X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    LWICA mialas wizyte z health visitor? przyszedl mi teraz list ze 13ego bede miala polozne w domu..niby odpowiedza na moje wszystmie oytania etc...ale wiem ze tez sorawdzaja warunki...ale juz pokoik bedzie zrobionynwiec gitara..szkoda tylko ze nie wiem o ktorej godzinie..bede musiala wolne wziac bo chca obojga rodzicow.

Werka nie miałam jeszcze; health VIsitora przychodzi 18marca...
    To powiadasz ze bedzie pokoik chciała obejrzeć????? Ale nie gotowy bo maz chce go malować w wakacje jak bede u rodziców takze planuje byc z malcem w livingu pozatym mamy jedna łazienkę która jest na dole, takze wygodniej dla mnie...

Mi powiedziała ze chce mi opowiedzieć o serwisie i tyle. Napewno rozejrzy sie bo oni sa wyczuleni na Safeguarding tutaj.
    Ale niektore pytania jakie chce mi zadać sa śmieszne - czy mam wsparcie meza, czy maz jest dobry, gdzie pracuje, czy mam kogoś bliskiego i masę prywatnych pytań... Kurczę na wstępie powiem jej ze jak mam problem to rozmawiam z mężem albo rodzina i nie potrzebuje jej do wypłukania...ale rozumie ze sa samotne kobitki ktore tego potrzebuje...
    Koleżanka mi powiedziała ze tez do niej przyszła Zhealth Visitor po porodzie juz któryś raz i zaczęła do niej to jak życie u Zciegie i jak sprawy z mężem, to sie wkurzyła bo przyłazi zeby sobie pogadać a nie sprawdzić czy z dzieckiem jest ok a na pogaduchy po to ma przyjaciół...

weronika86 lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ja zrobilam kisiel rabarbarowy taki do kubka i teraz zaluje, bo wolalabym budyn malinowy :D

Nie przepadam za kislami i budyniami -nie mam nic przeciwko w cieście czy w czymś innym ale tak samo to nie...
    Ale smacznego :)) życzę:))

hwesta lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nieee...u nas to 3 kubełki muszą być :-) nas 4,dziewczyny szczypiorki a futrują że hoho, K też potrafi zjeść i też wracając z pracy ma kupić. A ja już nie mogę się doczekać :-P

Ewelcia sobie wyobraziłam tych Twoich rozrabiaków... Mój jeden daje mi popalić jak wsadzi nogę pod żebra albo dupsztala wypchnie lub w płuca wjedzie... A dwóch takich...podziwiam :-D

Lwica, Ewelcia lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lysinka wrote:
    Mantissa śliczny ten twój synuś <3 i jaką ma bujną fryzurkę :)

Na kompie wasze suwaczki widzę dobrze, ale jak wchodzę na komórkę to wszystko wariuje :)

Haneczka gratuluję 35 tygodnia:)

I z wzajemnością :)

• Lwica Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Mój jeden daje mi popalić jak wsadzi nogę pod żebra albo dupsztala wypchnie lub w płuca wjedzie... A dwóch takich...podziwiam :-D

Kasia moj to samo -zwłaszcza ta dupusie wypycha hehe nie wiem co on tam chce zrobić czy sobie fikołka tylko dupka juz duża i nie da rady...
    I ma czkawki non stop, twój tez?? Aż sie czasem boje ile on tam sobie hapie i jakiego tluscioszka przyjdzie mi rodzic :)

KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaaaa KFC! Dajcie chociaż kostkę polizac! :D
    U mnie dziś pomidorowa i naleśniki z twarozkiem, truskawkami, malinami i czekoladą. Jak to mówi mój chłop - obiad biedaków bo bez mięcha. :D

hwesta, Ewelcia, KasiaKwiatek, mimka84, Aguś86, Aguś86, Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida, smutno tak pogodzić się z myślą cesarki i jeszcze ta niepewność co będzie jutro. Trzymaj się ciepło i bądź spokojna. Franek jest już prawie dorosły :)

Gosha, trzymam kciuki, mów co postanowią w szpitalu.

A synuś Mantissy jest przesłodki. Ja też mam takiego chłopczyka w brzuchu? :) Aż nie mogę uwierzyć. :)

I może też jestem dziwna, ale czekam podświadomie na "ten" moment.:) Ale jeszcze ze 2-3 tyg niech posiedzi w brzuszku Arturek.

mantissa, Ewelcia, KasiaKwiatek, Gosha, Agusiek89, weronika86 lubią tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ostatnio mam faze na kisiel i budyn ... Mega faze.

a ja na kefir, taki kremowy z lidla, codziennie schodzą przynajmniej dwa ale budyniu tez bym zjadla juz nie mowiac o kfc, boshe przez Was zaraz obślinie ekran

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 16:15

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jesteście okropne!! Ja chce KFC!! Pewnie będą dzisiaj mega kolejki po te kubły :/

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie sie zastanawiam jak bardzo okrężną drogą musiałby wracać mąż z pracy zeby kfc bylo "po drodze" hmmm

Ewelcia, KasiaKwiatek, mimka84, Aguś86, Agusiek89 lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah widać na co kwietniówki mają dzisiaj smaka

kisiele, budynie, kubły z KFC :)

a potem płacz, że grube :)

Bambi85, natt, Ewelcia, KasiaKwiatek, mimka84, weronika86 lubią tę wiadomość

• ziolko Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki! :)
    Właśnie weszłam co by dalej nadrabiać (całe życie Was nadrabiam, jestem jeszcze na lutym :P) i co widzę na pierwsze stronie?! Mantissa ogromne gratulacje! super, że synek już taki duży i nie musi leżeć w inkubatorku :)
    choć jak czytałam opis porodu to troszkę nogi mi zmiękły :P

Ja narazie w dwupaku, mam jeszcze wytrzymać CHOCIAŻ 2 tygodnie (zalecenie ginki :)).

Pewnie jak następnym razem coś naskrobię to już będę tulić synusia do piersi! :D

Pozdrawiam wszystkie! i nie rodzić przedwcześnie!! :*

mantissa, CzaryMary, Bambi85, Ewelcia, Murraya, Justinka, KasiaKwiatek, haneczka, mimka84, Gosha, lysinka, Fasia, Agusiek89, weronika86, Nadzieja84 lubią tę wiadomość

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, ściągam laktatorem szpitalnym Medela, bo swoimi nie bardzo można, bo się czepiają ze muszą być sterylne. Napiszesz mi na priv jaki ty masz laktator? I co to za numerek podawalas?

Haneczka, obawiam się ze na karmi w szpitalu mogą krzywo patrzeć. :P ale przywieźli mi dziś herbatke bocianka. Zobaczę jak to cudo smakuje. :P

Adk, co za lekarze, brak słów normalnie. Tragedia. Naprawdę bardzo podziwiam, ze im nie wygarnelas. Ja zresztą pewnie bym się rozplakala od razu po wyjściu.

Dziewczyny, jak chcecie to któras może skopiować zdjęcie z fejsa i tu wrzucic. Ja nie dam rady przez tel.
    Edit: o już shimmer wstawiła, dzięki. :)

Fasia, wybacz. :) Możecie mowic na mojego Julinek, żeby się nie mylilo. :)

Natt, obawiam się, ze mimo wszystko musisz urrodzic. Przykro mi. :P ale powiem wam ze nie spodziewałam się, ze skurcze porodowe mogą obejmowac głównie biodra. :P

Kurczę, Nadziejki coś nie widać. :(

Gosha, trzymam kciuki bylo ok, chociaż w takim przypadku naprawdę nie wiem czy nie bezpieczniej w szpitalu. Ale ja mam paranoje już. :P

Muraya, boska aplikacja na listę. :P Robotka na pewno ją zaakceptuje. :;)

CzaryMary, Murraya, KasiaKwiatek, haneczka, Gosha, Agusiek89, Nadzieja84 lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantiss wysłałam zaproszenie i ci wszystko tam napisze :)

mantissa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wstane i zrobie to : http://pychaciasta.bloog.pl/id,334645525,title,Ciasto-z-kasza-manna-bez-pieczenia,index.html?smoybbtticaid=614711 no nie moge sie oprzec, nie jadlam z 20 lat... wiem ze nie powinnam bo cukier ale kawalek mi nie zaszkodzi ;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was była na filmie Samba? Jeśli tak to jak odczucia?

• Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam prasowac ale nie uprasowalam nic. Tylko posprzatalam łazienkę i odkurzylam mieszkanie.

• Ewelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też się stresuję Nadzieją.... mam nadzieję ze u niej wszytsko ok.

KasiaKwiatek dają mi popalić czasem jak jeden kpie drugiego ale już się przyzwyczaiłam. Jedyne do czego właśnie nie mogę przywyknąć to do tej wystającej stopy :/ Wydaje mi się że młody zmienił pozycję i ma plecy przy moim kręgosłupie i dlatego te syrki tak wystają :p

No i jeszcze nie mogę się przyzwyczaić do zaypiania jeśli Oni nie śpią. Bo jak położe się na prawym boku to ten co leży po lewej stronie ściska tego po prawej i ten po prawej tak dziwnie drga. Jak się położe po lewej to sytuacja analogicznie odwrotna - zawsze się wtedy zastanawiam czy jeden drugiego nie przydusza :/... zazwyczaj czekam więc jak zasną i dopiero sama próbuję się położyć do spania - czassem niestety sporo to trwa :P

KasiaKwiatek, mimka84, Aguś86, Nadzieja84 lubią tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Miałam prasowac ale nie uprasowalam nic. Tylko posprzatalam łazienkę i odkurzylam mieszkanie.
    Anka wicie gniazda się zaczyna czy jak? Ja jak patrzę na sprzatanie to mi słabo się robi.... ale to dobrze - znaczy że mam jeszcze czas :P

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa śliczny Julinek :)
    Jak z laktacja?

‹‹ 3225 3226 3227 3228 3229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ