X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry dobry :)

Dziewczyny mam laptopa swojego :D :D :D
    kocham go :D i mam na imię shimmer i jestem uzależniona od netu :D

Moje zgąbczenie nie pozwala mi na odwołanie się do wszystkiego co napisałyście od wczoraj :P bez kitu czytam wiem co czytam a jak już przelezę na ostatnią stronę to nie pamiętam co chciałam napisać :D sorki nie :D

Ida kochana ja wiem, ze Ty zdroworozsądkowa i twarda baba jednak... moja gin też mi każe jechać do szpitala jak moje ciśnienie będzie 140/90 lub wyższe i po odpoczynku nie spada. Ja w domu mam zazwyczaj 100/55 albo coś w ten deseń a u niej 130/85 i zawsze kręci głową i mówi, że to górna norma i jak dojdzie do tych 140/90 to lecieć do szpitala. Ale wiesz, Ty tu urządzisz :D
    a nie wiem czy któraś z Was pamięta tą reklamę Ikea z taką wstrętną teściową co to Kleopatrze truła o tym tronie co do niego kot jest przywiązany i jak on pociągnie to... to chciałam Wam powiedzieć, ze ta teściowa wyglądała identycznie jak moja babcia :D

A jeśli jeszcze o kocyki chodzi to ja kiedyś sobie na urodziny zażyczyłam taki z Ikea bawełniany co wygląda jakby go ktoś na drutach zrobił (chyba Ursula) a że on 99 zł kosztował i dla mnie to mega drogo to go trochę oszczędzałam i teraz go upiorę razem z dzieciowymi rzeczami bo Baśka będzie pod nim cudnie wyglądała :D

Ja też wczoraj Bogowie oglądałam ale mi się ten film bardzo podobał ;)

hwesta, mantissa, weronika86, lysinka, Justinka, KasiaKwiatek, Robotka1, Agusiek89, Nadzieja84 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ufam swojemu lekarzowi, ale mam zasade takiego troche ograniczonego zaufania i bywa, ze sie gdzie indziej konsultuje, poza nim jeszcze.
    Dzis w koncu wyprasowane mam rzeczy szpitalne i do swojej torby wrzucilam pierwszy zestaw ubranek z pampersem dla malej, zeby w razie czego byl pod reka :) A reszte Alicja bedzie miala u siebie w torbie :)
    Do mnie tez zaraz tesciowie przyjezdzaja, ale na chwile tylko, bo ida do kina na 14 :)
    Angela89 jak sie czujesz po cc? Buziaki dla Martynki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 11:25

weronika86 lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no właśnie Angela sto lat dla Martynki :D śliczna ta Twoja córcia :) i wiecie co? ja wiem, że nasze dzieci mają wyjść w kwietniu, no ewentualnie pod koniec marca ale mam takie momenty, ze już bym chciała tego gada małego wycałować :)

Amy_, weronika86, Agusiek89 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia - ech no to kolejna przeszkoda do pokonania przed wami trzymam cały czas kciuki za zdrowie Martynki :*

Malujcie laski pokoje bo już wam mało czasu zostało! Jaga u mnie kolor też wyszedł inny niż chciałam i już rzygać mi się chce TYMI niebieskimi oczojebnymi kolorami :D

ZAMÓWIŁAM WŁAŚNIE koszule do szpitala!!!!! i cycnik :D liczę na to że moja umiejętność mierzenia biustu i pod biustem i odpowiednia jego "obróbka" pozwoliło mi wirtualnie odpowiednio go dobrać :P okaże się ! :d

A przygoda koszulowa mnie intryguje :D zamówiłam największa żeby nie być nią owiniętą jak mumia :D mam problem taki że w cyckach zawsze wszystko duże a przez szeroką dupę w dupie obcisłe, więc sugerowałam się obwodem BIODRÓW i zamówiłam XL :D najwyżej się pospinam agrafkami? :P

koszuli - http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-bawelna-xl-42-i5038117113.html
    cycnik - http://allegro.pl/bawelniany-biustonosz-do-karmienia-wygodny-75-e-i5084746528.html

a co do ciśnienia - jasno mam powiedziane jakby było powyżej przyjętej normy - to nawet jak czuję się świetnie mam NATYCHMIAST zgłosić się do szpitala :) ale to raczej wiedza, którą podejrzewam że ma każdy :) Dla mnie ciśnienie jest cichym zabójcom. Nigdy problemów z nim nie miałam ale nie odważyłabym się tego bagatelizować będąc w ciąży - skurcze sobie mogę bagatelizować w tej chwili bo już koniec ciązy, ale jak bylam w 30 tygodniu to niestety po 3 dniach ich występowania nawet nie było mowy żeby zostać w domu - pakowanie torby i sru do szpitala - chociaż daleko mi do paniki. 6 dni poleżałam korona mi z głowy nie spadła :) w ciąży nie trudno coś przegapić dlatego uważam że lepiej wczas zapobiegać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 11:29

Angela89, shimmer_lip, Jaga, weronika86, lysinka, Justinka, KasiaKwiatek, mf, Agusiek89, liloe lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAAAA Andzia i ucałuj córkę tydzień to już kawał czasu :D

Angela89 lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta jaka cc?:) nie no żartuje powiem Ci myślałam że będzie gorzej ale ja prostu albo nie mam czasu aby sie pouzalac nad soba albo naprawdę az tak dobrze ja przeszłam. Po 6 godzinach wstałam od razu wyprostowana i normalnie funcjonowalam. Wczoraj szew mi zdjeli nie bolało, pani położna powiedziala ze rana pięknie sie goi. Myślę że Cc w moim przypadku byka dobrym rozwiązaniem bo szybko po niej doszłam do siebie.

shimmer_lip, Aguś86, Lali, hwesta, Jaga, lysinka, KasiaKwiatek, Agusiek89, liloe lubią tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeśli chodzi o zaufanie lekarzowi = no niestety ufność ufnością ale jak coś sie stanie, zdrowia nam nikt nie wróci a już na pewno nie życia i czasami warto kilka razy za dużo się konsultować u różnych lekarzy niż mieć jedną konsultację za mało.

w 1 trmystrze ciazy mialam tsh powyzej 4 i endokrynolog nic z tym nie robił. Uznał, że z tarczycą na usg jest okej i takie tsh może być.
    Kiedyś go nie było i poszłam do innego lekarza - kobiety i ona złapała się za głowe. ponad 4 ths w 1 trymestrze i lekarz nie dał leków?!! nakrzyczała, nawkurzaała się. Uświadomiłą, że ciążę mogłam stracić podkreślając że nie jest to regułą ale mimo wszystko ryzyko wzrosło tym bardziej ze wymiary mojej tarczycy niestety nie są takie ODPOWIEDNIE. jest za mała i niedomaga. Nawet jeśli miałaby się mylić to uważam że przyjmowane leki ( bo wdrożyła natychmiast leki) mi nie zaszkodziły a może pomogły? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 11:37

Jaga, mantissa, mf, Agusiek89 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dlatego ja wszędzie mam raczej pastelowe odcienie od beżów do brązów aczkolwiek w łazience walnęłam szary a przedpokój szaroniebieski. A dzieciakom chciałam rozjaśnić pokój ale nie zielonym zwłaszcza ze mam tak zieloną kanapę.
    Już wyobrażam sobie ten zielony kamuflaż :D Ale kupie jakieś nalepki im na sciany to sie nie będzie tak odznaczać :P
    A w sumie to pokaże wam prawie wykończoną łazienke bo się jeszcze nie pochwaliłam a co :P Brakuje tam części szafek z lustrami , już mam też szafke z misą i kranem ale to Wam pokaże jak skończe szafki:P

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/05cedba1a00c.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c3607bce5a4b.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c6e09a90ffe.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/364a0b966707.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d051f3ecaa64.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b9426d380f9f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 11:40

Lali, Amy_, Aguś86, shimmer_lip, Justinka, mantissa, MartaAlvi, KasiaKwiatek, weronika86, Krysti, lysinka, Robotka1, Gosha, Agusiek89, Fasia, Nadzieja84 lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga - bardzo gustowna ta łazieneczka :) lubię takie kolory ziemi. ale też uwielbiam zimne odcienie, szarość, biel, przytłumione odcienie niebieskiego :)
    az mnie telepię jak sobie pomyślę o urządzaniu mieszkania czy tam domu z Olkiem przy cycku :D

Jaga lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wow jaka metamorfoza :)!!
    Ja dzis na obiadku u mamy, siedze i nic nie musze robic, chociaz jeden dzien w tygodniu :)

Amy_, adk_1989 lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nienawidzę zielonego i se zielony kibelek zrobiłam :D

Amy_, Jaga lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Murraya Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 14:29

82do3e5ebme2hhhv.png
    bajj0tsd343aweuc.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i strasznie lubię brodziki takie płytkie - najchętniej bym u siebie zrobiła same płytki i wlasnie takie szklane drzwi pod prysznic i nic więcej :D na surowo :D
    a swoją drogą to masz super przestrzenny ten prysznić :D w sam raz na zabawy z małżem :D :P

weronika86, Anka1501, Agusiek89 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    A ja nienawidzę zielonego i se zielony kibelek zrobiłam :D
    znaczy się, że nie lubisz robić kupki i siuśków? :P za co tak kibelek pokarałaś? P

shimmer_lip lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga super łazienka :)
    Amy fajny cyckonosz i koszulka. Beżową wzięłaś?

Amy_, Jaga, Agusiek89 lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    znaczy się, że nie lubisz robić kupki i siuśków? :P za co tak kibelek pokarałaś? P
    Kupkę to nawet uwielbiam :D ale faktycznie ja nie z tych co czytają na klopie :D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Jaga super łazienka :)
    Amy fajny cyckonosz i koszulka. Beżową wzięłaś?
    Nie beżową, bo ja jestem blada jak ściana i bym w tym beżu zginęła.
    Poprosiłam o niebieską bo w opisie aukcji jest ona wymieniona a jakby nie mieli to niech będzie ten dziki róż :)

Aguś86 lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Kupkę to nawet uwielbiam :D ale faktycznie ja nie z tych co czytają na klopie :D
    boże ja też nie rozumiem jak można pojsc do kibla i siedzieć tam 20 min z krzyżówką czy gazetą w ręce. U mojego męża w domu się to praktykuję. to chore :P

shimmer_lip lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    My zrobiliśmy sobie odpływ liniowy i płytki i kabinę typu walk-in- sama szyba bez drzwi. Taki ascetyczny minimalizm i mniej szyb do mycia. Sesesese :D
    o właśnie tak mi się marzy :D zaraz znajdę zdjęcie :D masz zdjęcie swojej łaźni?

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Jaga wow jaka metamorfoza :)!!
    Ja dzis na obiadku u mamy, siedze i nic nie musze robic, chociaz jeden dzien w tygodniu :)
    Ten dom jak został postawiony 30 lat temu tak te kafelki na ścianach podłogach i inne duperelstwa poza kolorami ścian się nie zmieniły do momentu jak się wprowadziliśmy. Co roku na wiosne idzie 5-10 tyś na remont pomieszczenia czy dwóch, w tym roku ponad 15 poszło na łazienke i przedpokój, zostało jeszcze pomieszczenie gospodarcze , kuchnia i cała góra do zrobienia. Jak się mały urodził to na mus ( akurat przypływ gotówki spory był i chciałam kupić sobie samochód i wyjechać na wakacje zagramanice) ociepliliśmy ten dom i go otynkowaliśmy, ten dom pochłania tekie ilości kasy , że aż czasem nie wierzę , że tyle kasy mamy:(
    Do wakacji musze zrobić ogrodzenie bo stare się rozsypało a działka ponad 3 tyś m2 , dokończyć chce altanke i myślimy czy garaż postawić czy hydrofor z pompą wymienić ale chyba na garaż mąż poczeka a dalej w starej drewnianej szopie będzie zimą samochód stawiał. A i musze koniecznie jakieś małe sprawne auto kupić bo bez niego teraz to już będzie kłopot przy maleństwie.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
‹‹ 2967 2968 2969 2970 2971 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ