Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Liloe no chyba "podniżkę" ja nawet w ostatnim roku starałam się na L4 nie chodzić specjalnie, ale wiesz, policzę to sobie, myślałam że jak wypłata to wypłata a średnią to będą brać ale do macierzyńskiego.
ostatnia ta wyższa wypłata to pewnie w związku z podniesieniem najniższej krajowej -
Ida to dobre wiesci w sumie
lepiej posiedziec na obserwacji niz za wczesnie cc zrobic, tak myslę ale swoja droga jak lekarze niewiele wiedzą nie???? jak by czegoś byli pewni na 100 % to mysle ze albo by naciskali na cc albo na obserwacje a tak ty musisz decydować dziwne to dla mnie....
-
IDA martwiłyśmy sie :* dobrze ze wszystko pod kontrola
LILOE igły sa 2,5 cm, ale mi diabetolog powiedziała ze mam kłuć w uda lub ramiona... Ehhh spróbuje dzisiaj moze w ramie, bo ta noga juz boli
A i tak tylko w lewe moge bo w prawe była wczoraj szczepionka i tez boliWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 19:23
Ida lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRobotka1 wrote:Liloe no chyba "podniżkę" ja nawet w ostatnim roku starałam się na L4 nie chodzić specjalnie, ale wiesz, policzę to sobie, myślałam że jak wypłata to wypłata a średnią to będą brać ale do macierzyńskiego.
ostatnia ta wyższa wypłata to pewnie w związku z podniesieniem najniższej krajowejRobotka1 lubi tę wiadomość
-
Oj tam się czepiacie lekarzy jakbyście TAK mało zarabiały też byście kazali pacjentom samym się leczyć
w szpitalu w ktorym pracuje lekarze biorą 60 tys na rękę i są przynajmniej raz w miesiącu u dyrektora po podwyżkę
Ida dobrze ten test nie wyszedł źle bo masz czas oswoić się z myślą o ewentualnym cięciu.. ale może nie będzie jeszcze konieczności -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Asica wrote:Robotka a za jaki miesiąc dostałaś? Bo wiesz to jeszcze zależy ile dni w miesiącu..
ANKA to znaczy że na umowie mam najniższą krajową i tyle przelewają mi na konto ale ogólnie dostaję więcej wypłaty więc resztę normalnie dostaję do ręki, rozumiesz? taka niepisana umowa o wyższym wynagrodzeniu, pracuję u prywaciarza więc pewnie chodzi o to żeby jak najniższe składki za mnie płacić;/ wszyscy tak w firmie funkcjonują;/
a do umowy mam aneksy za każdym razem kiedy najniższa krajowa rośnie;)
FM no własnie chyba nie kurcze, coś skłaniam się ku temu co mówi lLILOE, że to może być średnia za ostatnie 12 miesięcy. -
liloe wrote:to jest tzw wynagrodzenie chorobowe. Dostaniesz 100% średniego zarobku "oficjal ego" z ostatnich 12 miesięcy. To płaci zus tak naprawdę, tyle że wypłatę robi pracodawca. Na macierzyńskim dostaniemy 80% tej średniej z której wyliczono wynagrodzenie chorobowe. Podstawę do wynagrodzenia chorobowego wylicza się na nowo jeśli między jedną a drugą absencją chorobową upłynie 60 dni kalendarzowych.
liloe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGosha wrote:IDA martwiłyśmy sie :* dobrze ze wszystko pod kontrola
LILOE igły sa 2,5 cm, ale mi diabetolog powiedziała ze mam kłuć w uda lub ramiona... Ehhh spróbuje dzisiaj moze w ramie, bo ta noga juz boli
A i tak tylko w lewe moge bo w prawe była wczoraj szczepionka i tez boli -
hwesta wrote:Dziewczyny jak sie nazywa to badanie na ten panel wątrobowy bo bym sobie skontrolowała, wciąż mnie mdli a jutro na morfo jade
hwesta, weronika86, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
Robotka wiec pewnie dostałaś wypłatę ok. Swoją drogą to niezły kombinator ten Twój szef
ehhh... Każdy orze jak może
Edit. To jest średnia z 12 miesięcy przed L4 wiec całkiem możliwe, że masz mniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 19:40
Robotka1 lubi tę wiadomość
-
Uff Ida dobrze, że tak to się wszystko skończyło. Współczuję dnia, bo na pewno był stresujący. Trzymam kciuki za wyniki i oby było wszystko dobrze!
Jedynie też jestem w szoku tym niezdecydowaniem lekarzyi każą biednej matce podjąć decyzję tak jakby ona miała wiedzieć lepiej niż oni, ech
Robotka - ja dostaje kaskę za ilość dniwięc jeśli miesiąc ma 31 to wiadomo że dostaniesz więcej niż za taki luty 28 - myślę, że to tak wszędzie działa... przynajmniej ja jak dostaje z ZUSu to kwota jest zależna od dni...
-
nick nieaktualny