SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:28

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe no chyba "podniżkę" ja nawet w ostatnim roku starałam się na L4 nie chodzić specjalnie, ale wiesz, policzę to sobie, myślałam że jak wypłata to wypłata a średnią to będą brać ale do macierzyńskiego.
    ostatnia ta wyższa wypłata to pewnie w związku z podniesieniem najniższej krajowej

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Asica Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka a za jaki miesiąc dostałaś? Bo wiesz to jeszcze zależy ile dni w miesiącu..

xtmhqo7.png
  • Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:28

• iwonka1077 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida to dobre wiesci w sumie :) lepiej posiedziec na obserwacji niz za wczesnie cc zrobic, tak myslę ale swoja droga jak lekarze niewiele wiedzą nie???? jak by czegoś byli pewni na 100 % to mysle ze albo by naciskali na cc albo na obserwacje a tak ty musisz decydować dziwne to dla mnie....

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka nie rozumiem za bardzo sytuacji. Co to znaczy, że część na konto a reszta do ręki. Kto tak robi? ile masz w umowie? bo jak w umowie masz te 1200 to więcej nie dostaniesz

• Gosha Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IDA martwiłyśmy sie :* dobrze ze wszystko pod kontrola :)

LILOE igły sa 2,5 cm, ale mi diabetolog powiedziała ze mam kłuć w uda lub ramiona... Ehhh spróbuje dzisiaj moze w ramie, bo ta noga juz boli ;)
    A i tak tylko w lewe moge bo w prawe była wczoraj szczepionka i tez boli ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 19:23

Ida lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:37

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jeszcze każą Ci się samej leczyć Ida? Co za lekarze, nie czaje wygole. Dobrze, że z Fanem wszystko ok ale to oni powinni Ci przedstawić jakiś konkretny tok postępowania i powiedzieć co lepsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Liloe no chyba "podniżkę" ja nawet w ostatnim roku starałam się na L4 nie chodzić specjalnie, ale wiesz, policzę to sobie, myślałam że jak wypłata to wypłata a średnią to będą brać ale do macierzyńskiego.
    ostatnia ta wyższa wypłata to pewnie w związku z podniesieniem najniższej krajowej
    to jest tzw wynagrodzenie chorobowe. Dostaniesz 100% średniego zarobku "oficjal ego" z ostatnich 12 miesięcy. To płaci zus tak naprawdę, tyle że wypłatę robi pracodawca. Na macierzyńskim dostaniemy 80% tej średniej z której wyliczono wynagrodzenie chorobowe. Podstawę do wynagrodzenia chorobowego wylicza się na nowo jeśli między jedną a drugą absencją chorobową upłynie 60 dni kalendarzowych.

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam się czepiacie lekarzy jakbyście TAK mało zarabiały też byście kazali pacjentom samym się leczyć :P w szpitalu w ktorym pracuje lekarze biorą 60 tys na rękę i są przynajmniej raz w miesiącu u dyrektora po podwyżkę :P

Ida dobrze ten test nie wyszedł źle bo masz czas oswoić się z myślą o ewentualnym cięciu.. ale może nie będzie jeszcze konieczności :)

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Morfolofia, płytki, panel watrobiwy i inne których nie zapamietalam. Plus gr krwii i hbs.
    no to już jakieś mega dziwne. chcieli natychmiast robić cc a jak zdecydowałaś aby poczekać to dopiero niezbędne badania do cc? wtf?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak sie nazywa to badanie na ten panel wątrobowy bo bym sobie skontrolowała, wciąż mnie mdli a jutro na morfo jade

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asica wrote:
    Robotka a za jaki miesiąc dostałaś? Bo wiesz to jeszcze zależy ile dni w miesiącu..
    mam napisane że za mięsiąc luty.czyli za pełny luty. a zwolnienie miałam od 29 grudnia przez miesiąć i potem doniosłam drugie zwolnienie żeby była ciągłość, juro zanoszę kolejne.

ANKA to znaczy że na umowie mam najniższą krajową i tyle przelewają mi na konto ale ogólnie dostaję więcej wypłaty więc resztę normalnie dostaję do ręki, rozumiesz? taka niepisana umowa o wyższym wynagrodzeniu, pracuję u prywaciarza więc pewnie chodzi o to żeby jak najniższe składki za mnie płacić;/ wszyscy tak w firmie funkcjonują;/
    a do umowy mam aneksy za każdym razem kiedy najniższa krajowa rośnie;)
    FM no własnie chyba nie kurcze, coś skłaniam się ku temu co mówi lLILOE, że to może być średnia za ostatnie 12 miesięcy.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    to jest tzw wynagrodzenie chorobowe. Dostaniesz 100% średniego zarobku "oficjal ego" z ostatnich 12 miesięcy. To płaci zus tak naprawdę, tyle że wypłatę robi pracodawca. Na macierzyńskim dostaniemy 80% tej średniej z której wyliczono wynagrodzenie chorobowe. Podstawę do wynagrodzenia chorobowego wylicza się na nowo jeśli między jedną a drugą absencją chorobową upłynie 60 dni kalendarzowych.
    dziękować dobra kobieto tego mi było trzeba:)

liloe lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    IDA martwiłyśmy sie :* dobrze ze wszystko pod kontrola :)

LILOE igły sa 2,5 cm, ale mi diabetolog powiedziała ze mam kłuć w uda lub ramiona... Ehhh spróbuje dzisiaj moze w ramie, bo ta noga juz boli ;)
    A i tak tylko w lewe moge bo w prawe była wczoraj szczepionka i tez boli ;)
    to niefajnie. W brzuch był lajcik póki Ala była mała a teraz w cienką skórkę ciut boli. Ale kwestia przyzwyczajenia. ja zrobiłam już 220 zastrzyków, na początku mój brzuch wyglądał jak po bliskim kontakcie z rasą agresywną. Teraz już mam wprawę i siniaków brak

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Dziewczyny jak sie nazywa to badanie na ten panel wątrobowy bo bym sobie skontrolowała, wciąż mnie mdli a jutro na morfo jade
    nie szukaj choroby! mowie Ci że mdłości czy biegunka to przygotowanie organizmu na poród. Pakuj się! :D

hwesta, weronika86, Agusiek89 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka wiec pewnie dostałaś wypłatę ok. Swoją drogą to niezły kombinator ten Twój szef :/ ehhh... Każdy orze jak może

Edit. To jest średnia z 12 miesięcy przed L4 wiec całkiem możliwe, że masz mniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 19:40

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Justinka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff Ida dobrze, że tak to się wszystko skończyło. Współczuję dnia, bo na pewno był stresujący. Trzymam kciuki za wyniki i oby było wszystko dobrze!
    Jedynie też jestem w szoku tym niezdecydowaniem lekarzy :/ i każą biednej matce podjąć decyzję tak jakby ona miała wiedzieć lepiej niż oni, ech

Robotka - ja dostaje kaskę za ilość dni ;) więc jeśli miesiąc ma 31 to wiadomo że dostaniesz więcej niż za taki luty 28 - myślę, że to tak wszędzie działa... przynajmniej ja jak dostaje z ZUSu to kwota jest zależna od dni...

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy po niedzieli :p jeszcze z dwa tyg :p

‹‹ 3131 3132 3133 3134 3135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ