Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
haneczka wrote:Ja zauważyłam, że każdy mój dzień zależy od pogody.
Jak świeci słońce to latam na miotle od rana, łażę na spacery,w kuchni czuję się jak Okrasa:D A jak jest tak ponuro, tak jak dziś, gniję na kompie do 12:00, barwy szczęścia, na dobre i na złe, a potem leniwie robię obiad, bo muszę
Mam tak samo, jak jest słońce, to mam pałera, a jak pochmurno to od razu opadam z sił i się szczęścia bez celu całymi dniamihaneczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMurayya st lat!
Fasia może spróbuj tych musujących, Julkowi będzie mniej ciasnoi na hełmie zaoszczędzisz
U mnie dziś był już kurier i listonosz (nic dla dziecka) póki się doczołgałam do drzwi prawie sobie poszli. Może zacznę przez okno odbierać przesyłki. Okno koło kanapy w salonie
Dla mnie najgorszą opcją jest poród SN, dojście do np.7-8 cm rozwarcia, a potem CC przez brak postępu/zaklinowanie/spadek tętna. To jest mój koszmar - poharatanie i na górze i na dole. Znam niestety takie przypadki (nie tylko po ZZO) i za diabła tak bym nie chciała.
IDA kciuki!
Ja już przyćpana poranną dawką R, ledwie na oczy widzę. Idę spać, a raczej zamykam oczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 12:21
Fasia, Murraya lubią tę wiadomość
-
Sylwia, wydaje mi się, że te staniki alles mają trochę zawyżoną rozmiarówkę. Na ich stronie jest taski suwaczek, można wpisać wymiary i podaje rozmiar. Ale ja też chyba dopiero po porodzie kupię, a wcześniej te miękkie z hm.
Łysinka, muszę obadać co z tym suwaczkiem, hmm...
(edit: suwaczek 1 jest wg okresu, u mnie widać "w 34 tygodniu" czyli 34+0 więc zaczęty 35 tydzień, wsio się zgadza. Chyba, że u Ciebie jest w ogóle jakoś inaczej)
Lali, super, że po wizycie wszystko w porządku.Malutka już śliczną wagę ma.
Quote:Dla mnie najgorszą opcją jest poród SN, dojście do np.7-8 cm rozwarcia, a potem CC przez brak postępu/zaklinowanie/spadek tętna. To jest mój koszmar - poharatanie i na górze i na dole. Znam niestety takie przypadki (nie tylko po ZZO) i za diabła tak bym nie chciała.
Zgadzam się. Dziewczyna ode mnie z sai tak miała przy obu porodach, niestety.7 cm i koniec postępu i cc. Biedna się pół nocy i cały dzień męczyła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 12:26
sylvia007, Lali lubią tę wiadomość
-
bo to nie jest tak, że jak dziecko jest na głowie to już na 100% będzie poród SN. Akcja porodów może nie postępować, tętno może spadać albo coś jeszcze i wtedy od razu na stół.. To ja wolę od początku na nim leżeć
Szukam gaci i juz mam dość! Dwa sklepy i padam na ryj.. -
Fasia wrote:
bo to nie jest tak, że jak dziecko jest na głowie to już na 100% będzie poród SN. Akcja porodów może nie postępować, tętno może spadać albo coś jeszcze i wtedy od razu na stół.. To ja wolę od początku na nim leżeć
Szukam gaci i juz mam dość! Dwa sklepy i padam na ryj..
Fasia a byłaś w H&M? Tam mają duży wybór.[/url]
Aniołek - maj 2016
Aniołek - maj 2014 -
nick nieaktualny
-
No niestety zawsze w czasie porodu może pojawić się komplikacja i jak dziecko jest wtedy wyżej to robią cc na cito, a jak za nisko na cc to wyciągają vacum. Wcale to vacum takie rzadkie nie jest, bo jak codziennie siedziałam z Zuzia na sali neonatologii to przynajmniej raz dziennie był telefon z porodowki, że robią vacum. Wtedy pielegniarka brała łóżeczko i jechała po dziecko, bo brali zawsze na obserwację na 3-4 godzinki i potem wracało do mamy. Ale trzeba się nastawić pozytywnie
-
nick nieaktualny
-
Kleszcze coraz częściej odchodzą do lamusa na szczęście! A vacum... No cóż jak nie am wyjścia to co poradzisz. Ja na to patrzę troche inaczej. Będę miała duuuze dziecko, chce je urodzić naturalnie i wiem, że przy każdym łóżko jest ssak do którego można podłączyć vacum - więc wiem że jak będzie coś nie tak a będzie za późno na cesarkę to mają pod ręką ratunek. To nie narzędzie tortu przecież
mantissa lubi tę wiadomość
-
A ja będę miała poród w 100% naturalny, trwający 4-6 godzin bez nacięcia i pęknięcia żadnego, a Ninka dostanie 10 punktów i po 3 dniach wrócimy do domu, bo żółtaczki nie będzie miała!!!
Eweliśka, natt, mantissa, iwonka1077, Ulka84, Aguś86, Gosha, lysinka, liloe, Fasia, KasiaKwiatek, weronika86, Murraya, Agusiek89 lubią tę wiadomość