X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Dokładnie tak jest! Wiem to. Ale oni zapisują pomiar i nie interesuje ich że mnie wydawali ze snu, to wiadomo że ciśnienie będzie wyższe. Ech...

Od wczoraj podwójna dawka dopegytu 3 x 2. Na razie nic nie zadziałała, jak widać. Siedzę ix rana i ryczę, bo wszystko jest nie tak. I tym nie pomagam, wiem. Jeszcze ten brak odwiedzin... ja sama w pokoju i nawet drobnych na tv nie mam żeby się odmóżdżyć i nie myśleć.
    Spuchnieta jestem i teraz na obchodzie pomyślą że ze mną gorzej a to od płaczu. Wyglądam strasznie, nie poznaje siebie w lustrze. Generalnie od wczoraj jest źle przede wszystkim psychicznie.
    ojoj az mi cie szkoda rozmiec sobie u pielegniarek ta kase niech ci pozycza jakas gazete na pewno maja dzwon po znajomych staraj sie nie stresowac wiem ze to trudne ale raczej nie masz innego wyjscia, trzymaj sie i melduj co i jak :(

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjem cos i jadę na zakupy :)

• iwonka1077 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Iwonka hehe... Szpital mam tak z 5 min autem ale jestem sama z trzylatkiem wiec mam nadzieje, ze nic się nie wydarzy ;)
    ojj najwyzej synek bedzie przy narodzinach brata hehe

Anka1501 lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • liwi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ida trzymaj się. Ja wiem ze szpital jest okropny ale jak trzeba to trzeba.
    To samo powtarzam koleżance bo w piątek urodziła maluszka, a w domu zostawiła synka i tak jej strasznie zależało żeby szybko wyjść a to wczoraj młody dostał sporej zółtaczki i jeszcze jakieś białko w moczu wykryli i muszą leżeć z tydzień chyba bo podają małemu antybiotyk, a ta wyje jak wariatka cały czas bo strasznie tęskni za starszym.

Ja się dziś obudziłam i nic mnie nie boli. I tak się zastanawiam, może ja umarłam?

Gosha lubi tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida, nie płacz kochana. Franulek się stresuje. Siedź z nami.

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    ida trzymaj się. Ja wiem ze szpital jest okropny ale jak trzeba to trzeba.
    To samo powtarzam koleżance bo w piątek urodziła maluszka, a w domu zostawiła synka i tak jej strasznie zależało żeby szybko wyjść a to wczoraj młody dostał sporej zółtaczki i jeszcze jakieś białko w moczu wykryli i muszą leżeć z tydzień chyba bo podają małemu antybiotyk, a ta wyje jak wariatka cały czas bo strasznie tęskni za starszym.

Ja się dziś obudziłam i nic mnie nie boli. I tak się zastanawiam, może ja umarłam?
    a juz byś chciala :)
    hehe sie ciesz ze cie nic nie boli :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 35 tygodniu :)

U nas ja jestem skorpion, mąż lew a Tośka będzie najpewniej barankiem :)

Gosha kwiatek super, skoro tak się rozpoczął ten dzień to zapowiada się miło :) powodzenia na wizycie

Iwonka gratuluję 35 tygodnia :)
    Malinka gratki 37 tygodnia :)

Fasia mnie głód na pewno skłoniłby do spaceru do dyżurki

Aguś też mam dzisiaj wizytę, o której ciebie będą oglądać?

Jaga trzymaj się, leż i zaciskaj nogi, jeszcze musisz wytrzymać w pakiecie

Ida trzymaj się, szkoda, że mąż nie może do ciebie przyjechać i jeszcze jesteś sama. Szkoda, że nie mierzą ci drugi raz po chwili, może byłoby lepiej

iwonka1077, Fasia, Aguś86, Amy_, Justinka, Eweliśka, Gosha, Murraya lubią tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Rozumiem Wera i trzymaj tak. Jesteś teraz dorosłą , dojrzałą kobietą. Nie dasz sobą manipulować. Myślę, że i Patryk inaczej będzie postępował :-)

Ida a ten pomiar przed lekami? Kurcze no niefajne te skoki masz, ale może to tak jak babki mówią samonakręcająca się reakcja...chcesz żeby było dobrze i się stresujesz... :-\
    KASIA PATRYKA NIE BYLO WTEDY wiec ona sobie pozwalala...

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny... To już na serio się zaczęło rozpakowywania! Życzę dużo siły i spokoju! :*

Mamy cukrzycowe, mierzyłam dzisiaj sobie cukier (sama dla siebie się co jakiś czas kontroluje) i na czczo wyszło mi 92 a godzinę po śniadaniu 113. Chyba za dużo, jak myślicie? Chyba powtórzę krzywą.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika współczuje Ci strasznie. Ja mieszkam z teśćiową, tzn my na górze oni na dole ale mimo wszytsko kurwica mnie czasem bierze.

Tylko ze ja tez walnięta jestem, wczoraj po tym remoncie przyszła mi okna umyć. No i przecież wiem że ja nie moge tego teraz zrobić. Krzys jak umyje okno to nic nie bedzie przez nie widać a mimo wszytsko siedziałam naburmuszona i z fochem na cały świat ze musiała mi się tu wpierdolić.

mf lubi tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • NY Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;) nadrobilam Was od wczora wieczora ;) co strona to mam cos do skomentowania, ale wypadaloby robic notatki, bo jakm dobrnelam do konca to nie pamietam o czym chcialam napisac ;)

Chocby te kłucia. Tez to mam i pomaga wtedy lekki szpagat z ugietymi kolanami :D w miejscach publicznych awykonalne ;) bylam pewna, ze cos juz sie dzieje, ale wczorajsza wizyta wyprowadzila mnie z bledu - szyjka trzyma, a gin wytlumaczyl ze to nacisk glowki.

Mam pytanie czy bierzecie magnez? Bo wczoraj wpadlam na to, ze moze przez tą suplementacje ja nie mam tych skurczów przepowiadających, nie boli mnie jak na okres a jutro juz 37tc! W ogole wczoraj beczalam mezowi bo sie naczytalam o Was, ze. Was zbiera, a ja mam termin na 2.04 a czuje sie jak w 2 trymestrze ;) nie rozumial o co mi chodzi:D ja w sumie siebie tez nie bardzo ogarniam ;) pierwszy raz mam taki rzut hormonalny :D

Dzis bylam na badaniu krwi - 4 proby na dwie rece z wierceniem iglą w środku w poszukiwaniu żyly - taki juz moj urok ;(

A na koniec co do chrztu, bo wczoraj byl temat odnosnie plci, slubu cywilnego i bierzmowania i tak mi sie skojarzylo ;)

Dzwoni telefon na plebanie:
    -niech bedzie pochwalony, chcialem pochowac kotka...
    -nie ma mowy, prosze nie zartowac!
    - a to sprobuje gdzie indziej, czy ksiadz mysli ze 1 mln zl mi wystarczy?
    - a kotek byl katolikiem???

:)

iwonka1077, KasiaKwiatek, Fasia, Amy_, hwesta, Bambi85, Gosha, Murraya, Auro lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wera więc tym bardziej jesteś chroniona. On zna swoją matkę, wie co zrobiła Tobie i Stasiowi, na pewno ze swoją córcią na to nie pozwoli :-)

weronika86 lubi tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY kawał dobry :)
    ja biore magnez ale czasem pobolewa jak na okres, wiec to chyba nie twoj czas, czekaj grzecznie :)
    sraczki chyba mnie juz pobieraja od tych leków albo sie stresuje wami :P i tymi porodami przed czasem.....

NY lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mówiłam, że mi w sumie nic nie dolega. Szyjka długa trzyma, wyniki wzor, skurcze rzadkie i na pewno BH bo tylko macica się spina, nie bolą. Ale w szyjce mnie też kuje, no taki już urok końcówki. Dzieciaki nisko i wciskają nam czy głowy czy dupki... :-D
    Też czasem aż zgina z takiego krótkiego, nagłego bólu jak np na twardym posiedzę albo pochodzę lub postoję za długo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wgl to najlepiej mi w pozycji siedząco - półleżącej. A i dzisiaj spałam na pół brzuchu :-D :-D już tak mi się chciało, że nie mogłam się powstrzymać :-D wsadziłam jasiek pod brzuch, drugi pod nogę i było mi cuudooowniee :-D

lysinka, iwonka1077, Eweliśka lubią tę wiadomość

• NY Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spanie na brzuchu to mi sie juz okropnie marzy;)

KasiaKwiatek, Amy_, Eweliśka, mantissa, Ewelcia, Murraya lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY wrote:
    Spanie na brzuchu to mi sie juz okropnie marzy;)

Mi też... jak patrze na męża jak przed spaniem układa się na brzuchu i czyta ksiazkę to czasem mam ochotę na niego nakrzyczeć żeby nie robił tego tak ostentacyjnie :D

lysinka, KasiaKwiatek, NY, shimmer_lip, Bambi85, Murraya, mimka84, Nadzieja84 lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uwielbiam spać na brzuchu, nieraz też trochę się przekręcam i wychodzi tak pół na boku, pół na brzuchu :)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lysinka wrote:

Aguś też mam dzisiaj wizytę, o której ciebie będą oglądać?

Na 16.30 mam ktg, na 17 wizytę, a do 18 muszę zdążyć dostarczyć pobrany wymaz do hodowli w labo ;) Ale ja już ogolona, gimnastyka wczoraj była ;) Przed wyjściem wezmę tylko prysznic, pomaluję się, ubiorę i jadę :P

lysinka lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moim marzeniem jest właśnie położyć się na plaży na brzuchu :-D czekam z utęsknieniem na tą chwilę...i książka w rękę :-)

O i już po słońcu u mnie...szarówka za oknem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 09:28

weronika86, Gosha, Murraya lubią tę wiadomość

‹‹ 3213 3214 3215 3216 3217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ