Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Angela89, KasiaKwiatek, Justinka, Robotka1, Krysti, Amy, Ewelcia, Militta110816, ziolko, mantissa, liloe lubią tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
Jesteśmy po wizycie. Opóźnienie 2h!!
Ale co tam! Dla takich wieści mogłam czekać jeszcze 2!
Wszystko jest super, Maluszek się ruszał jak szalony, lekarz stwierdził ze bardzo przedsiębiorczy jest
Jest cudowny, jesteśmy zakochani
Młody/a ma 51mm co wg lekarza wskazuje na 11t6dMówił, że mimo jego koszmarnego sprzętu, wszystko wygląda na dobre i nawet przezierność tak na jego oko będzie świetna
Miejmy nadzieję!
Kamień spadł mi z serca, w końcu mogę się cieszyc ciążą
Zdjecie bardzo kiepskie, ale widać jak machnął nam "siema mamo!, siema tato!"
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/59a258dfb982.jpgmisia83, KasiaKwiatek, Justinka, malinka1984, Fasia, lunia79, Amy, Ewelcia, Ewelcia, ziolko, liloe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
misia83 wrote:Chciałam zapytać, czy jak ja pracuję w PL (L4), a mąż mnie ubezpieczy u siebie w pracy to będę mogła rodzić w de? Nie zależy mi na kasie, czy lepszych warunkach w szpitalu. Chodzi o to, że musiała bym wrócić do polski kilka tygodni przed terminem i rodzić tu sama. Potem też od razu do niego nie pojedziemy i znów jakiś czas będę zdana tylko na siebie. Poza tym zastanawiam się czy L4 wystawione przez lekarza w de będzie uwzględnione przez nasz ZUS. Nie chcę się zwalniać z pracy, bo przez 1,5 roku jakieś pieniądze będę dostawał.
A ty jestes pewna, ze bedziesz mogla na L4 wyjechac z Polski? Jesli bedziesz tutaj ubezpieczona na przyklad przez meza to chyba wszystko ok i mozesz spokojnie rodzic. A myslisz ze ci tutaj wystawia L4? Nie wiem jak to jest szczerze mowiac. Mi to wyglada raczej tak ze jak ktos ma L4 to chyba nei moze opuszczac za bardzo miejsca zameiszkania? Moze sie myle. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
misia 83 słonko nie możesz opuścić kraju, a jak wyjedziesz to ZUS może uprzykrzyć ci życie. Chyba , że napiszesz do nich , że chcesz zmienić miejsce pobytu i tam podajesz nowy adres gdzie mogliby Cię znależć. Co do L4 z innego kraju to raczej nie zostanie uwzględnione przez polski ZUS. Ale mogę się mylić.
Malinka świetny duży brzusio. -
Robotka1 wrote:PSOTKA odnośnie Twojego pytania to wg belly pokazuje mi że największe zagrożenie utraty ciąży mija z końcem 12 tygodnia, czyli z 11t6dc.
MartaAlvi gratuluję przedsiębiorczości Twojego dziecka:D hihi super:)
Wiem Robotko. Mi chodzilo raczej o prawdziwe historie uzytkowniczek. Bo czasem pod spodem ktos ma napisane na przyklad Aniolek 13tc ale nie oznacza to ze dziecku przestalo bic serduszko w 13tc tylko ze usg w tym tygodniu bylo a zarodek przestal sie rozwijac na przyklad juz w 7tc. -
nick nieaktualnyU mnie super tez wszystko
NT 1,8 swrduszko bije pięknie fikalo malenstwo rączkami nózkami skakalo
no i nastepna wizyta w 20 tyg ciazy
ja bardziej jestem kontrolowana z cisnieniem i z sercem ale cisnienie w normie uregulowalo się po tabletkach ale mimo to lekarz zalecil kontrolowanie :)a stresu wiecej jak wszystkiego .
Justinka, KASIAB, KasiaKwiatek, malinka1984, Fasia, lunia79, MartaAlvi, kluska, Robotka1 lubią tę wiadomość