X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Asica Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Fasia to dobrze, że jeszcze nie padłaś w płynie lovela:D Gorzej , że zmogło Cię w proszku :P
    A tak na poważnie to zastanawiam się w jakich wy Biedronkach to kupujecie , bo Ja szukam i kurcze nigdzie tu u mnie nie ma:(
    Są cały czas w biedronkach i mleczka do prania, jednak jeśli w twoim mieście jest parę biedronek to zwróć uwagę że nie wszystko w każdej będzie, są większe i mniejsze i zaopatrzone we wszystko a i takie okrojone

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 08:20

xtmhqo7.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( niestety , mam nadzieje ze się nie powtórzy, nie będę się więcej tak śmiała !!!

Krysti lubi tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już skończylam swoją przygodę z pobieranie krwi i sikaniemw kubek :D

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś dopiero po 3 dobie nfz wraca kasę

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W środę mam wizytę u mojej gin i zobaczymy czy mi pobierze GBS ...chyba tak bo to 33 tydzień a potem widzę się z nią w 37...chyba już byłoby trochę późno
    Ja wczoraj w łóżku już, miałam takie lekkie bóle w dole brzucha. Kilka razy ale przeszło. Nie wiem czy to Miki mi tak napiera i gmera...dobrze, że wizyta pojutrze to upewnię się czy z szyjką ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 08:23

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 3 nocach? U nas zawsze trzymali 2 noce, czyli jakby 3 dni niepełne.

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 16:43

Justinka lubi tę wiadomość

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę w piątek i pewnie już od teraz co tydzień, a od 36 ktg w szpitalu raz w tygodniu . Ciekawe czy robią w niedziele ktg :p

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    W środę mam wizytę u mojej gin i zobaczymy czy mi pobierze GBS ...chyba tak bo to 33 tydzień a potem widzę się z nią w 37...chyba już byłoby trochę późno
    Ja wczoraj w łóżku już, miałam takie lekkie bóle w dole brzucha. Kilka razy ale przeszło. Nie wiem czy to Miki mi tak napiera i gmera...dobrze, że wizyta pojutrze to upewnię się czy z szyjką ok
    Kasia mój chyba mi w nocy gmerał ręką w pecherzu. Myślałam, że zdechnę, bo nie dosyć że się sikać chciało to jeszcze bolało.

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Po 3 nocach? U nas zawsze trzymali 2 noce, czyli jakby 3 dni niepełne.
    a czy pełne czy nie to nie mam pewności, bo ja zazwyczaj miałam ponad 3 dni.
    aaaaale jak byłam na łyżeczkowaniu i spałam w szpitalu 2 noce ale niestety przez to że nei były 3 doby zachowanie nie należało mi się nic :)

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nadal nie wiem gdzie rodzic czy karowa czy Inflancka, chyba zrobię losowanie :D

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mf wrote:
    Amy - ja ostatnio rzygalam przez zgage. Ciebie nic nie meczy?
    Moj Maz tez kategorycznie zabronil kupna tych pojemnikow z Ikea,wiec chyba zostaniemy przy materialowym organizerze, ktory w sumie i tak musimy kupic... ;)
    Mi cycki tez urosly 12-13cm! masakra! W biodrach wole sie nie mierzyc, bo juz i tak mnie waga doluje ;)
    Męczy mnei zgaga sporydycznie, ostatnio codziennie, ale mam refluks od tygodnia. Olek mi chyba przyciska żołądek bo mam w przełyku często jedzenie i nawet mi się odbić nei może bo mi treść żołądka wraca no i przez to rzygam :/ w sumie to dopiero 2 albo 3 dni wymiotuje.. muszę po prostu mniejsze porcje w siebie wciskać :)

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje ze dzieci nam uciskają bo ja tez w ciagu tyg kilka razy wymiotowałam

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja dziś też wizytę mam, miejmy nadzieje że wszys tko jest dobrze,
    Fasia a ty na te sterydy idziesz?czy się źle czujesz???

Aguś86 lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta a czytalaś opinie w necie, masz może koleżanki, którym możesz się poradzić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 08:30

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus tu i tu są dobre, tylko na tej Karowej jestem pod opieka poradni diabetologicznej i ktg tam będę robić bo mam bliżej. A Inflancka - leżałam tam 2 razy w ciąży i znam mniej więcej szpital :)

• mf Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 16:43

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • Murraya Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry,
    Livi też mam problem z torbą, nie dało się wszystkiego upchnąć, ale mąż codziennie będzie u nas, więc podzieliłam swój bagaż. W torbę zapakowałam to co na pierwszy dzień mi potrzeba a w reklamówkę rzeczy na wymianę ( dodatkowe ręczniki, rzeczy na wyjście dla mnie i bobasa)i mi ulzylo. również zamiast szlafroka mam sweter

Anka- gratuluję kolejnego tygodnia!

Jaga- nie wesoło, ale może jednak w dzień uda Ci się usnac,poducha między nogi i drzemaj

Asica- kupiłam na allegro 2 biustonosze dla matek karmiacych , najtańsze , ale miski o rozmiar większe a obwód zaniżylam,

Justinka- imiona żeńskie są piękne, chciałabym kiedyś wybierać ahh....Ada bardzo mi sie podoba, podobnie jak Ola, Magdalena, Wiktoria i Mirela i Agnieszka :-)

Nadzieja- mam w piątek wizytę u ginekologa i też zrobi mi posiew czyli w 36tc i 0 dn,

Gosha i Fasia-świetnie że zaplanowałyscie sesję zdjeciową, ja przy ciażach nie miałam, trochę żałuję, bo to pamiątka będzie na wieki.

Anka1501, Gosha, Nadzieja84, Justinka lubią tę wiadomość

82do3e5ebme2hhhv.png
    bajj0tsd343aweuc.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek no bo jakoś tak czujemy z mężem, że dotrwamy do kwietnia :D ja bym BARDZO chciała rodzić w kwietniu, najwcześniej 2 więc wtedy mogę się rozpakować i liczę na to, że Julek będzie współpracować hihi :D

Hwesta postaraj się tym nie przejmować. Dla mnie to mega dyskomfort.. Pisałam o tym kilka dni temu.. Teraz podczas choroby jak kicham czy kaszlę to zawsze coś tam poleci :/ uczucie fatalne !! No ale co zrobić ?? Takie uroki ciąży i tyle.. myślę, że mąż rozumie

Aguś planowo idę na 3 dni. Właśnie zeby szpital dostał kasę z NFZ

Iwonka - sterydy. Przekładane od 28tc ze względu na dobre rokowania hihi :) Liczę, że dziś też się okaże że wszystko dobrze i może nie pójdę? Wiem, ze to złudne i mi się nie uda no ale nie chcę.. Buuu.. Jeszcze będę w innym mieście, tam gdzie moja gin pracuje. Ona kładzie mnie na swój oddział. Powiedziała, że 3 dni i do domu. Liczę, że tak będzie, bo u mnie co trafiam to na tydzien :/
    Niedługo będę torbę pakować..

iwonka1077, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja spałam nawet nawet, tzn budziłam się co ok. godzinę i zmieniałam bok, a to trochę trwa i wymaga zachodu szczególnie z poduszką kojcem ;) o 7 musiałam się zwlec, bo po raz kolejny czekało mnie dawstwo moczu, żeby sprawdzić czy ta glukoza nadal jest w moczu. Na szczęście do labo się nie muszę fatygować, mąż zawozi, bo to obok jego pracy.

Chciałam dziś poprasować nieco, ale że wczoraj mi się po wycieczce do Ikei boleśnie spinał brzuch, to mi mąż wyniósł deskę do prasowania na strych, żeby "mi głupie pomysły do głowy nie przychodziły" :/ twierdzi, że poprasuje sam. Dużo już tam nie ma, ale chcę mieć szlafrok i koszulę do szpitala uprasowaną, to się może wreszcie spakuję.

Wczoraj w ikei jadłam gofra z bitą śmietaną i wiśniami (tak pachniały) i na sam koniec mi spadł i upaprałam całą kurtkę na brzuchu :D kurtka uprana, więc przez 2 dni z domu się nie ruszę. Zresztą i tak muszę leżeć i chodzić tyle co minimum (kibelek, lodówka, prysznic, otworzyć drzwi kurierowi ;))

Jaga- Ada bardzo ładnie, to był chyba typ Amy póki nie pokazał pisiorka ;)

To dziś Liwi i Fasia do szpitala. Liwi Ty też tylko na sterydy?

Mantissa, MF - jak w szpitalu?

Wczora była dysusja o płytkach łazienkowych. Ja mam w obu łazienkach płytki firmy Ibero (takie duże, ta firma ma cudowne płytki) i jestem w nich po dzień dzisiejszy zakochana. Dolna łazinenka krem z brązem i cudowny dekor ze storczykiem, a górna w szarościach i bielach z dekorami woda+kamienie, zimny surowy styl. No i nas jest mnóstwo luster w łazienach
    Kabina taka jak u Jagi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 08:39

Amy_, Justinka lubią tę wiadomość

‹‹ 2977 2978 2979 2980 2981 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ