X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja też byłam na genetycznym, drogie, ale profesjonalne badanie. Na zwykłym usg tak fajnie nie widać, nawet jak jest dobrej jakości. Sporo się zastanawiałam czy iść, bo nawet gdyby coś było nie tak to w życiu nie usunęłabym ciąży, ale z drugiej str. są wady które można leczyć już w ciąży, więc w sumie uznałam, że warto. Wrażenia moje i M. niezapomniane, więc nie żałuję tych pieniędzy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 14:09

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was ja już po jazdach akurat szykuje się pomału na wizytę u mojej ginki później was podczytam i coś naszkryflam :)

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • kluska Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Hej słoneczka

Ja byłam wczoraj u gina na wizycie i znów się strasznie rozczarowałam , jak tak dalej będzie to zmienię gina albo prywatnie dodatkowo będę chodziła. Dosyć , że nie widziałam dzidzi, zdjęcie z usg jest takie, że nic nie widać to jeszcze dowiedziałam się , że badania genetyczne muszę zrobić sobie na własną rękę bo oni owszem sprawdzają to wszystko ale nie podpisują się pod tym bo nie mają certyfikatu. Nosz..... wkurzyłam się strasznie. Dobrze , że w Łodzi znam dobrego gina genetyka Lech Dudarewicz jakby któraś była z Łodzi to polecam.
    Dzidiza ma 3,6 cm i wiekowo to 10w3d. Więc jesteśmy w młodszej ciąży chyba bo nadal nie wiem czy on liczy od miesiączki czy wiek dzidzi.
    A teraz spadam do pracy bo mam tyle roboty , że się nawet do jutra nie wyrobie, ehhh.
    Jaga do Dudarewicza to dzwoń jak najszybciej bo ma terminy na koniec października. Dla mnie już było to za późno i się nie dostałam do niego. Polecił mi panią dr Moczulską, która przyjmuje w tym samym miejscu.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, to może już czas zapisać się do niego na połówkowe?

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska dzwoniłam do niego dzisiaj , wziął mój nr tel i zapisał sobie , że nie dam rady szybko dojechać. Do 10 ma dać mi znać czy da rade mnie wcisnąć jak nie to 10 mam do niego zadzwonić i wtedy będziemy kombinować. W razie co poleci mi kogoś innego.
    Też się zastanawiam czy na usg połówkowe odrazu się nie zapisać skoro ma takie dalekie terminy. Gorzej jak mi znajdzie termin na 22 pażdziernika , wtedy będę musiała z którejś wizyty zrezygnować bo do Łodzi mam ponad 80 km. Do swojego gina mam na ok godz 16 ale to też nie wiadomo czy mnie przyjmie o tej godz czy np nie będzie opóźnień. Zreszta wtedy mam też alergologa syna i nie dam rady tego odwołać. Więc ten jeden dzień mi odpada.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem!
    Wszystko ok! Maluszkowi serce pika, ma glowke, dwie nozki i dwie raczki :D I sobie pofikal i sie pokrecil :D
    Naczekalam sie okropnie! Ale w gabinecie juz szybko poszlo. Najpier pytanie jak sie czuje. Wiec mowie, ze az za dobrze a ona sie pyta czy czuje sie jeszcze ciazowo. Wiec jej mowie ze nie bardzo i wlasnie to mnie troche martwi. Powiedziala, ze w takim razie od razu badanie zrobimy.
    Najpierw pomacala brzuch i powiedziala, ze napewno cos jest w srodku bo ona to czuje i ze mam juz typowe zmiany w tej czesci ciala, ze ona ma doswiadczenie i widzi to! Wiec nikt mi juz nie wmowi, ze brzuch to dopiero od 6go miesiaca wychodzi! A potem przylozyla glowice i od razu bylo widac ze ktos tam mieszka :D
    Normalnie az mi lzy pociekly (mojemu mezowi tez ;). To dosc ciekawe, bo ja nei jestem beksa i w sumie to nawet nei czulam tego, ze chce mi sie plakac tylko poczulam ze mi lzy z oczu leca :D. Chyba nawet nie tyle ze szczescia co z przejecia ze to tak niesmaowite, ze to taki cud, ze we mnei maly czlowieczek naprawde rosnie :D

Nastepna wizyta za miesiac a usg prenatalne (narzady) dopeiro w 20tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 14:47

Robotka1, Justinka, Fasia, lunia79, Amy, Ewelcia, Krysti lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzisz PSOTKA?:) nie było się czym martwić:)
    masz bąbelka na zdjęciu? gratuluję pozytywnej wizyty:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i starszy jest wg usg o tydzien. Ma ponad 4cm.
    Wyniki krwi mam ok, bez zadnych odchylow, zelazo super. Oddalam siku na chlamydie i krew na toxo.

Wychodzi jesdnak na to, ze chyba nasz miesiac miodowy nie bedzie w spa bo ponoc masaze czy jacusi nie sa najlepsze w czasie ciazy. Chyba pojedziemy w gory, moze w ALpy albo w Tatry.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka gratulacje:)

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka świetne wieści , gratuluję :)

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz czekamy na ziolko, Ewelcie, MarteAlvi i Krysti!

Fasia- ja pomidory jem tak jak ty mowisz od hmmm odkad pameitam :D. W sumie to chyba nigdy nei zjadlam kanapki bez pomidora, nawet sobie nie wyobrazam :P.

Dziewczyny, mam do was takei neizreczne pytanie. Poprostu to mi nei dawalo spokoju clay czas. Tertaz czuje sie w maire bezpieczna, ale chcialabym jednak z wami sie skonsultowac. Mianowicie, ja sie balam, ze moj Robaczek przestal sie rozwijac i przestalo mu bic serduszko bo naczytalam sie historii dziewczyn ktorym tak sie neistety przydazylo :(. Ale z tych historii zrozumialam, ze byly one np w 6tc u ginekologa i wszystko bylo ok a potem poszly np w 13tc i sie okazywalo ze od np. 7tc zarodek poprostu juz sie nie rozwijal.
    I teraz powiedzcie mi czy jesli u mnie dzisiaj (11tc a wg usg 12tc) wszystko bylo ok to czy najwieksze zagrozenie juz za nami?
    Przepraszam jesli komus przypaminam przykre historie :(

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, nie odpowiem, bo nie wiem. Mam jednak do Ciebie inne pytanie. Ty mieszkasz w de?

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny!
    ja też już się zapisałam na te warsztaty z Mamo to ja :) jak któraś jest jeszcze z Warszawy to może się spotkamy??? :)

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Warszawy,ale na razie chodzenie odpada u mnie :(( a chętnie bym się spotkala,kiedy te warsztaty?

• misia83 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta, są wolne miejsca na 15.10.

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    Psotka, nie odpowiem, bo nie wiem. Mam jednak do Ciebie inne pytanie. Ty mieszkasz w de?

Tak misia, mieszkam w De. Dlaczego pytasz :)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 15:45

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się zapisuje,moze do 15.10 będzie juz ok u mnie :)

• misia83 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    To się zapisuje,moze do 15.10 będzie juz ok u mnie :)
    tu masz link:
    http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super hwesta mam nadzieję, że się spotkamy :D

• misia83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 16:08

bl9c4z17a80ayfoc.png
‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ