X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • kluska Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuję Was nadrobić ale w ciągu dnia to chyba niemożliwe.
    Ida gratulacje.
    Liwi wyrazy współczucia. Wiem, że nikt i nic nie jest w stanie pocieszyć w takiej chwili.
    Ja jestem cukrzycowa i insulinowa i niestety galaretki i wszelkiego rodzaju słodziki w tym ròwnież cukier zakazane.
    Może ten pomarańcz przejdzie ale też nie za dużo.
    Mam do Was pytanie, czy Wasze dzieciątka mają często czkawki? Bo mój ma tak z 8-10 razy dziennie i zastanawiam się czy to o czymś nie świadczy, że tak często.

Malinka jak już będziesz mogła to daj znać jak jest w tej Matce Polce. Najprawdopodobniej będę musiała tam rodzić a przeraża mnie ten szpital.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    NATT Ty z Irlandii..? Dobrze zrozumiałam..?

Taaaaa, z wyspy pełnej baranów. Nie tylko tych na czterech łapach. :D

Gosha lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga ja swoje futro uczyłam sikać na matę tą taką higieniczną jak dla nas na łóżko coby krwią nie zachlapać :) i tą swoją pierdołę z uporem maniaka nosiłam na tą matę jak tylko zaczynała szczać. Nawet jak nalała na dywan to i tak ją przenosiłam na matę i się bydlę bardzo szybko nauczyło. No i jak z każdym szczeniorkiem cierpliwości Ci kochana życzę :D
    A ja znowu tyję z powietrza :( wczoraj siedzieliśmy przy piwku, znaczy mąż miał piwko a ja gryzłam marchewkę i w porównaniu z dniem wczorajszym jestem o 0,5 kg cięższa no jak to jest kurwa możliwe??? A lekarz mnie zamorduje :( przez dwa tygodnie 3 kg wrzuciłam :( buuu :( niech mnie ktoś przytuli :(

Gosha lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer zrób kupkę i będzie mniej :)
    Polecam też dietę cukrzycową, od stycznia nawet gramika nie mam na plusie. 5-6 posiłków dziennie czyli głodna nie chodzisz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 11:46

shimmer_lip, Murraya lubią tę wiadomość

zrz6p07wtzdrpy2l.png

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja po wampirowni - dosłowne lało się wszędzie. :| na początku nie mogly pobrać a jak zzaczęło lecieć to mormalnie podłoga we krwi! Nie mowie nic o tych biednych przerażonych pielegniarkach. A teraz czekam z zapuszczonymi kroplami pod gabinetem okulisty. Gorzej bo przyjechalam autem a tu slepa bede

• Gosha Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie ociągam zeby wstawić zdjecie... Ale zeby tradycji stało sie zadość oto ja w 37 tyg. I tak wyglada brxuch ktory sie juz opuścił ;)
    Bilans: +15 kg.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a27ea73d87cc.jpg

nick nieaktualny, shimmer_lip, kluska, Aguś86, Ewelcia, lysinka, nick nieaktualny, Robotka1, Rudzia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Justinka, Eweliśka, mimka84, NY, Amy_, Murraya, Justineska, Klaudia90, mantissa, weronika86, Ulka84, MartaAlvi, nick nieaktualny, Bambi85, Fasia, misia83 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    Próbuję Was nadrobić ale w ciągu dnia to chyba niemożliwe.
    Ida gratulacje.
    Liwi wyrazy współczucia. Wiem, że nikt i nic nie jest w stanie pocieszyć w takiej chwili.
    Ja jestem cukrzycowa i insulinowa i niestety galaretki i wszelkiego rodzaju słodziki w tym ròwnież cukier zakazane.
    Może ten pomarańcz przejdzie ale też nie za dużo.
    Mam do Was pytanie, czy Wasze dzieciątka mają często czkawki? Bo mój ma tak z 8-10 razy dziennie i zastanawiam się czy to o czymś nie świadczy, że tak często.

Malinka jak już będziesz mogła to daj znać jak jest w tej Matce Polce. Najprawdopodobniej będę musiała tam rodzić a przeraża mnie ten szpital.
    Kluska a kto Ci tak powiedział? Przecież stevia i xylitol właśnie jest dla cukrzyków. Pewnie że te słodziki na aspartanie czy jak to się tam nazywa to gówno bo są sztuczne i podejrzewane o powodowanie raka ale akurat te dwa o których piszę są spoko. Moja koleżanka cukrzyk ciążowy (tylko jej ta cukrzyca została po ciąży) właśnie xylitolem słodzi i ciasta na mące gryczanej piecze.

Kluseczko czkawka to podobno nic złego. Nam na sr mówili zeby się czkawką zupełnie nie przejmować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 11:46

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 15:32

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SHIMMER jesli chodzi o wagę ja mam identycznie... Szlak mnie trafia. Dosyć ze dieta cukrzycowa prowadzona to waga w gore i w gore i w gore... :( chyba 100 dobije w tej ciazy :(

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska ja się lekarki pytałam bo mojemu też się zdarza kilka razy dziennie mieć czkawkę ale powiedziała żeby się tym nie przejmować, że to nic groźnego dla dzidźka i że wtedy ćwiczą się płuca i przepona. ;)

kluska lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    Polecam też dietę cukrzycową, od stycznia nawet gramika nie mam na plusie. 5-6 posiłków dziennie czyli głodna nie chodzisz :)
    Mi przez 2 miesiące tez nie rosła, a teraz sie pnie :( mimo diety, w której nic nie zmieniłam, jyz sie boje jesc owoce :(

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • kluska Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja diabetolog mówiła żebym się wystrzegała produktów dla cukrzyków bo to nic dobrego. I że to takie oszukiwanie samej siebie. Mam się trzymać diety i tak robię. Narazie jest w miarę ok. w niedzielę u babci na obiedzie zjadłam kilka ciastek dla cukrzyków i dupa - cukier 159.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    Ta ja niby od początku na diecie cukrzycowej, tylko bez zabawy w wymienniki węglowodanowe i na owoce sobie pozwalam. Póki rzygałam jak kot było git a teraz jakieś cuda panie, cuda :D dziś nawet mąż się ze mnie śmieje :) kupił mi bułeczke i mówi jedz dzieciaku jak Ty od powietrza tyjesz to co za róznica :D
    Nie słodzę, nie jem ziemniaków, jem razowy makaron, czasami coś słodkiego ale też bez przesady, już tak mam, wystarczy, że wypiję trochę coli i mam na plusie, o to się pożaliłam :D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra nie smęcę :) jadę do super pharmy bo promocja na farby 1+1 za grosz :D uuuu jak będzie mój kolor to sobie zapas zrobię :D uuu :) a jak nnie bedzie to sobie na pocieszenie jakąś głupotę kupię :D

A no i buziaki dla wszystkich kwietniowych dzieciorków :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie dzidziuś może tak rośnie u Ciebie. Nie wiem co poradzić. Zrzucisz jak maleństwo wyjdzie. Innej rady nie ma. Teraz się nie przejmuj.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej ale przecież sex można uprawiać cały czas a jeśli ktoś się boi porodu to proszę stosować stosunek przerywany no nie? nie ma spermy w środku=nie ma miękkiej szyjki:P

kogo to mam przytulić??? przytulam :D

Rudzia na szczęście wielkość brzucha nie świadczy o wielkości dziecka:D
    ehh i co tu robić???
    własnie! wpadłam na wspaniały plan, idę przerzadzić komodę małej! ma zdecydowanie za dużo ciuchów w niej!
    schowam połowę a jak braknie to tylko wyciągnę świeże i pachnące:) a przynajmniej będę mieć przejrzystośc w komodzie:)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    Moja diabetolog mówiła żebym się wystrzegała produktów dla cukrzyków bo to nic dobrego. I że to takie oszukiwanie samej siebie. Mam się trzymać diety i tak robię. Narazie jest w miarę ok. w niedzielę u babci na obiedzie zjadłam kilka ciastek dla cukrzyków i dupa - cukier 159.
    Ja sie trzymam ścisle diety, w której nie ma nic o tym zeby nie stosować stewii... Ja co prawda nic nie słodzę, ale raz w tyg pieke ciasto na mące orkiszowej i stewii i nigdy po tym skoku cukru nie miałam. Tez sie kłuje insulina, 3x8 jednostek.
    A tak poza tym uważam ze taki kawałek ciasta jest lepszy niz np kupny chleb, po ktorym mi cukier szaleje. Pieczywko tez pieke sama na zakwasie :)
    Ale z drugiej strony rozumem ze kazdy organizm jest inny i z pewnością zdążyłaś juz poznać swoj. Ja na podwieczorek przez diabetologa mam w diecie jogurt naturalny lub 200 ml mleka i po tym sie dzieją cyrki... A innym służy. Bo przeciez wapń trzeba uzupełniać... A mi po takiej ilości mleczka cukier tez do 150 skoczyć potrafi.

kluska lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    To w takim razie dzidziuś może tak rośnie u Ciebie. Nie wiem co poradzić. Zrzucisz jak maleństwo wyjdzie. Innej rady nie ma. Teraz się nie przejmuj.
    Żeby jeszcze tak było Kluseczko a to moje małe to chude jak nie wiem :( 1,5 tygodnia do tyłu ma z wagą baba jaga jedna :(

Wiem co jeszcze chciałam :)
    Eweliśka strasznie mnie zasmuciłaś tymi położnymi :( do tego mojego gina to są takie kolejki i same baby w ciaży że się chłopak nie wyrabia i ciągle ma przez to opóźnienie. Do tej pory trochę go jednak ta położna odciążała bo ważyła, mierzyła ciśnienie i słuchała tętna płodu a jak on teraz będzie wszystko sam robił to opóźnienia się jeszcze powiększą :( shit :(
    A mi jeszcze trzy wizyty u niego zostały :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 12:00

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus Ty luteine odstawiasz w pelnym 36 czy 37 tyg?

• Gosha Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt wrote:
    Taaaaa, z wyspy pełnej baranów. Nie tylko tych na czterech łapach. :D
    Ohhh jaka mam słabość do tego państwa mimo ze nigdy tam nie byłam ;) tylko z mi wiadomych przyczyn, hihi ;) ale ja to południowy-zachód bym prędzej odwiedziła ;)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
‹‹ 3320 3321 3322 3323 3324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ