Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Amy_ wrote:boże ja też nie rozumiem jak można pojsc do kibla i siedzieć tam 20 min z krzyżówką czy gazetą w ręce. U mojego męża w domu się to praktykuję. to chore
se trzepie coś na tableciku a potem ten sam tablecik na pościel kładzie, bleh
Nadzieja84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aguś taki był pomysł zeby zrobić tylko szybe bez drzwi i brodzik z płytek aleeeeeeee się okazało , że pewnych rzeczy się nie da przeskoczyć i stanęło na tym iż brodzik musi być kupny a drzwi zamykane.
Amy Wymiar łazienki tzn prysznica 120/90 gdybym zrobiła mniejszy to i tak bym nic nie wcisnęła w szpare co mi pozostanie a tak mam dużo miejsca na figle migle a i w razie WU mogę spokojnie wejśc pod prysznic pomóc się wykąpać babci mojego męża c zy teściowej gdyby była niedomagająca. Postawie na srodku taboret i na spokojnie się taką osobe wykąpie. (mam nadzieję , że do tego nie dojdzie , że będę musiała się nimi opiekować i siostra mojego weźmie na karb swój opieke nad teścową, bo babcią się zajmuje ale jak to opisywać nie bede) -
hwesta wrote:Czy z kosmetykow dla dziecka wystarczy jak wezme do szpitala octenisept , linomag i krem na wyjscie ze szpitala? Czy brac aspirator np? Wodę morską? Coś do kapania? Bo nie wiem
-
hwesta wrote:Czy z kosmetykow dla dziecka wystarczy jak wezme do szpitala octenisept , linomag i krem na wyjscie ze szpitala? Czy brac aspirator np? Wodę morską? Coś do kapania? Bo nie wiem
nam kazali mieć krem do pupy, octenisept i ten krem na wyjście możesz wziąćhwesta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jaga 120 na 90 to spory prysznic, wiadomo, że wszystko się robi tak by jakoś przestrzeń zagospodarować i jej absolutnie nie marnować szczególnie jak łazienka nie jest szczególnie duża. To trudne zadanie ale da się zrobić.
Szczególnie ważne jest właśnie jak są starsze osoby w domu czy małe dzieci wiadomo dzieci rosną ale każdego z nas czeka starość i jak robić remont łazienki to faktycznie trzeba brać wszystkie ewentualności pod uwagę a nie tylko nasze widzimisię
a myslałam, że urządzanie domu to taki pikuś psikusjuż czuję że to pochłonie cały mój wolny i zajęty czas
-
nick nieaktualnyJeszcze musze dokupic to tantum rosa, bo zapomnialam zamowic i mam wsio. W sumie wzielam 2 reczniki, majtki jednorazowe, te duze podpaski, 3 koszule, szlafrok, skarpetki,kapcie, ubrania dla malej (1 komplet reszta bedzie u niej w torbie), kosmetyki, nakladki na piersi,wkladki laktacyjne, japonki pod prysznic, stanik karmnik i chyba wszystko. Nie wiem czy trzeba miec jakies podklady na lozko dla siebie... ale o to sie musze dowiedziec w szpitalu chyba juz
Krem do sutkow zapakowalam tez
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 12:05
-
A ja pokonałam jeden ze swoich porodowych strachów
bo mnie okrutnie przeraziło to, że ranę po cc trzeba porządnie myć a nie miziać i pryskać tym octeniseptem! No i dla mnie to był horror bo sobie wyobrażałam, ze psikam jakimś alkoholem świeżą ranę i wyobrażałam sobie ten ból!!!
Ale luzik przetestowałam na mężuoctenisept nie szczypie
koleżanka sobie nim brochę psikała
Amy_ lubi tę wiadomość
-
malinka1984 wrote:Witaski.
Widzę że pakowanie toreb trwa a ja nadal się nie spakowałam
Dziś jestem mega senna,głowa mnie boli a syn szaleje.
Udanej niedzieli kobietki -
Witam...
oczywiście jak przypuszczałam mąż nie będzie przed południem, więc jak zwykle miałam racjęa tak się zapierał że będzie... za to powiedziałam że bez BigMac'a i shake czekoladowego niech nie wraca
Widzę że dyskusja na temat ciśnienia... a ja martwię się pulsem, wiem że może być podwyższone, ale czy np 140 jest ok? mam przy tym kołatanie serca... a ciśnienie w normie hmmm?
Buziaki dla Martynki z okazji tygodniówki
Nadzieja sto lat!!!
Amy bez problemu taką szybę kupisz i nawet z własnym napisem, wszystko kwestia ceny
Jaga niezła metamorfozalubię takie zdjęcia przed i po
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 12:13
Amy_, Angela89, Agusiek89, Nadzieja84 lubią tę wiadomość
-
Amy_ wrote:boże ja też nie rozumiem jak można pojsc do kibla i siedzieć tam 20 min z krzyżówką czy gazetą w ręce. U mojego męża w domu się to praktykuję. to chore
W dodatku sprzyja pojawianiu się hemoroidów
Ja też tego nie czaję. Ide, robie co mam robić i juz. Mój mąż za to 20 minut zawsze siedzi bo gra na telefonie w jakieś bzdety
Hwesta u nas tylko oliwkę i mokre husteczki kazali zabrać dla dziecka. Octeniseptu to tam mają w cholere więc szkoda swojego
Ja do tantum rosy muszę ten psikacz w jysku kupić jak tu którać polecała. -
shimmer_lip wrote:O nie! Ja nie pakuję! Ja mam jeszcze baaardzo dużo czasu!!! Zacznę w jakimś 36-37 tyg
ja nie wszystko nawet mam. Fakt że niewiele mi potrzeba bo szpital praktycznie wsio daje, ale koszule dopiero dzisiaj domówiłam bo mam ino jedno klapek ni mam. Choć listę sobie druknę co mam z badań wziąć bo nie wiem