X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali broń boże nikt nikogo nie poucza tylko piszę jakie wnioski wyniosłam z obserwacji.
    Krystii co się dzieje? Dawaj znać!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 11:13

Lali lubi tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • NY Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Wczoraj się nawet zastanawiałam, czy kaftanik zakłada się pod pajacyka czy na pajacyka. :P Ciemna masa jestem.

ja jestem nauczona, że do kaftanika najlepiej normalne śpiochy zapinane na ramionach, do pajacyka zaś po prostu body ;) body też z półśpiochami się łączy - to w sumie najwygodniejszy zestaw przy przewijaniu i ja to będę praktykować ;)

haneczka, Anka1501 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka, u nas też mówiła położna na SR o tej książce. Szczególnie polecała rozdział o rodzajach płaczu, podobno pomocny. :) A co do robienia sobie z cycka smoczka, może być kiepskie w skutkach, zmacerowane brodawki plus mama, która nie może się ruszyć na krok bez dziecka. :) Karmienie powinno być aktem czynnym. Gdy dziecko zasypia przy piersi, trzeba je obudzić i dokończyć karmienie, albo odstawić od cyca. :)

• Jaga Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka kaftanik zakłada się na bodziaka, do spiochów. Nie zakładam tego pod pajaca.
    Pod pajaca można by założyć kaftanik cieniutki, ale te zwykłe kaftany są za ciepłe.
    Dziecko ubieramy w lato o jedną rzecz mniej niż nas a w zimie o jedną rzecz więcej.
    Wszystkiego się kochana nauczysz, instynkt sam podpowie Ci co i jak.

haneczka, Murraya lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY, tfu pod czy na śpiochy :P Pomyliłam się :)

NY lubi tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Iwonka czyli dokładnie tak samo jak u mnie :)
    no w sumie mi sie nie spieszy tylko mialam dylemat jaki adres do wysylki podac i dalam do mamy bo czsciej u niej w domu ktos jest :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • PsotkaKotka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HANECZKA - a w szpitalu nie daja ubranek przypüadkiem? Ja slyszalam, ze w Polsce tylko na wyjscie trzeba miec ubranka.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • sylvia007 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Ja naliczyłam już 100 ruchów w ciągu 15 minut. :D Chyba pojadę z tym moim wiercipiętkiem do psychoterapeuty. :P Ale to pewnie reakcja na pożarty przeze mnie kawałek ciacha z kremem. B-)

Klaudia, Liloe piękne, wielkie brzuchy :D Hwesta, Twój też śliczny, ale nie taki ogromny.:P

Ida, trzymam kciuki za dalszy spadek ciśnienia i szybki powrót do domku. :)

Pisałyście trochę o dentyście. Polecam pilną wizytę każdej z Was, która tego jeszcze nie uczyniła. Ja miałam teraz robioną 1 kanałówkę i 2 ubytki. Ciąża zżera mi zęby dosłownie. Przy karmieniu to już chyba szkorbut mnie czeka. ;)

Rozumiem, że skoro nic nie piszecie o moich kompletach do szpitala, to że "nic dodać nic ująć" ? :) Ja serio nie wiem w czym leżą dzieci w szpitalu. Wczoraj się nawet zastanawiałam, czy kaftanik zakłada się pod pajacyka czy na pajacyka. :P Ciemna masa jestem.

Ja to się tylko zastanawiam, czy tej Twojej dzidzi to za gorąco nie będzie w tych welurkach , bo na noworodka zawsze jest bardzo ciepło. U mnie w szpitalu dzieciaczki leżą w bluzeczkach lub kaftanikach i pampersie

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny skurcz wysokie cisnienie tętno i szmery serca !I puls wysoki! Nagle to się stalo .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 11:22

• haneczka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może Krysti ma po prostu swojego lekarza w szpitalu i nic się nie dzieje? :) Tak mniemam

Amy_ lubi tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    NY, tfu pod czy na śpiochy :P Pomyliłam się :)
    haneczka raczej pod ja osobiscie nie cierpie kaftanikow pod tymi spiochami sie podwijaja, ja tam mam same bodziaki ze 2 pary polspiochow o wiem po corci ze jak pertała nogami to jej z tych spiochów tez uciekały :) i teraz mam wiecej spodenek i bodziakow :) dla mnie taki zestaw najwygodniejszy a ty juz sama sprawdzisz jak ci będzie wygodnie :)

haneczka lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj:( a jednak. Napisz, jak coś będziesz wiedzieć kochana :*

• Jaga Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystii boziu a wczoraj rozmawialiśmy na temat ciśnienia i innych niedobrych sytuacji odnośnie serduszka. Mam nadzieję , że bedzie wszystko dobrze.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • iwonka1077 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysti to melduj tam co ci powiedza :) myslalam ze znów panikujesz i ze przejdzie ten skurcz.....

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Aguś86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti trzymam kciuki. Daj znać jak cos będziesz wiedzieć.

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję w imieniu mojego brzucha za komplementy :D przy moim wzroście krasnala ogrodowego jest co nosić.

Lali czy jest wysoko- chyba tak, nie znam się :P jakby był nisko sięgałby mi chyba do połowy uda :D

Tak AMY codziennie rano wyciągam go spod łóżka :P swoją drogą, jakie to by było wygodne - przekręcenie się z boku na bok to nie lada wyczyn, a ja sapię jak lokomotywa

Klaudia super zgrabna pokaźna piłeczka, Hwesta już wiem skąd to +7kg u Ciebie, ale ciesz się, masz mniej dźwigania, wygląda super zgrabnie

NY pokoik przepiękny

Haneczka zestawy jak najbardziej ok, nie wiem tylko czy podczas leżenia na położniczym Ci się dzidziuś w tych welurach nie ugotuje. Ja bym stawiałam na bawełnę, u nas jest mega ciepło na położnictwie.

Sylwia mnie też kłuje w szyjce i też nie mogę chodzić, nawet jak po mieszkaniu pochodzę ok 10 min to bardzo boli. Myślałam, że to skracanie, ale moja szyjka ma 3,9cm. Zalecenie lekarza - nie chodzić jak boli, czyli leżę albo siedzę.

Ida super, że reagujesz na leki i masz sterydy. Muszą podać, żeby w razie czego szybko dzidziola wyciągnąć, daj znać po usg.

Krysti Czekamy na wieści.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 11:25

NY, Amy_ lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Ja to się tylko zastanawiam, czy tej Twojej dzidzi to za gorąco nie będzie w tych welurkach , bo na noworodka zawsze jest bardzo ciepło. U mnie w szpitalu dzieciaczki leżą w bluzeczkach lub kaftanikach i pampersie

Hmmm no właśnie. Ja się nie znam. To może wezmę zamiast moich ze 2 lżejsze komplety

• shimmer_lip Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

wróciłam :) wszystko ok :) jak to gin określił masa krytyczna hihihi :D

to teraz muszę ponadrabiać i ja nie wiem ale Wy chyba chcecie żebyśmy z Kasią jednak w marcu rodziły :) mi pasuje :D

Aguś86, haneczka, iwonka1077, Jaga, Fasia, lysinka, Murraya, Justinka lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wygole nie przepadam za ubrankami z weluru. W sumie mam tylko jednego pajaca welurowego i nic więcej.

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napisze co i jak ja po prostu dosc ze skurcz to serce mi zaczelo nawalac na leząco w spoczynku ! Wstalam i zaczelo się szmery jakies chwile bije zaraz jak by spowalnialo za chwile znow bije szybko serce i znow spowalnia fuck tętno wysokie i cisnienie 154 na 97 ! Nagle .pogoda do dupy i wiatr silny tu jest w dodatku masakra .

‹‹ 3010 3011 3012 3013 3014 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ