Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Próbuję Was nadrobić ale w ciągu dnia to chyba niemożliwe.
Ida gratulacje.
Liwi wyrazy współczucia. Wiem, że nikt i nic nie jest w stanie pocieszyć w takiej chwili.
Ja jestem cukrzycowa i insulinowa i niestety galaretki i wszelkiego rodzaju słodziki w tym ròwnież cukier zakazane.
Może ten pomarańcz przejdzie ale też nie za dużo.
Mam do Was pytanie, czy Wasze dzieciątka mają często czkawki? Bo mój ma tak z 8-10 razy dziennie i zastanawiam się czy to o czymś nie świadczy, że tak często.
Malinka jak już będziesz mogła to daj znać jak jest w tej Matce Polce. Najprawdopodobniej będę musiała tam rodzić a przeraża mnie ten szpital.
-
nick nieaktualny
-
Jaga ja swoje futro uczyłam sikać na matę tą taką higieniczną jak dla nas na łóżko coby krwią nie zachlapać
i tą swoją pierdołę z uporem maniaka nosiłam na tą matę jak tylko zaczynała szczać. Nawet jak nalała na dywan to i tak ją przenosiłam na matę i się bydlę bardzo szybko nauczyło. No i jak z każdym szczeniorkiem cierpliwości Ci kochana życzę 
A ja znowu tyję z powietrza
wczoraj siedzieliśmy przy piwku, znaczy mąż miał piwko a ja gryzłam marchewkę i w porównaniu z dniem wczorajszym jestem o 0,5 kg cięższa no jak to jest kurwa możliwe??? A lekarz mnie zamorduje
przez dwa tygodnie 3 kg wrzuciłam
buuu
niech mnie ktoś przytuli
Gosha lubi tę wiadomość
-
Shimmer zrób kupkę i będzie mniej

Polecam też dietę cukrzycową, od stycznia nawet gramika nie mam na plusie. 5-6 posiłków dziennie czyli głodna nie chodzisz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 11:46
shimmer_lip, Murraya lubią tę wiadomość
-
Hej. Ja po wampirowni - dosłowne lało się wszędzie.
na początku nie mogly pobrać a jak zzaczęło lecieć to mormalnie podłoga we krwi! Nie mowie nic o tych biednych przerażonych pielegniarkach. A teraz czekam z zapuszczonymi kroplami pod gabinetem okulisty. Gorzej bo przyjechalam autem a tu slepa bede
-
Tak sie ociągam zeby wstawić zdjecie... Ale zeby tradycji stało sie zadość oto ja w 37 tyg. I tak wyglada brxuch ktory sie juz opuścił

Bilans: +15 kg.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a27ea73d87cc.jpg
natt, shimmer_lip, kluska, Aguś86, Ewelcia, lysinka, hwesta, Robotka1, Rudzia, maggie86, CzaryMary, Justinka, Eweliśka, mimka84, NY, Amy_, Murraya, Justineska, Klaudia90, mantissa, weronika86, Ulka84, MartaAlvi, KasiaKwiatek, Bambi85, Fasia, misia83 lubią tę wiadomość
-
Kluska a kto Ci tak powiedział? Przecież stevia i xylitol właśnie jest dla cukrzyków. Pewnie że te słodziki na aspartanie czy jak to się tam nazywa to gówno bo są sztuczne i podejrzewane o powodowanie raka ale akurat te dwa o których piszę są spoko. Moja koleżanka cukrzyk ciążowy (tylko jej ta cukrzyca została po ciąży) właśnie xylitolem słodzi i ciasta na mące gryczanej piecze.kluska wrote:Próbuję Was nadrobić ale w ciągu dnia to chyba niemożliwe.
Ida gratulacje.
Liwi wyrazy współczucia. Wiem, że nikt i nic nie jest w stanie pocieszyć w takiej chwili.
Ja jestem cukrzycowa i insulinowa i niestety galaretki i wszelkiego rodzaju słodziki w tym ròwnież cukier zakazane.
Może ten pomarańcz przejdzie ale też nie za dużo.
Mam do Was pytanie, czy Wasze dzieciątka mają często czkawki? Bo mój ma tak z 8-10 razy dziennie i zastanawiam się czy to o czymś nie świadczy, że tak często.
Malinka jak już będziesz mogła to daj znać jak jest w tej Matce Polce. Najprawdopodobniej będę musiała tam rodzić a przeraża mnie ten szpital.
Kluseczko czkawka to podobno nic złego. Nam na sr mówili zeby się czkawką zupełnie nie przejmować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 11:46
-
nick nieaktualny
-
Mi przez 2 miesiące tez nie rosła, a teraz sie pniekluska wrote:Shimmer zrób kupkę i będzie mniej

Polecam też dietę cukrzycową, od stycznia nawet gramika nie mam na plusie. 5-6 posiłków dziennie czyli głodna nie chodzisz
mimo diety, w której nic nie zmieniłam, jyz sie boje jesc owoce
-
Moja diabetolog mówiła żebym się wystrzegała produktów dla cukrzyków bo to nic dobrego. I że to takie oszukiwanie samej siebie. Mam się trzymać diety i tak robię. Narazie jest w miarę ok. w niedzielę u babci na obiedzie zjadłam kilka ciastek dla cukrzyków i dupa - cukier 159.
-
Ta ja niby od początku na diecie cukrzycowej, tylko bez zabawy w wymienniki węglowodanowe i na owoce sobie pozwalam. Póki rzygałam jak kot było git a teraz jakieś cuda panie, cudakluska wrote:Shimmer zrób kupkę i będzie mniej

dziś nawet mąż się ze mnie śmieje
kupił mi bułeczke i mówi jedz dzieciaku jak Ty od powietrza tyjesz to co za róznica 
Nie słodzę, nie jem ziemniaków, jem razowy makaron, czasami coś słodkiego ale też bez przesady, już tak mam, wystarczy, że wypiję trochę coli i mam na plusie, o to się pożaliłam
-
ej ale przecież sex można uprawiać cały czas a jeśli ktoś się boi porodu to proszę stosować stosunek przerywany no nie? nie ma spermy w środku=nie ma miękkiej szyjki:P
kogo to mam przytulić??? przytulam
Rudzia na szczęście wielkość brzucha nie świadczy o wielkości dziecka:D
ehh i co tu robić???
własnie! wpadłam na wspaniały plan, idę przerzadzić komodę małej! ma zdecydowanie za dużo ciuchów w niej!
schowam połowę a jak braknie to tylko wyciągnę świeże i pachnące:) a przynajmniej będę mieć przejrzystośc w komodzie:)
CzaryMary, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
Ja sie trzymam ścisle diety, w której nie ma nic o tym zeby nie stosować stewii... Ja co prawda nic nie słodzę, ale raz w tyg pieke ciasto na mące orkiszowej i stewii i nigdy po tym skoku cukru nie miałam. Tez sie kłuje insulina, 3x8 jednostek.kluska wrote:Moja diabetolog mówiła żebym się wystrzegała produktów dla cukrzyków bo to nic dobrego. I że to takie oszukiwanie samej siebie. Mam się trzymać diety i tak robię. Narazie jest w miarę ok. w niedzielę u babci na obiedzie zjadłam kilka ciastek dla cukrzyków i dupa - cukier 159.
A tak poza tym uważam ze taki kawałek ciasta jest lepszy niz np kupny chleb, po ktorym mi cukier szaleje. Pieczywko tez pieke sama na zakwasie
Ale z drugiej strony rozumem ze kazdy organizm jest inny i z pewnością zdążyłaś juz poznać swoj. Ja na podwieczorek przez diabetologa mam w diecie jogurt naturalny lub 200 ml mleka i po tym sie dzieją cyrki... A innym służy. Bo przeciez wapń trzeba uzupełniać... A mi po takiej ilości mleczka cukier tez do 150 skoczyć potrafi.
kluska lubi tę wiadomość
-
Żeby jeszcze tak było Kluseczko a to moje małe to chude jak nie wiemkluska wrote:To w takim razie dzidziuś może tak rośnie u Ciebie. Nie wiem co poradzić. Zrzucisz jak maleństwo wyjdzie. Innej rady nie ma. Teraz się nie przejmuj.
1,5 tygodnia do tyłu ma z wagą baba jaga jedna 
Wiem co jeszcze chciałam
Eweliśka strasznie mnie zasmuciłaś tymi położnymi
do tego mojego gina to są takie kolejki i same baby w ciaży że się chłopak nie wyrabia i ciągle ma przez to opóźnienie. Do tej pory trochę go jednak ta położna odciążała bo ważyła, mierzyła ciśnienie i słuchała tętna płodu a jak on teraz będzie wszystko sam robił to opóźnienia się jeszcze powiększą
shit 
A mi jeszcze trzy wizyty u niego zostały
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 12:00
-
nick nieaktualny