X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A obiadu juz mi sie nie chciało gotować:) maz ma do wyboru wczorajszy gulasz albo pizzę:)
    Ja zjadłam kanapki i fasolkę po bretońsku :))

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NADZIEJKA gdzie sie kujesz ta insulina..? Ja jakos nie umie w ramie bo mam wrażenia ze ta igła jest za długo i przejdzie gdzieś do kości... I ja tylko w uda na zmianę. Dzisiaj zaczelam nowa insulinę i mam całe udo w siniaku juz... Wydaje mi sie spuchło to miejsce nawet, to moze byc jakies zapalenie?

A moze wy kobietki posiadacie wiedzę pielęgniarsko - lekarska na ten temat..?

O wlasnie... Ciekawe jak BAMBI po wizycie, miała dac znać.

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    NADZIEJKA gdzie sie kujesz ta insulina..? Ja jakos nie umie w ramie bo mam wrażenia ze ta igła jest za długo i przejdzie gdzieś do kości... I ja tylko w uda na zmianę. Dzisiaj zaczelam nowa insulinę i mam całe udo w siniaku juz... Wydaje mi sie spuchło to miejsce nawet, to moze byc jakies zapalenie?

A moze wy kobietki posiadacie wiedzę pielęgniarsko - lekarska na ten temat..?

O wlasnie... Ciekawe jak BAMBI po wizycie, miała dac znać.

Niestety, wiedzy nie posiadam, mimo, że mama miała cukrzyce. Wiem tylko, że kobitki w szpitalu sobie w ramię robiły i nic do kości nie przeszło. :P A mama była sama skóra i kości i też sobie krzywdy nie zrobiła, więc myślę, że spokojnie rób w ramię i daj udkom odetchnąć. :) Ważne tylko, żeby igła była prosto, bo inaczej później boli.

Ja dziś na obiad mam shoerme z karkówki z frytami. CHyba później z kibelka nie wyjdę, bo przecież przez 2 tyg nie jadłam nic smażonego. :P Ale chłop zrobił to szkoda nie zjeść. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 19:34

Gosha lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:

A moze wy kobietki posiadacie wiedzę pielęgniarsko - lekarska na ten temat.

Żaden ze mnie ekspert na pierwszej pomocy pokazywali ze insulinę mozna wstrzykiwać w udo jedno albo drugie, brzuch przy pępku prawa albo lewa strona, ramie albo miedzy łopatkami ale chyba tam boli bardziej niz w te miękkie miejsca

Gosha lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LWICA ja tez wzielam sie dzisiaj za łazienki, albo dla sprostowania: Ja zalałam płynami kibelki, wannę i prysznic i umylam lustra. A szorował mąż :) i mowi do mnie ze te płyny śmierdzą ze mu sie az w głowie zakręciło... To był jego pierwszy raz ;)

Lwica, Anka1501, mantissa, Eweliśka lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to troche panikara jestem, nie lubie jakiejkolwiek interwencji w mój organizm, jestem anty lekowa itp itd, kłucie sie insulina to dla mnie cos bardzo ekstremalnego... No i tem siniol boli bardzo, bede kula w boki ud moze... No nie umiem w ramie :( a w brzuch to nie bardzo w ciazy...;)
    Dzieki dziewczyny za rady :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 18:26

Lwica lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem ale dopiero pod ktg leze ale zyje. Dzidzius waży 2550 i glowa w górze oczywiście. Doktor nie wierzy już w jego obrót i mam sie mentalnie szykowac na cc.

Amy_, liloe, Fasia, Justinka, mantissa, natt, lysinka, Rudzia, Nadzieja84, Aguś86, weronika86, Murraya, misia83, Eweliśka, Agusiek89 lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BAMBI Ty jako matka wierz w jego obrót :) waga książkowa chyba, co?

Bambi85 lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha to ma być podskórne czy domięśniowe? jak podskórne łapiesz fałdkę i jedziesz. Ja od 24.07 do 02.03 robię Clexane codziennie w brzuch, w szpitalu robili w ramię. odkąd brzuch duży jadę w boczki teraz już zbieram fałdkę skóry nad biodrem. Jaką ta igła ma długość. Moja ze 2 cm więc krótka. W uda nie robiłam bo podobno boli i są siniaki. ale nie wiem jak to z insuliną jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 19:00

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Jestem jestem ale dopiero pod ktg leze ale zyje. Dzidzius waży 2550 i glowa w górze oczywiście. Doktor nie wierzy już w jego obrót i mam sie mentalnie szykowac na cc.
    To tez kloc :P to teraz codziennie myj podlode :P ale szmatO nie mopem moze cos da :)

Fasia, weronika86, Bambi85, Agusiek89 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    ja byłam w skończonym 34 z większą wagą i moja lekarka też tak średnio wierzyła w fikołka, ale Ala co rusz zmienia pozycję więc szanse są. Chociaż jak za tydz w 36t2d będzie dupskiem na świat to koniec złudzeń. Musisz wierzyć :) waga piękna ale chyba z tydz do przodu wymiarami, hmmm?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 19:04

Bambi85 lubi tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi moze lepiej niech sie nie odwraca juz z taka waga :P
    Sylvia przez Ciebie mam taka ochote na pizze ehhhh....

liloe, Bambi85 lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Ida Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:28

liloe, hwesta, Amy_, Lwica, Fasia, Gosha, Anka1501, KasiaKwiatek, Justinka, mantissa, natt, sylvia007, Rudzia, Nadzieja84, Aguś86, weronika86, Bambi85, Murraya, misia83, Angela89, Eweliśka, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    a szyjka?

• Robotka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wkurzyłam się :(

przyszła moja wypłata, z firmy, czyli tak jak mówiłyście oni mi będą płacić a zus zwróci dopiero zakładowi a nie tak jak myślałam że z zusu będę już dostawała.
    i wszystko kurka było by super gdyby nie to że na przelewie jest 1219zł!!! a w zeszłym miesiącu było 1324zł!!! bo my najniższą na konto mamy a resztę do ręki dostawaliśmy.
    kto się zna na tym i mógłby coś w tej kwesti powiedzieć? bo jak nie to w poniedziałek dzwonię do księgowej naszej;/
    myślałam że wypłatę mam płatną normalnie 100% na chorobowym;/

Justinka ja też dziś w pepco byłam, dokupiłam dwie flanelki i dwie czapusie takie słodziusie z oczkami i uszkami bo nie miałam na wyjście:)

co do tego czym będę wózek wyścielać to przy młodej było różnie, a to cienki kocyk, a to potem grubszy kocyk, pieluszka-ja tego nie pamiętam ale ostatnio widziałam zdjęcia i tak właśnie było:)
    teraz zakupiłam na ciuchach za grosze takie prześcieradełko i to sobie owlekę:)
    kurcze nie wiem co u was bo dziś nie nadrabiałam;/
    za to młodą odtransportowałam do babci:) ja zjadłam pyszną algidę troskawkowo śmietankową a mąż poleciał po piwko i pewnie jakieś chipsy przyniesie:) dziś wieczór we dwoje:)

a jutro na 8.50 idę na usg!!!:D potem lidl bo mają być jakieś narzędzia ogrodowe no i do domu:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida <3 dobre wiadomości:) a Ty jak znosiłaś skurcze??

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Ida! No to niech Cie obserwuja. Znaczy sie do konca ciazy chca cie trzymac czy kilka dni i czekanie na porod w domu?

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    wkurzyłam się :(

przyszła moja wypłata, z firmy, czyli tak jak mówiłyście oni mi będą płacić a zus zwróci dopiero zakładowi a nie tak jak myślałam że z zusu będę już dostawała.
    i wszystko kurka było by super gdyby nie to że na przelewie jest 1219zł!!! a w zeszłym miesiącu było 1324zł!!! bo my najniższą na konto mamy a resztę do ręki dostawaliśmy.
    kto się zna na tym i mógłby coś w tej kwesti powiedzieć? bo jak nie to w poniedziałek dzwonię do księgowej naszej;/
    myślałam że wypłatę mam płatną normalnie 100% na chorobowym;/

Justinka ja też dziś w pepco byłam, dokupiłam dwie flanelki i dwie czapusie takie słodziusie z oczkami i uszkami bo nie miałam na wyjście:)

co do tego czym będę wózek wyścielać to przy młodej było różnie, a to cienki kocyk, a to potem grubszy kocyk, pieluszka-ja tego nie pamiętam ale ostatnio widziałam zdjęcia i tak właśnie było:)
    teraz zakupiłam na ciuchach za grosze takie prześcieradełko i to sobie owlekę:)
    kurcze nie wiem co u was bo dziś nie nadrabiałam;/
    za to młodą odtransportowałam do babci:) ja zjadłam pyszną algidę troskawkowo śmietankową a mąż poleciał po piwko i pewnie jakieś chipsy przyniesie:) dziś wieczór we dwoje:)

a jutro na 8.50 idę na usg!!!:D potem lidl bo mają być jakieś narzędzia ogrodowe no i do domu:)
    To 100% to średnia z ostatnich 12 miesięcy przed pierwszym dniem chorobowego. Podwyżki nie miałaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ida super że test pomyślnie wyszedł. wiesz co za badania na cito?

• mf Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 16:54

n59yjw4zk9ewdyby.png
‹‹ 3130 3131 3132 3133 3134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ