X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    boże ja też nie rozumiem jak można pojsc do kibla i siedzieć tam 20 min z krzyżówką czy gazetą w ręce. U mojego męża w domu się to praktykuję. to chore :P
    Ja jestem obrzydliwa i mnie te rzeczy, które ktoś zanosi do kibla brzydzą zwyczajnie ;) se trzepie coś na tableciku a potem ten sam tablecik na pościel kładzie, bleh :(

Nadzieja84 lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    o właśnie tak mi się marzy :D zaraz znajdę zdjęcie :D masz zdjęcie swojej łaźni?
    Nie mam akurat na tablecie. Znajdę przy okazji na kompie ;)

Amy_ lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz wlasnie z tabletem chodzi do toalety :P
    Zastanawiam sie ile przytyje jeszcze do konca ciazy, teraz mam 8 kg na plusie, chyba taki pesymistyczny wariant to z 4 kg jeszcze?

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o takie coś. Ciekawe czy takie szyby są dostępne na rynku :)
    25dd6d9a5cf4a991med.jpg

hwesta, Jaga, mantissa, KasiaKwiatek, weronika86, Anka1501, lysinka, Agusiek89, Nadzieja84 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy z kosmetykow dla dziecka wystarczy jak wezme do szpitala octenisept , linomag i krem na wyjscie ze szpitala? Czy brac aspirator np? Wodę morską? Coś do kapania? Bo nie wiem :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 11:57

• Jaga Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś taki był pomysł zeby zrobić tylko szybe bez drzwi i brodzik z płytek aleeeeeeee się okazało , że pewnych rzeczy się nie da przeskoczyć i stanęło na tym iż brodzik musi być kupny a drzwi zamykane.
    Amy Wymiar łazienki tzn prysznica 120/90 gdybym zrobiła mniejszy to i tak bym nic nie wcisnęła w szpare co mi pozostanie a tak mam dużo miejsca na figle migle a i w razie WU mogę spokojnie wejśc pod prysznic pomóc się wykąpać babci mojego męża c zy teściowej gdyby była niedomagająca. Postawie na srodku taboret i na spokojnie się taką osobe wykąpie. (mam nadzieję , że do tego nie dojdzie , że będę musiała się nimi opiekować i siostra mojego weźmie na karb swój opieke nad teścową, bo babcią się zajmuje ale jak to opisywać nie bede)

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Czy z kosmetykow dla dziecka wystarczy jak wezme do szpitala octenisept , linomag i krem na wyjscie ze szpitala? Czy brac aspirator np? Wodę morską? Coś do kapania? Bo nie wiem :(
    Hwesta zależy od szpitala. U nas starczy krem do pupy i chusteczki nawilzane. A na stronce nie ma wymienionych potrzebnych rzeczy?

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    To Ci powinien szpital powiedzieć ale nie bierz ani do kąpieli ani aspiratora ani wody morskiej ;)
    nam kazali mieć krem do pupy, octenisept i ten krem na wyjście możesz wziąć ;)

hwesta lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer dziekuje za odpowiedz :)

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• Jaga Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta ja spakowałam tylko alantan plus i linomag na wyjście. Nic więcej bo i tak położne kąpią maluszki , oporządzają itp. A i oscenisept ale to bardziej dla siebie.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 21:53

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga 120 na 90 to spory prysznic, wiadomo, że wszystko się robi tak by jakoś przestrzeń zagospodarować i jej absolutnie nie marnować szczególnie jak łazienka nie jest szczególnie duża. To trudne zadanie ale da się zrobić.
    Szczególnie ważne jest właśnie jak są starsze osoby w domu czy małe dzieci wiadomo dzieci rosną ale każdego z nas czeka starość i jak robić remont łazienki to faktycznie trzeba brać wszystkie ewentualności pod uwagę a nie tylko nasze widzimisię :)
    a myslałam, że urządzanie domu to taki pikuś psikus :P już czuję że to pochłonie cały mój wolny i zajęty czas :/

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze musze dokupic to tantum rosa, bo zapomnialam zamowic i mam wsio. W sumie wzielam 2 reczniki, majtki jednorazowe, te duze podpaski, 3 koszule, szlafrok, skarpetki,kapcie, ubrania dla malej (1 komplet reszta bedzie u niej w torbie), kosmetyki, nakladki na piersi,wkladki laktacyjne, japonki pod prysznic, stanik karmnik i chyba wszystko. Nie wiem czy trzeba miec jakies podklady na lozko dla siebie... ale o to sie musze dowiedziec w szpitalu chyba juz :) Krem do sutkow zapakowalam tez :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 12:05

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaski.
    Widzę że pakowanie toreb trwa a ja nadal się nie spakowałam :P
    Dziś jestem mega senna,głowa mnie boli a syn szaleje.
    Udanej niedzieli kobietki

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pokonałam jeden ze swoich porodowych strachów :D bo mnie okrutnie przeraziło to, że ranę po cc trzeba porządnie myć a nie miziać i pryskać tym octeniseptem! No i dla mnie to był horror bo sobie wyobrażałam, ze psikam jakimś alkoholem świeżą ranę i wyobrażałam sobie ten ból!!!
    Ale luzik przetestowałam na mężu :) octenisept nie szczypie :D koleżanka sobie nim brochę psikała :D

Amy_ lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ocenisept 50 zł w aptece za taka mała butelinke!!! pojebało

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    Witaski.
    Widzę że pakowanie toreb trwa a ja nadal się nie spakowałam :P
    Dziś jestem mega senna,głowa mnie boli a syn szaleje.
    Udanej niedzieli kobietki
    O nie! Ja nie pakuję! Ja mam jeszcze baaardzo dużo czasu!!! Zacznę w jakimś 36-37 tyg :D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Justinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam...
    oczywiście jak przypuszczałam mąż nie będzie przed południem, więc jak zwykle miałam rację :P a tak się zapierał że będzie... za to powiedziałam że bez BigMac'a i shake czekoladowego niech nie wraca :D
    Widzę że dyskusja na temat ciśnienia... a ja martwię się pulsem, wiem że może być podwyższone, ale czy np 140 jest ok? mam przy tym kołatanie serca... a ciśnienie w normie hmmm?

Buziaki dla Martynki z okazji tygodniówki ;)
    Nadzieja sto lat!!! :)
    Amy bez problemu taką szybę kupisz i nawet z własnym napisem, wszystko kwestia ceny ;)
    Jaga niezła metamorfoza :) lubię takie zdjęcia przed i po :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 12:13

Amy_, Angela89, Agusiek89, Nadzieja84 lubią tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • MartaAlvi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    boże ja też nie rozumiem jak można pojsc do kibla i siedzieć tam 20 min z krzyżówką czy gazetą w ręce. U mojego męża w domu się to praktykuję. to chore :P

W dodatku sprzyja pojawianiu się hemoroidów :P
    Ja też tego nie czaję. Ide, robie co mam robić i juz. Mój mąż za to 20 minut zawsze siedzi bo gra na telefonie w jakieś bzdety :P

Hwesta u nas tylko oliwkę i mokre husteczki kazali zabrać dla dziecka. Octeniseptu to tam mają w cholere więc szkoda swojego :D
    Ja do tantum rosy muszę ten psikacz w jysku kupić jak tu którać polecała.

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    O nie! Ja nie pakuję! Ja mam jeszcze baaardzo dużo czasu!!! Zacznę w jakimś 36-37 tyg :D
    znaczy się że ja już powinnam ? :P
    ja nie wszystko nawet mam. Fakt że niewiele mi potrzeba bo szpital praktycznie wsio daje, ale koszule dopiero dzisiaj domówiłam bo mam ino jedno klapek ni mam. Choć listę sobie druknę co mam z badań wziąć bo nie wiem :P

lk80hku.png
    84pj0p2.png
‹‹ 2968 2969 2970 2971 2972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ