Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Amy_ wrote:LILOE!!! SKUND ŻEŚ WZIĘŁA TAKI BRZUCH? też wyciągasz spod łóżka jak Fasiowa?
Arsenka ja nie liczyłam w ogóle, ale przez moje łożysko teraz lekarz kazał liczyć bo już koniec ciąży i wszystko może się zdarzyć...
Kazał się trzymać jednej metody liczenia ruchów. I dał mi małą instrukcję wg Cardiffa - od 9 do 21 jeśli liczba róchów jest mniejsza niż 10 natychmiast IP
ehh ja zawsze myślalam że ciąża to sielankaa tu tyle zmartwień... mój synuś wgl. jest bardzo spokojny nie szaleje po całych dniach w brzuszku i czasem przysparza mnie to o ból głowy.. ale poczytam o tej metodzie .. dzięki
-
Ja mam czasem takie dni, że ciężko dobudzić małą, stukam, pukam w brzuszek i nic
wtedy się denerwuje, ale nie byłam jeszcze nigdy na IP, a znów na drugi dzień mała oddaje z nawiązką! może czasem ma bardziej senny dzień
od 2 dni szaleje i kopie jak wariatka
Arsenka lubi tę wiadomość
-
Polarisa90 wrote:Nie powinnas sie marwic mi kazał lekarz liczyc od godzinny 9 rano do 21 i jak by w tym czasie nie bylo 10 ruchow to musze zglosic sie na ip:D dzisiaj juz o 9:50 naliczylam 10 ruch i to zaznaczam w karcie i pozniej juz nie licze. Chociaz moj maluch juz przed 9 byl aktywny ale licze od 9 jak kazal lekarz:D
uff dzięki za wsparciew takim razie już dziś naliczyłam 10
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
NY wrote:Ja mam czasem takie dni, że ciężko dobudzić małą, stukam, pukam w brzuszek i nic
wtedy się denerwuje, ale nie byłam jeszcze nigdy na IP, a znów na drugi dzień mała oddaje z nawiązką! może czasem ma bardziej senny dzień
od 2 dni szaleje i kopie jak wariatka
wolę takie właśnie dni... nawet jak żebra bolą... a mój mały ma mało takich bardzo aktywnych dni...
-
Lali nie zakładaj odrazu, ze dzidek będzie wisiał na cycku przez całą dobę.
Nie obraźcie się ale obserwuję kobiety karmiące i odnosze wrażenie , że dla nich to wielka udręka. Ciągle z cycuchem na wierzchu , bo dziecie na nim wisi. Wisi bo pozwalają na to . U nich pierś jest jako smoczek , uspokajacz, chwila wytchnienia od marudzenia. Zadna w sumie nie zastanawiała się czemu dziecie płacze tylko jak płacze to na pewno jest głodne.
Ja przez pierwsze 3 tygodnie chodziłam jak zombi ale uczyłam się dziecka i jego płaczu. Każdy płacz był inny , inaczej płakał jak był głodny , kwękał bardziej jak coś go bolało innaczej jak pampersior był zasłaaaany( tu mi się przypomina kawał jak facet nie wymawia R). Czasem jest tak , że tez chce się dzidzi poprostu pić nie koniecznie musi wydoic cały pokarm.
2 tyg temu była u mnie kuzynka z 8 tyg synkiem i mi się chwali , że jej dziecko nie płacze w ogóle. No nie płacze bo nie ma kiedy , ledwie się ruszać zaczął grymas na buźce i cyyyyyyyyyycek w pyszczek. Maluch już waży tyle co mój syn jak miał UWAGA rok.
Arsenka nie licze ruchówArsenka, Aguś86, weronika86, mimka84, Agusiek89, mf lubią tę wiadomość
-
Hwesta tez pokazny ladny brzusio
Ja tez nie licze ruchów teraz w ciagu pol godziny ani razu nie przestał wierzgać póki co nie mam potrzeby liczenia za bardzo żywotny ten mój maluch
Sylvia wiesz juz ile cie potrzymaja w tym szpitalu czy jeszcze nie wiadomo????Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 10:45
-
Jaga wrote:Lali nie zakładaj odrazu, ze dzidek będzie wisiał na cycku przez całą dobę.
Nie obraźcie się ale obserwuję kobiety karmiące i odnosze wrażenie , że dla nich to wielka udręka. Ciągle z cycuchem na wierzchu , bo dziecie na nim wisi. Wisi bo pozwalają na to . U nich pierś jest jako smoczek , uspokajacz, chwila wytchnienia od marudzenia. Zadna w sumie nie zastanawiała się czemu dziecie płacze tylko jak płacze to na pewno jest głodne.
Ja przez pierwsze 3 tygodnie chodziłam jak zombi ale uczyłam się dziecka i jego płaczu. Każdy płacz był inny , inaczej płakał jak był głodny , kwękał bardziej jak coś go bolało innaczej jak pampersior był zasłaaaany( tu mi się przypomina kawał jak facet nie wymawia R). Czasem jest tak , że tez chce się dzidzi poprostu pić nie koniecznie musi wydoic cały pokarm.
2 tyg temu była u mnie kuzynka z 8 tyg synkiem i mi się chwali , że jej dziecko nie płacze w ogóle. No nie płacze bo nie ma kiedy , ledwie się ruszać zaczął grymas na buźce i cyyyyyyyyyycek w pyszczek. Maluch już waży tyle co mój syn jak miał UWAGA rok.
Arsenka nie licze ruchów
zgadzam się ... ostatnio na zajęciach w szkole rodzenia psychlog mówiła że dziecko płacze bo np chce się poprostu przytulić -
Arsenka - matki mają to do siebie że lubią przesadzać
wiele rzeczy byśmy chciały widzieć wg naszego widzimisię a jednak w nas jest jakieś odrębne życie które żyje własnym rytmem.
Czas ciąży nei dla każdego jest łatwy jedna kobieta wiele rzeczy bagatelizuje i nawet się na tym brzuchu nie skupia, druga panikuje z każdym niepokojącym objawem
Tak to już jestale już niedługo
i myślę że jak dzieci z nas wyjdą to dopiero będzie panika w sytuacjach kryzysowych i ten okres ciąży będzie przy naszych problemach pikusiem
Arsenka, iwonka1077, weronika86 lubią tę wiadomość
-
iwonka1077 wrote:Hwesta tez pokazny ladny brzusio
Ja tez nie licze ruchów teraz w ciagu pol godziny ani razu nie przestał wierzgać póki co nie mam potrzeby liczenia za bardzo żywotny ten mój maluch
Sylvia wiesz juz ile cie potrzymaja w tym szpitalu czy jeszcze nie wiadomo????to chyba do Ida pytanie było
iwonka1077 lubi tę wiadomość