X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    yyyyyy no ten teges ja :) ziemniaki ugotuję. Resztę odgrzewam co od mamy dostanę <zawstydzona>

Rudzia - język mi kołkiem stanął !! coż za koktajl się szykuje!!mniam

a mam pytanie do dziewczyn, które mają już dzieciaki. Jak było u Was z wypadaniem włosów po ciąży?
    W ciąży nie wypadały, a zaczęły 3 miesiące po i to garsciami. Ponoc do 1/3 ilosci jest w normie. Po miesiacu przestaly wypadac :)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    O matko, biedny tato :(
    Był z tą ręką u lekarza? Moja babcia i znajomi mają dne moczanową, która właśnie ma podobne objawy. Może powinien sobie zbadać krew czy nie ma podwyższonego kwasu moczowego?

To ide budzić męża po nocce i smażyć placki :D Pomyślę o Twoim tacie, może mu się lepiej zrobi! :D

Miłego dnia dziołszki, bądźcie grzeczne i nie piszcze za dużo :D

Był u lekarza, dostał jakieś tabletki i maść ketonal. Skierowanie do ortopedy i na jakieś zabiegi. Jest zapisany do ortopedy na początek kwietnia, a na zabiegi na koniec maja :/ katastrofa .. Hmmm dna moczanowa. A tego to nie wiem. To wychodzi z normalnej morfologii?

Dziękuję i smacznego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 13:49

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włosy wypadają, paznokcie się łamią, cera brzydnie - opinia mojej kuzynki ;P Podobno po urodzeniu nie powinno od razu odstawiać się witamin, należy brać je jeszcze przez ok 2-3 m-ce.

Aguś86 lubi tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dna to chyba z moczu wychodzi. Bo to są odkładane kryształy moczanu. Bambi Twoja broszka ;)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    ehhh własnie strasznie się tego boję. nie chce obcinać swoich długich kudłów bo bardzo je lubię ale boję się, że w związku ze zmianami hormonalnymi zostanę łysa!! Teraz też mi bardzo lecą :( zastanawiam się czy można temu jakoś zaradzić ?
    nie wiem, chyba nie ma, no ja juz obcielam chyba z 12cm w grudniu, wydawalo mi sie ze na chwile pomoglo ale dalej leca, moze troche mniej, fryzjer mowil ze obciecie to dobry pomysl, bo sie wzmocnia, plus jakies maski , odzywki itp
    teraz ide znowu podciac troche , najwyzej po porodzie znowu ale bardzo bym skracac nie chciala do jakichs super krotkich :/

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwas moczowy z surowicy trzeba oznaczyc + chcrakterystyczne objawy , krysztalki kwasu moczowego sie w stawach odkladaja

Fasia lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo i mamy wypowiedź specjalisty :)

Fasia lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Oo i mamy wypowiedź specjalisty :)
    jeszcze nie- specjalisty :P ale cos tam liznelam :P

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    kwas moczowy z surowicy trzeba oznaczyc + chcrakterystyczne objawy , krysztalki kwasu moczowego sie w stawach odkladaja

Bambi czyli z krwi badanie tak? Bo ja zielona jestem.. To może podjadę z nim do labo jutro z rana i porobimy badania, bo nie mogę patrzeć jak się męczy .. Ani się ubrać, ani zjeść, ciągle boli i to cholernie, po nocach nie śpi, wcale od 4 dni! :(

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o nie, zostawić was na godzinę wrrrr ;<

KLaudia nie lubię! nie lubię! nie lubię! za kijek w dupie i bólllllll :(

MARY ja sobie dziś kupilam własnie-tubkę mleka czekoladowego hahahha:D

aaaa jeśli chodzi o kupę to wczoraj jak pojadłam owsianki i jog nat z kiwi to myślałam że mi oczy z orbit wyjdą na kiblu, tak bolało, ale wyszła skubana.
    dziś zjadłam to samo i kupa lepsza, w ogóle to cud że udało mi się zrobić dwie pod rząd!!

ja mam teraz włsoy mocne i w ogóle nie wypadają ale pamiętam że po ciązy mi leciały, ale nie brałam witamin, mam plan teraz brać po ciąży również no i zobaczymy, pozatym planuję się zdrowo odżywiać:D

Fasia mój kotek jest kochany:D nie zmienia bym go na żadnego czarnego białego szarego czy wielokolorowego:D rudy wymiata:D pod elewację mi pasuje :P

siedzę na allegro i szukam, no własnie.....szukam ubranka na wyjście ze szpitala bo moje niby ładne ale jakoś....szukam chyba dziury w całym:P

IDA super wiadomości, szkoda że musiałas się zdenerwować tą poranną info o cc;/

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co z ta Gosha????

• Fasia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta no właśnie nie wiem ... Martwię się, że trafiła do szpitala .. A u Niej nikt nie będzie wstrzymywać akcji, jak się zacznie to poród .. Boję sie, że napisze do nas że już dzidzia na świecie ... jakieś mam głupie myśli :/

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie Gosha dziś skończyła 35 tc. Musi być dobrze nawet gdyby dzidzia już się pchała na świat.

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś to prawda, dziecko jest już na tyle duże że świetnie sobie poradzi ale mimo wszystko jakoś się denerwuję ...

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Bambi czyli z krwi badanie tak? Bo ja zielona jestem.. To może podjadę z nim do labo jutro z rana i porobimy badania, bo nie mogę patrzeć jak się męczy .. Ani się ubrać, ani zjeść, ciągle boli i to cholernie, po nocach nie śpi, wcale od 4 dni! :(
    no z krwi tak tak, Fasia a napisz mi jeszcze na priv dokladnie co sie dzieje, jak Ci sie chce, bo odpowiedzialam na pytanie o dne ale nie wczytalam sie w objawy , bo teraz robie sto rzeczy naraz

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się martwię, bo chyba by się odezwała gdyby przeszło, a przecież jakoś od 9 ani jednego info. Musimy być dobrej myśli i trzymać kciuki.

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    A ja na obiad mam Fasiowe placki <3 :)))))

My dzisiaj jedziemy obczaić Riko Nano. Nie widziałam go na żywo, a był on w kręgu moich zainteresowań. Niestety w sklepach w których byliśmy go nie mieli, ale wczoraj znalazłam w mieście obok więc w końcu go zobaczę na żywo :)

Zastanawiam się też, czy kupować już łóżeczko, czy jeszcze się wstymać trochę... ehh

Kupować! Musicie go skręcić i wyśmierdzieć. :) Mój waniał farbą miesiąc ponad.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mamy dzień jajek sadzonych :D mi mąż nawet rano obrał ziemniaki, bo wpadłam na pomysł jajek sadzonych z puree i kefirem :)

Aguś daj link do tych apaszek ;)

Aguś86 lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Werka - znajoma ostatnio dała córci imię Sara i mówi o niej Sarenka :) słodko :P mi się bardzo podoba :) I jak dla mnie imię to kojarzy się trochę z kulturą żydowską (m.in. dlatego koleżanka tak nazwała córę, choć żydówką nie jest)

MF sarenka? slicznie ..tak, wiem ze kojarzy sie z kultura zydowska..ja jestem zydowka...ale orzeciez rowniez w katolicyzmie czy chrzescijanstwie..baa nawet muzulmanie maja to imie..to zona abrahama byla...bardzo plodna i twarda baba, cieszaca sie wszystkim, prorodzinna, uczynna..i chcialabym aby moja sarcia wlasnie taka byla :-)

ida co za wiesci! dobrze ze odwolane!

co do waszych facetow to ja tak jak liloe..ide dac mojemu kwiaty...moj maz twierdzi ze takie zachowania mezczyzn malo uczuciowe nasi mezczyzni wynosza z domu...jesli ojciec byl bardzo stricto z uczuciami, okazywal je tylko przynoszac pieniazki do domu..nasi mezczyzni to powielaja niestety..dla nich to taki wzor modelu rodzinnego ale mozna to zmienic...usmiech dl meza na wejsciu! przytulic se samej! i zakojarzy...rada dla nas! okazujmy naszym synom duzo uczucia i nie bojmy sie o tym rozmawiac! moj maz zawsze gada o uczuciach, nie wstydzi sie..nawet przy obcych mowi ze kocha..a nie jest miekka klucha..smierdzi od niego samcem z daleka...musicie zmienic zasady, zmienic wzor nasladowan...i bedzie gitara :-)

liloe lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/apaszka-chustka-bandamka-wybor-minky-bawelna-dres-i5039271952.html
    Proszę :) Są regulowane w sumie na 6 poziomach i idealnie się dopasują do szyjki, a wzór sama tworzysz. Ta laska ma też inne cudeńka :)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
‹‹ 3094 3095 3096 3097 3098 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ