X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi o 2 starszak zrobił pobudkę a potem o 4... Tez dobry z niego hipochondryk ;) juz coraz lepiej z nim, gorączka w koncu spada ale wodę w kubeczku musze mu podawać bo sam nie ma siły trzymać ;) no a teraz godzinke bajki oglądaliśmy... Nieee zmiana warty, teraz niech sie tati meczy ;)
    BAMBI a Ty co? Jak to nie spisz?!
    MURRAYA jednym słowem wizyta udana :) a jakie piękne rysy twarzy synka... Cud, miód i malinka :*
    Bol migdałka -zdecydowanie nie lubie...

Murraya lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Murraya Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 16:19

Bambi85, Gosha lubią tę wiadomość

82do3e5ebme2hhhv.png
    bajj0tsd343aweuc.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dobre pytanie...nie wiem czemu. Obudzil mnie albo skurcz albo mały. Teraz nic sie nie dzieje a zasnąć nie mogę juz od 3. Bylam siku, najadlam sie napilam i nic. Chyba podświadomie się stresuje wczorajsza wizyta i dlatego.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Babeczki :) ja też już nie mogę spać :( jestem miesiąc na L4 i teraz zaczęłam się budzić jak do pracy. Dzisiaj zapowiada się fajny dzień u mnie, najpierw kino, potem obiad na mieście a w końcu jedziemy do znajomych na noc, mam nadzieję, że nie zasnę za szybko :)

Ida dobrze, że się odezwałaś i że nadal w dwupaku jesteś. Jak będą cię obserwować znajdą najlepszy moment dla Franka.

Liloe, Sylvia współczuję tych mocnych bólu, już niedługo

Bambi może mały cię zaskoczy i fiknie główką w dół

Gosha dobrze, że u synka jest llepiej, zdrówka życzę.

Weronika dla twojej famili też dużo zdrówka

Murraya fajnie, że dzień się udał i u Jacusia wszystko w porządku. Mały przystojniak :)

Robotka powodzenia na wizycie
    Więcej nie pamiętam :)

weronika86, Gosha, Bambi85, Murraya lubią tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    No ciekawe od czego to zalezy. czy od progu bolu czy ktg zle pokazuje. Bo polozne mj mowily ze czasem skurcze kobieta odczuwa bardzo mocno a ktg pokazuje niskie wartosci
    Mi boli mnie krzyżowych wcale nie zapisywalo, a z bólu się wiłam. Położna mi wtedy powiedziała, że nie zawsze wszystko wychodzi :)

Amy_ lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    U mnie dzień zaczął się wcześnie, K pojechał jak zawsze na bazarek po łupy, prawdziwą wędlinkę, mięsko, warzywa :-)
    Ja sobie leżę i czekam na śniadanko. Mieliśmy mieć intensywny dzień, odwiedzić szwagierów, potem teściów, ale K wczoraj widział, że leżę jakoś bez mocy i odwołał.
    Wczoraj tylko Was czytałam, jakoś mi się pisać nie chciało...gorszy dzień chyba...
    Ida cieszę się, że w szpitalu dbają o Ciebie, a to, że bez raptownych decyzji to też dobrze, nie ma co nerwowo reagować skoro sytuacja tego nie wymaga. Trzymaj się Kochana :-)

My dziś mamy 50 DNI DO PORODU :-D... no ciekawe jak będzie na prawdę...

weronika86, Angela89, Rudzia, mantissa, Krysti, Murraya, Amy_, lysinka, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Amy, na allegro kupiłas albo w jakimś sklepie internetowym? Mogłabyś zarzucic linkiem jak będziesz miała chwilę.

Przybiję wam piątkę. Moj też ma opory. :/ Wiadomo, teraz to sama bym się obawiała, że coś sie przez to ruszy ale kurde, jak był czas to niezbyt korzystal, jak już brzuch wyskoczył. Nie będzie dziecka pukal, noz kurde. A niech mi spróbuje krótko po porodzie coś działać. :P
    wlasnie ja kupilam w sklepie.. nie przez neta. Ale znajde ci po poludniu taki sam jakis na necie zebys mogla zamowic

mantissa lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amy ty dzisiaj zaczynasz 37tc czy znow ci suwak sie jebie?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murraya dobrze, że wszystko dobrze :) Waga chyba pobija wszystkie nasze dzieciaczki :)
    Kasia są lepsze i gorsze dni ;) Może dzisiaj będziesz miała ten lepszy :)
    No i gratuluję tygodni, dni do porodu.
    Robotka napisz jak tam po usg :)
    Idę cos zrobić do jedzenia bo bym zjadła konia z kopytami normalnie :D

weronika86, Murraya lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie dzisiaj zamowie z kafejki z boku stek z frytami...a chooj bedzie smierdziec jedzeniemw studiu :D wybacza mi jestemw ciazy...bo wg przepisow nie moge jesc w studiu a czasami pracujemy kilka godzin..z tego co wiem to tylko my sie do tych regulaminow stosujemy :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana !
    Nadrobiłam i chyba za dużo nie zapamiętałam
    Ale
    Ida - jestem szczęśliwa że przeszłaś pomyślnie test. Doskonale wiem jaka wkurzona musisz być jak jeden lekarz mówi coś a drugi mówi co innego. I najlepiej abyś ty podejmowała decyzje. Ja w ciąży musiałam takie 2 decyzje podjąć raz z tym wyrostkiem i raz czy decyduje się na CC czy czekam.
    Ewelcia - cieszę się że do nas tu wróciłaś.
    Rudzia- to ty już lepiej się zacznij pakować bo małej ubrań masz duuużo do spakowania.
    Wercia - piękny brzusio :)
    Kasia - gratuluje 50 dni do porodu szybko minie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 15:19

Anka1501, weronika86, Bambi85, hwesta, mantissa, natt, Gosha, Lali, Aguś86, iwonka1077, Krysti, MartaAlvi, Eweliśka, liloe, Rudzia, KasiaKwiatek, Justinka, Ewelcia, Ulka84, kluska, Murraya, Nadzieja84, Ida, sylvia007, Fasia, mimka84, mila79, misia83, lysinka, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• Asica Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna Martynka!!I teraz to już duża ddziewczynka, rychłego powrotu do domu!

Angela89 lubi tę wiadomość

xtmhqo7.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela naki sliczny gen twoj okruszek :-) az mi sie plakac chce, ja tez chce :-) sliczny skrzacik :-) pieluszka robi sie coraz mniejsza :-) pupcia rosnie :-)

Angela89 lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    angela naki sliczny gen twoj okruszek :-) az mi sie plakac chce, ja tez chce :-) sliczny skrzacik :-) pieluszka robi sie coraz mniejsza :-) pupcia rosnie :-)

To prawda pielucha się zmniejsza i nie pływa w niej jak wcześniej. Wczoraj 2 razy zmieniałam jej pieluchę ruchliwe te moje dziecko jest :) Bałam się że cały inkubator będzie w kupie :)

weronika86, Justinka, Murraya, sylvia007, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Angela!! Wogole Martynka jest duża dziewczynka :) faaaajnie :) jakos dzis mam spadek formy... Leżę w łożku jeszcze , jakos nie chce mi sie ruszać i nie pojechałam do wampirowni... Pojadę we wtorek dopiero. No nic, miłego dnia mamusie :)

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    To prawda pielucha się zmniejsza i nie pływa w niej jak wcześniej. Wczoraj 2 razy zmieniałam jej pieluchę ruchliwe te moje dziecko jest :) Bałam się że cały inkubator będzie w kupie :)
    hahah no to jak na mala z tego forum przystalo! haha kupa musi byc dla ciotek :-) i to wielka najlepiej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 09:44

Gosha, Angela89, Bambi85 lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 35 dni do porodu, ale ten czas leci :)

weronika86, Lwica, Aguś86, Gosha, Rudzia, natt, Justinka, Ulka84, Murraya, Amy_, Fasia, lysinka, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    murraya bym zapomniala! gratuluje wagi szkraba i sliczne ma rysy..rzafko kiedy dziecko wychodzi tak ladnie na 3d :-) hwesta 35? no to jestes chwilke przede mna :-) u ciebie tez taka gowniana pogoda? u mnie forma jest zalezna od pogody

Murraya lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Krysti, tak. Jestem w domku od czwartku. Dobrze pospac do 9. ;)

Amy, będę wdzięczna. :)

Murraya, super wieści z wizyty. :) Chyba wszystkim nam będzie brakowało brzuszków. Mimo tego, że utrudniają swobodne poruszanie się. :P Wczoraj odkryłam, że ciężko mi sięgnac cokolwiek z podłogi. :P

Wercia, no brzuchol już solidny. :) Już musi ci się dość ciężko siedzieć przy klientach. Sarcia się nie buntuje pakując nogi pod żebra?

Angela, na takie zdjęcia czekalysmy! Wspaniale. Malutka rośnie w oczach. :)

Angela89, Krysti, Murraya, weronika86 lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa ona jest wszedzie, wszedzie wypycha haha ciezko rozpoznac gdzie nogi :-)

mantissa lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
‹‹ 3138 3139 3140 3141 3142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ