X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali broń boże nikt nikogo nie poucza tylko piszę jakie wnioski wyniosłam z obserwacji.
    Krystii co się dzieje? Dawaj znać!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 11:13

Lali lubi tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • NY Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Wczoraj się nawet zastanawiałam, czy kaftanik zakłada się pod pajacyka czy na pajacyka. :P Ciemna masa jestem.

ja jestem nauczona, że do kaftanika najlepiej normalne śpiochy zapinane na ramionach, do pajacyka zaś po prostu body ;) body też z półśpiochami się łączy - to w sumie najwygodniejszy zestaw przy przewijaniu i ja to będę praktykować ;)

haneczka, Anka1501 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka, u nas też mówiła położna na SR o tej książce. Szczególnie polecała rozdział o rodzajach płaczu, podobno pomocny. :) A co do robienia sobie z cycka smoczka, może być kiepskie w skutkach, zmacerowane brodawki plus mama, która nie może się ruszyć na krok bez dziecka. :) Karmienie powinno być aktem czynnym. Gdy dziecko zasypia przy piersi, trzeba je obudzić i dokończyć karmienie, albo odstawić od cyca. :)

• Jaga Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka kaftanik zakłada się na bodziaka, do spiochów. Nie zakładam tego pod pajaca.
    Pod pajaca można by założyć kaftanik cieniutki, ale te zwykłe kaftany są za ciepłe.
    Dziecko ubieramy w lato o jedną rzecz mniej niż nas a w zimie o jedną rzecz więcej.
    Wszystkiego się kochana nauczysz, instynkt sam podpowie Ci co i jak.

haneczka, Murraya lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY, tfu pod czy na śpiochy :P Pomyliłam się :)

NY lubi tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Iwonka czyli dokładnie tak samo jak u mnie :)
    no w sumie mi sie nie spieszy tylko mialam dylemat jaki adres do wysylki podac i dalam do mamy bo czsciej u niej w domu ktos jest :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • PsotkaKotka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HANECZKA - a w szpitalu nie daja ubranek przypüadkiem? Ja slyszalam, ze w Polsce tylko na wyjscie trzeba miec ubranka.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • sylvia007 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Ja naliczyłam już 100 ruchów w ciągu 15 minut. :D Chyba pojadę z tym moim wiercipiętkiem do psychoterapeuty. :P Ale to pewnie reakcja na pożarty przeze mnie kawałek ciacha z kremem. B-)

Klaudia, Liloe piękne, wielkie brzuchy :D Hwesta, Twój też śliczny, ale nie taki ogromny.:P

Ida, trzymam kciuki za dalszy spadek ciśnienia i szybki powrót do domku. :)

Pisałyście trochę o dentyście. Polecam pilną wizytę każdej z Was, która tego jeszcze nie uczyniła. Ja miałam teraz robioną 1 kanałówkę i 2 ubytki. Ciąża zżera mi zęby dosłownie. Przy karmieniu to już chyba szkorbut mnie czeka. ;)

Rozumiem, że skoro nic nie piszecie o moich kompletach do szpitala, to że "nic dodać nic ująć" ? :) Ja serio nie wiem w czym leżą dzieci w szpitalu. Wczoraj się nawet zastanawiałam, czy kaftanik zakłada się pod pajacyka czy na pajacyka. :P Ciemna masa jestem.

Ja to się tylko zastanawiam, czy tej Twojej dzidzi to za gorąco nie będzie w tych welurkach , bo na noworodka zawsze jest bardzo ciepło. U mnie w szpitalu dzieciaczki leżą w bluzeczkach lub kaftanikach i pampersie

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny skurcz wysokie cisnienie tętno i szmery serca !I puls wysoki! Nagle to się stalo .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 11:22

• haneczka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może Krysti ma po prostu swojego lekarza w szpitalu i nic się nie dzieje? :) Tak mniemam

Amy_ lubi tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    NY, tfu pod czy na śpiochy :P Pomyliłam się :)
    haneczka raczej pod ja osobiscie nie cierpie kaftanikow pod tymi spiochami sie podwijaja, ja tam mam same bodziaki ze 2 pary polspiochow o wiem po corci ze jak pertała nogami to jej z tych spiochów tez uciekały :) i teraz mam wiecej spodenek i bodziakow :) dla mnie taki zestaw najwygodniejszy a ty juz sama sprawdzisz jak ci będzie wygodnie :)

haneczka lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj:( a jednak. Napisz, jak coś będziesz wiedzieć kochana :*

• Jaga Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystii boziu a wczoraj rozmawialiśmy na temat ciśnienia i innych niedobrych sytuacji odnośnie serduszka. Mam nadzieję , że bedzie wszystko dobrze.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • iwonka1077 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysti to melduj tam co ci powiedza :) myslalam ze znów panikujesz i ze przejdzie ten skurcz.....

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Aguś86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti trzymam kciuki. Daj znać jak cos będziesz wiedzieć.

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję w imieniu mojego brzucha za komplementy :D przy moim wzroście krasnala ogrodowego jest co nosić.

Lali czy jest wysoko- chyba tak, nie znam się :P jakby był nisko sięgałby mi chyba do połowy uda :D

Tak AMY codziennie rano wyciągam go spod łóżka :P swoją drogą, jakie to by było wygodne - przekręcenie się z boku na bok to nie lada wyczyn, a ja sapię jak lokomotywa

Klaudia super zgrabna pokaźna piłeczka, Hwesta już wiem skąd to +7kg u Ciebie, ale ciesz się, masz mniej dźwigania, wygląda super zgrabnie

NY pokoik przepiękny

Haneczka zestawy jak najbardziej ok, nie wiem tylko czy podczas leżenia na położniczym Ci się dzidziuś w tych welurach nie ugotuje. Ja bym stawiałam na bawełnę, u nas jest mega ciepło na położnictwie.

Sylwia mnie też kłuje w szyjce i też nie mogę chodzić, nawet jak po mieszkaniu pochodzę ok 10 min to bardzo boli. Myślałam, że to skracanie, ale moja szyjka ma 3,9cm. Zalecenie lekarza - nie chodzić jak boli, czyli leżę albo siedzę.

Ida super, że reagujesz na leki i masz sterydy. Muszą podać, żeby w razie czego szybko dzidziola wyciągnąć, daj znać po usg.

Krysti Czekamy na wieści.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 11:25

NY, Amy_ lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Ja to się tylko zastanawiam, czy tej Twojej dzidzi to za gorąco nie będzie w tych welurkach , bo na noworodka zawsze jest bardzo ciepło. U mnie w szpitalu dzieciaczki leżą w bluzeczkach lub kaftanikach i pampersie

Hmmm no właśnie. Ja się nie znam. To może wezmę zamiast moich ze 2 lżejsze komplety

• shimmer_lip Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

wróciłam :) wszystko ok :) jak to gin określił masa krytyczna hihihi :D

to teraz muszę ponadrabiać i ja nie wiem ale Wy chyba chcecie żebyśmy z Kasią jednak w marcu rodziły :) mi pasuje :D

Aguś86, haneczka, iwonka1077, Jaga, Fasia, lysinka, Murraya, Justinka lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wygole nie przepadam za ubrankami z weluru. W sumie mam tylko jednego pajaca welurowego i nic więcej.

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napisze co i jak ja po prostu dosc ze skurcz to serce mi zaczelo nawalac na leząco w spoczynku ! Wstalam i zaczelo się szmery jakies chwile bije zaraz jak by spowalnialo za chwile znow bije szybko serce i znow spowalnia fuck tętno wysokie i cisnienie 154 na 97 ! Nagle .pogoda do dupy i wiatr silny tu jest w dodatku masakra .

‹‹ 3010 3011 3012 3013 3014 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ