Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelcia musze Cię zmartwic, że lepiej liczyć po 8-10 na łebka na dobę. Zuzia robiła non stop kupę po jedzonku czyli co 3h i co te 3h max zmieniałam pieluchę całą dobę, co daje min 8. A trzeba doliczyć i takie, że zmienisz pieluchę a kupę masz po chwili i znowu musisz przewijać. 5 to ja zużywam dla Zuzi teraz jak śpi całą noc, a nieraz jeszcze zrobi siusiu lub kupkę na nocnik. Nie ma lekko
Bambi85, weronika86, KasiaKwiatek, Murraya, Ewelcia, Fasia lubią tę wiadomość
-
Agus, niezbyt przeszło. Najgorsze ze Agus, niestety nie przeszło a najgorsze ze są co 5-6 min. Ale nie bolą jakoś strasznie, trochę ale czuję je wyraźnie. Dopóki nie będę pewna ze to to, to nie pojadę, bo mnie polozą na stale. Ale torbę spakuje.
-
mantissa wrote:Agus, niezbyt przeszło. Najgorsze ze Agus, niestety nie przeszło a najgorsze ze są co 5-6 min. Ale nie bolą jakoś strasznie, trochę ale czuję je wyraźnie. Dopóki nie będę pewna ze to to, to nie pojadę, bo mnie polozą na stale. Ale torbę spakuje.
-
Aguś86 wrote:Mantissa oby to tylko były przepowiadające. Daj znać jak po prysznicu.
Wczoraj oglądałam na tvn style program z Bosacką o porodzie i ginekolog podawał kiedy jechać do szpitala:
- gdy skurcze są regularne co 10 minut
- gdy odejdą wody
- gdy pojawi się krew ala miesiączkowa
- gdy dziecko się za mało rusza lub za bardzo rusza.
Mówił, że o ile pierworódka przy narastających skurczach może zostać w domu godzinę, dwie, o tyle przy kolejnym porodzie jak pierwszy był szybki nie zaleca czekać tylko od razu jechać. Mówił, że drugi poród jest średnio 1/3 krótszy (2/3 czasu pierwszego) o tyle kolejne jeszcze szybsze.
A ja mam 3 paczki jedynek babydream, 1 paczkę jedynek pampersów i paczkę dwójek.
Się dokupi -
MANTISSA dawaj nam znać co i jak, czy sie cos rozwija itp, bo wiesz jak my sie tu zachowujemy jak "cos" sie dzieje
WERA oszzzz Ty szczesciaro! Uwielbiam takie nieoczekiwane wpływyu mnie to w tym miesiącu raczej nieprzewidywalnie kasa z konta zniknęła
na początku 400€ za prąd pociągnęli, potem 200€ za podatek za auto a ze sie nowy semestr zaczął to za basen Micha, materiały szkolne, kolonie kolejne 300€ i to w ciagu tygodnia.. Nie licząc stałych opłat, w stylu wynajem, opłaty itp. Moze mi sie jakas niespodzianka trafi w tym miesiącu, przeciez to juz marzec wiec musi byc lepiej
a Ty sie kuruj matka, baterie ładuj
ROBÓTKA az tak dobrze Ci poszło z dwójka po pierwszym porodzie?! Ja sie bałam na kibel usiąść a co dopieto cos przeć (czyt. -kupa) siku to tylko pod prysznicem robiłamna szczescie te śliwy suszone mi pomogły wiec i teraz sie w nie zaopatrze
AGUS masz racje z tymi pieluchami, na początku to jak woda ida... Ja po powrocie do domu to nawet tetrę stosowałam z zaleceń mamy, faktycznie to było dobre rozwiazanie, bo co ruch u synka to był kleks -takie miałam wrażenieAguś86, Murraya lubią tę wiadomość
-
Witam się
Jakiś leniwy weekend mamy, tylko jemy i leżymy
No zamowiłam dziś to co mi jeszcze brakuje, za tydzień będe miała już wszystko.
Ewelcia pampersy idą przynajmniej 8/dobe8-10 trzeba liczyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 14:18
Aguś86, Murraya lubią tę wiadomość
-
Ewelcia jest taka super stronka z podziałem na sklepy rozmiary i marki i ceny i przelicznik http://www.mlekoipieluszki.pl/pieluszki
W drugiej zakładce jest przelicznik na wszelkiej maści mleka modyfikowaneWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 14:18
Ewelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyweronika86 wrote:jezu zaraz zawlu dostane ze szczescia..a tak zle bylo orzez ostatnie 2tyg ...wynagrodzone
jestem gak podniecona ze zaraz urodze
Właśnie wychodzimy z mężem na spacer a ten kulfon się pyta czy bierzemy wózek?Bambi85, Anka1501, Gosha, KasiaKwiatek, Murraya, MartaAlvi, Rudzia, Fasia, lysinka, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymantissa obserwuj, Jak będą nadal regularne to wiesz co robić. Ty miałaś sterydy?
Fasia życzę poprawy atmosfery w domciu
Bambi mnie też martwi to, że skurczów nie czuję, ale jesteśmy obstawione lekami rozkurczowymi właśnie po to, żeby dotrwać do terminów planowanych. Znasz wstępny termin cc? moja gin chce żebym miała ok 38t5d najlepiej pon, wt, bo w weekend gorsza obsada lekarska (u mnie głównie chodzi o dobrych neonatologów). No i chce mi oszczędzić pobytu w szpitalu w święta z tych samych względów.
Aguś u nas tv za darmo i happy newborn ponoć bez ograniczeń. ja biorę 5 swoich.
murraya - luvion grand eliteAguś86, Murraya, Fasia, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEweliska to samo miałam napisać co dziewczyny
nastawić się trzeba, że na początku co pielucha to kupa
jak nic idzie koło dyszki... Potem coraz mniej.
Mantissa oby to jeszcze nie to... Daj znać Kochana bo my tu panika od razu i wyczekiwanieAguś86 lubi tę wiadomość
-
Aguś86 wrote:Gosha ja dwójkę zrobiłam po porodzie już na drugi dzień i to bez problemu. A przed porodem ( jakieś 2h przed) mnie przeczyściło jak cholera. Ze 3 razy w kibelku byłam i to bez czopka
Teraz też liczę, ze jakoś samo pójdzie, ale w czopa się zaopatrzę. Wolę czopa niż lewatywkę
Mantissa co u Ciebie?nie obeszło sie jednak bez brązowej niespodzianki podczas skurczy, Haha