Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry brzuchatki
Mam takie pytanie.. pewnie poruszyałyście tą kwestię nie raz ale nie chyba do końca ciąży nie przejrzę całego forum
Powiedzcie mi jak to jest z waszymi pociechami?
Liczycie ruchy płodu? Moja lekarka nic na razie nie mówiła ...ale wszędzie o tym pisze...
i trochę się martwię bo są godziny że mój mały wgl się nie rusza ... np o 8 rano się budzi i faktycznie jak liczę jest 10 ruchów.. ale potem w ciągu dnia potrafi nie ruszać się wogóle i zaczyna dopiero po obiedzie.. czyli wychodzi na to że przez 6-7 h jest nieaktywny... potem budzi się dopiero wieczorem ... koło 22
i nie powiem żeby te ruchy były bolesne gwałtowne... poprostu się rusza czuję i widzę jak się brzusio rusza...
sama już nie wiem czy powinnam się martwić ..?
-
Lali wrote:Misia chce zakryc szuflade
A jak te ochraniacze od kokainy po praniu wygladaja? Amy Ty zamawialas ochraniacz? Pralas??
Zawartość szuflady nie będzie się kurzyć a też wydaje mi się fajnie wygląda.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 10:19
Lali lubi tę wiadomość
-
Arsenka liczenie ruchów polega na tym, że wybierasz godzinę kiedy Twoje dziecko jest najbardziej aktywne i przez ta godzinę musisz naliczyc choć 10 ruchów. Delikatne ruchy oraz czkawka tez się liczy.
Ja nie liczę bo mój synek napyerdziela mnie całą dobęKasiaKwiatek, Aguś86, Arsenka, lysinka, haneczka, liloe lubią tę wiadomość
-
Witam się i ja!!!
Klaudia śliczny brzuszek
Gratuluję kolejnych rozpoczętych tygodni!
Moje dziecko strasznie szaleje w brzuchu, aż się zadtanawiam co ją do tego skłania, bo cała pływa raz w jedną raz w druga stronę, aż mnie to boli!
Ida super, że ciśnienie spadło, rozumiem, że to po lekach? -
nick nieaktualny
To My34+6
+12kg, obwód 107 cmWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 21:40
Aguś86, misia83, Anka1501, KasiaKwiatek, Arsenka, Lali, lysinka, Gosha, Lwica, iwonka1077, sylvia007, Amy_, hwesta, Murraya, Rudzia, haneczka, Robotka1, Bambi85, weronika86, mimka84, Klaudia90, Justinka, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
Ja nie twierdze, ze nie bede karmic i koniec
oczywiscie wiem co jest dobre dla mojego dziecka i bardzo chcialabym karmic, ale wiem, ze nie bede mogla pozwolic sobie na lezenie calego dnia w lozku z dzieckiem, jesli bedzie bardzo wymagajace w kwesti cyca
zakladam oczywiscie w tym momencie najgorszy scenariusz, zycie zweryfikuje wszystkie nasze plany.
Anka1501, sylvia007 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTeż nie liczę bo mój systematycznie tak daje znać, że czasem mnie zgina w pół
ale Arsenka spokojnie, w dzień chodzisz i bujasz to śpi
Amy...ja kuźwa też fochami rzucam trochęalbo popadam w chwilowe odrętwienia...i myślę, rozkminiam...
U mnie wiosnę słychać za oknemleżę w sypialni a za oknem ptaki śpiewają
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 10:29
Amy_, iwonka1077, liloe, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
Amy dzieki Faska spioch pewnie jeszcze spi
Klaudia fajne brzusio zapomnialam wczesniej napisac
Iga ładne imie, a my tez dla naszego synka jeszcze sie nad Szymonem zastanawiamy
Lali a Pola juz duza dziewczynka da sobie rade sama, ubierze sie moze nie tak jakbyśmy chciały ale samamoja da rade ale ma juz 3,5 roku a jak sie urodzi dzidiol to prawie 4 latka bedzie miala
Agus ja tez bede musiala zapytac jak chclopca wycierac heheAnka1501, Aguś86 lubią tę wiadomość
-
Agus nie ma mnie na fejsie, jak bys miala chwilke czasu to bede wdzieczna za wrzucenie zdjecia na forum, co prawda juz zamowilam ta torbe ale chcialabym zobaczyc real foto
Liloe dzidzia slusznych rozmiarow to i brzuszek spory!! Ladny ksztalt brzucholka i chyba masz jeszcze dosc wysoko co?
liloe lubi tę wiadomość
-
misia83, lysinka, Anka1501, Amy_, iwonka1077, hwesta, sylvia007, KasiaKwiatek, Lali, Murraya, Gosha, Rudzia, Fasia, Aguś86, haneczka, liloe, Bambi85, weronika86, Ulka84, mimka84, Klaudia90, Justinka, Agusiek89, Nadzieja84 lubią tę wiadomość
-
LILOE!!! SKUND ŻEŚ WZIĘŁA TAKI BRZUCH? też wyciągasz spod łóżka jak Fasiowa?
Arsenka ja nie liczyłam w ogóle, ale przez moje łożysko teraz lekarz kazał liczyć bo już koniec ciąży i wszystko może się zdarzyć...
Kazał się trzymać jednej metody liczenia ruchów. I dał mi małą instrukcję wg Cardiffa - od 9 do 21 jeśli liczba róchów jest mniejsza niż 10 natychmiast IP
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 10:33
Arsenka, Fasia, liloe, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
Arsenka wrote:Dzień dobry brzuchatki
Mam takie pytanie.. pewnie poruszyałyście tą kwestię nie raz ale nie chyba do końca ciąży nie przejrzę całego forum
Powiedzcie mi jak to jest z waszymi pociechami?
Liczycie ruchy płodu? Moja lekarka nic na razie nie mówiła ...ale wszędzie o tym pisze...
i trochę się martwię bo są godziny że mój mały wgl się nie rusza ... np o 8 rano się budzi i faktycznie jak liczę jest 10 ruchów.. ale potem w ciągu dnia potrafi nie ruszać się wogóle i zaczyna dopiero po obiedzie.. czyli wychodzi na to że przez 6-7 h jest nieaktywny... potem budzi się dopiero wieczorem ... koło 22
i nie powiem żeby te ruchy były bolesne gwałtowne... poprostu się rusza czuję i widzę jak się brzusio rusza...
sama już nie wiem czy powinnam się martwić ..?
Nie powinnas sie marwic mi kazał lekarz liczyc od godzinny 9 rano do 21 i jak by w tym czasie nie bylo 10 ruchow to musze zglosic sie na ip:D dzisiaj juz o 9:50 naliczylam 10 ruch i to zaznaczam w karcie i pozniej juz nie licze. Chociaz moj maluch juz przed 9 byl aktywny ale licze od 9 jak kazal lekarz:DAmy_ lubi tę wiadomość