do lat 14 nie wpuszczają... jak pytałam mojej gin czy faktycznie tak jest i że mój 2,5 letni syn nie będzie mógł przyjść to ona na to, że aby dojść do tych sal co będę leżeć, przechodzi się przez salę z noworodkami-wcześniakami, które mają różne bakterie, infekcje i Tymek mógłby coś złapać, bo przypuszcza, że gdyby on był chory to byśmy go nie przyprowadzali... stwierdziliśmy że wytrzyma te 2-3 doby i zobaczymy się wszyscy w domu :)

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Nie cierpię prasować .. Ogólnie nie prasuję wcale rzeczy. Żelazko wyciągam raz na kilka miesięcy jak mąż ubiera koszule. A jak już wyciągnę i deskę i żelazko to prasuję wszystkie koszule i mam z głowy. Z tymi mini ciuszkami miałam problem .. Nie wiem czy dobrze je wyprasowałam.. A co jeśli nie? jakaś alergia będzie czy co? :/
    a że zapytam czy ciuszki dla dzieci prasuje się inaczej? :P czym ty się babo przejmujesz :P jak będzie miał alergie to metoda prasowania na pewno go od niej nie uratuje :P

weronika86, mantissa lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie wiem jak mam te ciuszki ułożyć w szufladach. Ja pierd*** jak mnie to irytuje.. Szuflady małe, płytkie, własciwie mam ich trzy więc muszę to jakoś tam scisnąć ale nie mam pomysłu w jaki sposób. Bo jak je poskładałam to wszystkie wyglądają tak samo - długi czy krótki rękaw, pajace czy śpiochy ..

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 2958 2959 2960 2961 2962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ