X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy ja mam w takim razie podobny gust jak Ty i Jaga :-) mam dwie łazienki, jwdna brąz z elementami zieleni z wanną, druga biało grafitowy, prysznic z płytek i szklane drzwi :-D

Mila79 i Murraya widzę, że my matki 3 pociech będziemy, wyrabiamy ponad normę :-) będzie miał kto na nasze emerytury pracować :-P
    Ja w pierwszej ciąży +9kg,w drugiej +12kg a teraz już +14kg :-P...co zrobić...

Amy_, weronika86 lubią tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka to jak się dorobię choć połowy łązienki to się tym zainteresuje :D

Marta - moj nie gra ale też lubi tam długo siedzieć - może robi plany na życie? :P

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Murraya Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W naszym szpitalu nie możemy wnosić chusteczek nawilżająch, ponoć to samo zło. Z tym że ja mam do tego tematu dystans ( jakby tak patrzeć to wszystko szkodzi) no i zaufalam firmie Huggies- mało w nich konserwantów i w domu za każdym razem dupska dzidzi nie mocze tylko podcieram tym dobrociem :-D

82do3e5ebme2hhhv.png
    bajj0tsd343aweuc.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer octenisept nie szczypie :) To nie jest spirytus, jodyna czy woda utleniona. Super wynalazek. Ja odkąd kupiłam pierwszy raz 2 lata temu jak się urodziła córka to nie odkazam niczym innym ;) A dziecko jak się czymś zrani, przewroci i leci krew to ma jak w raju. Zawsze tlumaczymy Zuzi, ze ma mega szczęście że ktoś coś takiego wymyślił, bo za naszych czasów to bardziej niż upadek pamiętalismy odkazanie rany spirytem :P

KasiaKwiatek, shimmer_lip lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek powiem Ci jak już jesteś że dałaś ciałą (żeby nie pisać dupy bo to już wiadomo) :P z tym porodem na 3000 :P wiem że próbujesz się z tego wymigać ale choć bóli powinnaś dostać czy coś :P

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mój też urządza sobie posiadówy w łazience :/ ech zawsze z tel lub tabletem.. zawsze się dziwię jak on w tych 'zapaszkach' może siedzieć... ale jak twierdzi to jedyne miejsce gdzie ma chwilę spokoju :D ja to wchodzę i jak to jest najszybciej możliwe wychodzę ;) chociaż nie powiem, bo teraz w ciąży mają problemy z zaparciami jestem czasami zmuszona dużej posiedzieć i coś mnie trafia :)

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy a co ja poradzę, że mnie nie rusza nic? :-P ciśnienie 100/70, szyja łabędzia, skurcze BH od 21 tygodnia lekkie, bez bólu, kilka - kilkanaście dziennie zależnie od aktywności, zero upławów, zero nietrzymania moczu, no nic oprócz zadyszki, zmęczenia i kondycji na poziomie - 100% :-) mam czarne myśli, że przeterminuję znowu i dojadę na koniec kwietnia :-D

Amy_, weronika86 lubią tę wiadomość

• Murraya Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Amy ja mam w takim razie podobny gust jak Ty i Jaga :-) mam dwie łazienki, jwdna brąz z elementami zieleni z wanną, druga biało grafitowy, prysznic z płytek i szklane drzwi :-D

Mila79 i Murraya widzę, że my matki 3 pociech będziemy, wyrabiamy ponad normę :-) będzie miał kto na nasze emerytury pracować :-P
    Ja w pierwszej ciąży +9kg,w drugiej +12kg a teraz już +14kg :-P...co zrobić...

Haha racja. teraz to i szybciej te nasze dzieciaki do szkół idą to i do pracy szybciej ich zaprzegna, i co my będziemy miały z tego macierzyństwa ?

82do3e5ebme2hhhv.png
    bajj0tsd343aweuc.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Amy a co ja poradzę, że mnie nie rusza nic? :-P ciśnienie 100/70, szyja łabędzia, skurcze BH od 21 tygodnia lekkie, bez bólu, kilka - kilkanaście dziennie zależnie od aktywności, zero upławów, zero nietrzymania moczu, no nic oprócz zadyszki, zmęczenia i kondycji na poziomie - 100% :-) mam czarne myśli, że przeterminuję znowu i dojadę na koniec kwietnia :-D
    własnie czytałam o tym podsikiwaniu aż dziwnę że mnie to nie spotkało :D mnie sie zazwyczaj przytrafiaja sama przyjemności a teraz nic? za to ból kręgosłupowo - cipno - dupny mi doskwiera :D mozę wyczerpałam limit?

Koniec kwietnia? marzenie ściętej głowy :D urodzisz przed terminem :D

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to męska przypadłość :-D chyba każdy z nich ma ten rytuał siedzenia w kiblu...kiedyś gazeta, teraz smartfon lub tablet :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 12:30

Amy_, lysinka lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co, właśnie mi wpadło zupełnie nowe imię do głowy. Mało popularne. Zapomniałam, że takie istnieje. :P Krystian. Co myślicie?

KasiaKwiatek, Lali, weronika86, Justinka, lysinka, Agusiek89 lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te chłopy na pewno na darmo tam nie siedzą. mój na pewno obmyśla plany ataku w razie wojny :P

KasiaKwiatek, weronika86, Fasia lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja bym chciała :-D Najbardziej podoba mi się data 15.04 :-)
    A zapomniałam i nie puchnę na razie, jedno na co mogę się pożalić to ból bioder i kości ogonowej...tyle :-)
    W całej ciąży wzięłam wzięłam 2 nospy, 2 paracetamole i leki w czasie choroby...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 12:32

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    A wiecie co, właśnie mi wpadło zupełnie nowe imię do głowy. Mało popularne. Zapomniałam, że takie istnieje. :P Krystian. Co myślicie?
    Znam kilku Krystianów - fajne chłopaki :)
    Mi się swego czasu strasznie podobało Sebastian :D nie wspominając już o Konradzie <3 :P ale to może sentyment

mantissa, Agusiek89 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    te chłopy na pewno na darmo tam nie siedzą. mój na pewno obmyśla plany ataku w razie wojny :P
    A mój teorie spiskowe i polityczne układy rozkminia, tudzież ciekawostki historyczne wyszukuje :-D

Amy_ lubi tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    A mój teorie spiskowe i polityczne układy rozkminia, tudzież ciekawostki historyczne wyszukuje :-D
    no czyli same koniecznośći :D

KasiaKwiatek, Aguś86 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Znam fajnego Krystiana więc imię mi się podoba :)

Amy_, Murraya lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Mantissa podoba mi się. Znam jednego, bardzo zaradny i poukładany chłop :-D i przystojny :-P

Amy_ lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia Kwiatek Twój plan na stronę 4000 mi się podoba :) bo ja zarezerwowałam 3900 i to by się zgadzało bo jestem chwilę przed Tobą :D

Amy no jakby Ci to powiedzieć chł, chłe :D no na Twoim miejscu jak przyjdą te koszulki to bym je szybciutko uprała i jednak spakowała :D albo chociaż zrzuć wszystko na jedną górę żeby chłop to mógł do tej reklamówki z biedry szybko spakować :D

KasiaKwiatek, Amy_, Aguś86, weronika86 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer zrobie dokładnie tak jak napisałaś :D :P tylko reklamówkę znajdę żeby z żabki nie wziął :P

shimmer_lip, Agusiek89, liloe lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
‹‹ 2969 2970 2971 2972 2973 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ