WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór dziewczyny!

Gubię się i cieszę zarazem, że na forum tyle kwietniówek się zrobiło. Udało mi się nadrobić dzisiejszy dzień ale jeszcze nie pamiętam nicków wszystkich dziewczyn.

Ja dziś za prasowanie się wziełam ale po godzinie byłam zbyt zmęczona żeby skończyć... załamka.Czuje się jak inkubator i nic innego nie potrafię chyba teraz robić poza hodowaniem mojego dziecka:)

Denerwujecie mnie tymi smakołykami, które pochłaniacie... jakieś lody, mucflary, owoce dla mnie zakazane... zlitujcie się, bo urodzę przedwcześnie byle zjeść coś takiego:(

Jutro strzeli mi 31 i jestem lekko załamana jak stara jestem:( Mąż mnie pociesza ale nie zmienia to faktu, że siwe odrosty są, ciało nie to i energia też.

Ja mam bardzo mały pokój,a przewijak mam na łóżeczku. Komodę zamówiłam nie typowo dzieciecą ale wysoką aby duzo się w niej rzeczy mieściło.

Zazdroszę Wam tak cudownych szpitali, które ubierają dzieciaczki w swoje ubranka... ja będę na karowej rodzić i muszę mieć wszystko i dziś zauwazyłam, że do jednej walizki to się na 100% nie zmieszczę...

odkąd jestem na diecie cukrzycowej z chlebem probody nie mam najmniejszych kłopotów z kupką... piszę to dla dziewczyn, które mają zaparcia że ten chleb super przeczyszcza i codziennie się załatwiam bez stęknięcia.

Jestem pełna podziwu dla kobietek, które mają małe dzieci i są w ciąży a często w problematycznej ciąży, przecież takiemu maluchowi trzeba poświęcaj multum czasu i o lezeniu można pomarzyć. Ukłon w Waszą stronę na prawdę!

Krysti i Rudzia rozmarzyłam się przez Was... te zdjęcia morza jak ja Wam zazdroszę!

Angela duzo sił! to juź niedługo się skończy i mała będzie w domku.

Dobranoc buziaki

Lali, lysinka lubią tę wiadomość

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehea zawsze cwiczylam kegle co z tego i tak popuszczalam w ciazy i to prawie od poczatku.... pozniej przeszlo ale cwiczylam dodatkowo.... teraz znow to samo i mam nadzije ze tez przejdzie po porodzie :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah Wera właśnie miałam pisać, że moje mięśnie Kegla mam wycwiczone przez 9 lat na moim facecie :D

iwonka1077, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hola hola jestem :-D nadrabialam bo po gościach którzy poszli o 17 mój K zabrał mnie do teatru :-D
    Chyba nie myślałyście że ominę stronę 3000??? :-D ale piedole nie rodzę :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 22:26

iwonka1077, Anka1501, Agusiek89, Fasia, Gosha, hwesta, Justinka, Rudzia, lysinka, weronika86 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka no ja się przed moim bałam najbardziej, w sumie to nie bałam ale wstydziłam .. mówię Mu, że nie tylko ja tak mam, że to też wina dziecka itd .. W sumie to nie komentuje tego, nie mówi że to coś złego itd więc mi łatwiej. Fajnie, że ich to nie brzydzi :) Ja ciągle noszę wkładki i co chwilę je wymieniam.. dramat :/
    A Kegle też będe ćwiczyć po porodzie :D

iwonka1077, Agusiek89 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Werka no ja się przed moim bałam najbardziej, w sumie to nie bałam ale wstydziłam .. mówię Mu, że nie tylko ja tak mam, że to też wina dziecka itd .. W sumie to nie komentuje tego, nie mówi że to coś złego itd więc mi łatwiej. Fajnie, że ich to nie brzydzi :) Ja ciągle noszę wkładki i co chwilę je wymieniam.. dramat :/
    A Kegle też będe ćwiczyć po porodzie :D
    tez na wkładkach ciagnę, czlowiek się cieszył ze okresu ni ma a i tak podpachy trzeba kupować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 22:26

Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja84 wrote:

Zazdroszę Wam tak cudownych szpitali, które ubierają dzieciaczki w swoje ubranka... ja będę na karowej rodzić i muszę mieć wszystko i dziś zauwazyłam, że do jednej walizki to się na 100% nie zmieszczę...

Jestem pełna podziwu dla kobietek, które mają małe dzieci i są w ciąży a często w problematycznej ciąży, przecież takiemu maluchowi trzeba poświęcaj multum czasu i o lezeniu można pomarzyć. Ukłon w Waszą stronę na prawdę!

Ja też muszę mieć wszystko swoje dlatego np. nie biorę paki pampersów tylko na kilka godzin, potem mąż dowiezie a z torby już powyciągam i koszulę i ręcznik i kilka ubranek i wodę do picia więc będzie luźniej :D
    Ja obawiałam się jak Madzia zniesie moją ciążę ale uwież mi, mąż mi wsparciem w tej kwestii i rodzina też :D zabierają ją czasem, mój brat dość aktywnie się przyłączył do opieki i pomocy w remoncie także nie jest źle :D

• Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek widzisz jak już blisko? :D
    a co tym razem będzie nagrodą :P po czopkach na 2000? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 22:28

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia a weź przestań :D za 30 lat Twój mąż będzie popuszczal i co? ma się wtedy wstydzić? żartuje oczywiście ;) takie rzeczy się zdarzają a czasem o wiele gorsze ;) ja się mojego faceta nie wstydzę bo w końcu to najblizsza mi osoba :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm no nie wiem... Ja po teatrze zaciągnęłam mojego do MC :-D zachciało mi się frytek i sheka czekoladowego :-D
    Może nagrodą będzie kolacja w McDonald's :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 22:32

iwonka1077, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusiek to fajnie masz :) ja jakbym chciała się od synka "uwolnić " na parę godzin to bym musiała opiekunce płacić bo nie mam nikogo takiego ;)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się boje ze jak się dopadniemy do siebie znów po porodzie to zaciaze w trybie natychmiastowym... A chce odpocząć z 2 lata ;)

Agusiek89, Gosha, weronika86 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka no ja wiem ale dla mnie to i tak mega krępujące .. Na szczęście to tylko czasowe :)

Anka1501 lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusiek89 wrote:
    Ja też muszę mieć wszystko swoje dlatego np. nie biorę paki pampersów tylko na kilka godzin, potem mąż dowiezie a z torby już powyciągam i koszulę i ręcznik i kilka ubranek i wodę do picia więc będzie luźniej :D
    Ja obawiałam się jak Madzia zniesie moją ciążę ale uwież mi, mąż mi wsparciem w tej kwestii i rodzina też :D zabierają ją czasem, mój brat dość aktywnie się przyłączył do opieki i pomocy w remoncie także nie jest źle :D

Taka rodzina to skarb. Ja to widzę w tej ciazy na kogo w rodzinie mogę liczyć i to są 2 osoby... mój tata który zawoził mi niezbędne rzeczy do szpitala (mąż miał wtedy pracę do nocy bo inwentaryzacja) i ciocia męża która po powrocie ze szpitala wiedząc że nie jestem w stanie się właściwie ruszać zrobiła mi zakupy i obiad a tak to rodzina jest ale żeby pogadać zazwyczaj przez telefon dlatego gdybym miała taką małą córeczkę jak Ty Agusiek to zero szans na pomoc chyba.... O męzu nie piszę, bo on wspiera ile może ale ze względu na dlugie godziny pracy nie jest duzo w domu.

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poproszę Frappe karmelowe :) to mogę rodzic na stronie 5000 :D

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Hmm no nie wiem... Ja po teatrze zaciągnęłam mojego do MC :-D zachciało mi się frytek i sheka czekoladowego :-D
    Może nagrodą będzie kolacja w McDonald's :-P
    Nie denerwuj kobiety ciężarnej na diecie!

Gosha, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Agusiek to fajnie masz :) ja jakbym chciała się od synka "uwolnić " na parę godzin to bym musiała opiekunce płacić bo nie mam nikogo takiego ;)
    teściowa mieszka z nami w domu tyl że oni mają parter a my górę :) kończymy remont klatki schodowej. Często mała chce iść do babci ale dziadek pali na dole więc wolę jak babcia do nas zagląda. A i moi rodzice znów są zakochani bo to pierwsza wnusia więc ją rozpieszczają. Czasem przyjadą i zabierają ją w my wieczorem po nią jedziemy.
    No i tak jak pisałam wcześniej, dużo potrafi sama się bawić :D

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja84 wrote:
    Nie denerwuj kobiety ciężarnej na diecie!

Po porodzie tez dostaniesz ;)

• Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ja też nie trzymam moczu ale najgorsze, że czasem się boje, że wody się sączą a nie mam odczynnika żeby sprawdzić.

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i często jest u nas bratanica męża, ma 6 lat ale młoda za nią głupieje. Świetnie się dogadują więc w sumie wystarczy dać im coś z wodopoju i przekąski i mogę się zając sobą mając delikatnie na nie oko :D

Fasia lubi tę wiadomość

‹‹ 2962 2963 2964 2965 2966 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ