Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
haneczka wrote:Wczoraj się nawet zastanawiałam, czy kaftanik zakłada się pod pajacyka czy na pajacyka.
Ciemna masa jestem.
ja jestem nauczona, że do kaftanika najlepiej normalne śpiochy zapinane na ramionach, do pajacyka zaś po prostu bodybody też z półśpiochami się łączy - to w sumie najwygodniejszy zestaw przy przewijaniu i ja to będę praktykować
haneczka, Anka1501 lubią tę wiadomość
-
Adka, u nas też mówiła położna na SR o tej książce. Szczególnie polecała rozdział o rodzajach płaczu, podobno pomocny.
A co do robienia sobie z cycka smoczka, może być kiepskie w skutkach, zmacerowane brodawki plus mama, która nie może się ruszyć na krok bez dziecka.
Karmienie powinno być aktem czynnym. Gdy dziecko zasypia przy piersi, trzeba je obudzić i dokończyć karmienie, albo odstawić od cyca.
-
Haneczka kaftanik zakłada się na bodziaka, do spiochów. Nie zakładam tego pod pajaca.
Pod pajaca można by założyć kaftanik cieniutki, ale te zwykłe kaftany są za ciepłe.
Dziecko ubieramy w lato o jedną rzecz mniej niż nas a w zimie o jedną rzecz więcej.
Wszystkiego się kochana nauczysz, instynkt sam podpowie Ci co i jak.haneczka, Murraya lubią tę wiadomość
-
haneczka wrote:Ja naliczyłam już 100 ruchów w ciągu 15 minut.
Chyba pojadę z tym moim wiercipiętkiem do psychoterapeuty.
Ale to pewnie reakcja na pożarty przeze mnie kawałek ciacha z kremem.
Klaudia, Liloe piękne, wielkie brzuchyHwesta, Twój też śliczny, ale nie taki ogromny.
Ida, trzymam kciuki za dalszy spadek ciśnienia i szybki powrót do domku.
Pisałyście trochę o dentyście. Polecam pilną wizytę każdej z Was, która tego jeszcze nie uczyniła. Ja miałam teraz robioną 1 kanałówkę i 2 ubytki. Ciąża zżera mi zęby dosłownie. Przy karmieniu to już chyba szkorbut mnie czeka.
Rozumiem, że skoro nic nie piszecie o moich kompletach do szpitala, to że "nic dodać nic ująć" ?Ja serio nie wiem w czym leżą dzieci w szpitalu. Wczoraj się nawet zastanawiałam, czy kaftanik zakłada się pod pajacyka czy na pajacyka.
Ciemna masa jestem.
Ja to się tylko zastanawiam, czy tej Twojej dzidzi to za gorąco nie będzie w tych welurkach , bo na noworodka zawsze jest bardzo ciepło. U mnie w szpitalu dzieciaczki leżą w bluzeczkach lub kaftanikach i pampersie
-
nick nieaktualny
-
haneczka wrote:NY, tfu pod czy na śpiochy
Pomyliłam się
i teraz mam wiecej spodenek i bodziakow
dla mnie taki zestaw najwygodniejszy a ty juz sama sprawdzisz jak ci będzie wygodnie
haneczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuję w imieniu mojego brzucha za komplementy
przy moim wzroście krasnala ogrodowego jest co nosić.
Lali czy jest wysoko- chyba tak, nie znam sięjakby był nisko sięgałby mi chyba do połowy uda
Tak AMY codziennie rano wyciągam go spod łóżkaswoją drogą, jakie to by było wygodne - przekręcenie się z boku na bok to nie lada wyczyn, a ja sapię jak lokomotywa
Klaudia super zgrabna pokaźna piłeczka, Hwesta już wiem skąd to +7kg u Ciebie, ale ciesz się, masz mniej dźwigania, wygląda super zgrabnie
NY pokoik przepiękny
Haneczka zestawy jak najbardziej ok, nie wiem tylko czy podczas leżenia na położniczym Ci się dzidziuś w tych welurach nie ugotuje. Ja bym stawiałam na bawełnę, u nas jest mega ciepło na położnictwie.
Sylwia mnie też kłuje w szyjce i też nie mogę chodzić, nawet jak po mieszkaniu pochodzę ok 10 min to bardzo boli. Myślałam, że to skracanie, ale moja szyjka ma 3,9cm. Zalecenie lekarza - nie chodzić jak boli, czyli leżę albo siedzę.
Ida super, że reagujesz na leki i masz sterydy. Muszą podać, żeby w razie czego szybko dzidziola wyciągnąć, daj znać po usg.
Krysti Czekamy na wieści.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 11:25
NY, Amy_ lubią tę wiadomość
-
sylvia007 wrote:Ja to się tylko zastanawiam, czy tej Twojej dzidzi to za gorąco nie będzie w tych welurkach , bo na noworodka zawsze jest bardzo ciepło. U mnie w szpitalu dzieciaczki leżą w bluzeczkach lub kaftanikach i pampersie
Hmmm no właśnie. Ja się nie znam. To może wezmę zamiast moich ze 2 lżejsze komplety -
Dzień dobry
wróciłamwszystko ok
jak to gin określił masa krytyczna hihihi
to teraz muszę ponadrabiać i ja nie wiem ale Wy chyba chcecie żebyśmy z Kasią jednak w marcu rodziłymi pasuje
Aguś86, haneczka, iwonka1077, Jaga, Fasia, lysinka, Murraya, Justinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny napisze co i jak ja po prostu dosc ze skurcz to serce mi zaczelo nawalac na leząco w spoczynku ! Wstalam i zaczelo się szmery jakies chwile bije zaraz jak by spowalnialo za chwile znow bije szybko serce i znow spowalnia fuck tętno wysokie i cisnienie 154 na 97 ! Nagle .pogoda do dupy i wiatr silny tu jest w dodatku masakra .