X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:28

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe no chyba "podniżkę" ja nawet w ostatnim roku starałam się na L4 nie chodzić specjalnie, ale wiesz, policzę to sobie, myślałam że jak wypłata to wypłata a średnią to będą brać ale do macierzyńskiego.
    ostatnia ta wyższa wypłata to pewnie w związku z podniesieniem najniższej krajowej

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Asica Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka a za jaki miesiąc dostałaś? Bo wiesz to jeszcze zależy ile dni w miesiącu..

xtmhqo7.png
  • Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:28

• iwonka1077 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida to dobre wiesci w sumie :) lepiej posiedziec na obserwacji niz za wczesnie cc zrobic, tak myslę ale swoja droga jak lekarze niewiele wiedzą nie???? jak by czegoś byli pewni na 100 % to mysle ze albo by naciskali na cc albo na obserwacje a tak ty musisz decydować dziwne to dla mnie....

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka nie rozumiem za bardzo sytuacji. Co to znaczy, że część na konto a reszta do ręki. Kto tak robi? ile masz w umowie? bo jak w umowie masz te 1200 to więcej nie dostaniesz

• Gosha Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IDA martwiłyśmy sie :* dobrze ze wszystko pod kontrola :)

LILOE igły sa 2,5 cm, ale mi diabetolog powiedziała ze mam kłuć w uda lub ramiona... Ehhh spróbuje dzisiaj moze w ramie, bo ta noga juz boli ;)
    A i tak tylko w lewe moge bo w prawe była wczoraj szczepionka i tez boli ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 19:23

Ida lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:37

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jeszcze każą Ci się samej leczyć Ida? Co za lekarze, nie czaje wygole. Dobrze, że z Fanem wszystko ok ale to oni powinni Ci przedstawić jakiś konkretny tok postępowania i powiedzieć co lepsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Liloe no chyba "podniżkę" ja nawet w ostatnim roku starałam się na L4 nie chodzić specjalnie, ale wiesz, policzę to sobie, myślałam że jak wypłata to wypłata a średnią to będą brać ale do macierzyńskiego.
    ostatnia ta wyższa wypłata to pewnie w związku z podniesieniem najniższej krajowej
    to jest tzw wynagrodzenie chorobowe. Dostaniesz 100% średniego zarobku "oficjal ego" z ostatnich 12 miesięcy. To płaci zus tak naprawdę, tyle że wypłatę robi pracodawca. Na macierzyńskim dostaniemy 80% tej średniej z której wyliczono wynagrodzenie chorobowe. Podstawę do wynagrodzenia chorobowego wylicza się na nowo jeśli między jedną a drugą absencją chorobową upłynie 60 dni kalendarzowych.

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam się czepiacie lekarzy jakbyście TAK mało zarabiały też byście kazali pacjentom samym się leczyć :P w szpitalu w ktorym pracuje lekarze biorą 60 tys na rękę i są przynajmniej raz w miesiącu u dyrektora po podwyżkę :P

Ida dobrze ten test nie wyszedł źle bo masz czas oswoić się z myślą o ewentualnym cięciu.. ale może nie będzie jeszcze konieczności :)

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Morfolofia, płytki, panel watrobiwy i inne których nie zapamietalam. Plus gr krwii i hbs.
    no to już jakieś mega dziwne. chcieli natychmiast robić cc a jak zdecydowałaś aby poczekać to dopiero niezbędne badania do cc? wtf?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak sie nazywa to badanie na ten panel wątrobowy bo bym sobie skontrolowała, wciąż mnie mdli a jutro na morfo jade

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asica wrote:
    Robotka a za jaki miesiąc dostałaś? Bo wiesz to jeszcze zależy ile dni w miesiącu..
    mam napisane że za mięsiąc luty.czyli za pełny luty. a zwolnienie miałam od 29 grudnia przez miesiąć i potem doniosłam drugie zwolnienie żeby była ciągłość, juro zanoszę kolejne.

ANKA to znaczy że na umowie mam najniższą krajową i tyle przelewają mi na konto ale ogólnie dostaję więcej wypłaty więc resztę normalnie dostaję do ręki, rozumiesz? taka niepisana umowa o wyższym wynagrodzeniu, pracuję u prywaciarza więc pewnie chodzi o to żeby jak najniższe składki za mnie płacić;/ wszyscy tak w firmie funkcjonują;/
    a do umowy mam aneksy za każdym razem kiedy najniższa krajowa rośnie;)
    FM no własnie chyba nie kurcze, coś skłaniam się ku temu co mówi lLILOE, że to może być średnia za ostatnie 12 miesięcy.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    to jest tzw wynagrodzenie chorobowe. Dostaniesz 100% średniego zarobku "oficjal ego" z ostatnich 12 miesięcy. To płaci zus tak naprawdę, tyle że wypłatę robi pracodawca. Na macierzyńskim dostaniemy 80% tej średniej z której wyliczono wynagrodzenie chorobowe. Podstawę do wynagrodzenia chorobowego wylicza się na nowo jeśli między jedną a drugą absencją chorobową upłynie 60 dni kalendarzowych.
    dziękować dobra kobieto tego mi było trzeba:)

liloe lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    IDA martwiłyśmy sie :* dobrze ze wszystko pod kontrola :)

LILOE igły sa 2,5 cm, ale mi diabetolog powiedziała ze mam kłuć w uda lub ramiona... Ehhh spróbuje dzisiaj moze w ramie, bo ta noga juz boli ;)
    A i tak tylko w lewe moge bo w prawe była wczoraj szczepionka i tez boli ;)
    to niefajnie. W brzuch był lajcik póki Ala była mała a teraz w cienką skórkę ciut boli. Ale kwestia przyzwyczajenia. ja zrobiłam już 220 zastrzyków, na początku mój brzuch wyglądał jak po bliskim kontakcie z rasą agresywną. Teraz już mam wprawę i siniaków brak

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Dziewczyny jak sie nazywa to badanie na ten panel wątrobowy bo bym sobie skontrolowała, wciąż mnie mdli a jutro na morfo jade
    nie szukaj choroby! mowie Ci że mdłości czy biegunka to przygotowanie organizmu na poród. Pakuj się! :D

hwesta, weronika86, Agusiek89 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka wiec pewnie dostałaś wypłatę ok. Swoją drogą to niezły kombinator ten Twój szef :/ ehhh... Każdy orze jak może

Edit. To jest średnia z 12 miesięcy przed L4 wiec całkiem możliwe, że masz mniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 19:40

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Justinka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff Ida dobrze, że tak to się wszystko skończyło. Współczuję dnia, bo na pewno był stresujący. Trzymam kciuki za wyniki i oby było wszystko dobrze!
    Jedynie też jestem w szoku tym niezdecydowaniem lekarzy :/ i każą biednej matce podjąć decyzję tak jakby ona miała wiedzieć lepiej niż oni, ech

Robotka - ja dostaje kaskę za ilość dni ;) więc jeśli miesiąc ma 31 to wiadomo że dostaniesz więcej niż za taki luty 28 - myślę, że to tak wszędzie działa... przynajmniej ja jak dostaje z ZUSu to kwota jest zależna od dni...

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy po niedzieli :p jeszcze z dwa tyg :p

‹‹ 3131 3132 3133 3134 3135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ