X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy ja mam w takim razie podobny gust jak Ty i Jaga :-) mam dwie łazienki, jwdna brąz z elementami zieleni z wanną, druga biało grafitowy, prysznic z płytek i szklane drzwi :-D

Mila79 i Murraya widzę, że my matki 3 pociech będziemy, wyrabiamy ponad normę :-) będzie miał kto na nasze emerytury pracować :-P
    Ja w pierwszej ciąży +9kg,w drugiej +12kg a teraz już +14kg :-P...co zrobić...

Amy_, weronika86 lubią tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka to jak się dorobię choć połowy łązienki to się tym zainteresuje :D

Marta - moj nie gra ale też lubi tam długo siedzieć - może robi plany na życie? :P

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Murraya Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W naszym szpitalu nie możemy wnosić chusteczek nawilżająch, ponoć to samo zło. Z tym że ja mam do tego tematu dystans ( jakby tak patrzeć to wszystko szkodzi) no i zaufalam firmie Huggies- mało w nich konserwantów i w domu za każdym razem dupska dzidzi nie mocze tylko podcieram tym dobrociem :-D

82do3e5ebme2hhhv.png
    bajj0tsd343aweuc.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer octenisept nie szczypie :) To nie jest spirytus, jodyna czy woda utleniona. Super wynalazek. Ja odkąd kupiłam pierwszy raz 2 lata temu jak się urodziła córka to nie odkazam niczym innym ;) A dziecko jak się czymś zrani, przewroci i leci krew to ma jak w raju. Zawsze tlumaczymy Zuzi, ze ma mega szczęście że ktoś coś takiego wymyślił, bo za naszych czasów to bardziej niż upadek pamiętalismy odkazanie rany spirytem :P

KasiaKwiatek, shimmer_lip lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek powiem Ci jak już jesteś że dałaś ciałą (żeby nie pisać dupy bo to już wiadomo) :P z tym porodem na 3000 :P wiem że próbujesz się z tego wymigać ale choć bóli powinnaś dostać czy coś :P

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mój też urządza sobie posiadówy w łazience :/ ech zawsze z tel lub tabletem.. zawsze się dziwię jak on w tych 'zapaszkach' może siedzieć... ale jak twierdzi to jedyne miejsce gdzie ma chwilę spokoju :D ja to wchodzę i jak to jest najszybciej możliwe wychodzę ;) chociaż nie powiem, bo teraz w ciąży mają problemy z zaparciami jestem czasami zmuszona dużej posiedzieć i coś mnie trafia :)

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy a co ja poradzę, że mnie nie rusza nic? :-P ciśnienie 100/70, szyja łabędzia, skurcze BH od 21 tygodnia lekkie, bez bólu, kilka - kilkanaście dziennie zależnie od aktywności, zero upławów, zero nietrzymania moczu, no nic oprócz zadyszki, zmęczenia i kondycji na poziomie - 100% :-) mam czarne myśli, że przeterminuję znowu i dojadę na koniec kwietnia :-D

Amy_, weronika86 lubią tę wiadomość

• Murraya Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Amy ja mam w takim razie podobny gust jak Ty i Jaga :-) mam dwie łazienki, jwdna brąz z elementami zieleni z wanną, druga biało grafitowy, prysznic z płytek i szklane drzwi :-D

Mila79 i Murraya widzę, że my matki 3 pociech będziemy, wyrabiamy ponad normę :-) będzie miał kto na nasze emerytury pracować :-P
    Ja w pierwszej ciąży +9kg,w drugiej +12kg a teraz już +14kg :-P...co zrobić...

Haha racja. teraz to i szybciej te nasze dzieciaki do szkół idą to i do pracy szybciej ich zaprzegna, i co my będziemy miały z tego macierzyństwa ?

82do3e5ebme2hhhv.png
    bajj0tsd343aweuc.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Amy a co ja poradzę, że mnie nie rusza nic? :-P ciśnienie 100/70, szyja łabędzia, skurcze BH od 21 tygodnia lekkie, bez bólu, kilka - kilkanaście dziennie zależnie od aktywności, zero upławów, zero nietrzymania moczu, no nic oprócz zadyszki, zmęczenia i kondycji na poziomie - 100% :-) mam czarne myśli, że przeterminuję znowu i dojadę na koniec kwietnia :-D
    własnie czytałam o tym podsikiwaniu aż dziwnę że mnie to nie spotkało :D mnie sie zazwyczaj przytrafiaja sama przyjemności a teraz nic? za to ból kręgosłupowo - cipno - dupny mi doskwiera :D mozę wyczerpałam limit?

Koniec kwietnia? marzenie ściętej głowy :D urodzisz przed terminem :D

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to męska przypadłość :-D chyba każdy z nich ma ten rytuał siedzenia w kiblu...kiedyś gazeta, teraz smartfon lub tablet :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 12:30

Amy_, lysinka lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co, właśnie mi wpadło zupełnie nowe imię do głowy. Mało popularne. Zapomniałam, że takie istnieje. :P Krystian. Co myślicie?

KasiaKwiatek, Lali, weronika86, Justinka, lysinka, Agusiek89 lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te chłopy na pewno na darmo tam nie siedzą. mój na pewno obmyśla plany ataku w razie wojny :P

KasiaKwiatek, weronika86, Fasia lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja bym chciała :-D Najbardziej podoba mi się data 15.04 :-)
    A zapomniałam i nie puchnę na razie, jedno na co mogę się pożalić to ból bioder i kości ogonowej...tyle :-)
    W całej ciąży wzięłam wzięłam 2 nospy, 2 paracetamole i leki w czasie choroby...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 12:32

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    A wiecie co, właśnie mi wpadło zupełnie nowe imię do głowy. Mało popularne. Zapomniałam, że takie istnieje. :P Krystian. Co myślicie?
    Znam kilku Krystianów - fajne chłopaki :)
    Mi się swego czasu strasznie podobało Sebastian :D nie wspominając już o Konradzie <3 :P ale to może sentyment

mantissa, Agusiek89 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    te chłopy na pewno na darmo tam nie siedzą. mój na pewno obmyśla plany ataku w razie wojny :P
    A mój teorie spiskowe i polityczne układy rozkminia, tudzież ciekawostki historyczne wyszukuje :-D

Amy_ lubi tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    A mój teorie spiskowe i polityczne układy rozkminia, tudzież ciekawostki historyczne wyszukuje :-D
    no czyli same koniecznośći :D

KasiaKwiatek, Aguś86 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Znam fajnego Krystiana więc imię mi się podoba :)

Amy_, Murraya lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Mantissa podoba mi się. Znam jednego, bardzo zaradny i poukładany chłop :-D i przystojny :-P

Amy_ lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia Kwiatek Twój plan na stronę 4000 mi się podoba :) bo ja zarezerwowałam 3900 i to by się zgadzało bo jestem chwilę przed Tobą :D

Amy no jakby Ci to powiedzieć chł, chłe :D no na Twoim miejscu jak przyjdą te koszulki to bym je szybciutko uprała i jednak spakowała :D albo chociaż zrzuć wszystko na jedną górę żeby chłop to mógł do tej reklamówki z biedry szybko spakować :D

KasiaKwiatek, Amy_, Aguś86, weronika86 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer zrobie dokładnie tak jak napisałaś :D :P tylko reklamówkę znajdę żeby z żabki nie wziął :P

shimmer_lip, Agusiek89, liloe lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
‹‹ 2969 2970 2971 2972 2973 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ