X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezusicku zostawić was na dzień to tu się hopki jakieś odwala

Ida gratulacje , ucałuj Frania.

Dama siedź w szpitalu bo tam jesteś bezpieczniejsza. MAm nadzieję , że twoje ciśnienie będzie ok i będzie wszystko dobrze.

Anka podziwiam , nigdy bym ze szpitala dupy nie ruszyła mając rozwarcie i po postępujących skurczach. Bałabym się o dzidzie.

Robotka mam córe w brzuszysku Lilka się ma nazywać. I ja też nie mam wózka jbc.

Rodzić nie rodzę póki nie wyleczę ZUM aczkolwiek sama go jakoś nie odczuwam. Nic nie piecze przy sikaniu co najwyżej kłuje mnie jak chodze a mała na dole napiera. I może częściej chodze siknąć pare kropelek. Wczoraj wzięłąm antybiotyk Monural i po 15 minutach zalałam się potem.
    Mam nadzieję , że wytrwam do kwietnia bo teraz naprawde mi nie w ten czas rodzić, jakoś mi tak nie po drodze. No ale życie swoje a my swoje. SPakowana jako tako jestem także luzik.

Po prawie 2 h czytania dzisiejszych postów na naszym wątku ogłaszam , że mnie wykończyłyście. Ide spać.Dobrej nocki

Ps proponuję po raz kolejny zrobić jakąs aktualną liste rozpakowanych mamusiek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 21:50

Robotka1, Murraya, lysinka lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga no ale lista aktualnie rozpakowanych przecież jest więc po co robić następną??

hehe telepatia czy jak?? odzywają się dziś dziewczyny które dziś zostały skreślone z listy dla przejrzystości:)
    nie ma tak łatwo teraz:P ze trzy dni musicie sie poudzielać zeby wrócić:D

dobranoc:)

Ewelcia, Amy_, maggie86, KasiaKwiatek, Justinka, Agusiek89, Aguś86, liloe lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Murraya Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 18:07

Fasia, mf, maggie86, KasiaKwiatek, Justinka, Krysti, Gosha, liloe lubią tę wiadomość

82do3e5ebme2hhhv.png
    bajj0tsd343aweuc.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Edition : Ewelcia a znajdź mi tu jedną normalną :D
    No masz rację, może być problem :P

Olka, przypomnij się Robotce, najlepiej w wiadomości jej napisz jej jeszcze raz wszytsko to CIę znów umieści na liście :) Fajnie że wróciłaś :* A co do narzekania to spoko - przynajmniej jedna dziennie narzeka :P

olka30 lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka jak fotelo-krzesło z Ikei ? masz już ?

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    No masz rację, może być problem :P

Olka, przypomnij się Robotce, najlepiej w wiadomości jej napisz jej jeszcze raz wszytsko to CIę znów umieści na liście :) Fajnie że wróciłaś :* A co do narzekania to spoko - przynajmniej jedna dziennie narzeka :P
    as trzy dni rozpatrzę:D

FASIA nie mam:) jutro będę miała:) mąż rano podjedzie i kupi:)
    a co? Ty już masz?:D

Murraya nie żyjesz!! już nawet nie za te pierogi ale za to coś w szklankach:D

no własnie co zrobić żeby przychodził mi katalog z ikea??? zawsze chciałam mieć ale nie wiem gdzie się to zgłasza:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 22:01

Murraya, olka30 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie. My mieliśmy w niedziele jechać, tzn taki był plan no ale jak wyżej pisałam - mąż ma bakteryjne zapalenie spojówek i L4 na tydzień.. Ropa mu normalnie wypływa z oka, jest czerwone do granic możliwości, spuchnięte i w ogóle szkoda mi Go :( także nie wiem co z zakupami ale chyba sobie odpuścimy ...

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze Fasia to nie dobrze z tymi oczami, ale pewnie dostał już odpowiednie leki, ja też czesto miałam z oczami, nawet w ciązy na pogotowiu byłam ale okazało się że to uczulenie na soczewki, dziwne bo nigdy nie miałam ale widocznie w ciązy mam.
    oczy są spoko pod względem leczenia, dobrze dobrane specyfiki i szybko można sobie poradzić z zapaleniem.

a Ty się zanosisz na ten fotel co ja czy jakiś inny??
    szczerze mówiąc to może i mi sie podobają inne ale raz że nie mam miejsca a dwa to kasy mi trochę szkoda:)
    moje fotelisko ma mi służyć do karmienia ale również do spędzania czasu w pokoiku jak mała np będzie spała a ja sobie ksiązkę poczytam:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia współczuję mężowi, przerabiałam coś w ten deseń, oczy spuchniete, ropiejace, bolała cała bania, swędziało, oby mu szybko przeszło i oby nie na Ciebie. Może ten remont mu nie służy, pyły itp.

Odgrzewałam sobie pomidorową na kolacje a mama robiła placki ziemniaczane wcześniej i zostawiła mi trochę ciasta na później bo lubie świeże, no i miałam sobie do tej zupy usmażyć ze 2 i co zrobiłam?? zupę zamiast do talerza to do tego ciasta wlałam i tym sposobem nie miałam ani zupy(była 1 porcja) ani placków. Kładę się spać z fochem na moją mózgową papkę.

Dobrej i spokojnej nocki życzę.

Murraya, hwesta, Gosha, Agusiek89, Aguś86, liloe lubią tę wiadomość

• lysinka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś jadła laysy dzisiaj i tak mi się zachciało, że aż posłałam męża do sklepu. Wpierdzieliłam całą paczkę po kolacji i zdycham, ale pyszna była :)
    Dobrej nocki :)

Ewelcia, Murraya, Aguś86 lubią tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Murraya Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 18:06

82do3e5ebme2hhhv.png
    bajj0tsd343aweuc.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MURRAYA no strasznie wredna jesteś!!! brrr nie lubię Cię :P foch :P
    idę spać:)
    jutro podpowiem mężowi żeby zapytał o ten katalog :D
    no dobra lubię Cię :D

Murraya lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Murraya Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 18:06

82do3e5ebme2hhhv.png
    bajj0tsd343aweuc.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lysinka sorcia za te laysy :-D ja tez zmykam spac... Mam nadzieje ze ta noc bedzie lepsza choc kurna pelnia wiec pewnie znow nie bede mogla spac:|

lysinka lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka u męża niestety to żadne uczulenie. Niestety poważniejsza sprawa. Ma już krople i maść do oczu więc mam nadzieję, że przejdzie tak szybko jak przyszło..

Co do fotela to nie wiem w zasadzie jaki chce. Ogólnie w planach do nowego domu miał być fotel z prawdziwego zdarzenia. W Ikei są fajne, bardzo wygodne ale też kosztują kilkaset złotych. U nas w pokoju taki fotel się nie zmieści. W ogóle nie planowałam takiego zakupu, bo jak wiecie miejsca tu mega mało ale po przestawieniu mebli zwolniło się trochę miejsca na środku i mąż bodajże wczoraj powiedział, że krzesło pokroju właśnie Pello się zmieści. Ucieszyłam się bardzo, bo ja tu nie mam gdzie usiąść.. Narożnik jest ciągle rozłożony więc siedzenie to bardziej leżenie na nim. Chciałabym mieć gdzie karmić.. A to Pello jest niedrogie więc pewnie też się na nie zdecydujemy :)

Maggie no to mój mąż ma dokładnie wszystko to co napisałaś. Straszne... Muszę uważać zeby na mnie nie przeszło, bo nie będę mogła żadnych z leków które on dostał stosować. Długo się leczyłaś? tzn kiedy przyszła ulga? Bo ta ropa ciągle wyłazi, swędzi, piecze, boli, łzawi.. pół twarzy ma już czerwone od tego :(
    A! no i podziwiam, że kojarzysz że my remont mamy! Jesteś niesamowita :D

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lays zielona cebulka i u mnie dziś na kolacje :D popijam oczywiście Coca-Colą :D

lysinka, Ewelcia lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Lali Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie zastanawiam nad takim fotelem. Ja pojade zobaczyc do jysk ten:
    jysk.pl/salon-jadalnia/fotele/fotel-tune-kawowy-skora-ekologiczna
    Pasuje mi bardziej kolorystycznie do sypialni i salonu, niz ten z ikei.

Fasia masakra z tym zapaleniem u meza :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 22:34

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali fajny, w zasadzie bardzo podobny do tego z ikei :) Moi teściowie mieli kiedyś wypoczynek z Jysk i nigdy więcej mebli tam nie kupią. My nauczeni na ich doświadczeniu również. A ten fotel Pello z Ikei ma moja szwagierka i jest BARDZO wygodny. U mnie póki co najwazniejsze aby był wygodny, a kwestie czy pasuje czy nie to już drugorzędna sprawa :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra kobitki spać idę. Noce w szpitalu nie należały do najlepszych. Poza tym mąż biedny się męczy z tym okiem.. Współczuję Mu na maxa :/ ciekawe jak noc nam minie.. Oby jutro chociaż troszkę się poprawiło..

Śpijcie dobrze. Życzę bezporodowej nocy :*

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia ok tygodnia to trwało a wrażliwość na wszystko po tym jakiś miesiąc, dawno to było więc nie pamiętam jakie leki brałam, na pewno coś w kropelkach i jakieś tabsy. Naprawdę mu współczuje i oby nie cierpiał długo. Potem niech uważa na te oczyska jak ma wrażliwe.

O remoncie pamiętam bo nadrabiam Was od samego początku dla zabicia nudy i póki co coś tam kojarzę.

Nie mogę spać idę po kakao może mnie uśpi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 22:43

‹‹ 3276 3277 3278 3279 3280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ