X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY no sliczny pokoik :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę trzepac tego omleta :D

Amy_, Lali, Aguś86, Gosha, weronika86, Justinka, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• Arsenka Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    LILOE!!! SKUND ŻEŚ WZIĘŁA TAKI BRZUCH? też wyciągasz spod łóżka jak Fasiowa?

Arsenka ja nie liczyłam w ogóle, ale przez moje łożysko teraz lekarz kazał liczyć bo już koniec ciąży i wszystko może się zdarzyć...
    Kazał się trzymać jednej metody liczenia ruchów. I dał mi małą instrukcję wg Cardiffa - od 9 do 21 jeśli liczba róchów jest mniejsza niż 10 natychmiast IP

ehh ja zawsze myślalam że ciąża to sielanka :) a tu tyle zmartwień... mój synuś wgl. jest bardzo spokojny nie szaleje po całych dniach w brzuszku i czasem przysparza mnie to o ból głowy.. ale poczytam o tej metodzie .. dzięki :)

1usae6ydjd52jq0r.png
  • NY Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam czasem takie dni, że ciężko dobudzić małą, stukam, pukam w brzuszek i nic :/ wtedy się denerwuje, ale nie byłam jeszcze nigdy na IP, a znów na drugi dzień mała oddaje z nawiązką! może czasem ma bardziej senny dzień ;) od 2 dni szaleje i kopie jak wariatka ;)

Arsenka lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe no no, brzuszek piękny!!!

liloe lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Arsenka Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarisa90 wrote:
    Nie powinnas sie marwic mi kazał lekarz liczyc od godzinny 9 rano do 21 i jak by w tym czasie nie bylo 10 ruchow to musze zglosic sie na ip:D dzisiaj juz o 9:50 naliczylam 10 ruch i to zaznaczam w karcie i pozniej juz nie licze. Chociaz moj maluch juz przed 9 byl aktywny ale licze od 9 jak kazal lekarz:D

uff dzięki za wsparcie :) w takim razie już dziś naliczyłam 10 :)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

1usae6ydjd52jq0r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe ale mega brzuchol :-D

NY pokoi super :-D btw też nigdy jeszcze na ip nie byłam i cieszmy się z tego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 10:41

NY, liloe lubią tę wiadomość

• Arsenka Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY wrote:
    Ja mam czasem takie dni, że ciężko dobudzić małą, stukam, pukam w brzuszek i nic :/ wtedy się denerwuje, ale nie byłam jeszcze nigdy na IP, a znów na drugi dzień mała oddaje z nawiązką! może czasem ma bardziej senny dzień ;) od 2 dni szaleje i kopie jak wariatka ;)

wolę takie właśnie dni... nawet jak żebra bolą :D ... a mój mały ma mało takich bardzo aktywnych dni... :/

1usae6ydjd52jq0r.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali nie zakładaj odrazu, ze dzidek będzie wisiał na cycku przez całą dobę.
    Nie obraźcie się ale obserwuję kobiety karmiące i odnosze wrażenie , że dla nich to wielka udręka. Ciągle z cycuchem na wierzchu , bo dziecie na nim wisi. Wisi bo pozwalają na to . U nich pierś jest jako smoczek , uspokajacz, chwila wytchnienia od marudzenia. Zadna w sumie nie zastanawiała się czemu dziecie płacze tylko jak płacze to na pewno jest głodne.
    Ja przez pierwsze 3 tygodnie chodziłam jak zombi ale uczyłam się dziecka i jego płaczu. Każdy płacz był inny , inaczej płakał jak był głodny , kwękał bardziej jak coś go bolało innaczej jak pampersior był zasłaaaany( tu mi się przypomina kawał jak facet nie wymawia R). Czasem jest tak , że tez chce się dzidzi poprostu pić nie koniecznie musi wydoic cały pokarm.
    2 tyg temu była u mnie kuzynka z 8 tyg synkiem i mi się chwali , że jej dziecko nie płacze w ogóle. No nie płacze bo nie ma kiedy , ledwie się ruszać zaczął grymas na buźce i cyyyyyyyyyycek w pyszczek. Maluch już waży tyle co mój syn jak miał UWAGA rok.

Arsenka nie licze ruchów

Arsenka, Aguś86, weronika86, mimka84, Agusiek89, mf lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • sylvia007 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem wam jeszcze, że dzisiaj mnie strasznie kłuje w szyjce, nawet dojcie do wc sprawia mi wielki ból, chyba muszę się w basen szpitalny zaopatrzyć ;-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Arsenka Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w zasadzie musiała bym jeść cały dzień słodycze żeby sie ruszał .. bo po słodkim jest naprawdę aktywny :D i wtedy jestem spokojna... :D
    a może mały tak lubi słodkie że szantażuje mamusię :D i nie rusza się póki nie zjem słodkiego :D

1usae6ydjd52jq0r.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta tez pokazny ladny brzusio :)
    Ja tez nie licze ruchów teraz w ciagu pol godziny ani razu nie przestał wierzgać póki co nie mam potrzeby liczenia za bardzo żywotny ten mój maluch :)

Sylvia wiesz juz ile cie potrzymaja w tym szpitalu czy jeszcze nie wiadomo????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 10:45

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Arsenka Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Lali nie zakładaj odrazu, ze dzidek będzie wisiał na cycku przez całą dobę.
    Nie obraźcie się ale obserwuję kobiety karmiące i odnosze wrażenie , że dla nich to wielka udręka. Ciągle z cycuchem na wierzchu , bo dziecie na nim wisi. Wisi bo pozwalają na to . U nich pierś jest jako smoczek , uspokajacz, chwila wytchnienia od marudzenia. Zadna w sumie nie zastanawiała się czemu dziecie płacze tylko jak płacze to na pewno jest głodne.
    Ja przez pierwsze 3 tygodnie chodziłam jak zombi ale uczyłam się dziecka i jego płaczu. Każdy płacz był inny , inaczej płakał jak był głodny , kwękał bardziej jak coś go bolało innaczej jak pampersior był zasłaaaany( tu mi się przypomina kawał jak facet nie wymawia R). Czasem jest tak , że tez chce się dzidzi poprostu pić nie koniecznie musi wydoic cały pokarm.
    2 tyg temu była u mnie kuzynka z 8 tyg synkiem i mi się chwali , że jej dziecko nie płacze w ogóle. No nie płacze bo nie ma kiedy , ledwie się ruszać zaczął grymas na buźce i cyyyyyyyyyycek w pyszczek. Maluch już waży tyle co mój syn jak miał UWAGA rok.

Arsenka nie licze ruchów

zgadzam się ... ostatnio na zajęciach w szkole rodzenia psychlog mówiła że dziecko płacze bo np chce się poprostu przytulić

1usae6ydjd52jq0r.png
  • Amy_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arsenka - matki mają to do siebie że lubią przesadzać :P wiele rzeczy byśmy chciały widzieć wg naszego widzimisię a jednak w nas jest jakieś odrębne życie które żyje własnym rytmem.
    Czas ciąży nei dla każdego jest łatwy jedna kobieta wiele rzeczy bagatelizuje i nawet się na tym brzuchu nie skupia, druga panikuje z każdym niepokojącym objawem ;)
    Tak to już jest :D ale już niedługo :P i myślę że jak dzieci z nas wyjdą to dopiero będzie panika w sytuacjach kryzysowych i ten okres ciąży będzie przy naszych problemach pikusiem :P

Arsenka, iwonka1077, weronika86 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta masz brzuszek jakbys poduszke wlozyla pod sukienke :) poza tym bardzo szczuplutka, zazdroszcze :)
    NY ale piekna kolyska!! Az bym taka chciala :)

hwesta lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta zgrabniutki brzuszek :) ładnie wyglądasz w tej sukience :)

hwesta lubi tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Amy_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    No to i mój z soboty, czyli wtedy było 34 tyg równe
    [url=http://naforum.zapodaj.ne
    malusi :D

hwesta lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • NY Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arsenka może po prostu będzie spokojnym dzieckiem, które przesypia pół dnia ;) na prawde są takie dzieci ;) nie martw sie....

Sylvia mam to samo, kłuje strasznie!

Arsenka lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • sylvia007 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Hwesta tez pokazny ladny brzusio :)
    Ja tez nie licze ruchów teraz w ciagu pol godziny ani razu nie przestał wierzgać póki co nie mam potrzeby liczenia za bardzo żywotny ten mój maluch :)

Sylvia wiesz juz ile cie potrzymaja w tym szpitalu czy jeszcze nie wiadomo????
    Ja w domu jestem :-) to chyba do Ida pytanie było :-)

iwonka1077 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok idę na sklepy :P zachciało mi się na obiad roladek ze szpinakiem i czosnkiem i mizerii :P

hwesta, Aguś86, Murraya, Gosha lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
‹‹ 3008 3009 3010 3011 3012 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ