X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co wy się tam kolorami przejmujecie - małe dziecko i tak ich nie widzi :P
    a kontrasty są jak najbardziej milewidziane :) zresztą pstrokate też krzywdy nie zrobią ;P

KasiaKwiatek, Bambi85, weronika86 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy ja bym prala, wiesz kto to w łapach trzymal :)? Moze jakas brudna baba szyla co wyszla z kibelka i rąk nie myla? Roznie bywa :)
    Anka pewnie, ze sie wszystko da jak sie chce, ale nie bede karmic kosztem zaniedbania drugiego dziecka :) to moje zdanie, nie kazdy musi sie z tym zgadzac :)

Amy_, KasiaKwiatek, Gosha lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IDA dobrze ze u Ciebie ciśnienie juz ok, trzymaj sie i niech mały Franek tam sobie siedzi jeszcze :)

A dziewczyny a skąd sie takie ciśnienie bierze??? Kurka mi badają tu na wizycie która mam raz w miesiacu
    A tak pozatym ja u sobie nic nie czuje oprócz od czasu do czasu twardniejącego brzucha ale to BH skurcze to norma na tym etapie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 09:57

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że nie dotyka :-P Ja to tak mam już, wyprać wyprasować muszę raz, inaczej mam wizję jakie łapy dotykały tego :-P
    Anka też uważam, że nie można ograniczyć całkiem kolorów dziecku, to stymuluje rozwój. Oczywiście nie od razu ale bez przesady...pościel? :-D
    Ja mam jedną spokojną szaro błękitną bo ja lubię, drugą od kokainy marynarską :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 09:57

Amy_ lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja syna karmilam nawet jak wróciłam do pracy na cały etat. Wiem, że to najlepsza rzecz jaką mu dałam. Wiadomo, że nie było czasem łatwo i zapalenie piersi się robiło ale jak się chce to można sobie super z tym radzić.

KasiaKwiatek, Gosha, weronika86 lubią tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali to ta kupka z ochraniaczy już dawno na mnie przeszła :P bo ja już to wymiętosiłam w rękach :P oczywiście się zgrywam :P Wypiorę, ale póki co mi się nei chce :P

Lali, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tych łóżeczek to dopiero skojarzyłam ze przy Kacperku były 3 poziomy... No cóż, jeszcze materaca nie mam... mam nadzieje ze ta środkowa pozycja nie bedzie za niska, chociaż z drugiej strony bok jest obniżany to tez wygodniej bedzie wyciągnąć synala.

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Asica Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Kolory rozwijają, nie sądzę żeby dobre było ograniczanie kolorów. Wiadomo nie jakieś pstrokate
    Kolory rozwijają jeśli są odpowiednie do tego co akurat dziecko widzi w sensie jakie kolory zaczyna rozróżniać i rozwijają jeśli się nimi odpowiednio stymuluje, natomiast jeśli cały czas ma dookoła mnóstwo kolorów nie jest to dobre może na przykład zaburzyc zasypianie, dlatego najlepiej by dziecko było otoczone ciepłymi naturalnymi barwami zbliżonymi to skóry matki dziecka.

xtmhqo7.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali każdy sam wie co jest najlepsze dla jego dziecka :) ja z kolei nie wyobrażam sobie nie karmić mojego dziecka, nie jest to aż tak zajmujące żeby zaniedbac starszego syna :) ale to moje zdanie i moje dzieci, każdy niech robi jak uważa :)

Gosha, Murraya, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asica oczywiście :)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię wszystko w spokojnych kolorach i tylko akcenty mam żywe ale tak właśnie lubię.

• Asica Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to zdanie rehabilitantow i lekarzy z centrum zdrowia dZiecka którzy zajmowali się moja chrzesniaczka która notabene urodziła się w 31 tyg życia i ważyła 900 gram a teraz jest zdrowa świetnie Rozwijającą się dziewczynka i mówili że tyczy się to nie tylko wczesniakow.

xtmhqo7.png
  • Asica Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak samo z zabawkami nie powinno się ich dużo wieszaC na łóżeczku. A specjaliści tak w ogóle uważają że dziecko powinno mieć jedna zabawkę co jest w ogóle ciężko do zrealizowania he.

xtmhqo7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asica no jasne że tak. Ale żadna z nas nie zapoda dziecku pomarańczy, czerwieni i zieleni w łóżku :-D pościel w delikatne wzory to nic złego. W ciągu kilku miesięcy wrzuciłyśmy tu zdjęcia pokoików, łóżeczek, pościeli, kocykow. Z tego co pamiętam wszystkie były stonowane, pastelowe, tylko czasem elementy pojawiały się żywsze

To samo z zabawkami i karuzelami, kilka z nas samodzielnie robiło, ale każda ma zamiar powiesić ją później

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 10:11

Anka1501, lysinka, iwonka1077 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asica dla dziecka wszystko jest najlepsze co od początku kojarzy się z matką... zapach, bicie serca, kolysanie, ciasnota :P ale we wszystkim trzeba znaleźć odrobinę rozsądku :) i tu nie potrzeba opinii rehabilitantow.

KasiaKwiatek, lysinka, Murraya, weronika86 lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kwietnióweczki w 34 tyg:)

Ja mam zamiar dotrzymać do kwietnia, bo w marcu zaplanowałam wiele rzeczy, których przy dzidziusiu nie będę mogła uczynić. :) Kino, lody, grota solna, szalone zakupy DLA MNIE I MĘŻA:) , basen i co mi się tam jeszcze wymarzy. Startuję 01.03 :)

Moje dziwne nastroje, które wczoraj tu opisywałam zwieńczyłam wczorajszym wybuchem płaczu bez powodu. Tzn to była reakcja na prośbę męża, żebym nie wrzucała ścierki do zlewu. Jak śmiał?! :D Ale dziś już mi wyraźnie lepiej. Czyżbym już miała baby blues?

Dziewczyny, może trochę się rozpędziłam z ilością zestawów, ale przygotowałam ubranka do szpitala. Wszystkie pajace, śpiochy są welurowe, pod spód body z dł./ kr. rękawem. Długo z tym zwlekałam, ale się przemogłam. Wśród tych 6 zestawów 2 są trochę mniejsze niż 56, więc nawet nie wiem, czy je ubiorę. Do tego 2 pary łapek niedrapek i chyba wystarczy. Co myślicie?

5ea5aaa450c69244med.jpg

A na wyjście ze szpitala - welurkowy kaftanik + śpiochy, pod spód body z kr. rękawem , a na dwór zapakujemy Arturka w ten pluszowy niedźwiedziowy kombinezonik ze smyka, który już Wam pokazywałam. Powinno wystarczyć, chyba...

52ceac72fbb1c3f6med.jpg

Miłego dnia babeczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 10:11

KasiaKwiatek, Amy_, Anka1501, lysinka, Aguś86, misia83, Gosha, Murraya, iwonka1077, Rudzia, Fasia, liloe, weronika86, Klaudia90, Justinka, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka tez mam takie niekontrolowane wybuchy płaczu :D mój juz nawet nie pyta co się stało tylko glaszcze mnie i przytula :D

Edit. I gratuluję kolejnego tygodnia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 10:15

haneczka, weronika86 lubią tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moją odmianą płaczu jest foch :P
    rzadko kiedy płaczę ale fochami zarzucam na prawo i lewo :P

Anka1501, Lali, lysinka, KasiaKwiatek, adk_1989, Gosha, Fasia, iwonka1077, haneczka, weronika86, Klaudia90, Agusiek89 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Asica Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no ja nie mówię że nie, pewnie że umiar we wszystkim wskazany. I zgadzam się z wami chodziło mi tylko o to że nadmiar kolorów, bodźców itd właśnie może mieć też negatywny wpływ.

KasiaKwiatek, Gosha, Amy_, Murraya, Fasia, Agusiek89 lubią tę wiadomość

xtmhqo7.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ochotę na takiego mega grubasnego omleta 8)

‹‹ 3006 3007 3008 3009 3010 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ