X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY no sliczny pokoik :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę trzepac tego omleta :D

Amy_, Lali, Aguś86, Gosha, weronika86, Justinka, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• Arsenka Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    LILOE!!! SKUND ŻEŚ WZIĘŁA TAKI BRZUCH? też wyciągasz spod łóżka jak Fasiowa?

Arsenka ja nie liczyłam w ogóle, ale przez moje łożysko teraz lekarz kazał liczyć bo już koniec ciąży i wszystko może się zdarzyć...
    Kazał się trzymać jednej metody liczenia ruchów. I dał mi małą instrukcję wg Cardiffa - od 9 do 21 jeśli liczba róchów jest mniejsza niż 10 natychmiast IP

ehh ja zawsze myślalam że ciąża to sielanka :) a tu tyle zmartwień... mój synuś wgl. jest bardzo spokojny nie szaleje po całych dniach w brzuszku i czasem przysparza mnie to o ból głowy.. ale poczytam o tej metodzie .. dzięki :)

1usae6ydjd52jq0r.png
  • NY Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam czasem takie dni, że ciężko dobudzić małą, stukam, pukam w brzuszek i nic :/ wtedy się denerwuje, ale nie byłam jeszcze nigdy na IP, a znów na drugi dzień mała oddaje z nawiązką! może czasem ma bardziej senny dzień ;) od 2 dni szaleje i kopie jak wariatka ;)

Arsenka lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe no no, brzuszek piękny!!!

liloe lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Arsenka Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarisa90 wrote:
    Nie powinnas sie marwic mi kazał lekarz liczyc od godzinny 9 rano do 21 i jak by w tym czasie nie bylo 10 ruchow to musze zglosic sie na ip:D dzisiaj juz o 9:50 naliczylam 10 ruch i to zaznaczam w karcie i pozniej juz nie licze. Chociaz moj maluch juz przed 9 byl aktywny ale licze od 9 jak kazal lekarz:D

uff dzięki za wsparcie :) w takim razie już dziś naliczyłam 10 :)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

1usae6ydjd52jq0r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe ale mega brzuchol :-D

NY pokoi super :-D btw też nigdy jeszcze na ip nie byłam i cieszmy się z tego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 10:41

NY, liloe lubią tę wiadomość

• Arsenka Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY wrote:
    Ja mam czasem takie dni, że ciężko dobudzić małą, stukam, pukam w brzuszek i nic :/ wtedy się denerwuje, ale nie byłam jeszcze nigdy na IP, a znów na drugi dzień mała oddaje z nawiązką! może czasem ma bardziej senny dzień ;) od 2 dni szaleje i kopie jak wariatka ;)

wolę takie właśnie dni... nawet jak żebra bolą :D ... a mój mały ma mało takich bardzo aktywnych dni... :/

1usae6ydjd52jq0r.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali nie zakładaj odrazu, ze dzidek będzie wisiał na cycku przez całą dobę.
    Nie obraźcie się ale obserwuję kobiety karmiące i odnosze wrażenie , że dla nich to wielka udręka. Ciągle z cycuchem na wierzchu , bo dziecie na nim wisi. Wisi bo pozwalają na to . U nich pierś jest jako smoczek , uspokajacz, chwila wytchnienia od marudzenia. Zadna w sumie nie zastanawiała się czemu dziecie płacze tylko jak płacze to na pewno jest głodne.
    Ja przez pierwsze 3 tygodnie chodziłam jak zombi ale uczyłam się dziecka i jego płaczu. Każdy płacz był inny , inaczej płakał jak był głodny , kwękał bardziej jak coś go bolało innaczej jak pampersior był zasłaaaany( tu mi się przypomina kawał jak facet nie wymawia R). Czasem jest tak , że tez chce się dzidzi poprostu pić nie koniecznie musi wydoic cały pokarm.
    2 tyg temu była u mnie kuzynka z 8 tyg synkiem i mi się chwali , że jej dziecko nie płacze w ogóle. No nie płacze bo nie ma kiedy , ledwie się ruszać zaczął grymas na buźce i cyyyyyyyyyycek w pyszczek. Maluch już waży tyle co mój syn jak miał UWAGA rok.

Arsenka nie licze ruchów

Arsenka, Aguś86, weronika86, mimka84, Agusiek89, mf lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • sylvia007 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem wam jeszcze, że dzisiaj mnie strasznie kłuje w szyjce, nawet dojcie do wc sprawia mi wielki ból, chyba muszę się w basen szpitalny zaopatrzyć ;-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Arsenka Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w zasadzie musiała bym jeść cały dzień słodycze żeby sie ruszał .. bo po słodkim jest naprawdę aktywny :D i wtedy jestem spokojna... :D
    a może mały tak lubi słodkie że szantażuje mamusię :D i nie rusza się póki nie zjem słodkiego :D

1usae6ydjd52jq0r.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta tez pokazny ladny brzusio :)
    Ja tez nie licze ruchów teraz w ciagu pol godziny ani razu nie przestał wierzgać póki co nie mam potrzeby liczenia za bardzo żywotny ten mój maluch :)

Sylvia wiesz juz ile cie potrzymaja w tym szpitalu czy jeszcze nie wiadomo????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 10:45

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Arsenka Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Lali nie zakładaj odrazu, ze dzidek będzie wisiał na cycku przez całą dobę.
    Nie obraźcie się ale obserwuję kobiety karmiące i odnosze wrażenie , że dla nich to wielka udręka. Ciągle z cycuchem na wierzchu , bo dziecie na nim wisi. Wisi bo pozwalają na to . U nich pierś jest jako smoczek , uspokajacz, chwila wytchnienia od marudzenia. Zadna w sumie nie zastanawiała się czemu dziecie płacze tylko jak płacze to na pewno jest głodne.
    Ja przez pierwsze 3 tygodnie chodziłam jak zombi ale uczyłam się dziecka i jego płaczu. Każdy płacz był inny , inaczej płakał jak był głodny , kwękał bardziej jak coś go bolało innaczej jak pampersior był zasłaaaany( tu mi się przypomina kawał jak facet nie wymawia R). Czasem jest tak , że tez chce się dzidzi poprostu pić nie koniecznie musi wydoic cały pokarm.
    2 tyg temu była u mnie kuzynka z 8 tyg synkiem i mi się chwali , że jej dziecko nie płacze w ogóle. No nie płacze bo nie ma kiedy , ledwie się ruszać zaczął grymas na buźce i cyyyyyyyyyycek w pyszczek. Maluch już waży tyle co mój syn jak miał UWAGA rok.

Arsenka nie licze ruchów

zgadzam się ... ostatnio na zajęciach w szkole rodzenia psychlog mówiła że dziecko płacze bo np chce się poprostu przytulić

1usae6ydjd52jq0r.png
  • Amy_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arsenka - matki mają to do siebie że lubią przesadzać :P wiele rzeczy byśmy chciały widzieć wg naszego widzimisię a jednak w nas jest jakieś odrębne życie które żyje własnym rytmem.
    Czas ciąży nei dla każdego jest łatwy jedna kobieta wiele rzeczy bagatelizuje i nawet się na tym brzuchu nie skupia, druga panikuje z każdym niepokojącym objawem ;)
    Tak to już jest :D ale już niedługo :P i myślę że jak dzieci z nas wyjdą to dopiero będzie panika w sytuacjach kryzysowych i ten okres ciąży będzie przy naszych problemach pikusiem :P

Arsenka, iwonka1077, weronika86 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta masz brzuszek jakbys poduszke wlozyla pod sukienke :) poza tym bardzo szczuplutka, zazdroszcze :)
    NY ale piekna kolyska!! Az bym taka chciala :)

hwesta lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta zgrabniutki brzuszek :) ładnie wyglądasz w tej sukience :)

hwesta lubi tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Amy_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    No to i mój z soboty, czyli wtedy było 34 tyg równe
    [url=http://naforum.zapodaj.ne
    malusi :D

hwesta lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • NY Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arsenka może po prostu będzie spokojnym dzieckiem, które przesypia pół dnia ;) na prawde są takie dzieci ;) nie martw sie....

Sylvia mam to samo, kłuje strasznie!

Arsenka lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • sylvia007 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Hwesta tez pokazny ladny brzusio :)
    Ja tez nie licze ruchów teraz w ciagu pol godziny ani razu nie przestał wierzgać póki co nie mam potrzeby liczenia za bardzo żywotny ten mój maluch :)

Sylvia wiesz juz ile cie potrzymaja w tym szpitalu czy jeszcze nie wiadomo????
    Ja w domu jestem :-) to chyba do Ida pytanie było :-)

iwonka1077 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok idę na sklepy :P zachciało mi się na obiad roladek ze szpinakiem i czosnkiem i mizerii :P

hwesta, Aguś86, Murraya, Gosha lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
‹‹ 3008 3009 3010 3011 3012 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ