X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka nasi znajomi, którym się córa urodziła w lipcu też dali na imię Sara :)

Mój mąż mimo iż ma twardego tatę jest jego totalnym przeciwieństwem. Tak jak pisałam - jest czuły, ciepły, bardzo opiekuńczy. Gdyby mógł to teraz by nie pracował żeby tylko zająć się mną i Julkiem. Nieba by nam uchylił gdyby się dało. Jak trafiam do szpitala i mówię zeby mnie nie odwiedzał tylko robił w domu to on nie chce, bo on chce być z nami. No jak tu Go nie kochać :)

Aguś86, weronika86, Agusiek89 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Półeczki przyszly jakie superaśne :) mnie Ignaś daje popalic nogi pod żebra laduje :D

Aguś86, Robotka1 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś na którym położniczym leżałaś po porodzie córeczki?

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to co ja tam miałam napisać...

Ida, no i całe szczęście że jakiś normalny lekarz z Tobą porozmawiał. Ja nie wiem skąd w niektórych lekarzach taka znieczulica i taka łatwość rzucania słów które dla pacjenta są przecież szokiem!

Werka, fajnie że zwróciłaś na to uwagę! Myślę że każda z nas, spodziewającą się potomka płci męskiej powinna już na starcie myśleć o tym że w przyszłości będzie on partnerem innej kobiety, będzie dla niej wsparciem np. w czasie ciąży właśnie i powinniśmy jako rodzice uczyć dzieci okazywania uczuć itp. Nie mówię tu o robieniu z synów mięczaków :P bo pewnie niektórzy tatusiowie się tego obawiają ale właśnie przez pokazywanie dzieciom na swoim przykładzie jak powinna wyglądać relacja między partnerami. Zresztą to się tyczy nie tylko chłopców ale i dziewczynek :)

Gosia, nie wiem co się tam u Ciebie dzieje ale myślę o Tobie cały czas!

Marta fm dzięki za kabaret! Uśmiałam się do łez! :)

Co do obiadów na szybko to ja mam zawsze w zamrażarce mieszankę warzyw z biedronki - zupa kalafiorowa z koperkiem. Obiad w 20 min! Woda, warzywa i kostka rosołowa :) ta kostka może nie za fajna aleee...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 14:51

Fasia, lysinka, weronika86, Murraya, mantissa lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam właśnie biedny koniec miesiąca, więc dzisiaj kupiłam tylko sok marchewkowy :D

haneczka, Murraya lubią tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego popołudnia Brzuchatki. Idę się zbierać na SR. Do wieczora :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrzcie co znalazłam:) śliczne:) z myślą o Amy i Mary bo one tak marynarsko mają:) no ale może ktoś z tego skorzysta:) szkoda że tylko chłopięce wzorki;)
    http://allegro.pl/wyprawka-dla-noworodka-do-szpitala-super-wzory-i5108258169.html

FASIa miłych zajęć:D

GOSHA!!!! może ktoś do niej napisać? czy czekamy??

CzaryMary, Amy_ lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam nr do Gosi :(

• haneczka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie przyszła wypłata wczoraj i to o 200zł większa. Więc zaszalałam na targu. ;) A właściwie zasiłek chorobowy wypłacony przez pracodawcę. Ale dalej nie mogę zrozumieć dlaczego jednego miesiąca mam 200zł mniej a drugiego 200zł więcej. O co kaman? Przecież zasiłek to zasiłek, niby 100% od jakiejś tam średniej z wynagrodzeń. To skąd te różnice?

Ja gotuję jeszcze krupniczek na 2 dużych udkach, jakby mąż wyśmiał moje jajka sadzone.:P

• haneczka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary,

specjalnie dla Ciebie przepis na jajka sadzone. :D

Na patelni teflonowej rozgrzewasz masełko lub olej (niewielka ilość), wbijasz jajko obok jajka, tak, żeby się nie zlały i żeby żółtka się nie rozlały. Solisz i pieprzysz wedle uznania. :D Jak się trochę zetnie z góry białko to obracasz na drugą stronę i smażysz chwilkę. Tak przygotowane jajka sadzone będą miały ścięte białko i powierzchownie ścięte żółtko, ale jak nakłujesz żółtko to się rozleje. :) To taka moja ulubiona wersja. Można też nakłuć żółtko na patelni, żeby się całe usmażyło, ale to jak ktoś nie lubi płynnego. Ja uwielbiam <3

Smacznego :)

weronika86, CzaryMary, Aguś86, Justinka, lysinka, Murraya lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czary ja sie uczylam gotowac ze stronki kotlet.tv..masz opisy, zwykle domowe jedzenie, filmiki utd :-)

CzaryMary lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Do mnie przyszła wypłata wczoraj i to o 200zł większa. Więc zaszalałam na targu. ;) A właściwie zasiłek chorobowy wypłacony przez pracodawcę. Ale dalej nie mogę zrozumieć dlaczego jednego miesiąca mam 200zł mniej a drugiego 200zł więcej. O co kaman? Przecież zasiłek to zasiłek, niby 100% od jakiejś tam średniej z wynagrodzeń. To skąd te różnice?

Ja gotuję jeszcze krupniczek na 2 dużych udkach, jakby mąż wyśmiał moje jajka sadzone.:P

U mnie też są te różnice i nie wiem z czego wynikają

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe a Ty teraz na jakim oddziale byłaś?

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka - dziękuję bardzo za przepis. Może podołam :)
    werka - zaraz looknę na tego kotleta, dzięki :)
    Robotka - fajne kompleciki :)

Gosia ! prosimy o znak, sygnał !!

Mój plan dnia zrealizowany w 90 % - została mi tylko apteczka do ogarnięcia. Jestem z siebie duumna :)

Ps. bierzecie jeszcze jakies witaminki prenatalne??

Justinka, haneczka, Bambi85, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalam smsa do Gosi. Niby doszedł. Czekam.

CzaryMary, hwesta, sylvia007, Agusiek89, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Napisalam smsa do Gosi. Niby doszedł. Czekam.

fajnie, ja nie mam do niej nr.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Liloe a Ty teraz na jakim oddziale byłaś?

Położniczy IV. Prosiłam, żeby mnie dali na położniczo-ginekologiczny III (tam pracuje mój lekarz) ale nie było miejsc.

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czary ja nawet chleb z tamtac pjeklam j wyszedl :-) jest swietnie opisane, plus filmiki jak dla laika :-) zreszta jak w boogla wpiszesz tanke, szynkie obiady masz mnostwo fajnych propozycji...moge cie nauczyc gotowac online :-)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Ps. bierzecie jeszcze jakies witaminki prenatalne??

Tak Vita MIner Prenatal DHA

• Gosha Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam... Juz jestem. Skurcze niby przeszły, niby nie, na pewno nie sa juz regularne. Przy nich boli tyłek, co mi sie nie podoba. Nie byłam na IP ale w ostatniej chwili sobie przypomniałam ze mam dzisiaj szczepienie dTpa i musiałam szybko jechać do pielęgniary... I dopiero wróciłam.
    Nie na reke mi te skurcze, fuck, na razie czekam bo co mi zostało... Do tego jakies mdlosci mnie dopadły, nie wiem czy to po tej szczepionce.
    IP to dla mnie bedzie ostateczność dzisiaj bo synka chorego mam w domku. Wszystko nie tak :( jak nie mina to jadę, bo bolą nie ciekawie :(

Ooo pisząc post dostałam SMS-a od AGUS, dziękuje za troskę kobietki :*

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
‹‹ 3095 3096 3097 3098 3099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ