SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A obiadu juz mi sie nie chciało gotować:) maz ma do wyboru wczorajszy gulasz albo pizzę:)
    Ja zjadłam kanapki i fasolkę po bretońsku :))

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NADZIEJKA gdzie sie kujesz ta insulina..? Ja jakos nie umie w ramie bo mam wrażenia ze ta igła jest za długo i przejdzie gdzieś do kości... I ja tylko w uda na zmianę. Dzisiaj zaczelam nowa insulinę i mam całe udo w siniaku juz... Wydaje mi sie spuchło to miejsce nawet, to moze byc jakies zapalenie?

A moze wy kobietki posiadacie wiedzę pielęgniarsko - lekarska na ten temat..?

O wlasnie... Ciekawe jak BAMBI po wizycie, miała dac znać.

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    NADZIEJKA gdzie sie kujesz ta insulina..? Ja jakos nie umie w ramie bo mam wrażenia ze ta igła jest za długo i przejdzie gdzieś do kości... I ja tylko w uda na zmianę. Dzisiaj zaczelam nowa insulinę i mam całe udo w siniaku juz... Wydaje mi sie spuchło to miejsce nawet, to moze byc jakies zapalenie?

A moze wy kobietki posiadacie wiedzę pielęgniarsko - lekarska na ten temat..?

O wlasnie... Ciekawe jak BAMBI po wizycie, miała dac znać.

Niestety, wiedzy nie posiadam, mimo, że mama miała cukrzyce. Wiem tylko, że kobitki w szpitalu sobie w ramię robiły i nic do kości nie przeszło. :P A mama była sama skóra i kości i też sobie krzywdy nie zrobiła, więc myślę, że spokojnie rób w ramię i daj udkom odetchnąć. :) Ważne tylko, żeby igła była prosto, bo inaczej później boli.

Ja dziś na obiad mam shoerme z karkówki z frytami. CHyba później z kibelka nie wyjdę, bo przecież przez 2 tyg nie jadłam nic smażonego. :P Ale chłop zrobił to szkoda nie zjeść. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 19:34

Gosha lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:

A moze wy kobietki posiadacie wiedzę pielęgniarsko - lekarska na ten temat.

Żaden ze mnie ekspert na pierwszej pomocy pokazywali ze insulinę mozna wstrzykiwać w udo jedno albo drugie, brzuch przy pępku prawa albo lewa strona, ramie albo miedzy łopatkami ale chyba tam boli bardziej niz w te miękkie miejsca

Gosha lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LWICA ja tez wzielam sie dzisiaj za łazienki, albo dla sprostowania: Ja zalałam płynami kibelki, wannę i prysznic i umylam lustra. A szorował mąż :) i mowi do mnie ze te płyny śmierdzą ze mu sie az w głowie zakręciło... To był jego pierwszy raz ;)

Lwica, Anka1501, mantissa, Eweliśka lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to troche panikara jestem, nie lubie jakiejkolwiek interwencji w mój organizm, jestem anty lekowa itp itd, kłucie sie insulina to dla mnie cos bardzo ekstremalnego... No i tem siniol boli bardzo, bede kula w boki ud moze... No nie umiem w ramie :( a w brzuch to nie bardzo w ciazy...;)
    Dzieki dziewczyny za rady :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 18:26

Lwica lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem ale dopiero pod ktg leze ale zyje. Dzidzius waży 2550 i glowa w górze oczywiście. Doktor nie wierzy już w jego obrót i mam sie mentalnie szykowac na cc.

Amy_, liloe, Fasia, Justinka, mantissa, natt, lysinka, Rudzia, Nadzieja84, Aguś86, weronika86, Murraya, misia83, Eweliśka, Agusiek89 lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BAMBI Ty jako matka wierz w jego obrót :) waga książkowa chyba, co?

Bambi85 lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha to ma być podskórne czy domięśniowe? jak podskórne łapiesz fałdkę i jedziesz. Ja od 24.07 do 02.03 robię Clexane codziennie w brzuch, w szpitalu robili w ramię. odkąd brzuch duży jadę w boczki teraz już zbieram fałdkę skóry nad biodrem. Jaką ta igła ma długość. Moja ze 2 cm więc krótka. W uda nie robiłam bo podobno boli i są siniaki. ale nie wiem jak to z insuliną jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 19:00

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Jestem jestem ale dopiero pod ktg leze ale zyje. Dzidzius waży 2550 i glowa w górze oczywiście. Doktor nie wierzy już w jego obrót i mam sie mentalnie szykowac na cc.
    To tez kloc :P to teraz codziennie myj podlode :P ale szmatO nie mopem moze cos da :)

Fasia, weronika86, Bambi85, Agusiek89 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    ja byłam w skończonym 34 z większą wagą i moja lekarka też tak średnio wierzyła w fikołka, ale Ala co rusz zmienia pozycję więc szanse są. Chociaż jak za tydz w 36t2d będzie dupskiem na świat to koniec złudzeń. Musisz wierzyć :) waga piękna ale chyba z tydz do przodu wymiarami, hmmm?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 19:04

Bambi85 lubi tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi moze lepiej niech sie nie odwraca juz z taka waga :P
    Sylvia przez Ciebie mam taka ochote na pizze ehhhh....

liloe, Bambi85 lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Ida Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:28

liloe, hwesta, Amy_, Lwica, Fasia, Gosha, Anka1501, KasiaKwiatek, Justinka, mantissa, natt, sylvia007, Rudzia, Nadzieja84, Aguś86, weronika86, Bambi85, Murraya, misia83, Angela89, Eweliśka, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    a szyjka?

• Robotka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wkurzyłam się :(

przyszła moja wypłata, z firmy, czyli tak jak mówiłyście oni mi będą płacić a zus zwróci dopiero zakładowi a nie tak jak myślałam że z zusu będę już dostawała.
    i wszystko kurka było by super gdyby nie to że na przelewie jest 1219zł!!! a w zeszłym miesiącu było 1324zł!!! bo my najniższą na konto mamy a resztę do ręki dostawaliśmy.
    kto się zna na tym i mógłby coś w tej kwesti powiedzieć? bo jak nie to w poniedziałek dzwonię do księgowej naszej;/
    myślałam że wypłatę mam płatną normalnie 100% na chorobowym;/

Justinka ja też dziś w pepco byłam, dokupiłam dwie flanelki i dwie czapusie takie słodziusie z oczkami i uszkami bo nie miałam na wyjście:)

co do tego czym będę wózek wyścielać to przy młodej było różnie, a to cienki kocyk, a to potem grubszy kocyk, pieluszka-ja tego nie pamiętam ale ostatnio widziałam zdjęcia i tak właśnie było:)
    teraz zakupiłam na ciuchach za grosze takie prześcieradełko i to sobie owlekę:)
    kurcze nie wiem co u was bo dziś nie nadrabiałam;/
    za to młodą odtransportowałam do babci:) ja zjadłam pyszną algidę troskawkowo śmietankową a mąż poleciał po piwko i pewnie jakieś chipsy przyniesie:) dziś wieczór we dwoje:)

a jutro na 8.50 idę na usg!!!:D potem lidl bo mają być jakieś narzędzia ogrodowe no i do domu:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida <3 dobre wiadomości:) a Ty jak znosiłaś skurcze??

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Ida! No to niech Cie obserwuja. Znaczy sie do konca ciazy chca cie trzymac czy kilka dni i czekanie na porod w domu?

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    wkurzyłam się :(

przyszła moja wypłata, z firmy, czyli tak jak mówiłyście oni mi będą płacić a zus zwróci dopiero zakładowi a nie tak jak myślałam że z zusu będę już dostawała.
    i wszystko kurka było by super gdyby nie to że na przelewie jest 1219zł!!! a w zeszłym miesiącu było 1324zł!!! bo my najniższą na konto mamy a resztę do ręki dostawaliśmy.
    kto się zna na tym i mógłby coś w tej kwesti powiedzieć? bo jak nie to w poniedziałek dzwonię do księgowej naszej;/
    myślałam że wypłatę mam płatną normalnie 100% na chorobowym;/

Justinka ja też dziś w pepco byłam, dokupiłam dwie flanelki i dwie czapusie takie słodziusie z oczkami i uszkami bo nie miałam na wyjście:)

co do tego czym będę wózek wyścielać to przy młodej było różnie, a to cienki kocyk, a to potem grubszy kocyk, pieluszka-ja tego nie pamiętam ale ostatnio widziałam zdjęcia i tak właśnie było:)
    teraz zakupiłam na ciuchach za grosze takie prześcieradełko i to sobie owlekę:)
    kurcze nie wiem co u was bo dziś nie nadrabiałam;/
    za to młodą odtransportowałam do babci:) ja zjadłam pyszną algidę troskawkowo śmietankową a mąż poleciał po piwko i pewnie jakieś chipsy przyniesie:) dziś wieczór we dwoje:)

a jutro na 8.50 idę na usg!!!:D potem lidl bo mają być jakieś narzędzia ogrodowe no i do domu:)
    To 100% to średnia z ostatnich 12 miesięcy przed pierwszym dniem chorobowego. Podwyżki nie miałaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ida super że test pomyślnie wyszedł. wiesz co za badania na cito?

• mf Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 16:54

n59yjw4zk9ewdyby.png
‹‹ 3130 3131 3132 3133 3134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ