X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Gosha koniecznie trzeba odliczyć do 10 po wbiciu to też ma znaczenie i nie pukać już po zastrzyku w to miejsce. Taką miałam instrukcje od lekarki.

Ida jestem z Tobą całym sercem, co chwila zaglądam co i jak.

Angela serdecznie ściskam Ciebie i Martynkę, niech mała rośnie jak na drożdżach!

Gosha, Ida lubią tę wiadomość

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Dzieki NADZIEJA, faktycznie mnie ten zastrzyk poranny bolał i moze zle cos zrobiłam. Bede sie stosować do Twoich rad...
    A co ile zmieniasz igle? Bo mi diabetolog powiedziała co 6 ukłuć (2 dni) a jak poszłam po zapas igiel do swojej pielegnuary to mi powiedziała ze co 3 ukłucia bo sie tępi igła i boli potem...
    Nie może boleć, jak boli to znaczy, że źle zastrzyk. Mnie zastrzyki mniej bolą niż kłucie w palec a igłę zmieniam za każdym razem. Paczka 100 szt. kosztuje 50 zł więc stwierdziłam, że właśnie aby nie zanieczyszczać insuliny ani nie ryzykować że igła się stępi wymieniam zawsze przy zastrzyku.

Gosha lubi tę wiadomość

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz w domu. Szyjka trzyma twarda zamknięta kolo 3cm . Ale ktg mi nie poszlo Gory i doliny wiec to mycie podłogi Amy musze odpuscic. Mialam mieć odstawione część lekow a koniec koncow jeszcze mi zwiekszyl :/.
    A co do tego obrotu to dr mowi ze przy tym jak on siedzi nisko i ile wazy to bardzo by sie zdziwil.
    Ja jeszcze daje mu szanse do 13 marca Następna wizyta.
    Tak Liloe wyprzedza waga wiek ciąży o tydzień i 2 dni
    CCo w ogole sie tu dzisiaj dzialo bo stanelam na 9 rano.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Andzia to super!!!
    Ta Andzia. RUDzia!!!!

Rudzia lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie po kilku dniach nieobecności... tęskniłyście? :P wybaczcie nie nadrobię bo nie mam siły, za dużo tego, może z czasem :P Nie było mnie bo humor mam paskudny a nie chciałam Was zadręczać, dziś już trochę lepiej chociaż fizycznie nie czuję się jakoś za dobrze ale mniejsza z tym.

Widziałam że u Idy jakieś napięcie ostatnio :/ Kochana trzymam kciuki żeby jednak to cc nie było konieczne :*

Ktoś jeszcze coś? Może ktoś chętny streści ten tydzień?

weronika86, misia83 lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida współczuję Ci bardzo tego stresu, on nie jest potrzebny ani Tobie, ani Frankowi. Trzymam kciuki żeby już teraz było spokojnie :-) no i żeby Dzidek jeszcze jednak mógł sobie na spokojnie w brzuszku posiedzieć!

Ida lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy Ty jeszcze nie rodz bo ja nie mam nawet co do torby spakować :P dobrze, że chociaż torbę mam...

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha a może zwyczajnie za szybko wstrzykujesz?

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wrote:
    No w mojej branży jest to standard... albo że jesteś na swojej działalności... już nie wspomnę że o terminowość wypłaty też w większości biurach można zapomnieć :| Wszyscy kombinują jak mogą, taka prawda...

No ja wiem, że tak robią ale nie mieści mi się to w głowie. Ja pracuje tez u prywaciarza juz kilka ładnych lat i nigdy nie było u nas takich problemów. Raz przez tyle lat dostałam opóźniona wypłatę o 1 dzień ale to tylko z winy księgowej. Mój szef to taka "zlotowa" oszczędza na czym może ale nie okradalby nas. Bo inaczej tego nazwać nie można

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynagrodzenie chorobowe to też średnia z 12 mcy. ilość dni w miesiącu też chyba ma jakieś znaczenie...ja mam co miesiąc inne przelewy 200 zł ok w jedną lub w drugą. Ale nie narzekam, bo wychodzi mi średnio 400 zł więcej niż jak pracowałam i jeszcze odchodzą koszty paliwa więc 650 na plusie ;)

Anka1501, Bambi85 lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam pójść się umyć, ale jak wstała to taki mnie ból złapał, że upadła cała Bożena mnie boli i w środku i na zewnątrz, aż po pachwiny co to może być??? Jeszcze sama w domu jestem

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Jestem juz w domu. Szyjka trzyma twarda zamknięta kolo 3cm . Ale ktg mi nie poszlo Gory i doliny wiec to mycie podłogi Amy musze odpuscic. Mialam mieć odstawione część lekow a koniec koncow jeszcze mi zwiekszyl :/.
    A co do tego obrotu to dr mowi ze przy tym jak on siedzi nisko i ile wazy to bardzo by sie zdziwil.
    Ja jeszcze daje mu szanse do 13 marca Następna wizyta.
    Tak Liloe wyprzedza waga wiek ciąży o tydzień i 2 dni
    CCo w ogole sie tu dzisiaj dzialo bo stanelam na 9 rano.
    jaki zestaw leków dostałaś? możesz funkcjonować normalnie czy oszczędzanie? Skurcze duże?

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dostaje więcej co miesiąc o prawie 300 ale mi się trafiło kilka premii przez ostatni rok :)

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Amy Ty jeszcze nie rodz bo ja nie mam nawet co do torby spakować :P dobrze, że chociaż torbę mam...
    Tydzien przed dam Ci znac :P

Anka1501 lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Militta110816 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zostawili mnie w szpitalu. Puls w szpitalu mialam 110.zrobili ktg malej serduszko ok i usg takze z corcia wszystko w porzadku ilosc wod,lozysko.mialam ekg i wyszlo ze serce za szybko troche bije tak lekarz powiedzial.pobrali mi krew crp potas magnez.pytali odkad biore ten magnez wiec mowie ze od listopada 4x1 i powiedzial ze mam wszystkie leki odstawic bo byc moze od tego magnezu bo powieksza naczynia krwionosne.jutro moze cos wiecej bd wiedziala.

01.06.2014 [*] Kochamy Cię Aniołku.. 10tc

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Dziewczyny chciałam pójść się umyć, ale jak wstała to taki mnie ból złapał, że upadła cała Bożena mnie boli i w środku i na zewnątrz, aż po pachwiny co to może być??? Jeszcze sama w domu jestem
    ja mam dokładnie to samo byłam pewna że to szyjka ale nie. mi pomaga jedynie leżenie i duże dawki leków bo z tego mogą być ponoć skurcze. Mnie mąż już 3 razy zastał leżącą na podłodze. Ból od pachwin do szyjki ciągnąco kujący nie do zniesienia

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Nie wiem. Bol bozeny mam od wieeeelu tygodni :P

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia tez tak miałam parę dni temu, aż upadlam i krzyknelam. Ból przeszedł, wiec jakoś się tym nie przejelam. Jakiś skurcz i klucie "w szyjce". A boli Cie cały czas?

misia83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Militta110816 wrote:
    zostawili mnie w szpitalu. Puls w szpitalu mialam 110.zrobili ktg malej serduszko ok i usg takze z corcia wszystko w porzadku ilosc wod,lozysko.mialam ekg i wyszlo ze serce za szybko troche bije tak lekarz powiedzial.pobrali mi krew crp potas magnez.pytali odkad biore ten magnez wiec mowie ze od listopada 4x1 i powiedzial ze mam wszystkie leki odstawic bo byc moze od tego magnezu bo powieksza naczynia krwionosne.jutro moze cos wiecej bd wiedziala.
    ja mam puls 110-120 od 25tc

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Tydzien przed dam Ci znac :P

O super :) co tam się będę teraz przemeczac niepotrzebnie :P

Amy_ lubi tę wiadomość

‹‹ 3133 3134 3135 3136 3137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ