WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej niedzieli :)

Murraya, Gosha lubią tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! ;)

Fasia, widziałam, że miałas problem z układaniem ubranek. Kurczę, widziałam na jakimś dzieciowym blogu fajne szablony przegrodek do komody, ale na tel nie znajdę. :( W każdym razie polegało to na tym, że na kartce a4 (na połowie) wydrukowała piktogram rodzaju ubranka z rrozmiarem obok, złożyła kartkę na pół (ubranko i rozmiar z jednej strony, białe z drugiej), zalaminowala i powstały przegrodki między ubranka do komody. Ubranka układała tak, jak kiedyś ktoś pokazywał, grzbietami do góry. Nie wiem czy logicznie wytłumaczyłam. :)

Apropos cisnienia. Właśnie leży że mna dziewczyna w 35 czy 36 tygodniu. Opuchlizny nie ma, jakichś częstych skoków też nie, tylko lekko podwyższone, ale mimo to lekarz ja do szpitala skierował i ona sama też mówi, że już by się bała do domu iść. W poprzedniej ciąży 2 lata temu też lezala na ciśnienie, miała skoki, opuchlizne i białko w moczu. Wyobrazcie sobie, że w 35 tyg cchyba cudem w idealnym momencie polozna przyszła zbadać tetno dziecka detektorem (u nas sprawdzają co 2 h cała dobę), okazało się że tetno zanika, natychmiast pod ktg i błyskawicznie cesarka. Mała urodziła się z 1 punktem, tylko za bicie serca. Dopiero w ciągu kilku minut odzyskala czynności. Powiedzieli, że niby się pepowina owinela i przydusila. Cud normalnie. Mała na szczęście zdrowa jak ryba ale teraz ma dziewczyna stresa.

Angela, gratuluję pierwszego tygodnia. :) a co to się stało, że znowu mleko odstawili? Układ pokarmowy nie dawal rady?

A wiecie, wczoraj spotkałam na korytarzu dziewczynę, taka młodziutka, której też w 31 tyg odeszływody, na szczęście nie wszystkie i teraz obserwują. Mam nadzieję, że u niej też wszystko dobrze się skończy. :)

KasiaKwiatek, Murraya, Angela89, weronika86, Justinka, Agusiek89 lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa niestety tak, nie trawi pokarmu musimy czekać, wczoraj wymiotowala

iwonka1077 lubi tę wiadomość

• Murraya Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Dzień dobry! ;)

Fasia, widziałam, że miałas problem z układaniem ubranek. Kurczę, widziałam na jakimś dzieciowym blogu fajne szablony przegrodek do komody, ale na tel nie znajdę. :( W każdym razie polegało to na tym, że na kartce a4 (na połowie) wydrukowała piktogram rodzaju ubranka z rrozmiarem obok, złożyła kartkę na pół (ubranko i rozmiar z jednej strony, białe z drugiej), zalaminowala i powstały przegrodki między ubranka do komody. Ubranka układała tak, jak kiedyś ktoś pokazywał, grzbietami do góry. Nie wiem czy logicznie wytłumaczyłam. :)

Ooo też to widziałam:

1dd50f96.jpg

ze str:
    https://www.pinterest.com/kbs82/for-a/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 09:28

lysinka, mantissa, Justinka, Fasia lubią tę wiadomość

82do3e5ebme2hhhv.png
    bajj0tsd343aweuc.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela lubię za suwaczek nie za to że nie trawi pokarmu, na wszystko przyjdzie czas nie martw się ,będzie dobrze...

Angela89 lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Ida Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 21:53

Robotka1 lubi tę wiadomość

• lysinka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :) ale jestem szczęśliwa, w końcu przyjechał do mnie zamówiony na początku miesiąca stół :-) mam już coś więcej niż kanapę w salonie :-)
    Angela gratuluję pierwszego tygodnia Martynce. Trzymam kciuki, żeby szybko mogła jeść.

Angela89, Krysti, shimmer_lip, Justinka, Agusiek89 lubią tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Spędziliśmy wczoraj cały dzień u teściów więc znów jestem w czarnej D.
    Oglądaliśmy też wieczorem film "bogowie" ale w sumie to taki troche nudnawy, bez szału bym powiedziała.

Widzę, że dołączyły do nas nowe koleżanki :) Witajcie dziewczyny!

Angela ja to codziennie jestem myślami z Wami. Cała moja rodzinka miała już przyjemność pooglądać słodką Martynkę :) Grono kibiców stale jej sę powiększa!
    Mam nadzieję, że ta nietolerancja Twojego pokarmu to tylko chwilowe problemy. Trzymacie się dzielnie kobitki! :) i sto lat sto lat z okazji pierwszego tygodnia!

Jadę dziś mamie zawieźć wyprane ciuszki Natalki do prasowania :P Kazała mi wyprać i przywieźć bo to dla niej taaaaka frajda :D Spoko mamo - z miłą chęcią :P

Miłej niedzieli!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 10:01

Angela89, mantissa, weronika86, lysinka, Murraya, Amy_, Justinka, Agusiek89 lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murraya wrote:
    Ooo też to widziałam:

1dd50f96.jpg

ze str:
    https://www.pinterest.com/kbs82/for-a/

toż to ze stronki naszej forumowej koleżanki "ebrzosowskiej" :)
    Ma dziewczyna pomysły. Też muszę sobie wydrukować te zakładki :) Ciuszki juz poukładane w komodzie więc czas je opisać coby mąż ogarnął temat :P

weronika86, Aguś86, Amy_, Agusiek89 lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida, ale ja wcale nie pisałam o tej mojej wspollokatorce, żeby cię straszyć czy coś. raczej chodzilo mi o to, że wszystko może się zdazyc, nie tylko z powodu ciśnienia. Ja też przecież nie miałam żadnych niepokojących objawów i co? Leze w szpitalu. a inny lekarz być moze kazalby się oszczędzać w domu. Wszystko może się zdarzyc i nie zawsze mamy na to wpływ. Ale rozumiem też, co liloe miała na myśli w związku z pytaniem i ignorowaniem rad. Więc już się nie fochujemy, bo znowu się atmosfera zepsuje.

Murraya, tak, to dokładnie te przegrodki. Tylko ja gdzies na blogu cała instrukcje z szablonami do wydruku chyba widziałam.

A w ogóle to sie dziś nawet ogarnęłam, brwi wyregulowałam i nawet lekko pomalowałsm. a co. :)

weronika86, Aguś86, Amy_, MartaAlvi, mf, Agusiek89, liloe lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Asica Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mf wrote:
    KasiaK-nadal w dwupaku?

Asica-kocyki mam 4-2takie misiowe, 1 calkiem bawelniany/plocienny, a 1 z jednej strony miekka bawelna, a z drugiej inny material,to chyba cos jak minky,o ktorych dziewczyny pisaly;)

Dziewczyny-co do cisnienia,chyba chodzi tez o to,ze w polaczeniu z opuchlizna,czy innymi objawami,to wysokie cisnienie moze chyba gestoze oznaczac (tak czytalam,ale ekspertem nie jestem,wiec moge sie mylic) i mysle,ze dlatego noektorzy lekarze sa przewrazliwieni i mozliwe,ze dlatego tej dziewczynie w szpitalu rozwiazywali ciaze w 35tc.
    A ten bawełniany plucienny jaki?

xtmhqo7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Doberek :)

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dopiero sie objdzilam :-) u mnie godzinaa wczesniej wiec tego :-) pospalam w koncu :-) dzisiaj mam ochote na wolowinke z sosie wlasnym i ogorasa :-) nie ronie rosolku :-) chce miecho :-)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gajne te przegrodki...maz dopiero po 5tym marca bierze sie za remont pokoiku..to 2,5m na 3m wiec pojdzie w dwa dni :-) i chyba kupie jednak komode...trzeba poszukac czegos co by pod lozeczko i przewijak pasowalo :-)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida biorąc pod uwagę ,,że ostatnio wypowiadałaś się na temat podwyższonego pulsu (pisałaś , że masz wysoki a jesteś wysokociśnieniowcem bo zawsze masz ciśnienie wyższe powyżej normy, tam ci przytoczyłam nawet normy jakie są i kiedy występuje nadciśnienie tętnicze, co wtedy wydawało mi się dziwne , że twój gin nie reaguje) jesteś bardzo odważna ale tak masz racje to twoje zdrowie , twoje dzieciątko i twój interes by się zainteresować tym , że coś się może wydarzyć. Nie bez powodu lekarze trąbią o podniesionych wartościach ciśnienia ( a w twoim przypadku dodatkowo jeszcze opuchlizna). No naprawdę podziwiam , że dla Ciebie to nic takiego. Ale patrząc pod względem twoich postów i problemów to w całej ciąży jesteś lekko nastawiona na ciążę. Poprostu jesteśmy panikary i tyle. I wybacz , że nastraszyłam Cię opowieścią o koleżance i jej córce. Dla mnie jest to nauczka , że w zdrowej ciąży , przebiegającej idealnie 24 h i podwyższone ciśnienie narobiły cholernego rabanu i wszystko się może wydarzyć.

Nie będę już wypowiadała się na temat czyichkolwiek dolegliwości bo nie jestem lekarzem. Ja natomiast nie będę żonglować życiem swoim i swojego dziecka i napewno nie zaufałabym lekarzowi na tyle , by jego zdania nie zweryfikować jeśli miałabym jakieś wrażenie , że jest coś nie tak.

Weronika włąśnie mąż maluje pokój, miał być limonkowy z większą domieszką cytrynowego a jest kurczaki zielony, chciałam inny mam inny:)

Angela89, Amy_, weronika86, lysinka, KasiaKwiatek, Fasia, Gosha, Agusiek89, liloe, adab lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • mila79 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny milej niedzieli,

Anka - ja mieszkam 170 km od Gdańska, mój brat mieszka w Gdańsku, ja ostatnio średnio raz w miesiącu w byłam w Gdańsku, ale już nie zamierzam wiec wykorzystam rodzinkę do zrobienia kilku zakupów, nie mam np. pralki w łazience żeby połozy przewijak więc pomyślałam że taki stolik do przewijania z Ikei dobrze się sprawdzi, a koszt nie wielki

Nadzieja - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, co ty stara 31 lat, ja mam 5 więcej i wcale się staro nie czuję, może przez tą ciąże, haha

Angela - wszystkiego najlepszego dla Martynki z okazji pierwszego tygodnia

Murraya - myślę że przy 3 dzieci to szybko stracimy swoje ciązowe kilogramy, ja na razie 14 na plusie, przy pierwszej miałam 9 przy drugiej 19 a jak u ciebie z kg. ?

Murraya, KasiaKwiatek, Agusiek89, Nadzieja84 lubią tę wiadomość

relge6ydcagtei15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja się wypowiem. Ufałam swojej lekarce w sumie jej nic do zarzucenia nie mam . Ale jej mężowi tak to samo dotyczy się lekarza który mnie badał na IP jakiś miesiąc temu. Jak wiecie byłam wtedy z tymi upławami na IP lekarz nie powiedział wprost że to wody ale również nie powiedział że to nie są wody ale wypuścił mnie do domu i kazał obserwować. Następnego dnia była powtórka zostałam skierowana do męża mojej gin do szpitala tam stwierdził że to moja natura i że to nie są wody - przyniosłam nawet ten cały płyn. 13 lutego jak poleciały mi wody znów zebrałam to leciało ze mnie wyglądało to identycznie jak wcześniej jak pisałam gdyby nie ten glut pewnie bym siedziała w domu bo przecież 2 lekarzy mówiło mi że to upławy. Teraz jestem wręcz pewna i lekarz w szpitalu to potwierdził że od tamtego momentu sączyły mi się wody. Więc ja już nigdy nie zaufam w 100% lekarzowi. Moja intuicja była dobra że panikowałam że 2 razy pod rząd byłam na IP - tylko wtedy mnie lekarze olali.Nie mam co gdybać ale pewnie bym była dalej w 2 paku gdyby dobrze diagnoze postawili. Tak samo z wyrostkiem niby zwykły ból ale też pojechałam i wyszło co wyszło. Co do ciśnienia jeżeli ciśnienie nie jest takie ważne w ciąży to dlaczego każą je obserwować i w szpitalu je bardzo często mierzą ?

Jaga, Aguś86, Amy_, mantissa, weronika86, lysinka, Murraya, MartaAlvi, KasiaKwiatek, Gosha, Agusiek89, liloe, adab lubią tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Uuuuhoho ale mnie ominęła konwersacja:)
    No ja podobnie nie panikuje a ciśnienia nie mierze codziennie tylko jak widze położna -raz w miesiącu :)
    Ale ja tez nie mam problematycznej ciazy -idzie wszystko zgodnie z planem -maluch sie rusza regularnie cAsem sa zastoje 2godzinne no ale bez przesady pospać tez sobie chłopak musi:))
    Brzuch mi czasem twardnieje czasem pobolewa ale to norma na tym etapie...
    Mi położna dała wyraźne wytyczne kiedy mam dzwonić jak coś....
    A cisnienie mam 120/80 i wg mojej położnej to perfect książkowe:) takze nie panikuje takie utrzymuje sie od samego poczatku czasem ciut niższe czasem ciut wyższe :)ale jest ok

A wczorajszy dzien przetrwałam byłam w domu o 12:)
    Ślub chińsko-angielski i wieczór panieński mojej siostry zaliczone :) -maluch dostał niezłego treningu bo juz na wieczór czułam nogi ale co sie z małym objęliśmy pyszności to nasze:))
    Za tydzień siostra ma kolejny wieczór panieński i od rana mam WKNCU szkole rodzenia:))

weronika86 lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela Martynka dzielna dziełcha:) Mam nadzieję , że jej układ pokarmowy zacznie funkcjonować poprawnie i zacznie ładnie trawić twoje mleczko. Miałam w całęj tej konwersacji i moim elaboracie przytoczyć twój przypadek , że pół h od wizyty u gin jechałaś do szpitala bo wody odeszły. W ciągu 5 minut wszystko się może wydarzyć.

Lwica książkowe ciśnienie , super , że wybawiłąś się na weselu. JA bym chyba po 1 tańcu 3 dni do siebie dochodziła. Męczę się strasznie i sapie jak stara lokomotywa:D
    Też nie panikuję, ale jeśli coś utrzymuje się przez dłuższy okres czasu ( wysokie ciśnienie, ostre bóle , regularne skurcze nie przechodzące po prysznicu ) to zawsze lepiej to sprawdzić. Lekarze zawsze powtarzają , że lepiej 5 razy przyjechać więcej na IP czy do lekarza niż raz nie pojechac i załować. Ale to MNIE tak mówili i lekarze i położne.I tego się trzymam.

Angela89, weronika86, liloe lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)!

ANGELA trzymam kciuki za Martynke :*

NADZIEJA 100 lat :)!!!

Angela89, shimmer_lip, weronika86, Nadzieja84 lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
‹‹ 2966 2967 2968 2969 2970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ