X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Mi wszyscy wokol mowia, ze nie dotrzymam do kwietnia na bank z uwagi na to, ze wszystkie kobiety w rodzinie rodzily max na poczatku 38 tygodnia a ponadto mam jeden wczesny porod za soba i znowu krotka szyjke. Mam tylko nadzieje, ze jak juz w marcu to w ostatnich dniach :P
    Agus u mnie tez wroza ze nie wytrzymam do terminu ale ja to cale zycie robie na przekor :P i jestem wrecz pewna ze urodze po terminie :D

Aguś86, Gosha, Eweliśka, Murraya lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę trymerować Bożenę i pod prysznic, na dziś wizyta a ja się opindalam całe rano :P

Aguś a Ty zamiast zamawiać mogłaś wybrać odbiór osobisty i wpaść do mnie na herbatę. Ja mieszkam bliziutko Skórzewa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 10:48

Aguś86, natt, Gosha, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie może zrobię im tego psikusa i urodze tego 1 kwietnia :D Kopary im opadną, że do kwietnia wytrzymałam. Tylko ja na tym forum nie mam nic przeciwko porodowi 1 kwietnia? :P

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Gosha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kazdy jak widzi od jakichś 3 tygodni to mówią ze ja juz chyba na porodowe. Strasznie mnie to irytuje. Nie wiem.., czy wyglądam az tak źle czy o co kaman. Termin mam na 1 kwietnia i tego sie trzymam. Co lekarz to tez opinia ze w 37 tyg kończymy ciaze itp itd. A we wtorek byłam w szpitalu na badaniach i lekarka stwierdziła ze jestem w świetnej formie. Bo ciśnienie wysokie, ale bez przesady, a białko w moczu jest ale tez jakiegoś wariactwa nie ma.
    Ryzyko u mnue pewnie takie, ze w pierwszej ciazy mialam ta przeklęta gestoze, ale ja tam to terminu sie trzymam oby z małym było wszystko ok. Moze i jestem niepoprawna optymistka ;)
    Z reszta... Nie ma co gdybać, dzisiaj wizyta to moze bede mądrzejsza :) moze ktoś mi zajrzy do środka w koncu ;) ostatnio w 28 tyg szyjka 44 mm :)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Jaga Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy kużwa troche współczucia co? Wyobrażasz sobie małe krągłe niewywrotne biegające za pieruńskim szczeniakiem lecącym do żarcia dla kotów jak muchy do gówna? Tak to własnie wyglądało.
    A co do szczania to jest perfidna naprawde z przodu zmywam podłoge a ta mi za dupą leje po czym przylatuje przede mną i mi się kurwa w oczy patrzy z merdającym ogonem czaisz?

CzaryMary, Amy_, Ewelcia, maggie86, Murraya, KasiaKwiatek, mf lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    W sumie może zrobię im tego psikusa i urodze tego 1 kwietnia :D Kopary im opadną, że do kwietnia wytrzymałam. Tylko ja na tym forum nie mam nic przeciwko porodowi 1 kwietnia? :P
    Ja te nie mam. Zalezy mi tylko zeby to byl kwiecien :P

Aguś86 lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Agus 86 i to sie przydaje?? Aha, i pytanie o mokre chusteczki- jakie kupic? Bo ich tylko nie mam w duzej ilosci.
    Mam do szpitala kupione yelp, ale pewnie bedzie ich duzo szlo. Te pampers sa dobre? http://pampers.strefamarek.allegro.pl/pampers-chusteczki-baby-fresh-clean-12x64-szt.html
    Ja przy synu przez pierwsze miesiące używałam właśnie te zielone, teraz dla małej mam 3 paczki... z białych nie byłam zadowolona, nie warto przepłacać, tak samo tyczy się pieluch pampersa...
    Dla syna teraz mam Haggisy wg mnie super, bo można je łatwo dzielić na pół :P a nie zawsze potrzebuję całą chusteczkę ;)

Hmm też chyba muszę pomyśleć o jakiś zapasach, a zwłaszcza jeżeli chodzi o pampersy bo mam tylko jedną paczkę 1 i jedną paczkę 1 ale z dady.. więc to na pierwsze dni, a idzie tego sporo więc przydałaby się dobra promocja :) była w tesco to spóźniłam się 1 dzień, ech

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. :)
    Niestety małemu podniósła się bilirubina z 10 do 15 i włożyli go do inkubatora pod lampę. :( Ale cchociaż przybrał 10 g. Zawsze to nie spadek. Tylko ładnie jadł wczoraj a dziś znowu słaby apetyt.

Anka, dobrze, że dalej w dwupaku. :)

A w ogóle to sciemniacie, wasze Bożeny były odwiedzane, tylko nie przez mezow a lekarzy. :P

Właśnie miałam pytać jak twoja malutka, Angela. Nie martw się, układ pokarmowy musi dojrzeć. Mojemu. też się zdarza zwymiotowac i nikt nie mówi, ze to cos złego, chociaż wygląda niespecjalnie. :P
    Aguś86 wrote:
    No nie siedzisz bezposrednio na kroczu tylko krocze jest w dziurze i nie dotyka podłoża. Ale nie warto dawać 40zl lepiej kupic naprawde kolko do plywania. W domu siedzialam juz poldupkiem a nie na kolku ;) zawsze pierwszy raz tna na prawa to trzeba siedziec na lewym posladku zeby szwy sie nie rozeszly i nie powbijaly w skore.

Agus, serio? Nikt mi nie mówił, ze trzeba jakoś specjalnie siadać. Ale ja szew mam od jednej dziury do drugiej. :( Trochę dokuczal przez 2-3 dni i ciężko byli wstawac, aż kilka osób pytało czy po cesarce. :P Teraz już jest w miarę chociaż takie tkliwe trochę.

Aguś86, hwesta lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo jak LILOE poszła sobie depilacje urządzać tzn ze czas i na mnie ;) lecim :)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wyrazy wspulczucia :P
    takie biegajace kuleczki so super :D nawet jak sa niedobre ♡

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:

Mi się data 01.04 bardzo podoba, zresztą to mój termin porodu :) mam w rodzinie 2 dzieci urodzonych 01.04, każdy pamięta o ich urodzinach, bo data jest charakterystyczna :) inna sprawa, że to prawie święta, a tego wolę uniknąć ze względu na obawy o mój stan psychiczny

Aguś86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Ooo jak LILOE poszła sobie depilacje urządzać tzn ze czas i na mnie ;) lecim :)

Oszukiwałam, teraz dopiero idę. To się Gosha jednoczymy w bobrozmaganiach :D

Amy_, CzaryMary, Gosha, Murraya lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeeeee ale lipa z tą pełnią nic się nie wydarzyło. :D

Tu jak co dzień - na tapecie albo gówno albo spuchnięte Bożeny albo seks. :D
    Btw, mój Menżuuu mi dziś seks zaproponował z rana... Oralny oczywiście. :D Bo mówi, że już ma kefir w workach. :D :D :D Łajza !

Co do porodów to ja bym chciała tego 1 kwietnia co by się moja babcia ucieszyła. :) Zresztą wszystko będzie dobre byle nie 17 marca bo w Irlandii jest święto Patryka i chyba bym musiała helikopterem zapylać na porodówę albo po karetkę dzwonić bo inaczej bym się przez Dublin nie przebiła wśród tych zielonych troli. :D

Aguś86, hwesta, Amy_, Gosha, Ewelcia, weronika86, Murraya, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy jak dobrze wiedzieć, że nie jestem odosobniona z tym 1 kwietnia :) Czułam się jak odmieniec :P

Amy_ lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt uważaj bo u męża jeszce do rękoczynów dojdzie bo biedak ma ucisk widać straszny :D

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Natt uważaj bo u męża jeszce do rękoczynów dojdzie bo biedak ma ucisk widać straszny :D

A niech se tam robi rękoczyny z swoim sprzętem. Kto się martwi o mój ucisk?! :D
    Ilość moich snów erotycznych mnie zaczyna przerażać a Wy tu swoim gadaniem wcale nie pomagacie. :D

Ewelcia lubi tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa mi o tym siadaniu mówiła poprzednio położna. I to kółko doradziła i to, żeby nie siadać na całej pupie tylko na lewym posladku, bo jak szwy się powbijają to bardzo boli. Stosowałam się do tego póki miałam szwy, a miałam dłużej, bo po tygodniu nie chciała mi ściagnąć.

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga ty poczytaj o nauce sikania dla pieskow bo sie wykonczysx przez ta sunie :)
    Mantissa no mam nadzieję ze synek szybko sie pozbedzie tej zoltaczki wtedy juz bedzie dobrze
    Angela moze jakos w koncu sie unormuje te jedzenie martynki i bedzie dobrze :)

mantissa lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 14:09

relgh371djw8agni.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od męża zakaz rodzenia do 25 marca, zresztą czuje, że wcześniej nic się nie wydarzy :)

Moja bożena to widzi mojego męża ostatnio tylko przy goleniu :D

natt lubi tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
‹‹ 3318 3319 3320 3321 3322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ