X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • kluska Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuję Was nadrobić ale w ciągu dnia to chyba niemożliwe.
    Ida gratulacje.
    Liwi wyrazy współczucia. Wiem, że nikt i nic nie jest w stanie pocieszyć w takiej chwili.
    Ja jestem cukrzycowa i insulinowa i niestety galaretki i wszelkiego rodzaju słodziki w tym ròwnież cukier zakazane.
    Może ten pomarańcz przejdzie ale też nie za dużo.
    Mam do Was pytanie, czy Wasze dzieciątka mają często czkawki? Bo mój ma tak z 8-10 razy dziennie i zastanawiam się czy to o czymś nie świadczy, że tak często.

Malinka jak już będziesz mogła to daj znać jak jest w tej Matce Polce. Najprawdopodobniej będę musiała tam rodzić a przeraża mnie ten szpital.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    NATT Ty z Irlandii..? Dobrze zrozumiałam..?

Taaaaa, z wyspy pełnej baranów. Nie tylko tych na czterech łapach. :D

Gosha lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga ja swoje futro uczyłam sikać na matę tą taką higieniczną jak dla nas na łóżko coby krwią nie zachlapać :) i tą swoją pierdołę z uporem maniaka nosiłam na tą matę jak tylko zaczynała szczać. Nawet jak nalała na dywan to i tak ją przenosiłam na matę i się bydlę bardzo szybko nauczyło. No i jak z każdym szczeniorkiem cierpliwości Ci kochana życzę :D
    A ja znowu tyję z powietrza :( wczoraj siedzieliśmy przy piwku, znaczy mąż miał piwko a ja gryzłam marchewkę i w porównaniu z dniem wczorajszym jestem o 0,5 kg cięższa no jak to jest kurwa możliwe??? A lekarz mnie zamorduje :( przez dwa tygodnie 3 kg wrzuciłam :( buuu :( niech mnie ktoś przytuli :(

Gosha lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer zrób kupkę i będzie mniej :)
    Polecam też dietę cukrzycową, od stycznia nawet gramika nie mam na plusie. 5-6 posiłków dziennie czyli głodna nie chodzisz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 11:46

shimmer_lip, Murraya lubią tę wiadomość

zrz6p07wtzdrpy2l.png

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja po wampirowni - dosłowne lało się wszędzie. :| na początku nie mogly pobrać a jak zzaczęło lecieć to mormalnie podłoga we krwi! Nie mowie nic o tych biednych przerażonych pielegniarkach. A teraz czekam z zapuszczonymi kroplami pod gabinetem okulisty. Gorzej bo przyjechalam autem a tu slepa bede

• Gosha Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie ociągam zeby wstawić zdjecie... Ale zeby tradycji stało sie zadość oto ja w 37 tyg. I tak wyglada brxuch ktory sie juz opuścił ;)
    Bilans: +15 kg.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a27ea73d87cc.jpg

natt, shimmer_lip, kluska, Aguś86, Ewelcia, lysinka, hwesta, Robotka1, Rudzia, maggie86, CzaryMary, Justinka, Eweliśka, mimka84, NY, Amy_, Murraya, Justineska, Klaudia90, mantissa, weronika86, Ulka84, MartaAlvi, KasiaKwiatek, Bambi85, Fasia, misia83 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    Próbuję Was nadrobić ale w ciągu dnia to chyba niemożliwe.
    Ida gratulacje.
    Liwi wyrazy współczucia. Wiem, że nikt i nic nie jest w stanie pocieszyć w takiej chwili.
    Ja jestem cukrzycowa i insulinowa i niestety galaretki i wszelkiego rodzaju słodziki w tym ròwnież cukier zakazane.
    Może ten pomarańcz przejdzie ale też nie za dużo.
    Mam do Was pytanie, czy Wasze dzieciątka mają często czkawki? Bo mój ma tak z 8-10 razy dziennie i zastanawiam się czy to o czymś nie świadczy, że tak często.

Malinka jak już będziesz mogła to daj znać jak jest w tej Matce Polce. Najprawdopodobniej będę musiała tam rodzić a przeraża mnie ten szpital.
    Kluska a kto Ci tak powiedział? Przecież stevia i xylitol właśnie jest dla cukrzyków. Pewnie że te słodziki na aspartanie czy jak to się tam nazywa to gówno bo są sztuczne i podejrzewane o powodowanie raka ale akurat te dwa o których piszę są spoko. Moja koleżanka cukrzyk ciążowy (tylko jej ta cukrzyca została po ciąży) właśnie xylitolem słodzi i ciasta na mące gryczanej piecze.

Kluseczko czkawka to podobno nic złego. Nam na sr mówili zeby się czkawką zupełnie nie przejmować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 11:46

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 15:32

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SHIMMER jesli chodzi o wagę ja mam identycznie... Szlak mnie trafia. Dosyć ze dieta cukrzycowa prowadzona to waga w gore i w gore i w gore... :( chyba 100 dobije w tej ciazy :(

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska ja się lekarki pytałam bo mojemu też się zdarza kilka razy dziennie mieć czkawkę ale powiedziała żeby się tym nie przejmować, że to nic groźnego dla dzidźka i że wtedy ćwiczą się płuca i przepona. ;)

kluska lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    Polecam też dietę cukrzycową, od stycznia nawet gramika nie mam na plusie. 5-6 posiłków dziennie czyli głodna nie chodzisz :)
    Mi przez 2 miesiące tez nie rosła, a teraz sie pnie :( mimo diety, w której nic nie zmieniłam, jyz sie boje jesc owoce :(

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • kluska Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja diabetolog mówiła żebym się wystrzegała produktów dla cukrzyków bo to nic dobrego. I że to takie oszukiwanie samej siebie. Mam się trzymać diety i tak robię. Narazie jest w miarę ok. w niedzielę u babci na obiedzie zjadłam kilka ciastek dla cukrzyków i dupa - cukier 159.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    Ta ja niby od początku na diecie cukrzycowej, tylko bez zabawy w wymienniki węglowodanowe i na owoce sobie pozwalam. Póki rzygałam jak kot było git a teraz jakieś cuda panie, cuda :D dziś nawet mąż się ze mnie śmieje :) kupił mi bułeczke i mówi jedz dzieciaku jak Ty od powietrza tyjesz to co za róznica :D
    Nie słodzę, nie jem ziemniaków, jem razowy makaron, czasami coś słodkiego ale też bez przesady, już tak mam, wystarczy, że wypiję trochę coli i mam na plusie, o to się pożaliłam :D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra nie smęcę :) jadę do super pharmy bo promocja na farby 1+1 za grosz :D uuuu jak będzie mój kolor to sobie zapas zrobię :D uuu :) a jak nnie bedzie to sobie na pocieszenie jakąś głupotę kupię :D

A no i buziaki dla wszystkich kwietniowych dzieciorków :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie dzidziuś może tak rośnie u Ciebie. Nie wiem co poradzić. Zrzucisz jak maleństwo wyjdzie. Innej rady nie ma. Teraz się nie przejmuj.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej ale przecież sex można uprawiać cały czas a jeśli ktoś się boi porodu to proszę stosować stosunek przerywany no nie? nie ma spermy w środku=nie ma miękkiej szyjki:P

kogo to mam przytulić??? przytulam :D

Rudzia na szczęście wielkość brzucha nie świadczy o wielkości dziecka:D
    ehh i co tu robić???
    własnie! wpadłam na wspaniały plan, idę przerzadzić komodę małej! ma zdecydowanie za dużo ciuchów w niej!
    schowam połowę a jak braknie to tylko wyciągnę świeże i pachnące:) a przynajmniej będę mieć przejrzystośc w komodzie:)

CzaryMary, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    Moja diabetolog mówiła żebym się wystrzegała produktów dla cukrzyków bo to nic dobrego. I że to takie oszukiwanie samej siebie. Mam się trzymać diety i tak robię. Narazie jest w miarę ok. w niedzielę u babci na obiedzie zjadłam kilka ciastek dla cukrzyków i dupa - cukier 159.
    Ja sie trzymam ścisle diety, w której nie ma nic o tym zeby nie stosować stewii... Ja co prawda nic nie słodzę, ale raz w tyg pieke ciasto na mące orkiszowej i stewii i nigdy po tym skoku cukru nie miałam. Tez sie kłuje insulina, 3x8 jednostek.
    A tak poza tym uważam ze taki kawałek ciasta jest lepszy niz np kupny chleb, po ktorym mi cukier szaleje. Pieczywko tez pieke sama na zakwasie :)
    Ale z drugiej strony rozumem ze kazdy organizm jest inny i z pewnością zdążyłaś juz poznać swoj. Ja na podwieczorek przez diabetologa mam w diecie jogurt naturalny lub 200 ml mleka i po tym sie dzieją cyrki... A innym służy. Bo przeciez wapń trzeba uzupełniać... A mi po takiej ilości mleczka cukier tez do 150 skoczyć potrafi.

kluska lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    To w takim razie dzidziuś może tak rośnie u Ciebie. Nie wiem co poradzić. Zrzucisz jak maleństwo wyjdzie. Innej rady nie ma. Teraz się nie przejmuj.
    Żeby jeszcze tak było Kluseczko a to moje małe to chude jak nie wiem :( 1,5 tygodnia do tyłu ma z wagą baba jaga jedna :(

Wiem co jeszcze chciałam :)
    Eweliśka strasznie mnie zasmuciłaś tymi położnymi :( do tego mojego gina to są takie kolejki i same baby w ciaży że się chłopak nie wyrabia i ciągle ma przez to opóźnienie. Do tej pory trochę go jednak ta położna odciążała bo ważyła, mierzyła ciśnienie i słuchała tętna płodu a jak on teraz będzie wszystko sam robił to opóźnienia się jeszcze powiększą :( shit :(
    A mi jeszcze trzy wizyty u niego zostały :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 12:00

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus Ty luteine odstawiasz w pelnym 36 czy 37 tyg?

• Gosha Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt wrote:
    Taaaaa, z wyspy pełnej baranów. Nie tylko tych na czterech łapach. :D
    Ohhh jaka mam słabość do tego państwa mimo ze nigdy tam nie byłam ;) tylko z mi wiadomych przyczyn, hihi ;) ale ja to południowy-zachód bym prędzej odwiedziła ;)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
‹‹ 3320 3321 3322 3323 3324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ